2'li ve 3'lüyüde yaptırdın mı canım.benım doktor 2 liye gerek görmedi 3lü yapalım dedi de
canım yaa süpersin vallaiçim gerçekten çok rahatladı.Allah ne muradın varsa versin öncelikle kolay doğumlar nasip etsin :))) hee ben bide onu soracaktım..genişleme oluyormu diye araştırmıştım biraz.ya gerçekten çok sevindirdin beni korkularımı azalttın. Öncelikle herşey Allahtan geriside biraz cesaret işi sanırım. dediğin gibi yeterki bebeğim sağ salim o güne gelsin.sezeryan olmaktansa normal doğurmak daha iyi.bunun içinde epidural büyük bir nimet sanırım.en başından beri epidural normal dedim bir sorun olmazsa inşallah epidural normal son kararım.yardımların için çok sağol canım..Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin...
çok sağol canım :)) karnım bunda da sivri ama ben kız çok istediğim için pek görmedim herhalde ama herşeyin hayırlısı sağlığı yerinde olsun yetergözun aydın canım allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsın ben dun esmını gordum yazayım dedım oğlun olacak bırdaha dıye yazmadım ama bellıydı canım tebrıkler oğlanlar çoğalıyoruz desene
ay pardon hatlar karıştıesteda hayırlı olsun...
merhaba...:)))
valla ben de netten okuduklarım sayesinde işin mantığını çözmeye çalışıyorum canım. test sonucun iyi çıktıysa hiç dert etme canım bence, çünkü benim de kilom 72 ama test sonucumda hamilelik başlangıç kilom olan 68 yazılıydı. hiç önemsemedim anlayacağın.
ikili testte önemli olan öncelikle ense kalınlığı değeriyken yani 2.5 mm nin altında olması gerekiyor, üçlü testte de AFP ve HCG oranları canım. çünkü bebek eğer hastaysa bu değerler nomalden çok üst düzeyde ya da az düzeyde salgılanıyormuş... anne kilosunun çok önemli bir değişken olmadığı ortada yani. hatta bu yüzden sadece AFP değerlerini ölçüp bunu yeterli bulan dr.lar bile var.
kısacası sıkma canını.. daha da olmadı ara dr.unu ya da hemşiresini anlat derdini. eminim önemli olmadığını söyleyeceklerdir.
çok sağol canım :)) karnım bunda da sivri ama ben kız çok istediğim için pek görmedim herhalde ama herşeyin hayırlısı sağlığı yerinde olsun yeter
zaten ilkler neeyse ıkıncıler değişik isteniyor ama ıkısinin aynı olmasıda ıyı bırbırlerıne daha cok destek olurlar sağlıklı olmaları en önemlısı inş 4 lü testınde ıyı cıkar canım onunda ıyı haberlerını alırız
Amin canım inşallah hepimizin bebeği sağ salim kucaklarımızda olur. allah seninde ne muradın varsa versin :) Sen kaç haftalıksın belli mi cinsiyetiniz ??
amin canım çok sağol. Ben bugün 15+4 oldum. Ama cinsiyetimizi ultrason aleti denen cihazın kötü görünümü nedeniyle göremedik( ultrasonda cinsiyeti bırak bebek zor görünüyordu. Hastanemi değiştirmiştim. şimdi bu yüzden tekrar değiştirmek zorunda kalıcam. şimdi tekrar hastane araştırıyorum. Yakın zamanda tekrar gidicem. Inşallah bu sefer öğreniriz:)) senin ne kadar oldu canım cinsiyetiniz belli mi?
kızlar şimdi doktordan geldik cinsiyetini öğrendik bebğimizin
bi oğlum daha olucak:)) tam gösterdi bacak arasından yumurtalığı pipisi falan gayet net
2'li ve 3'lüyüde yaptırdın mı canım.benım doktor 2 liye gerek görmedi 3lü yapalım dedi de
Amin canım çok sağol. ben bugün 15+4 oldum. ama cinsiyetimizi ultrason aleti denen cihazın kötü görünümü nedeniyle göremedik( ultrasonda cinsiyeti bırak bebek zor görünüyordu. hastanemi değiştirmiştim. şimdi bu yüzden tekrar değiştirmek zorunda kalıcam. şimdi tekrar hastane araştırıyorum. yakın zamanda tekrar gidicem. inşallah bu sefer öğreniriz:)) senin ne kadar oldu canım cinsiyetiniz belli mi?
ayyyy canım tebrik ederim..Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsinkızlar şimdi doktordan geldik cinsiyetini öğrendik bebğimizin
bi oğlum daha olucak:)) tam gösterdi bacak arasından yumurtalığı pipisi falan gayet net
off o hastane ,ultrason sorunu bende de var..memnun değilim...görüntüde bebişimi seçemiyorum bile....doktorum da sadece kendisi bakıyor...anca ben sorarsam zorla cevap veriyor...slm canım,
bende seninle aynı dertten muzdaribim.hala kendime doğru düzün bir hastane bulamadım.günler geçtikçe daha çok üzülüyorum kendime dr bulamadığım için.bende folikasiti bıraktım ama başka ilaç vermedi. bende doktorumu değiştiricem.ben istanbuldayım delta hast ve pendik bölge hst tavsiye ediyorlar.ikisnden birini seçicem..noluurrr artık benide takip eden bir doktorum olsuuunn
Doğuma açıklığın 10 cm olduğunda alıyorlar dolayısıyla senin iğnen yapıldıktan sonra daha beş cm açılman olması gerek bunu çekmek mi iyi iğneyi yaptırmak mı değil mi ama ..... Belden iğne yapılırkende çok fazla hissetmiyorsun eğer yapan iyi bir doktorsa ben doğuma gitmeden neler söylemişlerdi bana yapılırken çok acıyor yapıldıktan sonra bir basınç oluyor duramıyorsun falan yalan canım inanma şehir efsanesi bunlar saçma sapan safsata. İğneden sonra acı hissetmiyorsun doğum anında da bir ağırlık oluyor vajende o ağırlıkla doğumun oluyor iğnesiz doğumla kıyaslanmaz bile. Hiç korkma yeter ki bebeğin sağ salim o güne gelsin epiduralli normal en sağlıklısı. Bu arada sen sormadan ben söyliyeyim normal doğumdan sonra genişleme falanda olmuyoriki tane yaptım allaha şükür hiç öyle bi sorunum olmadı....
Kızlar bebeğin anne karnındaki hareketlerini dinleten ve kaydeden bir cihaz varmış bugün sipariş verdim. Bekliyorum bakalım. Hıçkırıkları, tekmeleri,kalp atışlarını duyabiliyor ve kaydedebiliyormuşuz.
Angelsounds mu ??
eğer oysa ben de çok istiyordum onu almayı da doktorum nsılsa hissedeceksin die alma gerek yok didi....sen bi kullan da annat bize...gaza gelir alırıs belki:) ben de hevesliydim çünki:)
kızlar selam,
kaç gündür giremiyorum siteye işler, eğitimler derken....
cuma günü cinsiyetimiz için doktora gittik
%90 ihtimalle kız dedi meleğimi
2 hafta sonra yeniden bakacak
çok mutlu oldum
Allah hepinize yaşatsın
bir de en büyük bomba bugün meleğimi hissettim
8-10 kelebek bir aradaymış gibi içimde sol tarafta kımıl kımıl bişiler
hahahah çok güzellllllllllllll
nasılsınız kızlar...efsung vallaha bütün gün kar yağsın okullar tatil olsun diye dua ettim ama olmadı ühühühü
öğrenci psikolojisindeyim şu ara...fena yaw
ayyyy canım tebrik ederim..Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin
off o hastane ,ultrason sorunu bende de var..memnun değilim...görüntüde bebişimi seçemiyorum bile....doktorum da sadece kendisi bakıyor...anca ben sorarsam zorla cevap veriyor...
bu arada görümcem ve bir arkideşim delta'da doğum yaptı ,Sevgi Hanımdı doktorları ve ikisi de memnun kaldı...aklında olsun:)
canım ,peki normal doğum yapmak için ekstra bi çalışman oldu mu?spor?doğum kursları felan???
eyeszay ,nasılsın bugün:)
ben dün geceden beri fenayım yaa...ağır çekimde hareket ediyorum sabahtan beri...bi de ayaklarımı mı üşüttüm nedir...zırt pırt lavaboya...bugün derste bile sıkışıp öğrencilerden izin isteyip koşar adım gittim hahaha..görücektiniz :)
bi de derler ki son aylarda olurmuş bu...ben yandım o zaman:)
eyeszay canım cok tesekkur ederım yardımın için sağol
Merhaba kızlar benim doğumum allah nasip ederse 30 temmuz ama sizide takip ediyorumŞimdiiii ben iki tane normal doğum yapmış tecrübeli bir anne olarak şunu söyliyeyim ilki epiduralsiz normal ikincisi epiduralle normall. Kesinlikle epidural normali tavsiye ederim. Yok öyle 5 cm oluncaya kadar zaten çekiyorsun gerek yok falan kısmı uydurma kişinin yapısıyla alakalı bu. Hemde zaten sancıların başlayıp hastaneye gittiğinde 4-5 cm açıklığın oluyor dolayısıyla esas sancı ondan sonra hatta sancı kısmı bişey değil sadece doğum anında çekilen acı için bile epidural yapılır. Hiç korkmayın epiduralden. yaptırın ben bunu da öyle yapmak istiyorum allah bi aksilik vermezse. Sormak istediğiniz başka bişey olursada merak ettiğiniz doğumla ilgili cevaplarım bende iyi bilirim yaşamadan önce ne kadar merak edildiğini.
çok teşekkürederim, içim rahatladı bidahaki randevumda sölerim artık..
ahh canım benim öyle deme. ufakta olsa onun yardımı, senin heyecanını paylaşması bile senin için ayrı bi şans. benimde annem çalışıyor ondan karşı yakada kalıyor. haftada bir eve geliyor ben babamla kalıyorum. dediğin gibi babam çok yardımcı oluyor annemde nazımı çekiyor ama ben kendi evimde eşimle olup ona yemek yapmayı yeğlerdim şu duruma. (hadi ev işlerini o yapmaya başlamıştı bebekten sonra onlardan yırtardım.) yani bi doktora gidiyorsun anne babayla ne kadar paylaşabilirsin ki heyecanını. bebek senin ve eşinin bi parçası ilk heyecanı. içimde kalıyor hep anlatmak istediklerim saatlerce konuşmak istediklerim. daha bisürü bisürü şey. hiç öyle deme cidden şükret. hamilelikte insan en çok heyecanını paylaşmak istiyor
burda sana hak vermeden yapamadım, eşim işi nedeniyle 1 haftalığına şehir dışına çıktı ilk öğrendiğimde oh dedim annemde gelir,yemek derdi yok temızlık derdi yok bide akşam gelince yok çayıydı yok yemeğiydi meyvesiydi filan kalk otur kalk otur sinir oluyodum sabahın köründe kalkıp kahvaltısını hazırlamakta cabası.. gidince 1 hafta tatil yapmış olurum dedim ama hiç öle olmadı bu üçüncü günü, ben gün saymaya başladım, tamam bedenen yoruluyodum ama psikolojik olarak iyi geliyomuş onun yanımda olması günde 10 kez arıyorum nerdeyse.. zor yane.. bence herkes kıymetini bilmeli..
Kızlar bebeğin anne karnındaki hareketlerini dinleten ve kaydeden bir cihaz varmış bugün sipariş verdim. Bekliyorum bakalım. Hıçkırıkları, tekmeleri,kalp atışlarını duyabiliyor ve kaydedebiliyormuşuz.
nasılsınız kızlar...efsung vallaha bütün gün kar yağsın okullar tatil olsun diye dua ettim ama olmadı ühühühü
öğrenci psikolojisindeyim şu ara...fena yaw
ayyyy canım tebrik ederim..Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin
off o hastane ,ultrason sorunu bende de var..memnun değilim...görüntüde bebişimi seçemiyorum bile....doktorum da sadece kendisi bakıyor...anca ben sorarsam zorla cevap veriyor...
bu arada görümcem ve bir arkideşim delta'da doğum yaptı ,Sevgi Hanımdı doktorları ve ikisi de memnun kaldı...aklında olsun:)
canım ,peki normal doğum yapmak için ekstra bi çalışman oldu mu?spor?doğum kursları felan???
eyeszay ,nasılsın bugün:)
ben dün geceden beri fenayım yaa...ağır çekimde hareket ediyorum sabahtan beri...bi de ayaklarımı mı üşüttüm nedir...zırt pırt lavaboya...bugün derste bile sıkışıp öğrencilerden izin isteyip koşar adım gittim hahaha..görücektiniz :)
bi de derler ki son aylarda olurmuş bu...ben yandım o zaman:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?