selam kizlarr;
nasilsiniz gorusmeyeli
gecmisi okumaya calistim, cok okuyamafdim; bilg. basinda oturmak bile yorucu artik; sicaklar da mahvediyor
bu son haftalar nasil gececek bilmiyorum; Allah yardimcimiz olsun.,
rehnuma dun kontrolun nasil gecti cnm.
sezeryan tarihi alan arkadaslar olmus, hayirli olsunn
suleslii gecmis olsun cnm; dayan cnm, riskli haftalari epey atlattik..
benimmisafirlerim dun aksam gittiler; 1 gece kaldilar;; gorumcem ve k.validem bi evimi supurup sildiler; toz aldilar; sagolsunlar;
gorumcem borek, mercimek koftesi falan yapti birakti;
simdi tatile gidecekler; donuste yine geliriz dediler; yine biraz islerine yardim ederiz dediler
benden haberler boyle;
opuyorum hepinizi.
bikesha ve papatya yaa siz İzmirliydiniz değil mi benim ailem de İzmirde hatta sülale orda desem yeri ben de eşim ile beraber aynı bankadayız tayin ile geldik eşim Sivaslı diye buraya geldik ama çok sıkılıyorumyaa İzmiri çok özlüyorum en son bayramda gittim yani bir sene oldu neredeyse ..Sizin bebişler İzmir güzeli olacak:))
Sağlık olsun diyorum ben de ne yapalım ....
Annem geliyor haftaya yanıma eğer herşey yolunda giderse Annem ve kızımla Bende İzmire geleyim diyorum sizin bebişleri görmeye gelirim ....
canım aslında ben aydınlıyım ama annem de eşim de izmirli. yarı izmirli sayılırım yani. memleketten uzak olmak zor gerçekten. bizde eşimle 3 yıl rizede görev yaptık öğretmeniz. yılda 2 kere geliyoduk bi sömestr bi de yaz tatili. zor oluyodu uzakta olmak. geçen sene manisaya çıktı tayinimiz. 1 yıldır manisadayız. haftaiçi çalışıp haftasonu izmir, aydın gezdik hepçok seviyoruz izmiri:) doğumu da izmirde yapıcam gazi hastanesinde.
gel canım izmire valla fırsatını bulduğun anda. bekleriz bebişlerimizi görmeye
kızlar bende baktım bu perine masajına hatta yağlarla falan yapılıyo burda reesimle anlatılmış Weleda
inşallah alıntı yapabilmişimdir..
ben yapıcam bu masajı,üşenmeden yapıcam vallahi:)
geçen sene doğum yapmış bi arkadaşla konuştuk..normal doğum yaptı ve hiç bir şey o dikiş kadar acımadı diyo..uyuşturmadınız mı diye sormuş doktora,güya uyuşturmuşlar ama çok çok acımış..onu unutamam diyo ve 10 gün boyunca bebeği ayakta emzirmek zorunda kalmış,oturamamış..
bir de diastanal jel diye bi haber vardı yine sağlık bakanlığı destekliyomuş..ağrısız doğum sağlıyo vs diye bi haber..araştırdım onu da,istanbulda bağcılarda bi hastane uygulamaya başlamış,aradım onları doğum sırasında uygulanıyomuş,ve ebe ya da hekim tarafından uygulanması gerekiyomuş..haberde se 26.haftadan sonra mı ne uygulamaya başlamak gerekiyo diye yazıyodu..arada baya bi çelişki de vardı zaten ben de araştırmayı kestim:)
neyse bi eczaneye sormuştum o arada,eczacı kadın kendi doğumunda,ebenin z.yağı sürdüğünü ve o kadar rahat bi doğum olduğunu söyledi..vallahi nasıl çıktı anlamadım falan dedi..doğum sırasını bilmiyorum ama yani hijyenik olur mu,izin verirler mi bilemiyorum ama şimdiden başlamak lazım masaja bence..
bu bilgi ve fotolar için de çok teşekkür ederim kendi adıma:)dikişsiz doğumlar olsun herkese:)
ha bu arada krem vs..orayı kötü etkileyebilir.z.yağı kullanıcam sadece..
selam kızlar nasılsınız
kızlar bende baktım bu perine masajına hatta yağlarla falan yapılıyo burda reesimle anlatılmış Weleda
ben aldım mı ?hayır henüz almadım)ya herkes mutlaka lazım olacağını söylüyor:ya süt gelmezse hastanede ya da çok gelirse evde ...göğüsler doluyormuş boşaltmak gerekiyormuş tabi çok sütümüz olursa...gerçi hastanelerde pompa var diye ben almadım sanırım gerekince alıcam bende..
misafirlerin iyi iş çıkarmış sevindim:) benim kontrol de doktor bir hafta sonraya tekrar randevu verdi bu haftayı atlattık bebek hala iki hafta geriden geliyo ama gelişimi durmamıs devam ediyomuş.bebek 2200 gr. olmuş 15 günde 500 gr.aldı yani.buna da şükür bir hafta sonrasını bekleyeceğiz bakalım ne diyecek.
bugün evlilik yıldönümümüz bizim:))
2 yıl oldu,eşim geçenlerde bir de yıldönümde doğuyomuş gibi soğuk bi espri yaptı:))) tabi o espri yapmadı ama düşünmesi bile kötü,erken doğumm:) allah korusun,herkesin zamanında doğmasını dilerim..ama tabi 11.08.11 ya da 08.08.11 de doğarsa tadından yenmez:)
beklenen doğum tarihi:satmıydı?? 15.8.11..
allah mutlu sağlıklı bebişinle hatta bebişlerinle uzun yıllar nasip etsin canım....inşallah istediğin tarihte doğar bebeğin...sat(son adet tarihiydi canım)
canım maşallah 2 haftada 500gr çok çok iyi benim bildiğim kadarıyla günlük 25 gr yani 2 günde 50 gr alıyorlarmış..yani senin 375 gr ytani 500 gr almış çok iyi maşallah...
2 yıl oldu,eşim geçenlerde bir de yıldönümde doğuyomuş gibi soğuk bi espri yaptı:))) tabi o espri yapmadı ama düşünmesi bile kötü,erken doğumm:) allah korusun,herkesin zamanında doğmasını dilerim..ama tabi 11.08.11 ya da 08.08.11 de doğarsa tadından yenmez:)
canımm benim gibisin sen de ben de aynı şeye takıldım acaba diyorum sancı da gelse suyum da gelse 5 dakika duş alıp öyle mi gitsem hastaneye??her sabah (üşenmezsen ,üşenirsem öğleden sonra)mutlaka duşa giriyorum ama ya hazırlıksız olursam?benim de yağlanır saçlarım bir gün yıkamazsam fotoğraflarda güzel görünmek istiyorum)
yaa bir de bir şey sorcam:hani bizim batıl inançlarımız var ya hamileyken saç kesilmez gibi!bu konuda ne düşünüyorsunuz?ben tam niyetine girmiştim okuldan bir arkadaş''aklı kısa olur'dedi şakayla ama o bana takıldı kaldı tabi...şimdi de iyice sıkıldım kendimden saçımdan başımdan değişikliğe ihtiyacım var perşembe ağdaya gitcem gitmişken kestirsem mi diyorum?yardım lütfen ;
gunaydin hepinize iyi dilekleriniz icin teskkur ederim
ben de uyuyamadim asiri sicakti arada daldikca hastaneyi gordum geri uyandim islemis dun icime demekki
bem de saclarimi kesemiyorum uzunlar da .40i cikana kadar kestirmezler bizde artik sekil almio sicak da etkiliyor
dogum normal de olsa benim aekadaslarim dus almislar hemen dogmuo sonucta diolar ben o heyecanla banyo dusunur muyum bilmem ama cok rahatlattigini soylediler bir de hastane sicak olmuo klima her yer dun butun gunum dogumhanede gecince ogrenmis oldum gerci bura 40derece ustu hep o yuzden klimasiz durulmuo
gelisimci bizi hbrsiz birakma
[SUB][/SUB]
lierac ve bebe yağı kullanıyorum ama bi faydası yok
göbek deliğimin altında başladı çatlaklar sağa ve sola doğru yayılma aşamasındalar
çok teşekkür ederiz canım ,sağ ol:)
PERİNE MASAJI:
Doğumdan önce perine bölgesine(burası vajina ile makat arasındaki bölgedir) yapılan masaj doğum sırasında bu bölgenin esnekliğine katkıda bulunurken, yırtılmaları ve episyo ihtiyacını azaltıyor. Masajı kendiniz ya da partneriniz yapabilir. Masaja başlamadan önce eller yıkanır, mesanenizin boş olduğundan emin olun ve rahat edebileceğiniz bir pozisyona geçin. Masajı ılık bir banyonun ardından yapmak çok daha konforlu olabilir çünkü sıcak su bu bölgedeki dokuları yumuşatacaktır. Masajı farklı pozisyonlarda yapabilirsiniz; yarı oturur, squat pozisyonunda, bir duvara dayanarak, küvette, tuvalette ya da bir sandelyede oturarak.
Masaj doğumdan 6 hafta önceden başlayarak haftada dört ya da beş kez 4-5 dakika süreyle yapılmalıdır.
Parmaklarınızı badem yağı ya da zeytinyağı ile yağlayıp perine bölgesinde ve vajinanın alt kısmında kaygan ve rahat hareket edebilecek bir duruma getirmelisiniz. Masajı kendi kendinize yapıyorsanız başparmağınızı kullanmanız daha rahat olabilir. Partneriniz yapıyorsa her iki işaret parmağını kullanabilir.
Aşağıya doğru bastırarak hafif bir yalama modunda saat 3 ile saat 9 yönünde ritmik hareketlerle masaj yapın. Bu hareketler vajinal dokuları ve onları çevreleyen kasları genişletecektir.
Bu sırada perine bölgesindeki deriyide başparmak ve işaret parmağı arasında tutarak bu bölgeyede masaj yapabilirsiniz.
Kendiniz ya da partneriniz masajı yaparken bu bölgede tınlama hissi oluşuncaya kadar aşağıya, makat bölgesine doğru baskı uygulayarak masaj yapmalısınız Bu his taçlanma(bebeğin başının vajinadan çıkma hareketleri) sırasında ne hissedebileceğinizi farketmenizi sağlayacaktır. Sürtme hissi oluşmaması için gerektiğinde daha fazla yağ kullanabilirsiniz.
Masaj sırasında pelvik tabanındaki kaslarınızı gevşetmeye konsatre olun.
ALINTIDIR..
selam kizlarr;
nasilsiniz gorusmeyeli
gecmisi okumaya calistim, cok okuyamafdim; bilg. basinda oturmak bile yorucu artik; sicaklar da mahvediyor
bu son haftalar nasil gececek bilmiyorum; Allah yardimcimiz olsun.,
rehnuma dun kontrolun nasil gecti cnm.
sezeryan tarihi alan arkadaslar olmus, hayirli olsunn
suleslii gecmis olsun cnm; dayan cnm, riskli haftalari epey atlattik..
benimmisafirlerim dun aksam gittiler; 1 gece kaldilar;; gorumcem ve k.validem bi evimi supurup sildiler; toz aldilar; sagolsunlar;
gorumcem borek, mercimek koftesi falan yapti birakti;
simdi tatile gidecekler; donuste yine geliriz dediler; yine biraz islerine yardim ederiz dediler
benden haberler boyle;
opuyorum hepinizi.
slm kızlarr.. nasılsınız..ne çok yazıyonuz yaa atlaya zıplaya okudum gibi..ama çok atladım malesef oturamadığımdan.ben cumaretsi dr a gitmiştim ya serum falan takılmıştı ağrı için.o gün bana bişey d emedi.bende her pazartesi gittiğimden ertesi gün gitmedim.öbür haftaya giderim diye.dün bi duydumki dr yarın izne çıkıyomuş.ve tammmmmm 11 günnnnnkafayı yiyodum az kalsın.nasıl sinirlendim a ma annemde bana kızıyo onlarında haklkı diye ama işte insan hamile olunca bencilde oluyo bu konuda sanırım :)) bende hemen bugün s abah 8 de gittim randevusuz ve ilk ben muayener oldum.suyum çoğalmış benimde nasıl olduysa.. ( ona canım sıkıld.neyse dedim gidiyoımuşunuz nolcak, su kanama falan gelirse gel hastaneye kim nöbetçiyse yaptırır dedi. ( ama ben sezaryan olcam ya normal doğuttururlarsa dedim.olmaz öyle şey dedi.bu haftayı atlatırsam pazartesi diğer dr a randevu al seni tanıusın dedi.ayın 25 ine burdayım.sabreddiver diyor..artık hayırlısı ne diyim.inş kendi dr um yaptırır doğumu , ama tabiki hayırlısı ne olcaksa o olsun diyorum artık.
bu a rada benim çatı kemiklerim feci ağrıyor.dr yapcak bişey yok ona diyor.ayağa kalkınca,sağımdan soluma dönerken yatakta,ve oturuop kalkınca çok feci bişiyy...bunu yaşayan var mı acba..35 ten sonra olabilirmiş..inş kimse yaşamaz çok fena çünkü..
Sen çok yaşa emiiii.biz erken doğum yapcaz diye ödümüz dötümüzde...millet ne güzel masajlar bişlem yapıyomuş baksanıza :))
Canım iyi olmana sevindim. ohh ne güzel evini temizlemişler. Çok sevindim senin adına ama kafama takıldı bu 1 hafta ablanlar gelene kadr kim bakacak sana???
Canım umarım dr. gelene kadar sabreder miniğin. Sinir bozucu birşey. Hazır aklıma gelmişken ben de cuma muyeneye gittiğimde sorayım bakalım ne zaman tatil yapacakmış diye :S
Ya ben 33 haftalığım ama benim de çatı kemiklerim felaket derecede ağrıyor.( O da yetmezmiş gibi kaburgalarım sanki derimin içine saplanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?