2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım çok değil kilo alımın ama dert etme o kadar. Bir de farkettiysen topikteki herkes son bir ayda çok kilo aldı, çoğunluk bir ayda 4-5 kilo aldı, demek ki olabiliyor sen de farklı bir durum yok. Zaten bu ayda bebek hızlı büyüdüğü için biz de en fazla kiloyu bu aylarda alıyormuşuz.

Canım 7 kilo çok değilki. Bu haftalarda normali bu...

Benimde sabahları yüzüm şişiyor, geçenlerde tansiyonum yüksek çıktı... Acaba tuzu mu azaltmalıyım bilmiyorum..

Bol su iç canım.

canım ben hıc almadım ama arkadasım alıyo markafonıden her marka ıcın ayrı kargo cıkıyomus we her paket ıcın ayrı ayrı kargo bedelı oduyosun baska bı uyuzlugu yok dıe bılıyorum

evet o kısım doğru her markayı ayrı ayrı sipariş ettirdiler banada.hepsiburada gibi tek seferde ödeme yapamadım.ürünler çakma oluyomu veya elime ulaşmasında sorun yaşar mıyım o kafama takılıyo.

Yok canım ürünlerle ilgili bir sıkıntı yaşamazsın, kesinlikle orjinaller. Arkadaşım iade de etti bir kaç parça şey beğenmediği için, iadede de sıkıntı yaşamadı.

sağolun kızlarr.. hem çok tatlısınız hem de çok komikk... iyi ki bu topik var...

Kesinlikle, bağımlısı oldum resmen

cnmm çook geçmiş olsun...bu arada testlerde kötü bişi çıkmamış ona sevindim bak bide hamiş hamiş onla uğraşacaktın...
bendede başladı kramplar yaa dra 10 gün sonra randevum var bende söyleyeyimde banada bişiler versin bali dayanılmaz gibi yaa
istanbulda soğuk cnm hafif yağmurlu
bi güzel hava yok yaa şöyle gidip piknik yapalım güneşe doyalım
mrb kızlar ..aranızda yeniyim..bizim bebekte 25 ağustosta bebek gelecek inş..
aramıza hoşgeldin,benimde 25ağustos doğum tarihim..

cnm çok geçmiş olsun dikkat et kendine
antibiyotik yerine sıcak şeylerle ıhlamurlarla falan geçiştirsen daha iyi olur ama

merhaba güzel anneler ve bebişleri :) nasılsınız umarım herşey yolundadır :) biz bugün çok mutluyuz oğluşumla ders anlattık okuldan mezuniyet stajımızı vermek için çok güzel geçti okuldaki staj hocam çok beğendi eğer 1 hafta sonra fakülteden gelen hocam da aynı şekilde cevap verirse çok güzel oluck , işte ozmn okul bitti sayılır diyebilcm sadece finallerim kalck sonraki bütün günlerim oğluşumla ve oğluşum için olck inşallah öpüyoruz hepinizi teyzoşlar ve ballı lokma bebişlerimiz

kızlar sizin minnaklar tepişerek sizi uyandırıyor mu ?
sabahları son 3-4 gündür 5-5.30 arası tepiyo bana ya
tamam müthiş güzel bişi ama uyanıyorum

bir de geçen gece üzerine yattım galiba sol tarafta vurdu bana birkaç kez
toparlattı yemin ederim sağ tarafa döndüm durdu

..

cnm çok geçmiş olsun dikkat et kendine
antibiyotik yerine sıcak şeylerle ıhlamurlarla falan geçiştirsen daha iyi olur ama

canım geçiştirmeye çalışcam da olmuyo sabahtan beri elimde limonlu ıhlamur okadar halsizim ki bi çorba yapanım bile yok gündüzleri yalnızım akşam sağolsun kocacık yapıyo herşeyi de salı günü de izmire gideceğim annemlerin yanına biletimi almıştım. geçecek gibi değil hiç o yüzden içmeye başladım umarım bi zararı olmaz bu halimde bebişi çok olumsuz etkiliyomuş o yüzden bir ancö iyileşeyim diye içiyorum artık (

ewet canım beni de gece uyandırdığı çok oluyo. artık sağlam tekmeleri hatta babamız onunla konuşunca karnımı sevince falan anında başlıyo. dışardan görülüyo çok komik oluyo hem karnım yambur yumbur oluyo :))

canim bende tavuk suyuna corba öneriyorum. yahudi antibiyotigi de deniyor sanirim. bana annem eskiden beri ne zaman hastalansam bunu yapardi ve gucum hemen yerine gelirdi, esime söyledigimde seninki psikolojim deyip durdu. bir gun hamileligimde hastalaninca, nette arastirma yaparken kendisi buldu, tavuk suyuna corba- yahudi antibiyotigi falan diye, hemen kalkip yapti tabii he hehee :) en azindan sana guc verir diye dusunuyorum...

hihi bendede oluyo aynı şey
15 20 gün önce geceleri 1 dedinmi başlıyodu hareketlere
her gece 1 de bekliyodum öyle uyuyordum ne kadar gzel bişi yaa annelik çok kutsal bişimiş..
ama uyandığımı hatırlamıyorum
yanlız sol tarafıma dönyorum sol karın kısmımın yatakla birleştiği yere pıt pıt vuruyo vebde hemen dönmüyorum hoşuma gidiyo vurması
sonra dönüyorum sırt üstü yine başlıyo dans ediyo heralde bizim kız diyorum..sağa dönüncede aynısı oluyo..

Allah yardımcın olsun cnm..bak tavuksuyu çarbaya karabiberli içersen oda çok iyi geliyomuş
geçmiyosa mecbur içecen ilaçları cnm kaçarı yok

Canım bence üzülecek birşey yok. 7 kg normal, kaldı ki sen ödemlerimde var diyorsun. Ödem sıkıntısı bende de var. hamilelikte ki ödem tuz ve su tüketimine çok da bağlı değil. Bu bilinen bir yanlış ancak, tabi ki tuzu kısıtlamak, su tüketimini arttırmakta fayda var. Ama Yüz ve kollar gibi vücut geneline yyılmadıkça risk teşkil etmiyor. Ve açıkçası yapacak fazla birşey de yok .
Yürüyüşü aksatmamaya çalış. Havalar yağmurluda olsa çok soğuk olmadıkça sorun yok. Giy yamurluğu çık. Ben dün Bursa yağışlı olmasına rağmen çıktım yürüdüm. Bu arada bende 6,5 kg aldım. Alışık olmadığımız için bize fazla geliyor. Üstelik mesela sen tatlı vs. yediğinden bahsediyorsun, ben ağzıma 2 -3 lokmadan fazla tatlıda sürmemişimdir ona rağmen 6,5 kg aldım. O yüzden tekrar söylüyorum takma :))

Geçmiş olsun canım. Yanlış hatırlamıyorsam burada birileri kullnmıştı antibiyotik. ancak, ateş durumu sıkıntılı, ben hastalandığımda antibiyotik kullanmadım sadece parol almıştım ama doktorum ateşin çıktığı anda heber ver demişti. bence bir ara konuş.

Canım bende de oluyor merdiven çıkarken ki o nefes nefese kalmalar. hatta 3. ayın bitiminden beri var. Birde bazen seminer verirken ( normalde hızlı konuşurum) nefes nefese kalıyorum :)))

Bu arada gözün aydın annen geliyormuş. Ya ben dün telefonda annemi çok kırdım ( Üstelik kadıncağız dün dişini çektirmişti çok da ağrısı vardı çenemi tutamadım. ( aradım özür dilemek için ama açmadı

kızlar daha önce markafoniden bişey alan oldumu. ben üç ürün sipariş verdim.herhangi bir sorun yaşar mıyım.bazı sitelerde olumsuz yorumlar okudum da sizede bi sorayım dedim.

Canım ben 2 defa aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım.Hatta aldığım bir ürün ( gözlük) yüzümde istediğim gibi durmadığı için geri yollayıp paamı geri aldım.

O sıcak basmaları hepimizde var sanırım. :)))

Canım niyeyse gözlerim doldu. Ne mutlu sana. Bakalım bizim babamız ne düşünüyor. O işyerime hayatta çiçek yollamaz. İş yerinde şov mu yapacak mışım ( öyle der hep) eve getirir. Bakalım anneler gününde beni de listesine ekleyecek mi?

yok canım rontgen ne için ki ?hamilelikte yasak değilmi o? ben boğaz enfeksiyonu geçiriyomuşum oyüzden verdi canım ama içmeyince geçicek gibi değil . ondan size bi sorayım dedim arnızda kullanan oldumu diye

tabii ya yasak:) test yapildi mi anlaminda sormaya calistim ama tam evden cikarken aklima ilk geleni yazdim, kesinlikle yasak röntgen. su yuzden sordum, buraya ilk geldigimde cok hastalanmistim, aklina estigi gibi antibiyotik almak yasak burada(ben cok hastalanirim aslinda ve hayatim boyunca her öksurdugumde antibiyotik kullandim tr de.) buraya gelince yine balgamli öksuruge cevirince doktora gittim ama antibiyotik vermedi sen soguk alginligi geciriyorsun, cigerlerinde bir sey yok. antibiyotik kullanamazsin dedi, balgam geliyor kullanmam lazim ben kendimi biliyorum surekli hastayimdir dediysem de antibiyotik vermediler.sonra nette okuyunca sguk alginligi ile grip farklidir, aslinda ilac bile kullanmamiz gerekmez cogu zaman tarzi yazilar okudum. atesin varsa bence antibiyotik gerekebilir ama genelde tr de direk antibiyotik yaziliyor,bu da bagisiklik sistemimizi zayiflatiyormus o yuzden test yapildi mi yoksa direk antibiyotk mi yazildi diye sormaya calistim.

canimm cok sagoll
ben ofiste ogleden sonra asagi nip uzuuunnn bi koridorumuz var, orda 15dk yuruyorum h.ici; h.sonlari da esimle alisveris yaparken vs yurumuz oluyoruz biraz.
ama tabi bunlar yuruyus sayilmaz; yarim saatlik duzenli yuruyusler yapmaliyiz aksamlari diy mi.

bundan sonra daha dikkatli olucam bakalim

cnm benimde aynı durum var özellikle son haftalarda gece eğer üstüne doğru yattıysam direk tepkisini gösterio :)) böle sanki kapı çalarsın da dikkat çekersin yaa bizimki de öle... üstüne doğru yatınca hemen pıt pıt pıt ardarda vuruo ve hemen beni kendime getirio muma çevirdi wallaa bizi babasıyla ... tabi bu pıt pıt dediğim beni uyandırdığına göre şiddetini siz düşünün :))))))

Aynen benimki de gizli alır resmen başkalarının görmesini istemez :26:

Kızzlar bu arada limangoya baktım da. Bebetto ürünleri uygun fln değil, dışarda da o fiyatlara satıyorlar 70-80 TL yani. 10 lu takım 140 TL imiş, palavra

cok duygulandim okurken :) ne guzel dusunmus :)
esim bana ilk defa gecenlerde cicek aldi (aslinda hamileligimde ilk) :) tabii agladim he hehee :) gerci ben her seferinde bana cicek alma diyorum saklayabilecegim bir papatya bana yetiyor , artiyor bile.

bu arada esimle cocuk dogunca agac ekmeye karar verdik, buyudugunde bu agac seninle ayni yasta diyecegiz he he :)

birde aklima ne geldi, bir arkadasimin esi kumar oynuyor ve gec gelmesini her seferinde sana surpriz yapmaya calisiyordum seklinde acikliyor ya elinde bir buket cicekle geliyor ya da kucuk bir hediye ile... artik erkekler cok sik (her gun :) ) surpriz yapiyorsa acaba bir seyleri mi gizlemeye calisiyorlar diye dusunmeden edemiyorum allah yardimcilari olsun. ayrica hamileliginde kizin yaninda surekli sigara icti, bazen benim de yanimda iciyor hemen uyariyorum, esimde bende hemen tepki koyuyoruz ama her seferinde ayni gerginlik... bagimlilik kötu bir sey... Insallah her sey yoluna girer de cok mutlu olurlar... garip bir bicimde ikisi de aslinda cok cok iyi insanlar...

Bence anneni aramaya devam et, o acmasin ama sen ara. ya da mesaj gönder. sonra kendini ve neden öyle davrandigini anlat , umarim konusabilirsin. ben hamile kalmadan önce bir kez annemi cok kirmistim, ki annemi cok severim her zaman yanimda olmustur daima bana destek olmustur, ama cok gergin bir dönemdeydim, kimse beni anlamiyordu ya da ben öyle dusunuyordum ve sonunda anneme patlamistim. hala aklima geldikce aglarim, ne olursa olsun haketmiyorlar... simdi surekli onu cok sevdigimi söyluyorum.

benim esim ise söyle diyor : ogluma örnek olmak icin o dogunca aksamlari bazen eve cicekle gelecegim, simdi anlamiyor almama gerek yok :) :) gerci ben de pek aramiyorum cicek, o yuzden de almiyor olabilir he he :) gecen anneler gununde ne istersin diye sorunca gözlerim doldu, ben hic dusunmemistim anne oldugumu, cok sasirdim. artik anne oluyorum dedim... bana göre hala bana bir arkadas geliyor, her sey de cok guzel olacak zaten hi hi :)

bu arada is yerine cicek gönderen arkadaslarim vardi ve ben cok rahatsiz oluyordum, geriliyordum. Bölum baskanimiz dahil hmmmm cicek gelmis demek ... derdi. is yerime cicek göndermesini istemem sanirim, bilincaltimda gerginlik yaratiyor :) :)

Son düzenleme:
kızlar güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
aslında anneler günü için bi beklentim olduğunu hissettirmiştim. o da kendine ne istiyosan al bnm hediyem olsun demişti.. hediye seçmek zor geliyomuş. ööle anlaşmıştık bi bileklik almayı düşünüyodum ben de gümüş anısı kalsın diye..
eşim ayda yılda bi çiçek alır. anneler günü diye düşünmesi çok hoşuma gitti. yoksa katılıyorum iş yerine çiçek gelmesi biraz gösteriş oluyo.. gerçi bizim kurum kültüründe vardır çiçek göndermek. terfiler falan çok olur.. özellikle üst yöneticilere çiçekler gelir her odada hediye saksı çiçeklerivardır. yani çiçek çok şaşırtıcı gelmiyo pek..

kızlar bebeğim 2 hafta geriden geliyormuş. bu yuzden doktorum ayrıntılı ultrasonda bakacak.bide şeker yuklemesi yapılacak acaba bunları ssk karşılıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…