kızlar arkadaşım da toz sabunla yıkamış kıyafetleri, kıyafet ve bebek için sorun yok da, çamaşır makinesi servislik olmuş toz sabun aşırı köpük yapıyomuş çok az koymak gerekiyomuş. servisten çok köpürme olunca yumuşatıcı koyun köpük kesilir demişler aynen ööle olmuş. yumuşatıcının faydaları...
evet ıslak mendikde 8li 2 3 kullanımlık gibi bişi...Günaydınnn güzel aneleeerrr,
Canım sadece ıslak mendil ( çok ince bir paket), 1 CD, hamilelikle ilgili kitapçık, 8' li bebek bezi geldi. Pişik kremi falan yoktu.
Çünkü o alet verdiği elektrik akımı ile Allah korusun kasılmaya neden olabilir.
Ayy canım ya çok güldüm. Bİr an kendimi düşündüm ben hala kasılma gerilme ayırt edemiyorum dakka başı kadın doğum katına çıkıp Nst ye bağlanıyorum, herhalde ağustos ayını hastanede geçiririm sürekli ben doğuruyorum diye hahahah
yaklaşık 10 sayfa okudum gözüm ağrıdı yavs kızım aşağıdan vurur durur..ne istiyosun annem diyorum cevap yoksanırım kahve saatimiz geldi
canım ben ikinci kutu fitili kullanıyorum..tam ittiremesem de doktorum olsun azcık sürtünse bile işe yarar dedi..eriyo zaten o..
al benden de o kadar..
çok acıyo dediler hamilelikte ben de korkmuştum ilk 3 ay bekledim o zaman acımıştı ama yaklaşık 25 gün önce falan gittim..müthiş bişi ya ..temzlik gibisi yok jilet 2 günde çıkıyo hem kaşındırıyo hem tahriş üzerine bi de görmeyip kanatıyosun..bazı forumlarda okumuştum hamilielikte zararlı ağda diye..ama benim doktorum zararlı demedi siz de sorun bakalım..
öldüm gülmektennnnnnnnnn alacalı inek lafına yaaa
bu arada hastanede jiletle işi görüyorlarmış haberiniz olsun..
ben kısmetse doğuma yakın giderim oldu bitti işte
aslinda ben de bastan beri normal dogum istiyordum ama sonra arastirdim; heriki sekilde de artilar ve eksiler var.
mesela biz doktorlarin hemen sezeryana yonelmelerini para icin vs diye dusunuyoruz diy mi hep,
aslinda normal dogum sirasinda bebek icin cok tehlikeler komplikasyonlar varmis; basi sikisabilir, boynuna kordon dolanabilir vs.. bu sebeplerle gecmis yillarda doktorlara cok davalar acilmis;
simdi doktorlar en ufak bir risk gorduklerinde hem dava edilmemek adina, hem de bebegin saglikla ve rahatca dunyaya gelmesi adina sezeryani tercih ediyorlarmis.
bu yuzden artmis se. oranlari
boyle dusununce de bebegin kafasinin ezilmesi riski, dogarken kakasini yurma riski (ki benim erkek kardesim yurmustu; 1 hafta kuvezde kaldi; 3 ay boyunca gunde 2 igne yedi, her hafta doktor kontrollerine gitti; zayifladi, goren herkes yasamaz bu cocuk demisler; Allah'a sukur simdi 19 yasinda )) bi suru risk var; bebegimi riske atmak istemem- normal dogum diye israr edipte
sonra normal dogum dikisleri de 8-10 gunde iyilesmiyormus, o da cok zor
oluruna birakicam bakalim...
he hee, cok komiskmis halinn
ama normaldir yaniii
aynen ben de hayirlisi neyse o olsun diyorum,
oluruna birakicam
kizlar ben de eskiden epilasyon mak.ile alirdim tuylerimi,
hamile kalinca cok canimi yakar oldu, bir de egilip durmak cok zor olmaya basladi.
jilette'in bayanlar icin venus marka tras bicagini aldim; bir de bayan tras kopugu;
cokk rahat ettim; haftada bir banyoda 3-5 dk.da hallediyorum, goremesem de alabiliyorum simdilik.
1 hafta hic cikmiyor, bu jilet normal jiletlerden farkli
tam cikmaya baslarken de yine aliyorum h.sonu
esime aldirmayi ben de istemm, ama duymustum, esine aldiran da cok varmis.
agda da bebegime zarar gelecekmis gibi hissederim ben, korkarim
simdi kizlar biz doktorun karsisina tuylu cikmaya utaniyoruz ya,
ben de yabanci ceviri bi kitap var, orda okuyorum,
orda da dogum oncesi tras baslikli konu var;
yabancilarda o bolgelerini tras etmeye utaniyorlarmis cok komik;
trasli kendinizi cok rahatsiz hissedecekseniz yapmasaniz da olur zaten doktorlar tuyleri geri iterek de dogumu gerceklestirebilirler vss yaziyor
))
içiyorum güzelim günde bir tane türk kahvesi..evet ıslak mendikde 8li 2 3 kullanımlık gibi bişi...
cnm sen kahve mi içiyosun??
içiyorum güzelim günde bir tane türk kahvesi..
ben şiddetli sigara tiryakisi idim hatta nescafe..
hamile olduğumu öğrendiğim gün 5 haftalıktım bıraktım..
o günden beri nescafeyi ağzıma sürmedim..
iki ayrı doktora gittim..ikisi de günde 2 adedi geçmeyecek şekilde içebilirsin türk kahvesi dedi..
çok araştırdım..sorun yok gibi...hatta içtiğim zaman müthiş rahatlıyorum..baş ağrım olmuyor falan:26:
bende türk kahvesini çok seviyorum.günde bir fincan muhakkak içerdim.hamileliğimden beri hergün içmesemde arada içiyorum..bazı yerlerde türk kahvesinin bebeğin zekasını geliştirdiği yazıyor.ama yinede çok içmemek lazım
ayyy benimde bu cumartesi gitmem gerek banada öyle diycek demekki tahlil falan istedimi ?
nasılsınız bu arada maşallah bebişinde bayaa büyümüş doğum tarihinle ilgili bişey söylemiyomu ben bu kez sorucam bide 32. haftamda rapor almam gerek onu sorucam :))
şimdide benden haberler:))
bugun beslenme uzmanıma gittik herşey iyi yolunda sorun yok seker dışında sekerde de insüline gecebiliriz dedi doğuma kadar sürekli ölçüm yapıcam 1 haftada 2 kez sınırn üstünde çıkarsa insüline gecicez günde 2 kez yapılacakmış anlattı bugun baya
onun dışında ölçümüm yapıldı yağ kaybım var ama suda artış var burdan çıkan sonuçta dr umun dediğine göre ödem varmış hafif şikliğim oluyodu ama sizin anlattığınız gibi değildi bende bende yoktur diodum bu ödem olayına ananas ve karahindiba çayı iç dedi
cumarteside jinekologuma gidicem bakalım cimcimem kaç gr acaba enson 800 gr kadar dı:))
yok cnm tahlil fln istemedi, herşey normal gözüküo dedi... bundan sonra herşeye hazırlıklı ol suyun gelebilir, nişan gelebilir, kasılmaları ayırt et, bi de bebeğin hareketlerini say dedi... sonra yürüyüş ve yüzme yapabilirsin dedi... saat 11:00 - 15:00 arası güneşe çıkma dedi... bebişin kilosu çok az öndeymiş şekerli şeylere dikkat et dedi...
doğumu sordum 38. haftadan sonra net bişey söleyebilirim dedi, ben yinede normal doğuma hazırlık kursuna gittiğimi söledim (eşimle beraber asude oflaz dan 2 ders toplam 8 saatlik özel ders alıoruz, ilkine gittik 2.sine 34. haftada gidicez) iyi yapıosun öğren mutlaka bu şansını riske atma dedi...
bakıcaz artık şekerim gerisi nasip :)) inşallah sen de güzel haberler alırsın...
He he ben bir kere bodrumda bir hotelde bir kadina denk gelmistim, bikiniliydi(bikini bölgesini bilmiyorum ama ) koltuk altinda abartmiyorum 10 cm tuy vardi, bu arada gayet guzel ve bakimli bir kadindi(2 cocugu vardi , esi de yanindaydi). Kucuktum tabii o zaman sok olmustum. Bir de yurt disindaki havuzlarda ya da saunalarda kadinlar ciplak giriyor dusa ve evet bikini bölgesindeki tuyleri almiyorlar :)
Dogum sekline geilnce Allah bizim icin hangisi hayirli olacaksa öyle dogum nasip eder insallah bize. Ben bebegin de benim de normal dogum sancisini, acisini yasarsak birbirimize daha bagli olacagimizi dusundugum icin normal dogum istiyorum, böyle yaratildiysak bunu yasamamizin gerekmesinin bir nedeni vardir diye dusunuyorum. Bebek dogum kanalindan gecerken cani cok yaniyormus ama o stresi de yasamaliymis, sezeryan ile dogumlarda evet kafasini cekme gibi sorunlar olmuyormus ama baska problemler yasiyormus bebekler. simdi aklima gelmiyor farkliliklar yeniden okumam lazim ama o zaman ikna olmustum :) Avrupa'da yapilan her sey dogrudur diyemeyiz elbette ama benim kafami karistiran Turkiye'de sezeryan cok yayginken diger cogu gelismis ulkede son ana kadar normal doguma tesvik edilmeleri... Mesela Ingilterede dogumdan sonra 5 saat, dogumhanede kaliyormussunuz los isik altinda, anne , baba ve bebek... Sessizligi dinleyerek birbirinize alismaniz saglaniyormus. Arkadasim orada dogum yapti ve mukemmeldi diye anlatiyor, sonrasinda odalarina alinmislar... Burada da benzer bir yöntem izleniyor ve dogumdan sonra 3 gun hastanede kaliyorsunuz isterseniz. Yani normal dogumdaki o stresten sonra bebegi kucagina almak muhtesem bir duygudur heralde. Son olarak, son ana kadar normal dogum denilip son anda sorun cikarsa sezeryana dönme sansi her zaman vardir, artik teknoloji de buna musait, sorunlar daha onceden tahmin edilebiliyor sonucta. Ama tr de daha hic normal dogum denmeden hemen bir neden bulunup(ki hicbir anne bebegin zarar görebilir dendiginde hayir ben normal dogum istiyorum diye israr edemez) sezeryan daha guvenli deniliyor, dogal olarak da anne bebegi icin en iyi secenegi seciyor ve normal dogumdan vazgeciyor. Gercekten tek anlamadigim nokta neden sadece tr de sezeryan daha guvenli iken diger ulkeler normal doguma tesvik ediyor. HAnigisi daha dogru bende bilmiyorum ve tabiki de bebegim icin en iyisini, dogrusunu istiyorum. Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin bize...
kızlar temmuz anneleri,2011 temmuz annelerinin doğum hikayeleri ve fotoğrafları topiğini açmışlar.2 arkadaşımz mart ayında doğum yapmış.limonkabuğunu biliyorsunz zaten 25 haftalıkken çınar bebeğini dünyaya getirmek zorunda kaldı,benim bebeğimn adıda çınar olacak allah izin verirse..diğeride 33 haftalıkken doğum yapmş o biraz daha şanslı çınar bebeğe göre
merhaba kızlar
temmuz annelerinde doğumlar başlamış gibi okudukça çok korkuyorum
birkaç gündür bende de ufak ufak sancılar var ara ara kasılmalar da oluyo
inşallah yalancı sancılardır
gerçi bu hafta çok yoruldum evi falan taşıdık ondandır diyorum önümüzdeki hafta doktora gidicem inşallah bişey çıkmaz
günaydın kızlaaar birazdan gidip tahlil yaptırıcam kan idrar şeker falan filan işte rutinimiz oldu artık :)))
ondan sonrada okula :))
sanırım ama ben 3 aydan beri her ay bazen 2 haftada bir çıkıyorum ona bide gittiğim yer çok bilinen bi tüp bebek kliniği drumda sürekli hamilelelrle falan ugraşıyor eminmisiniz yaaa bak şimdi kurtlandım yaaa ne zararı varmış bu arada 2 hafta sonra gidince soriim bakalım
valla şekerim normal çıksada doğuma kadar böyle gitmesi lazım zira 1 haftalık 2. saat ölçümlerimden 2si 121 çıkarsa insülin dedi
kuaför bakalım yeni bi yer bulamam gerek temizinden söyle :)) gerçi eskiden gittiğim bi yer vardı sana da yakın belki tekrar oraya giderim m&g kuaför onur marketin üstünde p&m in karşısı
canim sen yurtdisinda misin?
kızlar...dün akıntım normaldi bugün ciddi bi artış var aradım hastaneyi dr um hastanedeymiş 5e kadar bi gidip görünecek kasıklarımada sabah ağrı girdi çıktı ince ince...
ayy inş bi sorun yokturda
fitil mitil geçer...
merhaba kızlar
temmuz annelerinde doğumlar başlamış gibi okudukça çok korkuyorum
birkaç gündür bende de ufak ufak sancılar var ara ara kasılmalar da oluyo
inşallah yalancı sancılardır
gerçi bu hafta çok yoruldum evi falan taşıdık ondandır diyorum önümüzdeki hafta doktora gidicem inşallah bişey çıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?