2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar ben üç gündür giremedim siteye, dün gece bir başağrısı tuttu, uykumda bile ağrıdı, sabah işe gidemedim.
Bu arada hafta sonu ikili teste girdim ense kalınlığı 1.8 kan sonuçlarını çarşamba alacağım umarım herşey yolundadır.
Bebeğimi ilk kez bukadar net gördüm. Elleri, parmakları, bacakları, göbüşü çok netti. DVD de verdiler eve gelince tekrar izledik eşimle. Çok mucizevi birşey gerçekten. Dışarıdan görünen birşey yok ya, içinde tüm organları oluşmuş minyatür bir insan olduğunu bilmek çok farklı bir duygu.
Bu konuda duygularımı en iyi paylaşacak olan insanlar sizlersiniz. Hepimiz aynı süreci yaşıyoruz.İyi ki böyle bir site var. İnsan yalnız olmadığını bilince daha güçlü oluyor.

canım cinsiyetiniz kaçıncı haftada belli oldu...biz henüz 13+1 hafta içindeyiz ama öğrenmek için çok sabırsızlanıyorum gerçekten...

yazıcam yazıcam fırsat bulamadım
s.paktunanın kitabı kesin geliyor kızlar endişe etmeyin sonradan da arkasından ayda bir
şu şu kitabı çıktı şu kadar taksitle ayda diye telefon açıyorlar

slm kızlar ben bugun dr agıttım tahlıller yapıldı toxo igg bırazuksek cıktı bı sorun olurmu sızce cok canım sıkıldı yaa

fıstıklar ben geldim kontrolden daha doğrusu eve değilde eşimin odasından yazıyorum...
kontrolümüz güzel geçti içim içimi yiyodu ya ense kalınlığı neden az çıktı diye dr a tekrardan ölçtürdüm ve 1.3 çıktı bu sefer geçen 11 haftaydı o yüzden az çıkmıştır dedi 1in altıda sorun değil nete pek kanmayın dedi renkli ultrason fotomuzuda aldık ilk defa cinsiyete baktı bişi gözükmüyo daha erken dedi ama çıkıntıda hiç gözükmüyo dedi çatlak kremiş istedim boyuda 6 cm olmuş maşallah diyelim...bizden bu kadar....

slm kızlar ben bugun dr agıttım tahlıller yapıldı toxo igg bırazuksek cıktı bı sorun olurmu sızce cok canım sıkıldı yaa

Öncelikle anne adaylarının bu enfeksiyonu geçirip geçirmediklerini bilmelerinde fayda vardır. Bu amaçla gebeliğin planlandığı dönemde ya da gebeliğin en erken dönemlerinde kanda toksoplazma IgM ve IgG ölçümleri yapılır. IgG'si pozitif olanların (çok yüksek pozitiflik olmaması koşuluyla) daha önceden enfeksiyonu geçirdikleri kabul edilir. Bu anne adaylarındaki antikorlar yeni bir enfeksiyona karşı koruyucu olduklarından gebelikte enfeksiyon geçirme riskleri olmadığı kabul edilir.

Toksoplasma Enfeksiyonunda “Avidite Testi” Nedir?

Hamilelikte Toksoplazma hastalığın tanısında serolojik yöntemler kullanılır.Toxo IgM akut infeksiyon başlangıcında ve nadiren reaktivasyonda pozitif bulunurken Toxo IgG yeni infeksiyonun ilerleyen döneminde ve eski infeksiyonlarda ömür boyu pozitif kalır.Akut infeksiyon tanısında titre artışının tespiti gereklidir.Bu amaçla 2-3 hafta ara ile 2 örnek alınmakta dolayısı ile teşhis gecikmekte ve hastada endişe oluşmaktadır.Ayrıca yalancı IgM pozitifliği veya stabil IgG titresi ile IgM varlığı yorumu zorlaştırı. Bu testler son derece hassastır ve serumdaki düşük seviyede IgM varlığını 2 yıl süreyle saptamaktadır. Bu nedenle annede akut enfeksiyon tanısında önemli sorunlar ortaya çıkmaktadır. IgG ve IgM’in birlikte pozitif olduğu olgularda akut veya geçirilmiş enfeksiyonu belirleyebilmek için IgG avidite testi kullanılabilir. Düşük avidite akut enfeksiyon lehinedir. Ancak düşük aviditenin 5 aya kadar devam etmesi değerlendirmede ciddi sorunlara neden olmaktadır. Böylece Toxoplasma infeksiyonun gebelikten önce mi yoksa gebelikte mi geçirildiği sorusuna cevap TOXOPLASMA IgG AVİDİTE testi olabilir.
Son zamanlarda bu nedenlerle geliştirilen yeni tekniklerden en etkilisi antitoxoplasmik IgG affinite ölçümüdür.Antikor ile antijen arasındaki bağlanma gücü (avidite) zamanla artmakta ve infeksiyon başlangıç tarihinin belirlenmesi kolaylaşmaktadır.
Toxoplasma IgG avidite testi infeksiyonun erken döneminde oluşan düşük aviditeli IgG'lerin geç dönemdeki yüksek aviditeli antikorlardan ayrımını sağlar.Böylece son 4 ay içinde gelişen yeni infeksiyon 4 aydan eski infeksiyondan ayrılır.Toxoplasma avidite teşhisinde kullanılan bu ilk test gebelerde gereksiz tedavileri önler ve amniosentezi % 70 oranında engeller.
Bu sebeple Toksoplazma İgM ( ) çıkan tüm gebelerde enfeksiyonun gebelik öncesi mi yoksa gebelikte mi bulaştığını anlamak için “avidite testi” yapılmalıdır.

Kızlar merhaba, hepinizin kandili kutlu olsun.RABBİM hepimizin dualarını kabul etsin.Ben ikiz anne adayıyım Ağustosun 10-15 arasında sezeryanla doğum yapacağım.RABBİM heğimizin bebişlerini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

Canım şükürler olsun gözünaydın.Senin mercimek büyümüş ne güzel senin adına çok sevindim.Çatlak kremi istedim diye yazmışsın hangisini verdi doktorun?

slm anne adayları
herkesin kandili mübarek olsun.bu mübarek gecede bebişlerimize bol bol dua edelim ve dua okuyalım onlara.dua dinlediklerinde cok mutlu olurlarmış :)

ben bugün dersim olmadığı için evdeydim...öğlen kapı çaldı...bi baktım bir kurye...elinde bir sürü gül ve kalp şeklinde bir kutu ,içinde birsürü kalpten çikolata.....nası mutlu oldum anlatamam...ben de eşime aldığım hediyeyi az önce eve geldiğinde verdim...herkesin günü kutlu olsun:)

maşallah canım :))
ayyy evet yaaa daha önce doğum yapmış arkadaşlarıma ağustosta dogumum diyince allah yardımcın olsun gerci mevsimler hep değişti inşallah rahat geçirirsin diyorlar sanırım fena günler bizi bekliyoorr(
canım bende hiç ilaç almadım deli gibi başım ağrıdı sadece 1 kez minoset içtim 5 gün evden çıkmadım yattım günde 1-1.5 lt narenciye suyu taze sıkılmış içitim 2 gece zencefil içip terledim her terlemede kılık değiştir sürekli , ter ile toksini atmaya çalış 1 yada 2 gün fena burun akıntım oldu artık brnum yara olmuştu ya
ben bugun işe başladım sorun yoktu biraz genzim dolu okadar zaten 3 ders yaptık sonrada kurul yaptık fazlada yorulmadım :)))
hoşgeldin canım :) açtok fark etmez yani tok olabiilirsin
bende hamileyimi aldım bugun geldi baskıdan biraz kokuyodu :))
ama okunabilir renkli ve keyifli sanırım tam incelemedim de :))

bu aralar acayip kaşınıyorum diz kapagımın asagısı deli gibi kaşınıyorr katur kutur kaşımak istiyorum çook fenaaa
aaa kandiliniz sevgililer gununuz haftanız ayrı ayrı kutlu mutlu keyifli mübarek vs olsun :)

çatlak kreminin ismi pregnacera eğer doğruysa dr yazısından okuyabildiğimi yazdım.ama ben başka almayı düşünüyorum daha kalitelileri var sanırım....

Günaydın kızlar...

Canım seninle günlerimiz aynı. Benim minişimde 6 cm olmuş, ense kalınlığı da 1,3mm idi. Kıpır kıpırdı, parmağını emiyordu. Çok mutlu oldum

günaydın güzel anne adayları, dün seminerim vardı bütün gün giremedim..güzel haberlerle doktordan dönenler olmuş darısı bizlerin başına.hamileyim kitabından bende sipariş vereceğim bakalım..geçmiş kandilinz ve sevgililer gününüzüde kutluyorum şekerler

günaydın....
oooo ikiz annesi ne güzel benim abimin ikizleri var ve diğer topiğimizde de bir ikizimiz olmuştu
allah sağ salim dünyaya getirmek nasip etsin ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…