2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

erkek ismi zaten canım o. hehe oda ayrı bişey zaten erkekler için hava hoş. gerçi bende diyorum ki şu çocukla barış. 2. çocuğuda yap ondan sora küser yada ayrılırsın:))

delfin erkek ismimiymiş bende kız sanmıştım:))
canım ama msjın devamında ne demek istedin anlaymadım

günaydın kızlar..bugün idari izinliyim evde dinleniyorum ben de..

peppermint;çok geçmiş olsun canım.. şükür bebişin iyiymiş.. güzelce dinlen..

hippy34;sağol canımm. evet Allah beterinden korusun hepimizi.. bugün dışarı çıkmamak büyük nimet.. eşim de arabayı bıraktı. metro+tabanway en güzeli...

gelmucizegel canım geçmiş olsunn.. doktorun görsün tabi.. bol bol dinlen,

gelişimci gülse çok güzel bi isim. hem de güzel bi birleşim olmuş. adı gibi hep güler inşallahhhhh

Son düzenleme:

tünaydın kızlar bu gibi soğuk algınlığı, üst solunum yolları enfeksiyonları için eşimin hazırladığı bir kür var size de onun tarifini veriyim dilerseniz yaparsınız. ama inanın birebir gelio hatta kuzenimde 6 haftalık hamile o da grip oluodu ona da yaptı ve sabaha hiç bişeye kalmadı. kür tarifi şöle:
*bir limonun kabuklarını soyup soyduğunuz kabukları fincanın içine atın
*üzerine yarım parmak kadar bal ekleyin
*onun da üzerine bolca karabiber dökün (çekme olursa daha iyi oluo)
*sonrada üzerine sıcak suyu ekleyip biraz demlenmesini bekleyin sonra süzmeden bardağı o şekilde için.
içmesi biraz zor oluo ama inanınki çok iyi geliyo, şiddetle tavsiye derim.

ağrılar ve kas çekilmeleri oluo, böyle hafif sancı gibi hissedebiliosun... çok ani hareketler yapıp kendini fazla yormamaya çalış, bi de endişelenme çünkü tek değilsin :))

Seminer Takvimi

Bu günleri takviminize not etmeyi unutmayın!
Gerçekleştirilecek olan bu ücretsiz seminer programında amaç anne adaylarını bebek bakımına hazırlamak, bu özel dönemi keyifli hale getirmek, hamilelik ve bebek bakımı konusunda önemli bilgileri aktarmak.
Sorularınız ve detaylı bilgi için: bilgi@dharmailac.com

Özel Hisar Intercontinental Hospital Medical Park Göztepe
3 Mart Perşembe 17 Şubat Perşembe
5 Mart Cumartesi 19 Şubat Cumartesi

Ankara Optimum Alışveriş Merkezi Kozzy Alışveriş Merkezi
8 Mart Salı 17 Mart Perşembe
19 Mart Cumartesi
Yalova
14 Mayıs Cumartesi

Antalya Belediye Konferans Salonu
13 Mart Pazar

gene ben normal doğum seminerleri aramaktayım. bunada katılıcam. marttaki geçmiş. mart sonu yada nisan gibi olucakmış. mustelanın düzenlediği bir normal doğum semineri. burda hisar intercontinental de oluyor.

delfin erkek ismimiymiş bende kız sanmıştım:))
canım ama msjın devamında ne demek istedin anlaymadım

canım her ikisi içinde kullanılıyor ama daha çok erkek olarak geçiyor isimö.

demişsinya eşim 3. yü istiyor bende dedim erkekler için hava hoş

ayrıca bide demek istedimki gerçi erkekler için hava hoş ama bazen kadınlar içinde hava hoş. biz eşimle konuşmuyoruz. ama bazen o kadar yaşadığım şeye ve hamileliğin yanlız zorluklarına rağmen 2. yide yapıp öle ayrılsaydın diyorum demek istedim:))

annemin sihirli formülünü veriyim, beni 2 günde iyileştiriyo, ıhlamur, elma(kabuğuyla), bi avuç kuşburnu, limon (kabuğuyla) kaynat ve günde 3-4 kez iç. geçmiş olsun :)

Efsung, Nil-Cicek, iyi dinlenmeler.
Dinlenmek yok canim devletin memuru bugunde calisiyor maalesef ((

esteda ben delfin ismini çok beğenmiştim ama kökeni yunanca olduğu için iki ismide yunanca olsun istemedim. oğlumda olmuyor. gerçi kızlarada konulan bir isim barışı simgeleyen yunus demek.
Bence de delfin cok guzel bir isim bende esimde begendik hatta bende ki kitapta isimler kitabi kiz ismi diye yazmislardi
Bizde de su an gundemde mira ismi var ama soyadi ile pek uyumlu degil bide sesli ile bitiyor anlami karanlik gecelerde yunuslara yol gosteren yildiz

canım geçmiş olsun...bir bardak sıcak suya bir kaşık bal , bir tatlı kaşığıda elma sirkesi koy karıştırıp ılık ılık iç hemn...hiç bişeyin kalmaz...

arkadaşlar bu formül ayrıca hasta olmadan da yapılıyor..mikroplardan korunmak için...

annemin sihirli formülünü veriyim, beni 2 günde iyileştiriyo, ıhlamur, elma(kabuğuyla), bi avuç kuşburnu, limon (kabuğuyla) kaynat ve günde 3-4 kez iç. geçmiş olsun :)

Kizlar tarifler hakkaten iyilestirecek cinsten keske daha once yazsaydinizda bende faydalansaydim neyse artik bu tarifleri saklarim ben gene lazim olur :))
Tesekkurler

Kizlar sirke tuketimne dikkat edin nekadar dogru bilmiyorumda benim eltim su an 42-43 yaslqrinda 2. Bebegini bekliyor esiyle kan uyusmazligi var ilk co ugu 2000 de dogmus bu da 2011 de dogacak bu son gebelifindwn onnce 2 dusuk gecirsi sebep nedir geecektwn bilmiyorum ama kayinvalidemw demiski dr sirkeden olmustur demis sirke bebegi yabanci algilayip dusuge yol acmis ama bi yudum yqda salatadaki miktar buna yol acmaz sanirim . Eltim pek durust degildir oyuzden guvenemiyorum ama siz genede dikkat edin

Kizlar hizli hizli cepten yazin a imla hatalarim cok oluyor kusura bakmayin:)))

Merhaba, durumumu soran arkadaşlar olmuş sağolsunlar. Dün hastaneye gittim, 8 gündür açık kahve renkte akıntı geldiğini miktarının bir çay kaşığı kadar olduğunu söyledim. Radyolojide ultrasona bakıldı. ALLAHIMA çok şükür çocuklarda sorun yok. Ama akıntının sebebini söylemediler. Progestron hap 100 mg. günde 3 kere ve hergüne 1 iğne pronex yazıldı, aldık. uyguladım ama bugün yine akıntı geldi, İNŞALLAH yakında geçer, çocuklar iyiymiş ya önemli oln o. 16. haftanın içindeyim ama 15 hafta artı 2 gün deniliyormuş. Benle aynı haftada olup bu akıntıyı yaşayan var mı ? yada atlatan ? bide bana doktor kilo almayacaksın altıcı aya kadar, çünkü obezsin dedi. Hamile kalmadan önce 80 kiloydum , 4 aylık hamileyim yine 80 kiloyum. 5. ve 6. ayda 80 kiloda kalırsam ya çocuklar gelişmezse diye korkuyorum. Doktor diyetisyene gönderdi oda 3 ay kilo almıcan dedi. ikili test sonucum iyi ama TSH hormonu 0,346 biraz düşük. Doktor normal dedi. işte böyle. Durumumu soran yazdıklarıma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ALLAH hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Amin.

haklısın canım erkeklere göre hava hoş:)) ne varki yani onlara göre..

canım çok teşekkür ederim.akşama mutlaka deneyeceğim..

Gelmucizegel, Gecmis olsun cokkk. Evet kahve akintin varsa doktorunun gormesinde fayda var ama kasik agrilari normalmis onun icin cok endiselenme. Akinti kanamalar icin de kesin dinlenmeyi oneriyorlar, ayaklarinin altina birkac yastik koyup biraz uzansan iyi olur sanirim, gecmis olsun tekrar.[/QUOTE]

ayy canım inşallah bişe yoktur eşimde endişelnmiş işten izin alıp geldi ama ben daha izin alamadım bekliyorum izin alıp gidicem mutlaka. çok sağol canım.

hehe seninle bebişlerimizin ismide benzer olucak o zaman:)) hepte benzer isimleri beğenmişiz. bencede delfinde mirada çok güzel isimler. ben hiç sevmiyorum herkeste olan isimleri farklı olsun istiyorum. bir kişide bile görsem üzülüyorum. yada tam tersi bi inanışım var benim çok tipik ve güzel bir türk adı olmalı ayşe gibi. ama tabi biz babasıyla yunanca ismine karar vermiştik kız olursada erkek olursada. Eva (ilk kadın, yani ademin eşi bizdeki türkçesi ile havva)bana türk ismini bulmak kaldı bende başıma gelenlere inanılmaz uyan bi isim buldum daha türkiyeye ilk geldiğimde benim hikayeme. gerçi türkçe değil arapça( hiç istemiyordum türkçe olsun istiyordum ama bu isimde inanılmaz bir hikaye oldu benim hamileliğimde yaşadıklarım ile öle bide tesaduf bulunca onu koymaya karar verdim. mina (peygamberin şeytan taşladığı ve alt ettiği dağın ismi) bende çok kötü insanlarla karşılaştım. bizi bişekilde ayıran, hiç korkmadan iftira atan insanlar yüzünden ayrıldık. sora kötü insanlardan çok korkmaya başladım. hatta allahım nasıl bir insanın vicdanı bunu yapar gerçekten dünyada bu kadar kötü insan varsa ben bebeğimi nasıl koruyacağım diyordum. bide bizim camiada zaten kötü insanlar dolu. ondan bu isim ona kötülerle ve kötülüklerle savaşma şansı ve gücü verir umarım. kız ismi hazırdı ama ben erkek olmasını bekliyordum allahın işi kız oldu.

çok geçmiş olsun canım. dikkat et.

çok güzel isim canım hem eşinle senin isimlerinin birleşimi:))

inşallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alırız ve inşallah hep güler..............eşimle ikimizin ortak ürünü olunca isimde ortak oldu

Günaydın kızlar...
geçmiş olsun cnm bal ye sabah kalkar kalkmaz bir kaşık boğazına iyi gelir aralarda da ye
ben akrep eşim terazi oğlişim boğa ve kızım da aslan olacak bir aksilik olmazsa....

siz olayı bitirmişsiniz su, hava, toprak, ateş...

çok renkli bi aile ne güzel:)

Kızlar merhaba,

Ben de haftasonu grip/soğukalgınlığından evde yattım. Cumartesi öksürük başlamıştı. Ihlamur+kabuklu elma dilimleri+tane karabiber karışımını kaynattım, üstüne limon ve bal/pekmez (bir ballı, bir pekmezli) ekleyip 4 fincan fln içtim, pazar gününe öksürüğüm kalmamamıştı. Şimdi sadece burun tıkanıklığı var, halsizlik geçti...

Ihlamur gerçekten işe yarıyor öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…