Canım sen bugün cidden formundasın. Ay Allah' ım ya... :))) Yeter silme bir yerleri. Siliyim süpüreyim derkendoğuruvereceksin:)) Gerçi dün nereden akşlıma gelsi bilmiyorum ama daha önce geçirdiğim laparoskopi ameliyatım aklıma geldi. Onda 2 tane küçücük delikle bile 1 hafta dik yürüyememiştim şimdi sezeryan olsa hiç kalkamam kaldı ki bebek taşıyamam diye... Zaten sezeryan yanlısı değilim ama şimdi iyice dua ediyorum norma doğum olsun diye
canım güzel haberlerle git gel inşallah..bugün 37+4 itibariyle dr kontrolüm var 4 de ama biz 3 gibi gidecez hastaneye anca oluyor nst falan derken bazen önünde bir-iki kişi oluyo ee 1 kişi bile 20 dk
bakalım ne diyecek inşallah güzel haberlerle dönerim acil bişey olursa ki inşallah olmaz haber veririm ben
beni en çok korkutan bu 2 gündür çokkkkk azalan hareketler tam yok hareketi diye telaş yapmaya başlıyorumyan yatıyom bişeyler yiyom konuşuyom falan biraz hareket hissediyom ödüm kopuyo valla
bakalım ne diyecek dr dua edin güzel haberlerle dönelim inşallah
motive çok öneli deidğin gibi...cuma günü olunca motive oluyorum bir hafta daha bitti,haftayada biter diye..amma gel görki yeni haftaya başlayınca yenıden gün sayıyorum...ya ben aslında uykusuzlktan dolayı birazda zorlanıyorum..biran önce eve gidip uyumak itiyorum..dairede de bu dönem pek iş yok skılıyorum..roman getirdm onu okuyorm buralarda taklıyorum falan..senın şimdi hastalarn geliyordur onlarla zaten bir sohbet 1-2 saatın bitmiş olurBen burada çocuk doktoru bir arkadaşıma danıştım '' zaten yaz bebeği hava nemli şimdi almana gerek yok. Kışa bakarsın çok rahatsız oluyorsa o zaman alırsınız'' dedi oyüzden ben almadım buhar makinasını.
Bu arada her yerde sezeryanda 2 gün yatış yapılıyor. Senin arkadaşlarına fazla gelmesi bana tuhaf geldi
Dayanırsın canım. Kendini öyle motive et. Gerçi koşullarımız farklı ama ben keşke doğurana kadar çalışsam diyorum. Evde klima çalıştırsam bile yinede sıcak oluyor. Hastane o kadar serin ki akşam normalde 16:00 çıkma şnsım olsa bile ben eşim geç gelecekse oyalanıp 18:30 a kadar falan kalıyorum.
Tatlım çok güldürdün beniHayra yoralım hayır olsun...
Evet canım çalışıyorum. 8 ağustosda 37 haftaya giriyoruz. 5 ağustostan itibaren çalışmayacağım. Maşallah iyihissediyorum kendimi. Hatta hastanedeyken daha iyi hissediyorum. Evde bütün gün sıcakta ne yapacağım tasası sardı beni. O tarihte muhtemelen annem gelir ( geleceğini söylüyor ama bakalım) ee annem biraz obsesif olduğundan ban huzur vermeyecektir. Hadi şu işi yapalım hadi burayı silelim.Hani bana yaptırmasa bile yerinde oturamadığı için bakalım nasıl olacak. Bana kalsa ben doğurana kadar çalışma yanlısıyım
Canım hadi bakalım inşallah güzel haberlerle gelirsin doktordan.
canlarim benimmm,
bana dualar ettiniz sanirim; dun aksam cok sukur yuzumuz guldu biraz.
doktorumuz cok iyiydi; supheli gozle tum organlarini inceleyecegim bebegin dedi;
gercekten de bebegin olcumleri geride; 34+0 da, 31 haftalik cikti. 3 haftalik fark var.
ama doktor incelediginde, kalbi, 2 bobregi, beyincik, beyin hepsi iyiydi cok sukur.
bir de 34-35. haftaya gelmis olmamiz cok iyi dedi doktor; bu sorun 28. haftada olsa dusunurduk belki kara kara ama bu haftada zayif olmasi onemli degil dedi, bu aksam bile dogsa biraz kuvezde kalir, sonra alir eve gotururdunuz, gece gunduz emzirme temposuyla 3 aya kadar toparlar; 3 ay sonra normal kiloda dogmus bi bebekle yan yana koysaniz fark olmaz aralarinda dedi (insallahh)
kan akimlari da iyiymis sukur.
ama tabi yine de risk var; kan akimini her hafta doppler ile kontrol edicez. haftada 2 (gerekirse daha sik) nst cektiricez;
bir de bana bebek hareketlerini sayip yazmami soyledi hergun; azalma olursa hemen doktorunu ara dedi.
simdi yarin sabah nst cektirip kendi doktoruma gidicez yine. cmr. gunu de yine nst +doppler olacak;
son haftalar bizim icin biraz stresli ve kosturmacali gececek ama olsun; bebegimin cani sagolsunn
my_little cnm cok cok sagoll, beni arayip soruyosun; dun aksam sarjim bitmis tlf.um kapandi sabaha kadar da unutmusum acmayi..
kizlar hepiniz cok sagolunn; bana da ettiginizi biliyorumm
ha bir de benim bebegimin kucuk olmasinin nedeni plesanta kaynakliymis; plesanta uzerinde yirtiklar, yer yer bosluklar vs var; o yuzden bebek kilo alamiyormus.
neyse az az da olsa alir ve gununu tamamlar insallah daa.
Selam kızlar...
sevindim peppermint güzel haberlerle gelmişsin..
Benimde son kontrolde suyum sınırda çıktı günde 12 bardağın altına düşme dedi ama içemiyorum fırsat olmuyor bir türlü
ctesi kontrole gidicem inş.daha da düşmemiştir :-((
bence doğum şekline bebişiniz karar versin herşey yolunda ise...
peppermint canım ıyı haberlerıne çok sevındım:)))
hippy cim vantilator benide çok rahatlattı, hatta ben şu tavana asılanlardan aldım:)))) biraz abarttım hanı helikopter gibi olanlardan. ama her akşam eşimle yatarken diyoruzkı aklımız daha once nerdeymış:)))
kızlar bu arada sıradakı doğum benım galiba. neden dıyeceksınız iki gundur rahmetlı anamı görüyorum ruyamda. en son dun gordum. kocaman bir ağacın altında ama ağaç evın içinde:)
diyorkı, şu ağacıda bı temizlesek çok daha rahat edıcem,hanı budasak falan.
demin rüya tabırlerıne baktım, ağaç çocuk doğurtan ebeye delaletmiş.
anacım torun gormeyı cok ıstıyordu ama kader ıste goremeden gıttı, demekkı sanıyorum ordan bızı gorebılıyor hıssedebılıyor, doğursanda rahatlasammı demek ıstıyor acaba bılemedım .
hayırlısı artık.
off bu arada evde heryer heryerde, bır ıs yapayım dıyorum ama herşey ağır kaldıramamda, şu adanın son rutuj boyaları bıtsede, sonra mobılyalar odaya alınsada bende ufaltan ufaktan temızlemeye baslasam,içim bunalıyor boyle evı gordukce.
he bu arada doğum yapan arkadaslara sorayım barı.
bebişlere ne giydiriyorsunuz:)))
sadece kısa kollu çıtçıtlı yetıyormu yoksa uzun kollu tulum mu gıydırıyorsunuz yenı doğdukları ıcın?
Uuuuu, korktum şimdi...:18:
hihi yok kız doğurmam heralde sildim bitti bi toz alıcam şimdi bi hafiften bebeişimin odasını minik camını silsem yeter yarın yada öbürgün tülümüzü takmaya gelecekler temiz olsun...arkadaşı çağırırdım silmeye ama minicik zaten 2 parça silerim dedim kendi kendime...
ayy ben hep sezeryan diye kendimi avuttum şimdiye kadar ama bugün normal kararı aldım kendi kendime hayırlısı
bu arada benim tüp bebek olduğu için her dr genelde sezeryan der benimki öyle bişi demiyo hatta bana bırakıyo sen ne istersen diye
eşim tarafından torpilim buda sanırım...
Allah bi sıkıntı vermezde bebeiş sezeryanı tercih etmezse kararlıyım ya normal doğurcam
motive çok öneli deidğin gibi...cuma günü olunca motive oluyorum bir hafta daha bitti,haftayada biter diye..amma gel görki yeni haftaya başlayınca yenıden gün sayıyorum...ya ben aslında uykusuzlktan dolayı birazda zorlanıyorum..biran önce eve gidip uyumak itiyorum..dairede de bu dönem pek iş yok skılıyorum..roman getirdm onu okuyorm buralarda taklıyorum falan..senın şimdi hastalarn geliyordur onlarla zaten bir sohbet 1-2 saatın bitmiş olur
allah rahmet eylesin canım..ilginç bir rüyaymış..hayır diyelim hayır olsun...
Bence bırak doktorun karar versin. Bu arada herkesin aynısı olacak diye birşey yok ama yinede risk yani...
Bencede bebeğin duruma göre doktor karar vermeli ama adı ğstğnde normal olanı istiyor insan öncelikle. Olmazsa da yapacak birşey yok. Bebeğini içinde saklayan ilk kadın olmaya niyetim yok
Aynen hafta başları biraz sıkıntılı ama bugün dünden daha az kaldı :)))))) Bu ara artık yeni hasta istemiyorum dedim ( kontrol yapacak zaman yok insanları yüz üstü bırakmayayım. Devam hastalarım var ama birçoğu da tatilde şuan o yüzden boş sayılırım ama tabi yatan hasta katı yemekhane falan var ilgilendiğim. öğlene kadr nasıl zaman geçiyor anlamıyorum. Ama mesela şimdi 14:00 17:00 arası hiç hastam yok. 17:00 de 1 tane daha gelecek sonra eve :)))
canım içemiyorum ne demek..mecbur içeceksin ..bunun şakası yok canım sen daha iyi bilrsin ama öyle yazınca şaşırdım doğrusu..
canlarim benimmm,
doktorumuz cok iyiydi; supheli gozle tum organlarini inceleyecegim bebegin dedi;
gercekten de bebegin olcumleri geride; 34+0 da, 31 haftalik cikti. 3 haftalik fark var.
ama doktor incelediginde, kalbi, 2 bobregi, beyincik, beyin hepsi iyiydi cok sukur.
bir de 34-35. haftaya gelmis olmamiz cok iyi dedi doktor; bu sorun 28. haftada olsa dusunurduk belki kara kara ama bu haftada zayif olmasi onemli degil dedi, bu aksam bile dogsa biraz kuvezde kalir, sonra alir eve gotururdunuz, gece gunduz emzirme temposuyla 3 aya kadar toparlar; 3 ay sonra normal kiloda dogmus bi bebekle yan yana koysaniz fark olmaz aralarinda dedi (insallahh)
ama tabi yine de risk var; kan akimini her hafta doppler ile kontrol edicez. haftada 2 (gerekirse daha sik) nst cektiricez;
bir de bana bebek hareketlerini sayip yazmami soyledi hergun; azalma olursa hemen doktorunu ara dedi.
simdi yarin sabah nst cektirip kendi doktoruma gidicez yine. cmr. gunu de yine nst +doppler olacak;
son haftalar bizim icin biraz stresli ve kosturmacali gececek ama olsun; bebegimin cani sagolsunn
my_little cnm cok cok sagoll, beni arayip soruyosun; dun aksam sarjim bitmis tlf.um kapandi sabaha kadar da unutmusum acmayi..
ha bir de benim bebegimin kucuk olmasinin nedeni plesanta kaynakliymis; plesanta uzerinde yirtiklar, yer yer bosluklar vs var; o yuzden bebek kilo alamiyormus.
Canım zorluyorum da bazen benim küçüğümde var ya wc eğitimine de başlıyorum o arada unutuyorum, inş.içtiklerim yeterli geliyordur
slm canim benim http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/455754-eski-dostlar-beraber-elele-verelim.htmlnormal doğum sezeryan aynı katta mı yatıyor acaba benim epidural sezeryan olucak hayırlısı olsun inşallah
canlarim benimmm,
mrb cnm geçmıs olsun oncelıkle.ben 35.haftamdayım 28haftamda nst grmstım (oylesıne) bebek haraket ettıkce elımdekı kolun dugmesıne basyordum.cıkan sonuca bısey demedı ama merak ettgm su NST de sancı cıktı demıssın ya o nasıl olyr?sen hıssettnmı oyle sancı yoksa cıhazmı algılıyor bunu doğumdan once nst ymı alıyor doktor?nezaman alır sence?bırde sezaaryan dusunuyorum nrmal doğum ıcın çatı yeterlı deılmıs zor geceblr normalın dedı doktor.bzde sezaryana odaklandık.
canım yok seni damardan bi ilaçla uyutup sonra entübasyon tüpüyle devam ediyolar,tüp sanırım sen uyanmadan çıkartılıyo ama bazıları o tüpü hissederek uyandıklarını söylemişlerdi ki sanırım korkunç olmalı,bende bundan dolayı genel anesteziden korkuyorum ama genelde olanlarda çok memnun ...sen niye spinal düşünmedin canım?
canım ben bu ölçülerde park yatak aldım ama park yatağa uyku seti gerekmiyoki,nevresim yeter...hatta ben kumaş aldım anneme çarşafla yastığını diktirdim,kışında nasip olursa aynı kumaştan yorgan diktiririm,ucuzada geliyo...
nası yani sancın gelirse doğuma mı alıcaklar...amanın ne heyecanlısındır,eli kulağında desene...
nasıl oldu sancıların,sabah baya hareketlilik vardı sende...
çözümü varmı ki canım yapahalıymış canım ya..
sağol canım,içimi rahatlattın :)
canım face üyeliğin varsa..2011 ağustos anneleri diye arattır çıkar..grup açıktı en son
ben 62yle başladım şuan 78-79um..bebeğim 31+5te 1900 gramdı..umarım güzel ve sağlıklı kilolar alır bebişlerimz
ben de ilçedeyim canım..ama bizim hafta sonları günlerimz oluyor lokalde..lokale indirdiğim zaman arabanın içinde yatıp uyutabilr yada gezdirebilrim..ben çayımı içerken o arabasından bana bakar..ve ayrıca kışın avmlere gidiliyor..avmlerde de bebek arabası birebir...diyarbakırda da çok avm var diye biliyorum hafta sonu eşinle gitme imkanın olursa bence araba en büyk kurtarıcn olur..zaten onun dışında da yaza kadar dediğin gibi pek işe yaramaz..
bende 2 aydır var cnm genetık annemde harıta gıbı ne lireac ne bebe yagı o kadar surdum para etmedii
yalnız ben nıvea atta set almıs"tım oglumdan ızınsız bebe yagınıı nkullanıyorum sımdı yarısına ındı resmen cok hosuma gıtı ama dogal badem yagıda varmıs ıccınde
karnımı daaha rahatlatıyo
2 haftadır karnım cok kasınıyoo benım yaa cokda buyudu zaten önden önden gıdıyoo karnım harıta gıbı ama
gecen gun dr fazla bısey yok hele sen bı dogur onlara cözüm buluruz kafana takma dedi ???
anlamadım hangısı catlak hangısı deıl ??
hihi yok kız doğurmam heralde sildim bitti bi toz alıcam şimdi bi hafiften bebeişimin odasını minik camını silsem yeter yarın yada öbürgün tülümüzü takmaya gelecekler temiz olsun...arkadaşı çağırırdım silmeye ama minicik zaten 2 parça silerim dedim kendi kendime...
ayy ben hep sezeryan diye kendimi avuttum şimdiye kadar ama bugün normal kararı aldım kendi kendime hayırlısı
bu arada benim tüp bebek olduğu için her dr genelde sezeryan der benimki öyle bişi demiyo hatta bana bırakıyo sen ne istersen diye
eşim tarafından torpilim buda sanırım...
Allah bi sıkıntı vermezde bebeiş sezeryanı tercih etmezse kararlıyım ya normal doğurcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?