Çok teşekkür ederim güzel çiçekleriniz için...
Canım inan korkutmamak için zor oldu diye geçiştireyim dedim ama diğer arkadaşları da korkutmam inşaAllah. Klişe olacak ama gerçekten herkesin bünyesi farklı. Ben 1.70'im, 91 kiloyla doğum yaptım, ağrı eşiğim de gerçekten yüksektir, hiç canım tatlı değildir, buna rağmen çok zor oldu, 1.55 boyunda 47-48 kilo bir arkadaşım vardı fakülteden, o çok kolay doğurmuştu mesela.
Saat 18:30 da doğum yaptım. 9:30 10:00 gibi düzenli sancılarım gelmeye başlamıştı. Suyum da sancılarla beraber yavaş yavaş boşaldı, birden bire tamamı gelmedi. Saat 12'ye kadar sancı geldiği zaman sancım geliyor diyordum. 12 -15 arası sancım varken bağırmaktan sesim kısıldı. 3'ten sonra doğuma kadar gelen sancılarımla aynı anda ıkınmamı istedi doktor. Kendiliğinden ıkınma hissi gelmedi bana. Aynı anda da müthiş uyku bastırdı. Bir de bir önceki gece on birden beri yemek yemediğim için aşırı halsizdim zaten. O son sancılarda çok zorlandım. Artık - zaman kavramını kaybetmiştim ama sanırım son bir saat- doktor hep yanımdaydı, sancılar çok sıktı, biryandan doktor eliyle aşağıyı açıyor,bir yandan ebe var gücüyle karnıma bastırıyor, aynı anda da benden o sancıları çekerken nefesimi tutup var gücümle ıkınmamı istiyorlar.
Bebeğin başı çıkınca rahatlarsın derler ya, ben başı çıkınca da rahatlayamadım. Omzunun çıkışı da zordu. Sonrasında dikişleri de hissettim. Plasentayı çıkarmak için bile karnıma bastırdılar.
Öncesinde lavman sonda hepsi yapılmıştı ama onlar sinek ısırığı kalıyor son sürecin yanında.
Doğumhaneye giderken sancılardan eşimi bile görmemişim. Çıkarken de o kadar halsizdim ki 2 saat kimseyle konuşamadım. Sesim çıkmadı daha doğrusu.
Yavrumu bile sevecek takatim yoktu. Gece biraz toparlanınca lavaboya kalktım. Aynada yüzümü görünce çığlık attım.Küçük kırmızı lekeler vardı boynuma kadar. Saçlarımı ağarmış görmem bile mümkündü sanırım o sancıların üzerine. Bugün biraz daha azaldı lekelerim. Kızıma bakmak hepsini unutturuyor zaten.
Böyle uç şeyler herkesin başına gelmez, nolur rahat olun.
Sonuçta ne olduysa yarım gün sürdü ve geçti gitti. Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. Rabbim hepinize kolaylık versin.
Kızlar herkese salam,
Biz doktordan yeni geldik sayılır...Haberler kötü değil ama benim moralim bozuldu, bir müddet ağlamadan sonra şimdi daha iyiyim.
Bu son kontrolümüzdü doktor haftaya salı-çarşamba gününe planlamıştı doğumu. Ama suyum azalmaya başlamış, bundan sonra da yavaş yavaş azalacak dedi doktor. ara ara tansiyonum 13'lere çıkıyordu bir de ayak bileklerim de iyice şişince beklemeyecez cumartesi 38+0 oluyo, o zaman alacaz dedi. Gebelik zehirlenmesinden de süphelendi, idrar tahlilinde protein çıkmadı allahtan.
Ben eşim yok, pazartesi gelebilecek izin durumları sıkıntıda fln dedim ama, daha fazla bekleyip seni de bebeği de riske atmaya gerek yok dedi, son konrolden bu yana kilosunda da değişim yok. Zaten küçük bir bebek takip ettiğimiz 38e kadar zorladık, bundan sonrası boşuna riske girmek olur dedi ve cumartesi de diretti.
Benim moralim çok bozuldu tabi, eşim olmayacak diye ağlaya ağlaya onu da aradım. O da ben ne yapıp edip gelirim merak etme sen dedi. Yarına ayarlamış sanırım gelecek galiba beni kandırmıyorsa(
Bizden böyle 23 temmuz da doğuma gidiyorum...Dualarınızı eksik etmeyin, inşallah kuvoze gerek kalmadan getiririz kızımızı eve...
Kızlar herkese salam,
Biz doktordan yeni geldik sayılır...Haberler kötü değil ama benim moralim bozuldu, bir müddet ağlamadan sonra şimdi daha iyiyim.
Bu son kontrolümüzdü doktor haftaya salı-çarşamba gününe planlamıştı doğumu. Ama suyum azalmaya başlamış, bundan sonra da yavaş yavaş azalacak dedi doktor. ara ara tansiyonum 13'lere çıkıyordu bir de ayak bileklerim de iyice şişince beklemeyecez cumartesi 38+0 oluyo, o zaman alacaz dedi. Gebelik zehirlenmesinden de süphelendi, idrar tahlilinde protein çıkmadı allahtan.
Ben eşim yok, pazartesi gelebilecek izin durumları sıkıntıda fln dedim ama, daha fazla bekleyip seni de bebeği de riske atmaya gerek yok dedi, son konrolden bu yana kilosunda da değişim yok. Zaten küçük bir bebek takip ettiğimiz 38e kadar zorladık, bundan sonrası boşuna riske girmek olur dedi ve cumartesi de diretti.
Benim moralim çok bozuldu tabi, eşim olmayacak diye ağlaya ağlaya onu da aradım. O da ben ne yapıp edip gelirim merak etme sen dedi. Yarına ayarlamış sanırım gelecek galiba beni kandırmıyorsa(
Bizden böyle 23 temmuz da doğuma gidiyorum...Dualarınızı eksik etmeyin, inşallah kuvoze gerek kalmadan getiririz kızımızı eve...
Kızlar herkese salam,
hilale canım çok tebrik ederim kuzucuğun olmuş allah mutluluğunuzu daim etsin
peppermintcim geçmiş olsun canım benimde ananem şeker ve tansiyon hastası şimdide yanımda valla o hastalancak diye daha çok korkuyorum
venüscüm durumun iyiymiş çok şükür nerden nereye geldin bak rabbim yardım ediyo darısı başıma inşallah
bende dün yeni bulduğum dr a gittim kızım 2560 gr 44.5 cm durumu gayet iyi nstye bağlandım sancı çıktı biraz nidilata başladık bu aada idrar tahlili yapıldı 15 20 lökosit ve bol epitel çıktı ilaç verdi suda eritilip içilecek sadece 2 kere çektiğim sancıları bu iltihaplar tetikliyomuş dr sert bi kadın ama işinde iyi gönlüme göre bulamadım bulamıcamda istanbulda dr ben işini iyi yapsında sorun yok zaten az kaldı hastane yeni açılmış daha doğrusu taşınmış odaları faln güzel hayırlısı artık
Canım;kızının durumuna sevindim,idrar yolu enf. içinde bol bol su iç,birde kızılcık suyu iç,bu enfeksiyona çok iyi geliyor,hemde C vitamini kaynağı,benim doktorumda gayet ciddi ilk zamanlarda değiştirmeyi düşündüm ama şimdi memnunum işini gayet iyi yapıyor,ihtiyacım olan tüm bilgiyi veriyor,bebek hakkında tüm açıklamaları detayı ile veriyor.ama gereksiz konuşmuyor,canım cicim yok,gayet mesafeli.mühim olanda işini iyi yapması zaten o yüzden canını hiç sıkma...
cnm değiştin demek dr u hayırlısı olsun...hilale canım çok tebrik ederim kuzucuğun olmuş allah mutluluğunuzu daim etsin
peppermintcim geçmiş olsun canım benimde ananem şeker ve tansiyon hastası şimdide yanımda valla o hastalancak diye daha çok korkuyorum
venüscüm durumun iyiymiş çok şükür nerden nereye geldin bak rabbim yardım ediyo darısı başıma inşallah
bende dün yeni bulduğum dr a gittim kızım 2560 gr 44.5 cm durumu gayet iyi nstye bağlandım sancı çıktı biraz nidilata başladık bu aada idrar tahlili yapıldı 15 20 lökosit ve bol epitel çıktı ilaç verdi suda eritilip içilecek sadece 2 kere çektiğim sancıları bu iltihaplar tetikliyomuş dr sert bi kadın ama işinde iyi gönlüme göre bulamadım bulamıcamda istanbulda dr ben işini iyi yapsında sorun yok zaten az kaldı hastane yeni açılmış daha doğrusu taşınmış odaları faln güzel hayırlısı artık
Kızlar herkese salam,
cnm değiştin demek dr u hayırlısı olsun...
bebişin kilosu güzel maşallah ona
bu arada lökosit bendede 11 12 çıkmıştı o suda eriyenle 1 2ye dştü sakın ihmal etme
cnm hiç sıkma canını bebeişin çok güzel bi haftada gelmiş olacak sen merak etme...
kilosunu tam yaz mamışın ama eğer düşük görülürse 2 3 gün küvezde kalır buda dünyanın sonu değil çoğu bebek giriyo küveze
sen kafana takma bebişin gelecek o mutluluğu düşün
eşinde bence seni nu zorlu ve bi o kadarda güzel gününde yalnız bırakacak değil herşeyi göze alarak gelir(nerede bilmiom ama)herşeyin hayırlısını dile cnm
canım kızılcık suyunu nerden bulucam bide tadı nasıl dr bana nidilatı verdide ben biraz rahatladım önemli olan işini iyi yapması sonuçta akraba olmıcam ya doktorla
kizlar yaaa benim kasilmalarim oluyo 1 saattir 30-40 sn sürüyo ama 4-5 dk da bi karnim tas gibi oluyo ve alt tarafa dogru cekiyo gibi oluyooo cooook korkuyorum ya simdi dogurmak istemiyorum. hastaneye de gitmek istemiyorum eger gidersem dogum sancisi olmasa bile beni doguma kadar yatirirlar(((
canım büyük marketlerde bulunuyo,tadı fena değil,annem toplayıp kaynatmıştı bana,ah komşu olsakta bir şişe uzatıversem sana,ama sen sıvı almaya ve ilaca devam et,ne güzel rahatlamışsın bak...
canım sen yinede git ya doğum sancısıysa nolacak yat biraz dinlen ayaklarını yukarı kaldırda yat eğer yinde olursa fazla beklemeden git canım
evet aynı ilaçadı üromisin diye bişi galiba ilacın tadı nasılki acaba ben hiç sevmem öyle ilaçları ya ama mecbur içicem
kizlar yaaa benim kasilmalarim oluyo 1 saattir 30-40 sn sürüyo ama 4-5 dk da bi karnim tas gibi oluyo ve alt tarafa dogru cekiyo gibi oluyooo cooook korkuyorum ya simdi dogurmak istemiyorum. hastaneye de gitmek istemiyorum eger gidersem dogum sancisi olmasa bile beni doguma kadar yatirirlar(((
cnm korkma derim benımde senın gıbıydı hala da oyle hatta fazlalastı.34+5 teyım ben sen? magnezyum vermıstı doktor ben kullanmıyordum u sıkaetı soyledm kullan dedı.magnorm dıye suya atılan tablet hıc hoşuma gtmyr ıcmıyorum bende.yanı bu sıkıntı ıcın ozel bırsey soylemedı doktor yerlesıyor ya artık bebiş.5 agustosta kontrolm var sezaryan olucam bakalm ne zmana gun verecek.agustsn ılk haftasndan sonra alınır demıstı.sen doktora gidersen ne dıcek haberını banada ver olrmu
cnm ben 5 hafta önce bu sancilar yüzünden hastanede kaldim 1 hafta 4 haftadir da evde yatiyorum. bende magnezyum iciyorum doktor sadece onu vermisti daha sali günü kontorlüm vardi nst de falan hersey normaldi bugün bi anda oldu bende korktum o yüzden. ben 35+3 teyim. insallah yalanci kasilmalardir. ben daha 2 hafta dogurmak istemiyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?