canım ya raidden mi olmuş haftasonundan beri biz de takıyoruz onu prize ama hiç faydası yok sivriler cirit atıyor odada)bize dokunmadı ama ondan kaynaklıysa senin ki ben de takmıyayım bir o eksik zaten...
sana da çok geçmiş olsundoktoru da takma belki gününde değildi bir sıkıntısı vardı bu saatten sonra güveneceğin doktoru bulmak zor olur.
canım sınav sana eziyet olmuş valla :)) neyse seneye inşallah diyelim :))valla kitabı açıp bakmadığım için zormu kolaymı anlamadım ama benim için zor olan sınavda beklemek..ve tüm gün ordaydım..8de gittim akşam 6da eve geldim..çok rahatsızlandım..öğle arası bile orda 3 saat geçirdim..45dk.yemek kuruğuında bekledim..yemekten sonrada orda ağaçların altında uyumuşum..nerdeyse 2. sınavı kaçırıyordum...benim için berbat bi sınavdı..gittğime pişman oldum..
canım benim erken doğum olcağı için arkadaş bana o makineyi verck..çünkü erken doğumda fazla süt gelmiyormuş..bende alışır diye korkuyorum ama önce emzirmeyi deniycem son çare makine..hemde arada emzirip arada biberon veriririm...
canım benim de oluyordu..dr. dediki bebeğin kordonumu ne mesanemiz bağlıymış..ondan öle hissediyoruz..benim çiş yaptığım yeri arada çektiriyo..canımı yakıyo...
canım cuma değilde dün tansiyonum yükske çıksaydı bugün alıncaktı..çok şükür tansiyon yoluna girdi..cuma nst ye bağlancak ..ogün doğpum zamanı ve şekli belli olcak..
canım kipa bizim atakente yapılan alışveriş merkezine açılıyorrrr..sana müjde vermiş olayaım
arkadaşlar hastanenize bi sorun ne gerekli ne gerekli değil diye..ben gittim araştırdım..bebeği doğumdan çıkarken onlar giydiriyormuş..odada daha sonra biz değiştiriyoruz..yada onlar bilmiyorum..ama ilk kıyafetlerini onlar giydiriyor..ayrıca bebek bezi ve hasta bezini onlar veriyor..havlu vb.onlar veriyor...sizde araştırın..bende ayrı poşetlere koymuştum gerek kalmadı yani...
canım ben yastığını ,nevresim takımını ,havlularını ,yatak koruyucusunu, alt değiştirme minderini ,battaniyesini yani herşeyini yıkadım
arkadaşlarım benim....beni merak etmişsiniz ilginiz alakanız için çok teşekkürler..binbir türlü senaryoı yazmışsınız..çok hoşuma gitti arada güldümben iyiyim dün tansiyonum normal çıktı..normal çıkmasaydı bugün doğuama alınacaktım..cumada nst ye gircem..ona göre doğum şekli ve zmanaı kesnleşcek....sizleri seviyorum ve öpüyorum
valla canim bana da doktorum agda yaptirma dedi kizim dogum kanalinda ve basi cok derinde oldugu icin o yüzden oldugu kadar mecbur jilete kaldim. bende hala hazirlamadim cantayi bi sürü almam gereken sey var ne kadar rahatim di mi oysa her an dogurabilirim :)
ya bu arada kizlar bisey dicem burda ebem bana 34. haftadan sonra damm massage diye bisey söyledi tam olarak türkcesini bilmiyorum bu kelimenin ama vajinanin hemen arkasinda set gibi bisey olarak anlatti ben göstermesini istemedim acikcasi :))) oraya masaj yapmak gerekiyomus bu haftadan sonra dedi dogum aninda esnekliginin iyi olmasi icin gereksiz kesilmelerin engellenmesi icin ama bu dogum aninda yapilan kesiyle ayni sey mi bilmiyorum böyle bisey duyaniniz var mi ya da yurtdisinda yasayan arkadaslarin ebeleri böyle biseyden bahsetti mi???
kızlar bende baktım bu perine masajına hatta yağlarla falan yapılıyo burda reesimle anlatılmış WeledaÇok tatlısın yaa.. ben de daha hazırlamadı ama benim ki tembellikten :))) Ben bu akşam ağda yaptırdım ama çok kötü durumdayım. Bütün genital bölgem kıpkırmızı ve şiş((
Canım yanlış anlamadıysam perine massajını anlatmış eben. anüs ile vajina arasında perine diye iki bölgey birbirinden ayıran zar gibi birşey var ( zardan daha kalında ifade edemedim) ba parmağın ile orayı esneterek vajieni esnetmen gerekiyor ki doğumda yırtılma olmasın veya epizyo apılmasına gerek kalmasın. Ben denemedim daha. Ama yapmak lazım.
Hiç olrmu öyle şey deli... biz yazıyoruz ama sen seyrek girdiğinden görmüyorsun bence :))) Canım çok bol sıvı tüket, ayran iç. Dışarı çıkma mecbur kalmadıkça.
Geçmiş olsun canım. Allah korumuş. Hemen bir sadaka verin.
benım arkadaşımda ondan kullnadı memnun kaldı bi paket yetiyormuşkızlar bişi soracam sizlere
benim eşim hastanede çalışıyo ve 2 3 hafta önce bana hastanede doğum yapan hamilelere dağıtılan canbebe markanın numune paketinden getirdi
ve bende bu akşam onu incelşyodum içinden normal gece pedlerinin daha uzunu ve genişi mesane pedi diye bişi çıktı
bu doğumdan sonra kullanılırmı acaba ya merak ettim eğer kullanılırsa epey rahat edilir çünkü oldukça geniş
siz ne diyosunuz,eşimden istiyimmi bikaç paket daha işimi görürmü doğumdan sonra hastanede?
bende kalın kurdelalıyı begendim cicim :))) çok güzel olmuşlar Ç:))kızlar, sizden bir şey soracağım. şimdi şu lohusa şerbeti için hazırlıklar yapıyorum. dün kemeraltında bardaklar için lastiklere bakındım. 12 tanesi 22 liraya dediler ama tipleri daha çok saç tokası gibi geldi, aynı dükkanda kendin şeker ve benzer şeyler yapmak içinde bir sürü küçük bebek biblolar falan satılıyordu. onları görünce o lastikleri kendim yapmaya karar verdim. şimdi 24 tane o bebek biblolardan aldım ayrıca kumaş satan yerlerden fırfırlı lastikle ince kurdeleler aldım.
buğün yapmaya başladım ama hangisinden yapayım diye kararsız kaldım, resimlerini ekliyorum:
sizce ince lastik mi, yoksa geniş lastik mi daha güzel duruyor? (geniş lastiği yan yana dikerek yaptım)
bu arada, genel olarak güzel duruyor mu? yoksa başka bir model şeklinde mi yapsam:26:
eşine güldüm valla allah razı olsun ondangeçmiş olsun canım.. bebeğin iyi olmasına çok sevindim
bizim de dün gecemiz maceralıydı.. hastanelik oldum. eşim annem babam eşimin arkadaşları akşam pikniğe gittik parka, sözde ben yürüyecem biraz. önce wc ye gireyim dedim, alaturka tabi ki parktaki zaten başka girmem de dışarda.. wc den bi klktım ayağım kaydı toparlanayım derken ters hareket yaptım galiba. karnıma bi sancı girdi, oldu taş gibi bi de.. neyse ben eşime doğuruyom galiba diyom o da bana benim de gözüme sinek kaçtı diyo.. ayy çatladımm, çok rahat bi adam.. neyse eve geldik apar topar acile gittik ebe baktı, 1 cm açılmam var rahim de yumuşamış..
5-10 güne doğurursun dedi, ama sancın olursa daha erken olur dedi.. bugün doktora gidicez akşam üzeri randevu aldık, bakalım ne dicek
acaba açılma başladı diye sezeryana alır mı yarın öbür gün.. sezeryan istiyoruz çünkü biz..
dua edin kızlar oğluşumla banaaa
çok geçmiş olsun canım bende nerdeyse 15 gundur o likitlerle yatıyorum ama bişey olmadı acaba kafana çok yakın bir yere mi taktın kiselamlarrr.yaa kızlar çokkötü bişey oldu.
bu raid elektrolikit varya sivrisineklerden korunmak için prize takılanlardan.ondan alıp dün gece taktım.sabah dehşet bi mide bulantısı ile uyandım.iğrenç ama baya bi sarı ve acı su çıkardım.Dr'a koştuk hemen bebişime bişey olmasın diye.sinir etti beni doktor.sadece "ben zehirlenme uzmanı değilim,bişey yapamam git nst'ye gir" dedi.
o kadar panikle gitmişim adamda bir rahatlık hiç umursamadı bile.değiştiricem doktoru.çok sinirlendim.bu saatten sonra değişmek doğru mu bilmiyorum ama((( aynı hastanede başka bi doktora gittim nstdedki hemşire önerdi.tatlı dilli bi bayan baya da rahatlattı beni.ona devam edicem galiba...
sonra Nst'miz normal çıktı.sancılarım arada bir 30un üstüne çıktı ama genelde 20 altıydı.Bebeğim iyi şükür ama mide bulantısı devam ediyor
Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun,yavrularımızı korusun...
olmazsa kalın lastiklerden sayı olarak daha fazla yaparım. bende işte bir kaç hafta önce bir çeşit lastikleri beğenmiştim ama belki daha başka çeşit bulurum diye almamıştım, dün bit gittim, kalmamış. onun yerine başka çeşit vardı. onlarda hoşuma gitmeyince kendim yapmaya başladım.bence kalın lastikli olan daha güzel olmuş canım eline sağlık
ben de baktım belki 1 ay önce lastikleri buldum ama daha almadım cuma kontrole gidince alayım bari...bir de sen bardakları yeni mi aldın yoksa evdekilerden mi kullanıcan?ve tepsini süsleyecek misin?süslersen fikir olması için foto koysan süper olur)
selam herkese.. benim beklenen doğum tarihim 12 ağustos.. çevremdeki herkes sezeryan olan dahil normal doğumu öneriyor. doktoruma normal doğumdan korktuğumu söylediğim halde her defasında daha erken deyip geçiştiriyor beni ve herşey normal giderse normali düşünücez diyor.. offff... sanki sezeryan yaparsam bebeğime haksızlık yapacakmışım gibi hissettiriyor insanlr beni ama normalinede cesaretim yok.. Allah ım hepimize kolay doğmular nasip eder inşallah....
göğüs pompası almak şart mı ki? lazım olunca alsak olmaz mı?:)
ne demek,,, 1 ayda bile neler öğrendim kendime inanamıyorum :) ameliyattan 8 saat sonra kaldırdılar, baş dönmesi oluyomuş bazılarında ama bende olmadı, dikiş bölgesinde acı oluyo, ki gayet normal... yürüdükçe açılıyosunuz zaten, ben sabaha kadar hep yürüdüm, arada bi gelip yattım, eve geldiğimde de öyleydim, sürekli evin içinde gezdim. ilk günlerde yataktan kalkarken desteğe ihtiyacınız oluyo, 3. günün sonunda kimseye ihtiyacım olmadı, kalkma, yürüme, wc, banyo ws... ameliyatın olduğu günün gecesinde baya bi sancım oldu, hemşireyi çağırıp ağrı kesici istedim, yaptılar, serumların etkisi geçmşti çünkü...yürümen çok zor oldumu peki,sütün geldimi hemen?...çok soruyorum galiba kusura bakma canım yaa..vakit ayırıp geldiğin içinde ayrıca teşekkürler...
ilk günlerde lohusa sendromu yaşadık hepimiz... bakamıycaz, yapamıycaz, eve kapandık, kendimizle ilgilenemiyoruz, geceleri uykusuz kalıyoruz, gündüzleri hiçbir işimizi yapamıyoruz vs vs... bu yaşanacak ... ama alışılıyo sorumluluğa merak etmeyin...ayy çok iyi oldu bu yazdıkların canımm yaa..dün akşam bir ara ben bu işi becerebilecek miyim?diye epey endişelenmiştim(şimdi bir cesaret geldi yazdıklarını okuyunca hatta acayip heyecanlandım kavuşmak için kızıma
bende normal doğurduğumu hayal bile edemiyorum.. zaten bebişim şuan ters ve iri bi bebek.. bunlar sezeryanı işaret ettiği için kendimi hep sezeryan olarak adapte ediyorum..
olmazsa kalın lastiklerden sayı olarak daha fazla yaparım. bende işte bir kaç hafta önce bir çeşit lastikleri beğenmiştim ama belki daha başka çeşit bulurum diye almamıştım, dün bit gittim, kalmamış. onun yerine başka çeşit vardı. onlarda hoşuma gitmeyince kendim yapmaya başladım.
bardaklar ise evde olanları kullanacağım. biz eşimle evde arada parti yaptığımız için böyle düz altı renkli olan bardaktan bol bol almıştık. hemde kadeh, düz ve tombik şeklinde aldık. onları mevlütte kullanmaya düşünüyorum. misafir takımları kullanmak istemiyorum.
tepsi olarak dün çarşıda bir kaç yerde baktım, hep şu elde yapılan tahta tepsileri beyaza boyayıp üstüne bir kaç boncuk falan yapıp geçmişler. ve bu tepsilere 20-25 tl diyorlar. bende evdeki bir tepsiyi değerlendirip kendim yapmaya çalışacam. yaptıktan sonrada koyarım. güzel olmazsada biraz daha bakınıp hazır alırım:)
asıl olayı söyleyim, bir tane altın yastığı beğendim, kadın 45 lira demez mibaksan bir pembe saten kumaş içinde silikonu doldurup üstüne 3-4 liralık dantellerden ekleyip yapmışlar. acaba onuda mı kendim yapsam bu gidişle, bu sektöre atılacağım galiba
kızlar bende baktım bu perine masajına hatta yağlarla falan yapılıyo burda reesimle anlatılmış Weleda
evet, geçen cuma gittim. şimdi biz bornova tarfından gittik. bornovadan gidince hiç karşıyaka içine uğramadan kipa çiğli yoluna gireceksiniz. oradan devam ederken sağ tarafında hello baby görecen, ordan düz devam ediyorsun. sol tarafında ters şeritte e-bebek tablosunu görecen (ama baya ilerde). fakat tabloyu gördükten sonra öbür yola geçebilmek için baya ilerliyon. metro marketi falan bile geçiyorsun. sonra otoban gibi bir yolu geçip sola dönerek e-bebek olan yola giriyorsun. o yolda zaten bir sürü kafe falanda görecen. bir ara o yoldan geçerken bir tane bebek mobilyacı gördüğümü hatırlıyorum ama bu sefer nedense göremedim.aslında kemeraltı çarşısını seviyorum ben ne ararsan var hep diyodum ordan alıcam diye ama gidemedim işte.
canım sen karşıyakadaki e bebeğe gittin mi prima için?biz de yarın gidicez büyük bi ihtimal. tarif edebillir misin? bi de hello baby nin oralarda başka alışveriş merkezi var mı bildiğin ya da kafeler?
oh, ne güzel kızının bir sürü şeyi daha oldu. güle güle kullanır inş. annenlerde gelmiş, artık yalnız da değilsin:)selam kızlar nasılsınız
bizde fena değiliz sıcaklarla uğraşıyoruz işte kasılmlarım oluyo annem ve babam geldiler iyiyiz şimdilik sorun yok babamla kızımın odasının perdelerini hallettik dün stor ve rustik taktı babam annemde 3 büyük hurçla gelmiş eşime diyorum kıznın çeyizi ne var bu kadar diyor bizüsürü nevresim uyku seti beşiğe yataga lastikli çarşaflar yastıklar yorganlar bebeğim oynasın diye yer minderi :))
dr ma hala 2 haftada bir gidiyoruz sanırım aciliyetimiz yok zira bir arkadaşımı bu haftasında haftada 1 gel demişti ama neden dedi bilmiyorum tabii
bizden böylee işte :))))))
canım sınav sana eziyet olmuş valla :)) neyse seneye inşallah diyelim :))
evet kipa acılacak biliyorum ama izmirdeki arkadaşlar su çizgi film karakterlerini falan aldıklarında çok özendim valla :))) neyyyyse bizde alırız artık :)
bende kalın kurdelalıyı begendim cicim :))) çok güzel olmuşlar Ç:))
benim şu an herşey normal gidiyor... tabi daha çatı muaynesi yapılmadı ya da bebeğim doğum pozisyonunu almadı.. en son muynede sezeryan olsan bile 39. haftata kadar beklerim bebeğim gelişimi önemli dedi... benim gittiğim doktor daha çok normal doğum yaptırıyor.pazartesi randevum var nst ye alıcakmış.. artık doğum şeklinede karar veririz inşallah...
olmazsa kalın lastiklerden sayı olarak daha fazla yaparım. bende işte bir kaç hafta önce bir çeşit lastikleri beğenmiştim ama belki daha başka çeşit bulurum diye almamıştım, dün bit gittim, kalmamış. onun yerine başka çeşit vardı. onlarda hoşuma gitmeyince kendim yapmaya başladım.
bardaklar ise evde olanları kullanacağım. biz eşimle evde arada parti yaptığımız için böyle düz altı renkli olan bardaktan bol bol almıştık. hemde kadeh, düz ve tombik şeklinde aldık. onları mevlütte kullanmaya düşünüyorum. misafir takımları kullanmak istemiyorum.
tepsi olarak dün çarşıda bir kaç yerde baktım, hep şu elde yapılan tahta tepsileri beyaza boyayıp üstüne bir kaç boncuk falan yapıp geçmişler. ve bu tepsilere 20-25 tl diyorlar. bende evdeki bir tepsiyi değerlendirip kendim yapmaya çalışacam. yaptıktan sonrada koyarım. güzel olmazsada biraz daha bakınıp hazır alırım:)
asıl olayı söyleyim, bir tane altın yastığı beğendim, kadın 45 lira demez mibaksan bir pembe saten kumaş içinde silikonu doldurup üstüne 3-4 liralık dantellerden ekleyip yapmışlar. acaba onuda mı kendim yapsam bu gidişle, bu sektöre atılacağım galiba
dimi o lohusa tepsi takımı çok pahalıya geliyor. benim baktığım bardakla tepsi takımı o civardaydı. bardaklarıda çok dandik duruyordu. bide çok pahalı oluyor. hem 6 tane o kadar kişiyede yetmez, ee o zaman 2 takımı mı alacaz, o daha saçma. ondan ayrıca lastik almak daha mantıklı. tepsiyedi ben tamamıyla beyaz saten kumaşla kaplayacam ama önceden tepsinin kenarında ince sünger yapıştıracağım, böylece kumaşla kapladıktan sonra daha dolgun durur ve üzerine boncuk bile dikme şansın olur. neyse yapınca, koyarım. ama yastık olayı doğumdan önce yetişemezsende sonra da mevlütten öncede yapılır.anladım canı eline sağlık valla
ya benimde şeker aldığım yerde 6 süslü bardak+tahta tepsi 50 tl idi şerbet takımı!ama bana pahalı geldi çünkü 6 bardak zaten yetmez ilave gerek e aynısından olmucaksa ne anlamı var?ben de alcam yeri belli de üşendim şimdiye kadar valla)
yastığa gelince bence de kendin yap.doğurmazsam o zamana kadar ben de kendim yapcamalcam elyafı doldurcam süsler satılıyor zaten dikiveririm ben )bir sürü para vermek gereksiz )
evet, geçen cuma gittim. şimdi biz bornova tarfından gittik. bornovadan gidince hiç karşıyaka içine uğramadan kipa çiğli yoluna gireceksiniz. oradan devam ederken sağ tarafında hello baby görecen, ordan düz devam ediyorsun. sol tarafında ters şeritte e-bebek tablosunu görecen (ama baya ilerde). fakat tabloyu gördükten sonra öbür yola geçebilmek için baya ilerliyon. metro marketi falan bile geçiyorsun. sonra otoban gibi bir yolu geçip sola dönerek e-bebek olan yola giriyorsun. o yolda zaten bir sürü kafe falanda görecen. bir ara o yoldan geçerken bir tane bebek mobilyacı gördüğümü hatırlıyorum ama bu sefer nedense göremedim.
oh, ne güzel kızının bir sürü şeyi daha oldu. güle güle kullanır inş. annenlerde gelmiş, artık yalnız da değilsin:)
şeker konusunda sizden fikir alark genişlerden yapmaya devam ediyorum. ilk başta daha yavaştım, şimdi hızlandım:)
kızlar bende baktım bu perine masajına hatta yağlarla falan yapılıyo burda reesimle anlatılmış Weleda
amaaaan ben böyle bilmiyordum dışardan yapılcak sanıyordum ben hayatta yapamam bunu bir de niyetlenmiştim yapayım diye iyi ki koydun resmi boşuna yapacakmışım(yaptığımı sanacakmışım)
canım ben akropol de yapmıycam ama nerdeyse tüm arkadaşlarım orda doğum yaptı. ben de bi ara bülent beyin hastasıydım. herkes çok memnun..
Ben de kontrollerden memnunum ama asıl doğumda belli olacak herşey..
İlk doğumumda da arkadaşımın yere göğe koyamadığı doktora güvenmiştim ama neredeyse hem bebeğim hem ben ölüyorduk.
Hepimize huzurlu, güzel doğumlar..
Sen neden doğum için bülent beyi tercih etmedin?
canım inşallah bu sefer kolay, sağlıklı bi doğum olur.
ben bülent beye hamilelik boyu kontrol ve doğum için gitmiştim ama kısmet olmadı.bebek gelişemediği için hamileliğin çok erken haftalarında operasyonumu yaptı çok memnun kaldım endişelerim vardı hemen hamile kalırmıyım diye şükür sonra çok beklemeden göbeğim doldu. bülent bey test istedi onun sonunda kanda pıhtılaşma çıktı. bülent bey sadece corasprinle atlatılacağını düşünüyodu lütfü önderoğlu bu alanda en başta gelen doktor. o kesinlikle iğne de kullancaksın dedi heö de gün de 2 kez. ben de yöntemler bu kadar farklıyken perinatologla devam etmenin daha iyi olacağına inandım. şimdi doktora bağlıyım. özel bi hastanede sezeryan olucak.. bu aşamalara kadar gelmişken doktorum ne derse onu yapıyorum..
ama riskim olmasaydı bülent beye devam ederdim kesin..
göğüs pompası almak şart mı ki? lazım olunca alsak olmaz mı?:)
bilmiyorum ki canım. kimi vazgeçilmezim diyo kimi hiç işime yaramadı diyo, anneye ve bebişe bağlı ..ama ben riske girmiyim elimin altında olsun istiyorum sezerya olucak.. ama fiyatı da pahalı geldi..
sağol canım aklımda bulunsun. bebeğimden almazsam bu siteden alırım.hızlıal da 140 lira canım güvenilir bir site tavsiye ederim...
canım ben civilden kuju yastık aldım 8 tlydi. fotosunu koyamıyorum işyerindeyken. süper valla ben dekoratif amaçlı almıştım, resmen altın yastığı. üstünde bebek biblosu falan var .. benim içime sindi. bi bak istersen ..
süpermiş yaaaBir Çin Atasözü der ki: "Unutmak olmasaydı; ne denizciler bir daha sefere çıkar, ne de anneler bir daha doğururdu !!"
aradaki açıklık kapanmadı hala aynı fakat gelişiyor.doktor hiç gelişmemesi durumundan bahsetmişti.hala iki hafta geriden geliyor yani.ama geliyor önemli olan bu.doktor öyle diyo yani.haziran da sıcak olur hadi nisan mayıs olsun:)
gelişimci, bazı fotoğrafların açılmadığını demiştin, ben o sırada değişkler yaptığım için açılmıyordu. şimdi sorun olmaması gerekiyor
Ay yazdıkların beni biraz umutlandırdı benimde şekerim yüksek hemen kardeşimi arayıp çay siparişi verdim içicem bakalım.
Günde 22 doz insülin oluyorum yine şekerim yüksek açlık bile 120 gibi tokluk bazen 255 böyle oluncada moralim çok bozuluyor.
Uno denge liğth ekmek yiyorum yağlı yemiyorum şekerli yemiyorum meyva bile yemiyorum şekerim çıkar diye çünki bebişimi kaybetmeyi asla göze alamam.inşallah işe yarar.
selam kızlar nasılsınız
bizde fena değiliz sıcaklarla uğraşıyoruz işte kasılmlarım oluyo annem ve babam geldiler iyiyiz şimdilik sorun yok babamla kızımın odasının perdelerini hallettik dün stor ve rustik taktı babam annemde 3 büyük hurçla gelmiş eşime diyorum kıznın çeyizi ne var bu kadar diyor bizüsürü nevresim uyku seti beşiğe yataga lastikli çarşaflar yastıklar yorganlar bebeğim oynasın diye yer minderi :))
dr ma hala 2 haftada bir gidiyoruz sanırım aciliyetimiz yok zira bir arkadaşımı bu haftasında haftada 1 gel demişti ama neden dedi bilmiyorum tabii
bizden böylee işte :))))))
canım sınav sana eziyet olmuş valla :)) neyse seneye inşallah diyelim :))
evet kipa acılacak biliyorum ama izmirdeki arkadaşlar su çizgi film karakterlerini falan aldıklarında çok özendim valla :))) neyyyyse bizde alırız artık :)
su doğum alarmın da slladı hepimizi valla dur bakalım beklesin gülse hnm ::))
bu arada kordon kanını devlete bağışlamaya karar verdik.onkim'den kit gönderdiler kargoyla..kargo bile ücretsiz..doğum günü bi form doldurucakmışız..o gün geliyolarmış..
benım arkadaşımda ondan kullnadı memnun kaldı bi paket yetiyormuş
sonra normal ped:)
bende kalın kurdelalıyı begendim cicim :))) çok güzel olmuşlar Ç:))
eşine güldüm valla allah razı olsun ondan
senin açılman yaşadıklarından mı acaba yoksa normaldede olurmuymus ayyyyy vakit yaklaşmış canım allah yardımcın olsun :)))
çok geçmiş olsun canım bende nerdeyse 15 gundur o likitlerle yatıyorum ama bişey olmadı acaba kafana çok yakın bir yere mi taktın ki
dr unda cinsmiş yani kaç aydır gidiyorsun ona bu kadarmı ilgilenecek senle ayıp ya neyse sıkma canını :)) tekrar geçmişl olsun
saol canım tarifin için. yarın gidelim alalım biz de pakeimizi. hem son eksiklerimi de alırım ordan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?