selam kizlar. bugun su baskasinin interneti bana bir surpriz yapti bu siteyi acabildim. 2 dogum haberi duydum kizlardan faceden cok heyecanlandim. nasil gelisimci?? diger arkadas kimdi?? normalmi sezeryanmi olmus?? cok guzel ya sanki bizde bebeklerimize kavusmnusuz gibi heyecanli. bende en son doktora gittim 2 700 olmustu bebis. iste dogum yapicagim yere soktular. bebekleri 2 saatligine isitmak icin firin gibi biyere koyuyorlar orayi gordum falan aman ne kucukler. iste orda beni olesine bi makineye bagladilar ilk defa kalp atislarini duydum ama o makineye bagli olmayi hic sevmedim. bole bizim hersey yolunda. vucud agirligi ve sicaklarin verdigi rahatsizlik disinda. ha bide gracoyu geri verip ingiltereden siparis vermistimya. ingiltere prizleri farkli imis burda priz bulamayincada salak ben laptopa taktim onu simdi calismiyor. motorumu yandi ne oldui. teknik serviside yok burda. icini acma yeri bile yok gibi. kac gundur ona uzuloyorum. bole benden haberler. aa bide annem geldi. sizler nasilsiniz??
canim acilmiyor sayfalar baska b ir baglanti buldum ordan giriorum. simdi annem geldi ondan eski evede gidemiyoruz. valla bitek bebegin kiyafetleri yikanip utulendi. daha hala hastane cantam bile hazir degil. zira hic dogum yapicam gibi gelmiyor bebek asagiya inmedi daha. herkesin indimi?? ben doktorla konustum. epidural icin icim cok rahatladi. normal epidural yapicam. ama cok rahatsizim burdaki hastane sistemleri konusunda. bana kalsa trye gelirim dogum yapmaya. bebegin kafasi gozukene kadar odada kaliyorsun ole insanlarda senle takiliyor.orda epidural falan yapiliyor. sonra bebegin saclari gozukunce dogumhaneye gidiyorsun ve oraya fotografci falan almiolar yasak(( bebisin fotosu olmicakmi simdi dogum anindan (
Arkadaşlar merhaba,
2 gün önce topiğe hiç bir doğum belirtim yok yazmıştım. Dün sabah 6:14'te suyum geldi.
Akşam 18:30'da normal doğum yaptım.
Kızım 4080 gr doğdu.
Dünyanın en güzel şeyi...
Emiyor, gayet sağlıklı hamdolsun.
Şu anda yanımda uyuyor prensesim.
Rabbim hepinizi sağlıkla, hayırlısıyla yavrularınıza kavuştursun inşaAllah...
Arkadaşlar merhaba,
2 gün önce topiğe hiç bir doğum belirtim yok yazmıştım. Dün sabah 6:14'te suyum geldi.
Kızım 4080 gr doğdu.
Arkadaşlar merhaba,
Kızım 4080 gr doğdu.
Arkadaşlar merhaba,
Kızım 4080 gr doğdu.
Arkadaslar Merhaba,
Hepinize guzel dilekleriniz icin cokkkk tesekkur ediyorum. Allah siradaki arkadaslara bu duyguyu nasip etsin. Ilk gece bebegimiz kuvezde kaldiktan sonra ertesi gun sabah yanimiza getirildi ben ve esim o gunu ve geceyi O'nu izleyerek gecirdik, cok karisik duygular diyebilirim, ben her an aglamakli....
Clarissa Ela dun bir haftalik oldu, bugun sabah da gobek kordonu dustu cok sukur. Halen cok minik ama artik kucagima rahatlikla alabiliyorum, biryerlerini incitecegim diye korkuyordum, esim halen biraz daha korkuyor. Annem kolay tutmamiz icin minik bir yastik yapti, beslerken filan onu kullaniyorum onun haricinde de pamuk battaniye kullaniyorum. Sarilik baslamisti ama neyseki ilerleme gostermedi cok sukur, doktoru bir ay icinde billirubin degerinin daha da dusecegini soyledi. Sutum geldi fakat basindan beri mama verildigi icin memeyi almakta zorlaniyor. Ben de israr ediyorum ama bakalim...Biberonu tutmak sanirim cok daha kolay geliyor, memeyi tutmaya calisirken cok sabirli degil, acaip sinirleniyor kizariyor sonra da ben korkuyorum bir sey olacak diye.... Dun biraz agzindan ve burnundan mama geldi acaip korktum, sanki nefes almakta zorlandi gibi...sizce cok mu vermisimdir? Doktoru midesi buyuyor dedi ve acaip hickirik tutuyor uzuluyorum. Benim operasyon yerim daha iyi, agrilar azaldi ama yine de bazen zorlaniyorum. Bu arada goruntum halen hamile gibi...
Bebekli hayat cokkkk yogun, lutfen kendinizi buna hazirlayin, kesinlikle cok yardima ihtiyaciniz var.
Topigi okuyamadim kusura bakmayin ama en son Hilale arkadasimiz bir tosun dunyaya getirmis, cok tebrik ediyorum, Allah anali babali buyutsun.
Only Smile'a not iletmistim. Hastanede acaip terliyorsunuz, ben genellikle bacak kismimi yikadim ama parfumlu islak mendillerden kendiniz icin listeye eklemenizde fayda var diyebilirim, onunla silmek insani ferahlatiyor.
Arkadaslar saglikla diger bebeklerimizin de dunyaya gelmesi dilegiyle, hepinizi kocaman operim, sevgiler.
hocam turnusolün açıklamasını yapmadı ama ben tahmin ediyorum hani enfeksiyon kapınca vajinanın doğal asidik ortamı bozuluyor ortam bazikleşiyor heralde onu test etmek istedi.çünkü kırmızı turnusol vardıRehnumaaa. Caniiim nasilsin iyimisiniz demek kesi acitiyor yaa 3 haftaymis galiba dayanicaz artik yapacak biseyimiz yok caresiz ela hnm nasillar iyi emiyormu gazi sancisi uykusu nasil yalnizmisin yaninda birisi varmi allah kolaylik guc kuvvet versin canim))Sezenciim o turnusollu kagidin sebebi akintimi amniyotik sivimi renk degisseydi amniyotik sivi denecektiKizlaaar eyeszay le gorustum annesi yaninda ve sanirim siradaki dogum o olabilir coknsistim diyor nete giremiyormus hala baglanmamis sizleri yeni dogumlari sordu iyi ama dogumu yakin bence )
Arkadaşlar merhaba,
Kızım 4080 gr doğdu.
gozun aydin canim,38. haftada dogurdun demek. ayy bu kizlar aceleci gercekten. simdiye kadar tek bi oglusumuz geldi dogum yapanlardan. normal dogumlarda cogaliyo cok seviniyorum. zor oldu demissin diger arkadaslar icinde sorun olmazsa anlat musaitsen canim zorluklari. soz korkmiycam :18:
bu ciceklerde sana
kızlar epidural sezeryan videosu ‪Epidural Doğum - Dr. Kağan Kocatepe‬‏ - YouTube
seyredince heyecan yaptım tırstım acaba genel anestezimi olsam demeye başladım :18:
Canım tavsiyem hiç izlememen doğum videolarını. Ben 7 cm açılma ile sezeryana alındım acil... Epiduralim de vardı; ama bebeğimin kalp atışları düştüğünden dolayı şoka girdim ve genel aneztesi istedim. Genelden uyanınca ağrım çok oldu. Keşke epiduralli devam etseymişim :)
Yani öyle yada böyle doğuyorlar bir türlü. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Allah hepinize sağlıklı doğumlar versin.
ayyy maşalllahh topiğimize
bebişler teker teker geliyo... hilale allah analı babalı büyütsün.. zarpdenizcim okurken nasıl duygulandığımı anlatamam .. bizim bebişlerimiz de sağlıkla sırasıyla gelir inşallahhh...
buarda kızlar bugün uykusuzluktan vakit hiç geçmedi. inşallah bugün biraz uyuyabilirim.. yarına görüşmek üzere
Canım güzel haberlerinizi aldığıma çok sevindim. Neden mama verdiler Clarissa ya anlamadım ama bence meme vermekte diretmalisin. Daha önce yazmıştım ama muhtemelen okuyaymamışsındır. Ben doğdupumda da meme almıyormuşum mama vermişler ama annem çok diretmiş 1 ay sonra da olsa düzenli emmeye başlamışım. Küçük bir dana olarak 2 yaşıma kadar da emmişim :))))))) Canım sanırım biraz fazla mama vermiş olabilirsin ama yada fazla yatay kaldıysa da olmuş olabilir. Korkma. Kendisi de içmeyi becerememiş genzine kaçırmış olabilir :))
Ara ara fırsatın oldukça yaz, bizi gelişmelerden haberdar et tatlım. Kendine çok iyi bak.
Zarpdeniz tatlım nasılsın? bebeğin nasıl?
Çok teşekkür ederim güzel çiçekleriniz için...
Canım inan korkutmamak için zor oldu diye geçiştireyim dedim ama diğer arkadaşları da korkutmam inşaAllah. Klişe olacak ama gerçekten herkesin bünyesi farklı. Ben 1.70'im, 91 kiloyla doğum yaptım, ağrı eşiğim de gerçekten yüksektir, hiç canım tatlı değildir, buna rağmen çok zor oldu, 1.55 boyunda 47-48 kilo bir arkadaşım vardı fakülteden, o çok kolay doğurmuştu mesela.
Saat 18:30 da doğum yaptım. 9:30 10:00 gibi düzenli sancılarım gelmeye başlamıştı. Suyum da sancılarla beraber yavaş yavaş boşaldı, birden bire tamamı gelmedi. Saat 12'ye kadar sancı geldiği zaman sancım geliyor diyordum. 12 -15 arası sancım varken bağırmaktan sesim kısıldı. 3'ten sonra doğuma kadar gelen sancılarımla aynı anda ıkınmamı istedi doktor. Kendiliğinden ıkınma hissi gelmedi bana. Aynı anda da müthiş uyku bastırdı. Bir de bir önceki gece on birden beri yemek yemediğim için aşırı halsizdim zaten. O son sancılarda çok zorlandım. Artık - zaman kavramını kaybetmiştim ama sanırım son bir saat- doktor hep yanımdaydı, sancılar çok sıktı, biryandan doktor eliyle aşağıyı açıyor,bir yandan ebe var gücüyle karnıma bastırıyor, aynı anda da benden o sancıları çekerken nefesimi tutup var gücümle ıkınmamı istiyorlar.
Bebeğin başı çıkınca rahatlarsın derler ya, ben başı çıkınca da rahatlayamadım. Omzunun çıkışı da zordu. Sonrasında dikişleri de hissettim. Plasentayı çıkarmak için bile karnıma bastırdılar.
Öncesinde lavman sonda hepsi yapılmıştı ama onlar sinek ısırığı kalıyor son sürecin yanında.
Doğumhaneye giderken sancılardan eşimi bile görmemişim. Çıkarken de o kadar halsizdim ki 2 saat kimseyle konuşamadım. Sesim çıkmadı daha doğrusu.
Yavrumu bile sevecek takatim yoktu. Gece biraz toparlanınca lavaboya kalktım. Aynada yüzümü görünce çığlık attım.Küçük kırmızı lekeler vardı boynuma kadar. Saçlarımı ağarmış görmem bile mümkündü sanırım o sancıların üzerine. Bugün biraz daha azaldı lekelerim. Kızıma bakmak hepsini unutturuyor zaten.
Böyle uç şeyler herkesin başına gelmez, nolur rahat olun.
Sonuçta ne olduysa yarım gün sürdü ve geçti gitti. Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. Rabbim hepinize kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?