ammann insanın moralini bozuyolar heeeyooo gaz diyeydim akşam kuru fasilye yediydim içimde gaz sıkışması oldu deseydin
arkadaşlar öncelikle şunu söylim benimkide kararmaya başladı..iyice bi çirkinleştineyse azönce yazdığım gibi eşim tüylerden hiç rahatsız olmuyor..hatta doğal ol niye aldırıyosunki oranı buranı diyor...kendide uğraşmayı seviyor bazen kaşımı bıyığımı alıyor...ben ağdacıya gitmeyi düşünüyorum ama utanıp aldıramayabilirm demiştim eşime ben yaparım merak etme dedi aldırmasanda olur ne olcakki diyo dr.lar alışık diyor birde benimki bu konuda çok değişik....
bu arada son ayda ağda yaptırmamız bebeğe zarar verirmiki acaba?
hiç bişey yapamazsı yeğenime tamam mı?;
sende her seferınde sorun yapmıcam stres yapmıcam dıyosun sonra yıne gelıyosun yok tekmelemedı yok bılmem ne sana ne yaaa keyfını kahyasımısın paşanın ala ala:
ister tekmeler ister uyurPPPP
cnm saka yapıyorum ama o yorgunluktan oluyo ilkten bende oyleydım artık hemen sırt ustu yatıyorum bı attırıyo sonra kalkıyorum tekrar iş yapıyorum
bızım kıler bıde sımdıden karakterlı cocuklar keyıflerıne göre iş yapıyolar
bide ebe hemsırem dedı kı artık hareketlerı acalacak ve daha nasrin olacak cünkü yerı daraldı rahat hareket edemeyecek hatta 9. ayda gunde 5 kere tekmek atarsa iyidir dedi ok bilgin olsun
bıde sırt üstü yatınca yada yan kesın tekme atıyo aklında olsun
nasılsın bu arada konusamadık ne zamandır
haftasonu fınallerım var ders calısıyorum pek giremıyorum onun ıcın
cok öpüyorum senı ve minik paşanı
bu arada my little sana milupanın ne kadar az ürünü gelmiş öyle pişik kremi şampuan tek kullanımlık süt yapıcı çay 8li ıslak mendil falan yokmuydu...
evet benim diuyetsiyenimde hamile kaldıktan sonra o alete çıkarmadı...sadece kilomu tartıyodu..yağ su ayrıntıya girmiyoduk artık...
kizlar demistim ya arkadasin dogumu basladi, hastaneye gidiyiruz diye. gittik ama yanlis alarm yinesadece bixim gittigimiz 5 kez oldu heralde, onlar kimbilir kac kez gitmistir... bu kadar zor mu yaa dogum sancilarini ayirmak?? git gel git gel zor oluyor...
canım ben ikinci kutu fitili kullanıyorum..tam ittiremesem de doktorum olsun azcık sürtünse bile işe yarar dedi..eriyo zaten o..kızlar dr.um akıntım olduu için fitil verdi 2 gündür kullanıyorum ama fitil vajinadan iceri itilmiyor zorlamak ta istemiyorum :18: zaten dr bebek aşşağıda demişti.. benim gibi dr fitil veren var mı :26:
al benden de o kadar..ayyy vallaha o dert bende de vardı ama herkes hamilelik dönemimde ağdaya alışmam gerektiğini ve çok rahat ediceeemi söledi...2 kez gittim..süper oluyor yaa..tamam bi 15-20 dakka kızarıp bozarabiliyorsnuz ama benim ağdacım hele ki hamileyim diye nazımla çok güzel uğraşıyor valla...doğuma temizlenmeden giderseniz hastane jilet yapıyor bilginizeeeeee!!!alışmaya çalışın...jiletten sonra bayram ediyorum vallaha bayram ihihihihhi
bende görmeden jiletlemeye çalıştım sonra çıknca aynada baktım alacalı inek gibi olmuşyarısı olmuş yarısı olmamış haftaya falan ağdacıya gitcem bende ama önce kocişimi ikna etmem gerek
heeeeeyok kıı bizim cadalozların topiğinden geliyom
çok şükür canım,iisiniz. bende 75 le başladım,93 üm şuan.yetişecem sana .az daha bekle
bugün aşı için ocağa gittim zavallı ebe şok oldu beni görünce,gözleri pörtledi resmen.:78:
onla kalsa iyi,kuaföre gittim ordan bana recep ivedik dedilerkaşımı aldırıyodum dükkan sahibi diyo bununkini yerde al,koltuk yeni kırılacak şimdi diyo.:84:
bideee kalfa diyoki abla kilomu aldın sen yoooooo dedim,şişim bugün
SAT a göre 7 ağustos cnm. 15 kilo aldım dondurmada karpuzda çok yedim belkide ondan:26:
benim bildigim(yabanci bir sirede okumustum,yabsncilar normalde almiyorlar ya, dogumdan once nasil alsak dite konusuyirlardi, cunku almazsaniz hastanede aliyirlarmis ve bazilarinin canini acitmis hemsire alirken. agsa uygun degil dite yazmislardi bir nedenden dolayi ama hatirlamiyorum simdi. cozumu eslerine tras ettirmekte bulmuslardi he he :) bu cozum bize uygun olmaz heraldeGunaydin Arkadaslar
Herkese guzel bir gun olsun.
Kil-tuy-kilo problemlerinden yazmisiniz...Hepimizin ortak sorunu sanirim.:26: Ben de artik karnimdan dolayi goremiyorum ve egilemiyorum da...Hastanede dogum oncesi tras yapiyorlar mi acaba, bilgisi olan var mi? Bu isi gitmeden bizim mi yapmamiz gerekiyor?
Asminada, soylediklerine cokkkk guldum.
Senerd, arkadasinin sanci araligi bayagi azdi aslinda bugun bebek haberi verirsin diye dusunuyordum. Bize dogum kursunda 10.dk'lik aralarla duzenli sanciniz geliyorsa hemen hastaneye demislerdi, sanirim onun da duzenliydi degil mi?Kurs hocamizin dedigine gore o anda anne adayi, abuk sabik seyler soyleyip, herkese bagirip, ters veravplar veriyorsa bu kesin dogum zamanidir demisti ve baba adaylarinia da bu konuda sabirli olmalari gerektigini de eklemisti. Diger zamanlarda aci-sanci cekip daha normal olunuyormus.Bir de acilmasi ne kadarmis, 10cm olunca bebegin kafasi rahatlikla cikiyormus, gercek sancilar basladiktan yaklasik 10-12 saat sonra bebek doguyormus. Rahmin acilmasi onemli, ama arada bu kurala uymayip erken dogum yapanlar da oluyormus. Allah bir avazda kurtarsin.
Günaydınnn güzel aneleeerrr,
Canım sadece ıslak mendil ( çok ince bir paket), 1 CD, hamilelikle ilgili kitapçık, 8' li bebek bezi geldi. Pişik kremi falan yoktu.
Çünkü o alet verdiği elektrik akımı ile Allah korusun kasılmaya neden olabilir.
Ayy canım ya çok güldüm. Bİr an kendimi düşündüm ben hala kasılma gerilme ayırt edemiyorum dakka başı kadın doğum katına çıkıp Nst ye bağlanıyorum, herhalde ağustos ayını hastanede geçiririm sürekli ben doğuruyorum diye hahahah
canım iyi çıkmış eskisi gibi yüksek değil biraz rahatlarsın artıkslm kızlarrrr.
biz geldik evimize sonundaa
dr kontrolü şeker derken saatin nasıl geçtiğini anlamadım hee
şeker aynen şöyle
100gr yüklemede açlık 101 1.saat 207 2.saat 158 3.saat 96 çıktı
dr sınırda yinede dikkat etmekte fayda var dedi...
bebişimizin kontrolüne gelince herşey yolunda geçti neredeyse yarım saat incelendi tekrardan ayrıntılı gibi heryerine bakıldı çok güzel fıstık bi kıza benziyo yandan dedi kilosuna gelince malesef teyzoşları 1kg ya ulaşamamış daha kızım 961 grda normal dedi...
foto vermiyecekmi dedim sen şimdi git yarım saat sonra tekrar gel foto belki o zman verir dedi ve yarım saat sonra hiçten göstermedi yüzünü sırtını dönmş vaziyetteydi...neyse sağlık olsun..
bu arada 100lük glikozu içince 2 saat deliksin tekmeler yedim tatlı geldi yaa nasıl çoştu anlatamam.
canım 32 de almak zorundasın yoksa otomatik olarak başlıyor izninkızlar kamuda çalışanlar için doğumdan önceki 5 haftayı sonraya ekletebiliyoruzya,onun için illa 32. haftada son üç haftaya kadar çalışabilir raporu mu almamız gerekiyo.yani doğuma sekiz hafta kala.33 veya 34 te alsak olmaz mı?
merhaba kızlar,,
biz 29.haftadayız. bebeğimin ağırlığı 1,545 gr. iyimi sizce.
Turkiye'de buyuk ihtimal sezeryan olursun zaten. Sanirim nisan ayindaki dogumlardaydi, 19 kisi dogum yapmisti sadece ikisi normal dogumdu. Zaten benim de cevremde son zamanlarda normal dogum yapan kimse yok, herkes sezeryan. Hayirlisi ne ise o olsun, saglikla gelirler insallah...
Ben ameliyattan kucuklugumden beri korkmusumdur, o yuzden insallah normal dogum olur diye dua etmistim. Hayirlisi ne ise o olsun diyorum artik cunku biliyorum burada son ana kadar normal dogumu zorluyorlar, cunku normal dogum basladiginda Allah korusun bir terslik oldugunda hemen sezeryana gecilebiliyor aslinda. Ama malesef Turkiye'de pek öyle degil. Gerci eminim hala normal dogumu destekleyen doktorlar da vardir, umarim öyle bir doktorun vardir da gercekten hayirlisi ne ise o olur.
Ben birazcik da normal dogumun anneyi bebegine daha cok bagladigini dusunuyorum. Böyle yaratildiysak mutlaka bir nedeni vardir, yoksa daha kolay olurdu dogumlar ya da cogalmamiz... Hayirlisi ne ise o olsun...
he hee, cok komiskmis halinnCanım ben normal doğum yaptım ayrıca eşimde girdi doğuma öyle aman aman çığlıklar olmadı
zaten sancı çektiğin dönemde yeterince agresif oluyorsun ben evdeyken eşim bana sancı gelince sakin ol hayatım nefes al ver diyordu ona bağırmıştım sen nefes al ver bana hayatım deme filan
Canım bende inatla inşallah normal olur diyordum ama araştırınca 2 sininde olumlu ve olumsuz yanları var. Biraz şans işi rahat doğum yapmak. Mesela normal doğumda artık işi şansa bırakmayıp epizyo yapıyorlar ( vajene kesi atıyorlar) ee vajendeki dikişi mi daha hijyenik koruyabilirsin yoksa karında ki mi??? sorusuna o zaman sezeryan olsun diyorum ama sonuçta dikiş var işin içinde ya yatamaz kalkamazsam sezeryandan sonra diyice o zaman normal doğurayım diyorum.
O yüzden ben artık hangisi daha rahat olacaksa ( hemen ayağa kalkabileceksem) o olsun diyorum.
ya evet kızlar ya ağda jilet konusuna nasıl bır cozum bulucaz bılmıyorum. bıde hamılelıkte ağda cok can yakıyor.
ben normalde makınayla alırım ayıptır soylemesi. dun sadece bacaklarımı aldım gozumden yaş geldı. hakıkaten son zamanlarda canı dahada cok yanıyor ınsanın.
ama sımdı yaz jılette cok zor yanı zırt pırt almak.
en ıyısı ağdacıya gıtmek ama sıkı sıkı tembıh edın. küçük parcalar halınde alsın. ben bır ıkı gune gıderım, sadece agına bolgesı ıcın. :26: bırde sımdıdenalıstırmak lazım. dağuma cok az kala dahada acır cunku.
jılet olayını eşimden hayatta yardım alarak falan yapamamyerın dıbıne gırerım ayol
kıl tüy konusunda da bende lazere gidiodum bıraktım şimdi 2 kez agdaya gittim kuaföre ayrı kutu açtıdım onunla yaptırdım hijgen açısından şimdi o gittiğim yerdekiler ayrılmış yeni gelende çok canımı yaktı bi daha gitmicem yeni bi yer bulamm gerek
valla kuaföredeki kızdan utanmakmı yoksa dr dan utanmakmı sizi öylemi görsün( gerçi hippy yazdı traşlıyorlarmış:))))))))))))
sanırım ama ben 3 aydan beri her ay bazen 2 haftada bir çıkıyorum ona bide gittiğim yer çok bilinen bi tüp bebek kliniği drumda sürekli hamilelelrle falan ugraşıyor eminmisiniz yaaa bak şimdi kurtlandım yaaa ne zararı varmış bu arada 2 hafta sonra gidince soriim bakalımCanım yok kıskançlık olmadığını biliyorum daha önce hiç bu mevzular yokkende saçma sapan sıkıntılar yaratıyordu. arkadaş biraz patalojik bir vaka. Dünyada kendnden daha önemli kimse yok.
Eşimin işi hala kötü( Çok mutsuz iş yerinde ama şuan iş değişimi falan yapma şansı da yok. <Bir süre bu böyle gider gibi dua ediyorum şu direktörü emekli olsa da gitse diye...
Canım doğum konusunu oluruna bırakmak en güzeli zaten biz ne kadar düşünürsek düşünelim son sn. de belli olacak herşey. Hayırlısını diliyorum hepimiz için :)))
Talım ya yağ kaybı su artışı falan yazmışsın da vücut analizatörüne mi çıkardı seni??????
Sakın bir daha çıkma. O alet elektrik akımı veriyor. Hamilelere yasak.
valla şekerim normal çıksada doğuma kadar böyle gitmesi lazım zira 1 haftalık 2. saat ölçümlerimden 2si 121 çıkarsa insülin dedicanım inşallah şeker değerlerin normal çıkar...herşeyin yolunda olmasına sevindim
canım nereye gideresen ve memnun kalırsan banada yaz ..haberim olsun yakınız ya belki bende gelirim...
rapor32+0 ve 32+6 arasında alınıyor.5 hafta aktarılıyor.37.haftadan itibaren yasal olarak çalışmak yasak.daha fazlasını aktaramıyorsun kamuda uygulama bu şekilde.32.haftada aldığın raporda 37.haftaya kadar çalışmasında sağlık engeli yoktur diyor.37 de tekrar gittiğinde iş göremez veriyorlar ve iznin başlamış oluyor.bu raporları çalıştığın kuruma verirken asıllarını saklıyorsun sen de kalıyor.doğum yapınca doğum raporunu götürüyorsun.doğum yaptığın tarihten itibaren doğum sonrası iznin başlamış oluyor.yani eğer doğum geç olursa bu durumdan etkiilenmiyorsun.eğer önceki beş haftayı aktardıysan doğumdan itibaren 91 gün izinli olup maaşını alıyorsun
doğumdan önceki 8 haftalık iznin son 3 haftasını kullanmak zorundasın 5 haftayı doğumdan sonraya atabiliyorsun.ama bu doktor raporuyla mı oluyor onu bilmiyorum
ne kilifi yaaa bu nedir kız
ayy maşallah cimcimeye ne kadar güzel büyümüş...
gözünaydın cnm
canım kaç akideşime sorduysam dalin sıvı kullanmış ve gayet memnun...bi de roxy var...ben dalini aldım vallaha sıvısından..hem deterjan hem de yumuşatıcı ,2sinden birini seç ve kullan
ayyyyyyyy biz eşimle kız olduğunu öğrendiğimiz gün 'BADE' dedik ve oluyor...%100...
bu arada kilo mu dediniz...yaw ben de 12 kilo aldım 30.haftaya girerkennnnnnnnnnn....bakalım kaçla bitireceğimmm :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?