2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de raid kullanıyorum 1 haftadır. bi şey olmadı gerçi eşim için takıyoruz biz. beni oldum olası sivriler hiç ısırmaz. oğlum da bana çeker rahat eder inşallah.

selam kızlar nasılsınız
bizde fena değiliz sıcaklarla uğraşıyoruz işte kasılmlarım oluyo annem ve babam geldiler iyiyiz şimdilik sorun yok babamla kızımın odasının perdelerini hallettik dün stor ve rustik taktı babam annemde 3 büyük hurçla gelmiş eşime diyorum kıznın çeyizi ne var bu kadar diyor bizüsürü nevresim uyku seti beşiğe yataga lastikli çarşaflar yastıklar yorganlar bebeğim oynasın diye yer minderi :))
dr ma hala 2 haftada bir gidiyoruz sanırım aciliyetimiz yok zira bir arkadaşımı bu haftasında haftada 1 gel demişti ama neden dedi bilmiyorum tabii
bizden böylee işte :))))))

canım sınav sana eziyet olmuş valla :)) neyse seneye inşallah diyelim :))
evet kipa acılacak biliyorum ama izmirdeki arkadaşlar su çizgi film karakterlerini falan aldıklarında çok özendim valla :))) neyyyyse bizde alırız artık :)
su doğum alarmın da slladı hepimizi valla dur bakalım beklesin gülse hnm ::))

kızlar bende baktım bu perine masajına hatta yağlarla falan yapılıyo burda reesimle anlatılmış Weleda

bu arada kordon kanını devlete bağışlamaya karar verdik.onkim'den kit gönderdiler kargoyla..kargo bile ücretsiz..doğum günü bi form doldurucakmışız..o gün geliyolarmış..

benım arkadaşımda ondan kullnadı memnun kaldı bi paket yetiyormuş
sonra normal ped:)
bende kalın kurdelalıyı begendim cicim :))) çok güzel olmuşlar Ç:))

eşine güldüm valla allah razı olsun ondan
senin açılman yaşadıklarından mı acaba yoksa normaldede olurmuymus ayyyyy vakit yaklaşmış canım allah yardımcın olsun :)))

çok geçmiş olsun canım bende nerdeyse 15 gundur o likitlerle yatıyorum ama bişey olmadı acaba kafana çok yakın bir yere mi taktın ki
dr unda cinsmiş yani kaç aydır gidiyorsun ona bu kadarmı ilgilenecek senle ayıp ya neyse sıkma canını :)) tekrar geçmişl olsun

selam herkese.. benim beklenen doğum tarihim 12 ağustos.. çevremdeki herkes sezeryan olan dahil normal doğumu öneriyor. doktoruma normal doğumdan korktuğumu söylediğim halde her defasında daha erken deyip geçiştiriyor beni ve herşey normal giderse normali düşünücez diyor.. offff... sanki sezeryan yaparsam bebeğime haksızlık yapacakmışım gibi hissettiriyor insanlr beni ama normalinede cesaretim yok.. Allah ım hepimize kolay doğmular nasip eder inşallah....

olmazsa kalın lastiklerden sayı olarak daha fazla yaparım. bende işte bir kaç hafta önce bir çeşit lastikleri beğenmiştim ama belki daha başka çeşit bulurum diye almamıştım, dün bit gittim, kalmamış. onun yerine başka çeşit vardı. onlarda hoşuma gitmeyince kendim yapmaya başladım.
bardaklar ise evde olanları kullanacağım. biz eşimle evde arada parti yaptığımız için böyle düz altı renkli olan bardaktan bol bol almıştık. hemde kadeh, düz ve tombik şeklinde aldık. onları mevlütte kullanmaya düşünüyorum. misafir takımları kullanmak istemiyorum.
tepsi olarak dün çarşıda bir kaç yerde baktım, hep şu elde yapılan tahta tepsileri beyaza boyayıp üstüne bir kaç boncuk falan yapıp geçmişler. ve bu tepsilere 20-25 tl diyorlar. bende evdeki bir tepsiyi değerlendirip kendim yapmaya çalışacam. yaptıktan sonrada koyarım. güzel olmazsada biraz daha bakınıp hazır alırım:)
asıl olayı söyleyim, bir tane altın yastığı beğendim, kadın 45 lira demez mi baksan bir pembe saten kumaş içinde silikonu doldurup üstüne 3-4 liralık dantellerden ekleyip yapmışlar. acaba onuda mı kendim yapsam bu gidişle, bu sektöre atılacağım galiba

bende normal doğurduğumu hayal bile edemiyorum.. zaten bebişim şuan ters ve iri bi bebek.. bunlar sezeryanı işaret ettiği için kendimi hep sezeryan olarak adapte ediyorum..

göğüs pompası almak şart mı ki? lazım olunca alsak olmaz mı?:)

ben aldım mı ?hayır henüz almadım)ya herkes mutlaka lazım olacağını söylüyor:ya süt gelmezse hastanede ya da çok gelirse evde ...göğüsler doluyormuş boşaltmak gerekiyormuş tabi çok sütümüz olursa...gerçi hastanelerde pompa var diye ben almadım sanırım gerekince alıcam bende..

Bir Çin Atasözü der ki: "Unutmak olmasaydı; ne denizciler bir daha sefere çıkar, ne de anneler bir daha doğururdu !!"

yürümen çok zor oldumu peki,sütün geldimi hemen?...çok soruyorum galiba kusura bakma canım yaa..vakit ayırıp geldiğin içinde ayrıca teşekkürler...
ne demek,,, 1 ayda bile neler öğrendim kendime inanamıyorum :) ameliyattan 8 saat sonra kaldırdılar, baş dönmesi oluyomuş bazılarında ama bende olmadı, dikiş bölgesinde acı oluyo, ki gayet normal... yürüdükçe açılıyosunuz zaten, ben sabaha kadar hep yürüdüm, arada bi gelip yattım, eve geldiğimde de öyleydim, sürekli evin içinde gezdim. ilk günlerde yataktan kalkarken desteğe ihtiyacınız oluyo, 3. günün sonunda kimseye ihtiyacım olmadı, kalkma, yürüme, wc, banyo ws... ameliyatın olduğu günün gecesinde baya bi sancım oldu, hemşireyi çağırıp ağrı kesici istedim, yaptılar, serumların etkisi geçmşti çünkü...
ne sormak istersen cevap verebilirim vakit buldukça canım...

ilk günlerde lohusa sendromu yaşadık hepimiz... bakamıycaz, yapamıycaz, eve kapandık, kendimizle ilgilenemiyoruz, geceleri uykusuz kalıyoruz, gündüzleri hiçbir işimizi yapamıyoruz vs vs... bu yaşanacak ... ama alışılıyo sorumluluğa merak etmeyin... hayatınız hızlanıyo, herşeye yetişiyosunuz, tempo artıyo kilolar gidiyo

bende normal doğurduğumu hayal bile edemiyorum.. zaten bebişim şuan ters ve iri bi bebek.. bunlar sezeryanı işaret ettiği için kendimi hep sezeryan olarak adapte ediyorum..

benim şu an herşey normal gidiyor... tabi daha çatı muaynesi yapılmadı ya da bebeğim doğum pozisyonunu almadı.. en son muynede sezeryan olsan bile 39. haftata kadar beklerim bebeğim gelişimi önemli dedi... benim gittiğim doktor daha çok normal doğum yaptırıyor.pazartesi randevum var nst ye alıcakmış.. artık doğum şeklinede karar veririz inşallah...

anladım canı eline sağlık valla
ya benimde şeker aldığım yerde 6 süslü bardak+tahta tepsi 50 tl idi şerbet takımı!ama bana pahalı geldi çünkü 6 bardak zaten yetmez ilave gerek e aynısından olmucaksa ne anlamı var?ben de alcam yeri belli de üşendim şimdiye kadar valla)
yastığa gelince bence de kendin yap.doğurmazsam o zamana kadar ben de kendim yapcamalcam elyafı doldurcam süsler satılıyor zaten dikiveririm ben)bir sürü para vermek gereksiz )

evet, geçen cuma gittim. şimdi biz bornova tarfından gittik. bornovadan gidince hiç karşıyaka içine uğramadan kipa çiğli yoluna gireceksiniz. oradan devam ederken sağ tarafında hello baby görecen, ordan düz devam ediyorsun. sol tarafında ters şeritte e-bebek tablosunu görecen (ama baya ilerde). fakat tabloyu gördükten sonra öbür yola geçebilmek için baya ilerliyon. metro marketi falan bile geçiyorsun. sonra otoban gibi bir yolu geçip sola dönerek e-bebek olan yola giriyorsun. o yolda zaten bir sürü kafe falanda görecen. bir ara o yoldan geçerken bir tane bebek mobilyacı gördüğümü hatırlıyorum ama bu sefer nedense göremedim.
oh, ne güzel kızının bir sürü şeyi daha oldu. güle güle kullanır inş. annenlerde gelmiş, artık yalnız da değilsin:)
şeker konusunda sizden fikir alark genişlerden yapmaya devam ediyorum. ilk başta daha yavaştım, şimdi hızlandım:)

hakkında hayırlısı olsun deniz.. benimkide normal doğumu destekler gibi bi görünümü var ama son zamanlarda sezeryan adı çok geçmeye başladı.. hayırlısı bakalım..

maşallah ellerine sağlık bardak süslerinin ikiside çok güzel.. şişman bardağa ince ince bardağada kalın olan çooook güzel olmuş.. ben mevlüt yapmıycam sanırım.. ama hastane için kapı süsü tülü,bebek şekeri sepeti,50 adet bebek magneti,bir de kızımın adı yazan bir süs siparişi verdim. 180 lira tuttu. keşke biraz el becerim olsaydı ben yapabilseydim ama yokk

dimi o lohusa tepsi takımı çok pahalıya geliyor. benim baktığım bardakla tepsi takımı o civardaydı. bardaklarıda çok dandik duruyordu. bide çok pahalı oluyor. hem 6 tane o kadar kişiyede yetmez, ee o zaman 2 takımı mı alacaz, o daha saçma. ondan ayrıca lastik almak daha mantıklı. tepsiyedi ben tamamıyla beyaz saten kumaşla kaplayacam ama önceden tepsinin kenarında ince sünger yapıştıracağım, böylece kumaşla kapladıktan sonra daha dolgun durur ve üzerine boncuk bile dikme şansın olur. neyse yapınca, koyarım. ama yastık olayı doğumdan önce yetişemezsende sonra da mevlütten öncede yapılır.
ben şimdi lastiklerime döneyim:) buğün bitirmye heveslendim:)

saol canım tarifin için. yarın gidelim alalım biz de pakeimizi. hem son eksiklerimi de alırım ordan.

kızlar bende baktım bu perine masajına hatta yağlarla falan yapılıyo burda reesimle anlatılmış Weleda

iste cnm tam dogru linki vermissin bu yag satiliyo burda ama ebe zeytinyagi ile de yapabilirsin demisti. ama ben bunu yapamam yaa

amaaaan ben böyle bilmiyordum dışardan yapılcak sanıyordum ben hayatta yapamam bunu bir de niyetlenmiştim yapayım diye iyi ki koydun resmi boşuna yapacakmışım(yaptığımı sanacakmışım)

yaa cnm efsung tam linkini paylasmis. yapabilen icin iyi olsa gerek sonucta kesilmekten kurtarir ama bunu bende yapabilecegimi sanmiyorummm

Son düzenleme:

olsun dediğin gibi sonuçta gelişimi devam ediyor...zaten bazen 2 hafta önden bazen 2 haftadan geriden gelebiliyor..önemli olan düzenli gelişimi...ahh hep nisan mayısta doğum istemiştim..eşimle ikimizde o aylarda doğduk ve boğa burcuyuz..bebeğimizde öle olsun istedik..ama hayırlısı sağlıklı bebek olsunda...

gelişimci, bazı fotoğrafların açılmadığını demiştin, ben o sırada değişkler yaptığım için açılmıyordu. şimdi sorun olmaması gerekiyor

tekrar bakayım canım...

benim şekerde yüksek bazen 200ü geçiyor ama benim doğuma 1 hafta 10 gün kaldı..oyüzden o çaydan içmiycem ne olur ne olmaz diye..ayrıca dr. gecen hafta insülünü tekrar düzenledi..günlük 24 doz vuruluyorum şuan iyi açlık 80lerede tokluk 140-150lerde...bende hep bebeğimi hareketlerini izliyorum...çok kotrkuyorum kaybetmek istemiyorum..ama dr. herzmaan diyor çok şükürki bebeği şekr etkilememiş..ve son 2 haftada önemli..en tehlikeli zamanı ilk aykar ve son 2 hafta dedi.. oyüzden bebek 38. haftada alıncak...

evet canım bilseydim gitmezdim sana tamamen eziyetti...bu arada kipa açılınca gideriz..belki indirimlerde olur açılışında doğum alarmıda iyi oldu deneme yapmış oldum benim kayınvalideme gitmem sizi telaşlandırdı aslında ....tam girmem gerekn zamanda nete giremeyince...olan oldu

saol canım tarifin için. yarın gidelim alalım biz de pakeimizi. hem son eksiklerimi de alırım ordan.

bikesha ve papatya yaa siz İzmirliydiniz değil mi benim ailem de İzmirde hatta sülale orda desem yeri ben de eşim ile beraber aynı bankadayız tayin ile geldik eşim Sivaslı diye buraya geldik ama çok sıkılıyorumyaa İzmiri çok özlüyorum en son bayramda gittim yani bir sene oldu neredeyse ..Sizin bebişler İzmir güzeli olacak:))
Sağlık olsun diyorum ben de ne yapalım ....
Annem geliyor haftaya yanıma eğer herşey yolunda giderse Annem ve kızımla Bende İzmire geleyim diyorum sizin bebişleri görmeye gelirim ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…