2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

simdi gectimi peki o agri?? bende bazi gunlerde nefes alamiyormus gibi hissediyorum ama plasenta yukari ciktigi icinmi yoksa burda hava bunaltici sicak ondanmi anlamadim. onun disinda birde sabahlari udrar kesesi doldugundan plasentada baski yaptigindan sanirim bir agri gibi bisey oluyor. ama tuvalete gidince geciyor. internette agrilar olucak demis o yuzden merak ettim agrilari baslayan varmi. biz ayin 1 inde tekrar ayrintili ultrasona giricez. gerek yok gerci bagirsaklarinda beyazlik vs kalmamis o haftalarda olabiliyormus ama doktor kesin emin olalim icin rahat etsin dedi. bu arada artik 1 kilo bebislerimizD inanilmaz heyecanli

yaa kizlar akinti normal degilmi. bende surekli var bemneyaz bi akinti hamileligin basindan beri doktor normal dedi.

canim benim bi yerlesiyim gelicem surekli. valla bi ilginc bisey olsa hemen ayy kizlar olsaydi anlatirdim diyorum. nasilsin bu arada yeni kitap vs esya durumlari varmi??

cok saol jnm benim. valla ben elimi atsam cabuk bitecekte ev isleri. surekli azar isitiyorum kendini normal insanmi saniyorsun surekli onu cekip bunu kaldirip duruyorsun diyorlar. kadin geldi temizledi evi tasinmadan ama ustunden bende bi temizlemek istiyorum yaptirmiyorlar. zaten yunanlilarin temizlik anlayisi bizimki gibi degil. ustunkoru hersey. off off annem temmuzda gelicek gelsede bi bari o temizlese camasir suyu ile icim rahat etse. camasir suyuna bile elletmiolar.

bu arada kizlar babamla konustuk 3 kez telefonda. soguk bana hala biraz ama sanirim bikac konusma sora iyi olucak.

yaa benimkisi de hareket ediyor ama 2 gündür güçsüz böyle yerimden oynardım şimdi ise çok hafif vuruşlar kızlar sizce normal mi sizde de şiddetinde azalma güçsüzleşme oldu mu ara ara

normal normal canim bnm merak etme. bazen cok hareketli oluyorlar keyifleri yerinde oldumu bazende uyuyorlar yada yavas hareket ediyorlar..

Herkese merhabaaa :) kizlar benim bas parmagimin tirnaginin cikis yerinde hafif bir cukurluk olustu gibi, bu ne eksikligini gosteriyor sizce? Bilgisi olan var mi?

ahhh ahh gecmis olsun canim parmak deme bana. ayak basparmagimda uzun suredir bi aci vardi. buraya geldim sisti. tirnagim renk degistirmeye basladi. sorada iltihap oldu. pedikurden dolayi olmus. hicbirinize oldumu?? pazartesi yada sali doktora gidicez. off valla allahtan yazda terlik giyiyorum ayakkabi giymek zorunda kalsam disari cikamam.

Chicco Ct 0.2 Duo Travel Puset - Anne ve Bebek - joker.com.tr

kizlar,

bebegime bu araba
oto koltugunu almak istiyorum.
sizce nasil?

fikri olan var mi chicconun bu modeli ile ilgili?

kizlar bu arada bana faceden ekleme gondereniniz varmi. uzun suredir girmedim birikmis birsuru kiz var sizden biri ise yanlislikla reddetmek istemiyorum

kizlar,

bebegime bu araba
sizce nasil?

cnm diğer topiğede yazdımm
puset iskeletten ayrılıyomu?travel setlerde buna dikkat etmek gerekiyomuş istediğin parçayı taşımış oluyomuşsun
eğer puset iskeletten ayrılmıyosa hem bebek arabasınıüzerine anakucağını takıyomuşsun
böyleliklede hem bebek arabası hem ana kucağı birde üstüne bebişi koyunca epey ağır oluyomuş...

merhaba arkadaslar,

size cumadan beri olan gelismeleri anlatayim,

cuma aksami kipa'ya gittik; kipadaki bebek bolumunu haber veren bikesha ve redmask , ikinize de cok tesekkurler.
f&f markasi ayni mothercare gibi, %100 pamuklu, cok kaliteli ,
kizima 3lu paket uzun kol citcitli body,
2li pk alt ust takim
ve 3lu paket tulum aldim.
hepsi 60 tl tuttu
10 tl ind.cekini evde unutmusuz ama ind.den yararlanamadik, olsun yine de cok ucuz.

dun doktor kontrolumuz vardi,
bebegim 600 gr olmus,
plesanta yukarida, rahim agzi uzunlugu normal,suyumuz yeterli, bebegimin gelisimi iyiymis.
yalniz benim kasik agrilarimi doktora tarif ettim ve rahim kasilmalarim baslamis :-((( aslinda 28. haftada baslarmis ama ben de erken baslamis, o da yorgunluktanmis buyuk ihtimalle (calistigim icin dinlenemiyorum ve isyerim cok uzak, gunde 3 saat tarfikteyim:-(((
gunde 4-5 kez kasilmam oluyor, doktor bu bisey degil ama artarsa seni istirahat ettirmemiz gerekebilir dedi..

bir de 32. haftada izne cikacakmis gibi programini yap dedi, kesin degil ama 32. haftadan sonra calisamayabilirsin buyuk ihtimalle dedi.

suan icin bir risk yok Allah'a sukur, soylenenler hep ihtimaller uzerine ama yine de dun epey kotu oldum, agladim :-( esim annemler falan konustular , teselli ettiler beni,
bugun daha iyiyim.

iste benden haberler boyle arkadaslar,
ha 2 hafta sonra seker testi + kan ve dirar testlerim yapilacak.

kilom icin doktor gayet iti dedi.
kizacak diye korkarak gitmistim halbuki

ayaklarimdaki sisler icin de normal dedi, bacaklarim siserse ve tans. yukselirse tehlike varmis.

ayrilmiyor cnm, pusetin uzerine ana kucagi koyuluyor sanirim. :-(
19 mayista gidip incelicez gerci esimle.

22 mayisa kadar 100 tlye 25 tk puan kampanyasi varmis, kamp.bitmeden alalim diyoruz da.

cnm aldıklarınızı güle güle kullanın...
dr kontrolnüz de güzel geçmiş cnm ama ayrıntıları dikkate alman gerek
kendini çok yormadan çalış iş yerindede
rahimde kasılma nasıl bişi cnm yaa paylaşsana benimle bakalım bendede oluyomu acaba?
kaç kilo aldın şimdiye kadar fısıtk
ayrilmiyor cnm, pusetin uzerine ana kucagi koyuluyor sanirim. :-(
19 mayista gidip incelicez gerci esimle.

22 mayisa kadar 100 tlye 25 tk puan kampanyasi varmis, kamp.bitmeden alalim diyoruz da.
ayrılan bi model bakarsan daha iyi olur cnm sadece bi fikir
bu arada jokerdemi 100 liraya 25 lira hediye çeki?

yaa benimkisi de hareket ediyor ama 2 gündür güçsüz böyle yerimden oynardım şimdi ise çok hafif vuruşlar kızlar sizce normal mi sizde de şiddetinde azalma güçsüzleşme oldu mu ara ara

Belki sen yorgun oldugun icin oyle hissediyor olabilir misin acaba? Uyudugu anda sen dikkatini hareketlere vermis de olabilirsin. Bana verilen cizelgede gunde 12'den az hareket, tekme kaydedilirse doktorunuzu bilgilendirin diyor, ben simdi gunluk cizelge tutuyorum, hastaneden verdiler. Bir de hakikaten sola yatinca, dinlenince, dikkatini bebegin hareketlerine verince insan daha cok duyuyor diye dusunuyorum, gerci sabah hepsini denedim hic hissetmedim takii nutella yiyene kadar, tavsiye ederim, nutella enerji verdi kizima...

Evet canim, dedigin gibi degiskenlik gosteriyor ve biz hareket halindeyken cok dikkatimizi veremiyoruz sanirim.

Herkese merhabaaa :) kizlar benim bas parmagimin tirnaginin cikis yerinde hafif bir cukurluk olustu gibi, bu ne eksikligini gosteriyor sizce? Bilgisi olan var mi?

Kalsiyum olabilir mi acaba?

Hic moralini bozma, sonucta dogumdan sonra kilolari verecek olan sensin, kayinannen degil... Insallah bol bol sutlerimiz olacak, emzirirken de kalori harcayacagiz, hem bebegimiz besleyip hem de kilolarimizi verecegiz. Rahimin toplanmasi eski haline gelmesi icin emzirme yine cok faydaliymis, her taraftan faydasi var.

Bu agri yeni basladi, benim bebegim de su an 951gr. Plasentam asagida idi ama son kontrolde yukari cikmis dediler, onun icin de sanirim organlarim da yerinden biraz uzaklasti, umarim yakinda organlarim yeni duruma daha iyi adapte olurlar da bu kemik batmasi gibi agri gider. Burasi 44-47 derece filan, disarida sicaktan nefes alamiyorum zaten ama bu sicaktan olan bir agri degil daha farkli, resmen kemik batiyor gibi... Cisi tutmamakta fayda var, mumkun mertebe ihtiyac hissedildiginde hemen wcye gitmeli cunku bu son aylarda hapsirma, gulme gibi olaylarda cis tutamama da yasanabiliyormus. Agir bir sey kaldirma zaten, camasir suyundan da uzak dur. Gozunaydin, olsun babisko en azindan konusuyor, bebek gelince hepten konusur. Ayni gunde ayrintili ultrasona giriyoruz.

Gozunuzaydin, bebekle ilgili haberler guzel! Yeni cicileriniz de hayirli olsun, gule gule giyinin. Kasik agrilarin nasildi ki? Mumkun mertebe dinlenmek icin firsat yaratmakta fayda var.:13:

Son düzenleme:

Canım valla bazen ben de şüpheleniyorum acaba forumumu takip ediyor diye çünkü öyle şeyler söylüyor ki içimi mi yoksa forumumu okudu diyorum

Canım o çim konusunu sizlerden gelen yoğun istek sonucunda askıya aldım. Şuan eşimle tavandaki bulut olayını bitirdik ama bizde bittik. Duvarları kırık beyaza boyayacağız. Sonrasına bakacağız. :)) Aynen dediğin gibi stickerlar ekleyeceğim. e- bebek te funtoose diye bir markanın aslanlı zürafalı stickeları var onlara baktım veya ikeada da vardı karar vermedik bakalım Allah Kerim :))) O an ne eserse. Ben gelişmeleri aktaracağım.

Canım biz de seni çok özledik. Hadi şu internet çabuk bağlansın da gel sende tekrar. Sanırım herşey ( bebiş) yolunda gidiyor. Allah bozmasın diyelim

Badem yağı gerçekten tüylenmeyi arttırıyor mu yaa?? Bana herkes badem yağı kullansana diyor ama cesaret edemedim.

Canım çimen olayını şimdilik askıya aldım ama oda da ilerleme kaydettikçe sizlere resim ekleyeceğim. Bence de çimen hoş olabilir ama diğer arkadaşların dediği gibi kalabalık da durabilir. İlk önce bitirelim ona göre karar vereceğim.

Bu arada duvarda çizgi karakterler ve renkli temalar ( özellikle yatağın olduğu duvar için) bebeklerin hayal güçlerini geliştirirmiş. Öyle okudum 1 -2 kaynakta.

kizlar ben takip edemiyorum son trimester a giriyoruz. agrisi sizisi olan hareketleri zorlasan varmi??

Canım geçtiğimiz günlerde benim çok ağrım sızım oldu ama dr. birşeyin yok bundan sonra olacak böyle ağrılar, sancı olmadıktan sonra dert etme dedi.

Gunaydin Agustos'un sicakkanli, sevecen olacak bebeklerinin anneleri,

Kusura bakma canim, belki biraz yanlis anladik seni... Duvarin asagi kisimlarinda sanirim guzel olur. Bitirdikten sonra yeni fotoyu gormek isterim.:13:

Hem çimen diyip hemde resimde yeşillik olunca herkes o yeşil sandı sanırım Şimdi tavanı yaptık dinleniyoruz duvarları da boyayınca tekrar çekip yollayacağım. Buarada kimseye alındığım falan yok aman ha! ben iyi yada kötü fikirlere açığım sadece yanlış birşey üzerinden yorum yapılmasın diye ısrarla o yeşil değil dedim.

:)) ayy canım yaa birden şok oldun sanırım bizim tepkilere.sen nasıl istiyorsan öylke yap tabiki.senin hayal e ttiğin durumu tam olarak a nlayabilmemiz mümkün değil zaten burdan..[

Yok canım şok olmadım ben zaten kötü yorumda olsa iyi yorumda olsa açığım dfa yanlış bir fikir üzreinden konuşmamak adına o resimde ki yeşilin o anlattığım şey olmadığını söylemek istedim. :)))

Canım tırnak batması falan değil değil mi? Hamilelede sık görülen birşeymiş de hani acaba oluşumu mu başladı?

kizlar bu arada bana faceden ekleme gondereniniz varmi. uzun suredir girmedim birikmis birsuru kiz var sizden biri ise yanlislikla reddetmek istemiyorum

Canım ben baya bir önce yollamıştım.

Öncelikle bebişe maşallah
Demek ki bundan sonra iyi dinlenmen gerekiyor. zaten alışverişin de az kalmıştı hatta bitti mi? bundan sonra çok yorma kendini hatta keşke rapor yazsa dr. da 1 hafta dinlensen?!!

ne geliyor sali gunu jnm???:))
canım, gerçi sana benim yerime cevap vermişler ama bende cevapsız bırakmayım dedim. eşim sonunda askerden geliyor. bende tabiki sevinçli bir şekilde bunu herkese anlatıyorum. sonunda yalnızlığım bitecek ve bebişim için güzel güzel alışveriş yapmış olacaz

canım, beni baya güzel takip ediyormuşsun. yada ben mi çok bu konuyu anlatıp duruyorum:78:ne yapayım, iple çekiyom artık. hele havalar bu kadar güzelken dışarıya çıkıp gezesim zıplayasım var ama yalnız olduğumdan pek çıkmıyorum

cevap verdiğin için sagol canım. bende de azıcık akıntım oluyor ama hamileliğin başından beri hep aynı. ilk testlerde de bir şey çıkmadı. ya ben doktorumdan rica etsemde bir defa daha mı test yapsam:18:
canım, sen demir ilacını kullanıyorn, dimi? çünkü bende kansızım ilaç kullanmama rağmen yine gerek seviyenin birazın altında. ayak parmaklarımın sararmaya başladığını fark ettim. hele bir tanesi senin dediğin gibi bir çukurluk oluştu ve sanki tırnağım ayrılıyor gibi duruyor. mantara baktık çıkmadı ancak doktor demir eksikliğinden böyle olmuş dedi ve tırnağın kısa sürede düşeceğini söyledi bende şimdilik yara bandıyla yapıştırıyorum ama yine normal bir olaymış. o yüzden, çok takılma

kizlar,

bebegime bu araba
sizce nasil?

canım, bu modeli ben ilk zamanlarda araştırırken en büyük eksikliği tek yönlü olmasıymış ve pusetin sisteminden çıkıp onun yerine oto koltuğu direk takamıyormuşsun. herzaman_seninle dediği doğru. sistemden ayrılma durumu çok önemli. sen tabi yine bize bakma incele ama bu eksiklerini unutma. bide arabanın nasıl kapandığına çok dikkat et.

canım, alışverişte biraz baren yardımımız dokundu diye mutlu oldum. baya uygun geldi, dimi? bebeğin güle güle kullanır inş. bende görünce direk aç gözlük yaptım, uygun ve güzel olanları herşeyi aldımilerde bebişime kipa çocuğu diyecem galiba
bu arada, sen gerçektende, biraz dinlenmeye çalış. işte sonuçta millet anlar. bir yarım saatlıklarla otur sonra devam et. güzel sonuçlar için sevindim. hep böyle güzel olurlar inş. yeterki bebişin kısa dönem yapmayım zamanında doğsun:)

Son düzenleme:
canım, bizden bir soru sordun bizde direk hepimiz arılar gibi atladık ama böyle fikir almak da güzel oluyor. bende geçenlerde bebek arabanın rengi için sormuştum. kafamdaki kararsızlklar böylecelikle çözülmüş oldu. zaten dediğin gibi herşeyi yerlere koyulunca bu çim konusunda da net karar verirsin. bu arada, ben geçenlerde D&R da bir sürü sticker gördüm. orayada bir bak. bide geçenlerde görümcemle yüyürken çarşıda jokerdeki satılan stickerlerden gördüm ve 5liraya falandı. haberin olsun. belki daha ucuza halledersin. bu arada bu stickerleri ilerde istemezseniz fön makinayı üzerinde tutarak kolayca çıkartabilirsiniz. boyaya da zarar vermez. öğrenciyken baya yapmıştım:)

kızlar, bebek.com'dan gelen bülteni paylaşıyorum. bir kaç gün sonra primadanda gelecek:
Hamileliğinizin 26.Haftasındasınız

[FONT=Tahoma, arial, verdana, helvetica, sans-serif]Eşinizle beraber bebeğiniz için alışverişe çıkmak için en uygun zaman. Bebek mobilyalarını seçmek inanın ki çok zevkli olacak…

1.gün Bebeğiniz büyümeye devam ediyor. Kilosu artıyor ve boyu uzuyor.

2.gün Alerjik reaksiyonlar göstererek, burnunuzu çekmeniz normal. Doğum ertesi bunlar geçecek.

3.gün Bebeğinizin odasını düzenlemenin zamanı geldi. Bir ihtiyaç listesi hazırlayın.

4.gün Canlı ve kuvvetli rüyalar görüyorsunuz. Hamilelik sırasında gece gördüğünüz rüyalar daha çok akılda kalıyor.

5.gün Bebeğinizin odasının ihityaçlarını tamamlamak için alışveriş zamanı geldi. Eşinizi ve sizi güzel bir gün bekliyor.

6.gün Uterus diyagramınızı akciğerlerinize doğru itiyor. Bu da sizi nefessiz bırakıyor. Bu durum oldukça normal. Ancak, boyun ağrılarınız varsa doktorunuza danışın.

7.gün Migren şikayetiniz mi var? Yüzünüzü soğuk su ile yıkayın ve karanlık bir odada yatın.
[/FONT]

Son düzenleme:

cnm eşinin asker olduğunu biliyorum ve yakında geleceğini duymuştum senden
sen salı benimkide gelicek diyince anladım eşinin geleceğini..

Canım evet burada fikir alışverişi yapmak gerçekten iyi oluyor. Yarın alışveriş merkezine gideceğim D&R ve jokere bakarım zaten 2 si yan yana mağazalar. Saol :))

selam güzel anneler nasılsınız bakalım biz babamızı işe yolladık geçtik netin başına ama hafta sonu olunca topik yalnız kalmış valla alışveriş konusunda ben daha hiç bişi almadım yürüyünce çok belim ağrıyo napıcam bilmiyorum zaten arabada yok otobüsle yolculuk yapsak gidene kadar hasta olurum offf napıcam bilmiyorum:44:

iyi akşamlar herkese.ben eylül annesi olacağım kısmetse ancak topiğimiz kapandığı ve yeni topiğimiz de ilerlemediği için sizleri takip etmek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…