2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam arkadaşlar.dün sabah perintalogta randevum vardı.bebek gelişmemişse hemen ameliyata alınacaktım.ama çok şükür biraz gelişme olmuş.gerçi 35t3 teyiz bebiş 2200 gr. 33. haftalarda görünüyo. ama sağlıklı dedi önemli olan bu.
doktor dosya actı yanındaki doktora gelişim geriliği olarak inceleyeceğiz dedi. bundan sonra her hafta incelenecekmişim doğuma kadar.yani ne zaman gelişme görülmezse o zaman doğum olacak.haftaya tekrar randevum var.

bu arada bende hiç uyuyamıyorum geceleri. kardeşimle eşimin amca oğlu staj yapıolar eşimin yanında.öğrenciler bizle beraber kalıyolar. başka kalcak yerleri yok mecburen yani.o yüzden yatak odasının kapısını filan açamıyorum geceleri.cam acıyorum ama hiç faydası yok boğuluyorum resmen.su içinde kalıyorum bu sabah altıma yaptım zannettim ödüm koptu.termiş meğer :) zaten her gece bir ya da iki kez wc ye kalkıyorum.sonra uyu uyuyabilirsen.

bide dün sol bacağıma bi kramp girdi ki ölüyorum zannettim.ewde de yalnızım ne yapacağımı şaşırdım.ayak parmaklarımdan başladı dizime kadar kasıldım.geçmek bilmedi.nasıl ter boşalttım bilemezsiniz.aynısı bu sabah sağ bacağımda oldu.kendimi yataktan aşağıya attım resmen çıldırıyodum az kalsın.kramplar geçiyo geçmesine ama yerleri çok ağrıyo.dünkünün acısı hala geçmedi mesela.üstüne basarken çok zorlanıyorum.zaten ayaklarım şiş.kafam kadar oldular :) 40 numaraterlik bile zor oluyo. dün hastaneye giderken terlikler zorladı biraz eşimde çıkarmış spor ayakkabılarını al bunları giy diyo.dedim onları giyeceğime çıplak ayakla giderim daha iyi :))

hayırlısıyla şu doğumlarımız bi olsa,ikinci doğumumu kışa denk getircem allahın izniyle :))

benimde tansiyon düşüklüğüm çok oluyo geçenlerde ölçmüştüm 8-5 çıktı.

çok dşükmüş senin de,kan ilacına devam ama kan sayımını haftaya yapıcak doktor..1 tane alıyorum bir de vitamin alıoum 1 aydır..inşallah kanlarımız düşük değildir..

başın dönmedi mi hiç,benim bi ara döndü..ama o başka brşeyden de olabilirmiş..vertigo diye bi rahatsızlık var,sanırım o yüzden..gripten sonra olabilen,orta kulaktaki denge sinirlerinin etkilenmesiyle olan bişey..

Canım bebişin gelimesi çok güzel bir haber. Çok sevindim adınıza. Az gelişiyor diye üzülme, sağlıklı olduğu için ve inş. vaktinde doğacağı için sevin canım. O kraplar ayaklardaki şişler bende de var. kramp girdiği zaman mutlaka biraz masaj yap, yumuşat kramp giren yeri yoksa sonraki günler bile ağrısını çekersin.

kids-go ben persembe gunu gidecegim doktora bizi 3 haftada bir cagiriyor cunku ama ben kitapta okudum bahsettigim masaji. biraz acayip bi masaj:)) muhtemelen acitioda ama doum aninda cok faydasi oluyormus. nasil oldugunu anlattimi sana??

cnm nasil yapilacagini biliyorum ebe anlatti da yapabilirmiyim onu bilmiyorum iste :)))

sorma cnm ya doktor en son bana fitil degil de vajinal kapsül verdi aslinda büyükte degil ama onu koyana kadar canim cikiyo o masaji nasil yaparim ki... ebe dedi eger orasi iyice esnek halde olursa kesilmez yani dogumdan sonra o dikis acisini da cekmemis olursun yapmak lazim aslinda

valla cnm yapabilirim diyosan basla bence. yeterince esnek halde olursa kesiden kurtulmus olursun gerci garanti bisey degil ama 34.haftadan sonra masaj yapan kadinlarin %80 ninde kesi yapilmiyomus öyle dedi bana ebe.

bu arada herkese günaydinlar ilk defa dün gece güzel bi uyku cektim :)))

evet canım düşük benimde doktora gittiğimizde hep ölçüyo orayken hep 10-6 falan gibi çıkıyo ama yorulmuşsam güneştede kalmışsam hemen düşüyo tansiyonum ve baş dönmesi yaşıyorum. kan tahlillerim hep yapıldı ve kan seviyemin çok iyi olduğunu söyledi doktorum hatta en sonra 2 hafta önce yaptırmıştık. ama şuan hasta olduğumdan sanırım düştü yine tansiyonum ve başım dönüyo
inşallah canım seninde kan seviyen düşük değildir

canım çok sevindim gelişmede bi problem yokmuş çok şükür vaktiyle kucağına alırsın yavrunu inşallah
canım bende de kramplar ara ara olıuyo bende hemen ayağa kalkıp üstüne basmaya çalışıyorum zor oluyo biraz ama hemen kesiliyo. bende birkaç gün ağrı çekiyorum doğumdan sonra geçicek hayırlısıyla

ii yürümüşsün yine:) dediğin gibisıcaklar çok etkiliyo sanki,önceden daha yüksek ama daha normal çıkardı:) şimdi düştü 1 aydır falan..

bu arada ben hiç bir hazırlık yapmadım henüz,size imreniyorum,bazı şeyler de abartılı geliyo kusura bakmayın:) ben annemi bekliyorum şimdi,25 inde burda olucak inş.o gelince 1-2 gün çıkıp arabayla falan,her yerleri dolaşıcaz..beşik,kıyafet vs.herşeye bakıcaz..ama şimdi hiç acele etmiyorum,çok rahatım sanki:))

geçmiş olsun canım.. bebeğin iyi olmasına çok sevindim

bizim de dün gecemiz maceralıydı.. hastanelik oldum. eşim annem babam eşimin arkadaşları akşam pikniğe gittik parka, sözde ben yürüyecem biraz. önce wc ye gireyim dedim, alaturka tabi ki parktaki zaten başka girmem de dışarda.. wc den bi klktım ayağım kaydı toparlanayım derken ters hareket yaptım galiba. karnıma bi sancı girdi, oldu taş gibi bi de.. neyse ben eşime doğuruyom galiba diyom o da bana benim de gözüme sinek kaçtı diyo.. ayy çatladımm, çok rahat bi adam.. neyse eve geldik apar topar acile gittik ebe baktı, 1 cm açılmam var rahim de yumuşamış..
5-10 güne doğurursun dedi, ama sancın olursa daha erken olur dedi.. bugün doktora gidicez akşam üzeri randevu aldık, bakalım ne dicek

acaba açılma başladı diye sezeryana alır mı yarın öbür gün.. sezeryan istiyoruz çünkü biz..

dua edin kızlar oğluşumla banaaa

selamlar kızlarr ne kadar çok konuşmuşsunuz ben yetişemiyorumsize yaaaa

sabah kalktık kahvaltı ettik kızımı babannesine bıraktım ben de eminönüne gidicem şekerlerini beğenicem oğluşumun:))
düşük tansiyondan bahsedilmiş kızlar çıkmasındansa düşmesi daha iyi benim tansiyonum hep 9-6 çıkıyor son iki haftadı 9-3 lere kadar düştü kendimi halsiz hissediyorum bu yüzden amaa

neyse ben şimdi çıkayım gelince takip etmeye çalışıcam öpüldünüz

işte o sendin 12 temmuzda doktorun randevusuna göre bebeğin doğurup doğurmacan. bizde geçenlerde 12 temmuzda kimin kontrolü var diye araştırıp durduk:) iyi baren bebek gelişimini gösterdi. inş. dahada gelişmeye devam eder. gece uykusuzluğu tüm topiği sardı. bende eşime ikinci bebek yaptığımızda kesinlikle planlı yapıp yaza getirmeyecem dedim. insan bu sıcaklarda deliriyor. boynum falan her yerim sırılsıklam oluyor. gece eşim kalkıp bana kağıt havlu veriyor, ne yapalım biraz daha dayanacağiz. ama seninkide kötü oldu. baren kapı pencere açık olunca rüzgar geliyor. böylede insan boğulur

rehnuma14

inşallah böyle güzel devam eder haberler.

hippy34

sıcak ki ne sıcak...klima açık vantilatör açık...ay sonunda faturayı merak ediyorum

esteda
çok geçmiş olsun

Bikesha

ikisi de güzeller ağız tadıyla kullanın inşallah.

ezgice

allah korumuşdün biz de dr.a giderken az daha kaza yapıyorduk...dolmuşlar sağolsun canavar gibiler.

Dün kontrolümüz vardı,her şey yolundaymış.Ama küçük hanım zayıf çıktı biraz 33+4 2100 iki haftada 300grcık almış,ben hiç almamışım.3gün geriden geliyormuş. ama sağlıklı dopplerde damarlardada sorun yok kan akımı ii dedi.sata göre 25 ağst. ama usg 28 diyor doğum için.dr.sen 10undan sonrası için hazır ol dedibebişe kilo aldırmam lazım benim
sıcaktan bişey yiyesim gelmiyordu bugünden sonra zorda olsa yiyeceğim.süt içmiyordum ona başladım.pekmez içiçem.başka önerni var mı kızlar?

ayy allah yardımcın olsun.bende normal doğum istiyorum ama sanırım sezeryan olacak.çocuğun gelişimi yüzünden.öyle demişti doktor ama benim hala ümidim var.inşallah herkes istediği gibi doğurur:))

başlarda çok üzüldüm az gelişmesine ama allahın takdiri ben elimden gelen özeni gösteriyorum.biraz küçük olacakmış olsun ne yapayım.benim gayet kalıplı kemikli bi yapım var.çocukken yasıtlarımdan hep büyük dururdum.dalga geçerlerdi benimle. eşime diyorum şimdi kızımla da küçük diye dalga geçicekler anasının kaderini yasayacak yavrum :)) tabi işin şakası rabbim sağlıklı sıhhatli versin gerisi boş.

canım çok geçmiş olsun Allah korumuş düşmemişsin
eğer istiyosan sezeryan olur bende 4.5 cm le sezeryana girmiştim
ama sen yinede doktorunla görüş

boğuluyorum zaten vantilatörde yok.eşim yeni sipariş verdi gelir herhalde bi kaç güne hiç olmasa azıcık ferahlarım. yatak odası da küçücük biraz da ondan boğuluyorum.mesajınızı görmüştüm yazdım o arkadaş benim diye yazdım görmediniz herhalde.

canım bebeğin gelişmesine sevindim..enazından aradakı açığı kapatmaya başladı sanırım..daha önce nekadar geriydi? hangi hastaneye gidiyorsun? burada bende sabhaları çok terliyortum.su içinde kalkıyorum..hatta bende altım ıslak olunca acaba suyummu geldi diyorum birde kış bebeği demişsin ama ozmanda kapalı ayakkabılarla kışlık kıyafetlerle mahvolcaz en iyisi eylül gibi hamile kalıp haziran gibi doğurmak

canım geçmiş olsun ayrıca eşinede güldüm yani....bu arada kesin sezaryan dersen belki hemen alabilirler dediğin gibi açılma varsa fazla beklemezler doğum kanalına girmesin diye...hayırlısı olsun

mrb kızlaaaarrr , ben okul sınav derken baya bi uzun zmndır vakit ayıramıyordum :2: şükür hepsi bitti artık rahatım inşallah herkes iyidr herşey yolundadır öpüyorum hepinizi

aradaki açıklık kapanmadı hala aynı fakat gelişiyor.doktor hiç gelişmemesi durumundan bahsetmişti.hala iki hafta geriden geliyor yani.ama geliyor önemli olan bu.doktor öyle diyo yani.haziran da sıcak olur hadi nisan mayıs olsun:)

selamlarrr.yaa kızlar çokkötü bişey oldu.
bu raid elektrolikit varya sivrisineklerden korunmak için prize takılanlardan.ondan alıp dün gece taktım.sabah dehşet bi mide bulantısı ile uyandım.iğrenç ama baya bi sarı ve acı su çıkardım.Dr'a koştuk hemen bebişime bişey olmasın diye.sinir etti beni doktor.sadece "ben zehirlenme uzmanı değilim,bişey yapamam git nst'ye gir" dedi.
o kadar panikle gitmişim adamda bir rahatlık hiç umursamadı bile.değiştiricem doktoru.çok sinirlendim.bu saatten sonra değişmek doğru mu bilmiyorum ama ((( aynı hastanede başka bi doktora gittim nstdedki hemşire önerdi.tatlı dilli bi bayan baya da rahatlattı beni.ona devam edicem galiba...
sonra Nst'miz normal çıktı.sancılarım arada bir 30un üstüne çıktı ama genelde 20 altıydı.Bebeğim iyi şükür ama mide bulantısı devam ediyor
Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun,yavrularımızı korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…