2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben yabanci bur sitede okumustum, eger agda yoksa ya da tiraslanmamissa sert bur sekilde tras ediliyormus hadtanede, o yuzden yaptirmamiz lazim...

kizlar demistim ya arkadasin dogumu basladi, hastaneye gidiyiruz diye. gittik ama yanlis alarm yine sadece bixim gittigimiz 5 kez oldu heralde, onlar kimbilir kac kez gitmistir... bu kadar zor mu yaa dogum sancilarini ayirmak?? git gel git gel zor oluyor...

Gunaydin Arkadaslar

Herkese guzel bir gun olsun.

Kil-tuy-kilo problemlerinden yazmisiniz...Hepimizin ortak sorunu sanirim.:26: Ben de artik karnimdan dolayi goremiyorum ve egilemiyorum da...Hastanede dogum oncesi tras yapiyorlar mi acaba, bilgisi olan var mi? Bu isi gitmeden bizim mi yapmamiz gerekiyor?

Asminada, soylediklerine cokkkk guldum.

Senerd, arkadasinin sanci araligi bayagi azdi aslinda bugun bebek haberi verirsin diye dusunuyordum. Bize dogum kursunda 10.dk'lik aralarla duzenli sanciniz geliyorsa hemen hastaneye demislerdi, sanirim onun da duzenliydi degil mi?Kurs hocamizin dedigine gore o anda anne adayi, abuk sabik seyler soyleyip, herkese bagirip, ters veravplar veriyorsa bu kesin dogum zamanidir demisti ve baba adaylarinia da bu konuda sabirli olmalari gerektigini de eklemisti. Diger zamanlarda aci-sanci cekip daha normal olunuyormus. Bir de acilmasi ne kadarmis, 10cm olunca bebegin kafasi rahatlikla cikiyormus, gercek sancilar basladiktan yaklasik 10-12 saat sonra bebek doguyormus. Rahmin acilmasi onemli, ama arada bu kurala uymayip erken dogum yapanlar da oluyormus. Allah bir avazda kurtarsin.

günaydıınnnn fıstıklarrrrr

ayy cnm sabah sabah güldürdün beni hakikaten haklısın işim gücüm yok oğlumla uğraşıyorum.. eşim de pimpirikli sesimden anlasın canımın sıkıldığını hareket ediyo mu diye sorup duruyo...aynı şey olursa dediklerini yapıcam tatlım..

çalış çalışşş azzz kaldı finallarini de ver hayırlısıyla muhabbet ederiz..

buarada şu ağda konusunda dertli bi ben sanıyodum ortak derdimizmiş.. eşimle başından beri kardeşçe yaşadığımızdan dert etmiyodum.. ama şimdi doktor muayenesi öncesi geriliyorum bi sorun olur adam alttan muayene etmek ister diye..artık göbişten görünmüyo ayna ile deneycem..
dün ağdaya gittim kol,kaş hallettirdim, bayan ısrar etti yok dedim sonra cesaretimi toplayıp gitcem. yalnız bende bacaklar da mosmor iğnelerden bacakları da yaptıramıyorum..

Günaydınnn güzel aneleeerrr,

bu arada my little sana milupanın ne kadar az ürünü gelmiş öyle pişik kremi şampuan tek kullanımlık süt yapıcı çay 8li ıslak mendil falan yokmuydu...

Canım sadece ıslak mendil ( çok ince bir paket), 1 CD, hamilelikle ilgili kitapçık, 8' li bebek bezi geldi. Pişik kremi falan yoktu.

evet benim diuyetsiyenimde hamile kaldıktan sonra o alete çıkarmadı...sadece kilomu tartıyodu..yağ su ayrıntıya girmiyoduk artık...

Çünkü o alet verdiği elektrik akımı ile Allah korusun kasılmaya neden olabilir.

Ayy canım ya çok güldüm. Bİr an kendimi düşündüm ben hala kasılma gerilme ayırt edemiyorum dakka başı kadın doğum katına çıkıp Nst ye bağlanıyorum, herhalde ağustos ayını hastanede geçiririm sürekli ben doğuruyorum diye hahahah

yaklaşık 10 sayfa okudum gözüm ağrıdı yavs kızım aşağıdan vurur durur..ne istiyosun annem diyorum cevap yok sanırım kahve saatimiz geldi

kızlar dr.um akıntım olduu için fitil verdi 2 gündür kullanıyorum ama fitil vajinadan iceri itilmiyor zorlamak ta istemiyorum :18: zaten dr bebek aşşağıda demişti.. benim gibi dr fitil veren var mı :26:
canım ben ikinci kutu fitili kullanıyorum..tam ittiremesem de doktorum olsun azcık sürtünse bile işe yarar dedi..eriyo zaten o..
al benden de o kadar..
çok acıyo dediler hamilelikte ben de korkmuştum ilk 3 ay bekledim o zaman acımıştı ama yaklaşık 25 gün önce falan gittim..müthiş bişi ya ..temzlik gibisi yok jilet 2 günde çıkıyo hem kaşındırıyo hem tahriş üzerine bi de görmeyip kanatıyosun..bazı forumlarda okumuştum hamilielikte zararlı ağda diye..ama benim doktorum zararlı demedi siz de sorun bakalım..
bende görmeden jiletlemeye çalıştım sonra çıknca aynada baktım alacalı inek gibi olmuş yarısı olmuş yarısı olmamış haftaya falan ağdacıya gitcem bende ama önce kocişimi ikna etmem gerek

öldüm gülmektennnnnnnnnn alacalı inek lafına yaaa

bu arada hastanede jiletle işi görüyorlarmış haberiniz olsun..
ben kısmetse doğuma yakın giderim oldu bitti işte

ay çok samimisnz heralde yada kendine güvenin tam.ben bu hassaslıkta bana recep ivedik falan deseler boğardım o kızı
SAT a göre 7 ağustos cnm. 15 kilo aldım dondurmada karpuzda çok yedim belkide ondan:26:

bende 12 kilo aldım off off üstelik 26 haftalğğm daha

benim bildigim(yabanci bir sirede okumustum,yabsncilar normalde almiyorlar ya, dogumdan once nasil alsak dite konusuyirlardi, cunku almazsaniz hastanede aliyirlarmis ve bazilarinin canini acitmis hemsire alirken. agsa uygun degil dite yazmislardi bir nedenden dolayi ama hatirlamiyorum simdi. cozumu eslerine tras ettirmekte bulmuslardi he he :) bu cozum bize uygun olmaz heralde

arkadasima gelince, dogum basladi 2 saat yuruyup gelin demisler ama o markete gitti ve yurumedi desem yeridir, o yuzden eve geri gobderdiler ama dogum baslamis acilmasi 1.5 cm imis.... bir ay once basladik biz hastaneye gitmeye 3 cm acilma var demislerdi kapandi sanirim. iki gun icinde dogim olur demisler olmazsa 8 haziranda suni sanci ile en son cozum... herkeste farkli oluyor sanirim, ben bir kere asiri sancimiz olacak ve hastaneye gudecegiz diyirdum ama arkadasim her seferinde gule oynaya gitti hic sanci ceker gibi hali olmuyirdu. keza dun de oyleydi demek ki herkeste farkli oluyir, insallah kolay sorunsuz gecer. aslinda esiyle tartisiyor sonrasinde sancilaniyor ama bebek hazir olmadigi icin bir sure sonra sancilar azaliyor sanirim. dunde tartismislar, esi bagirdim falan basladi sanci sende bebek gelmezse oyle yap diye takiliyirdu esime. insallah bebekle beraber sorunlari da biter, ikisi de cok cok iyi insanlar, Allah yardimcilari olsun.

canım iyi çıkmış eskisi gibi yüksek değil biraz rahatlarsın artık
canım 32 de almak zorundasın yoksa otomatik olarak başlıyor iznin
merhaba kızlar,,
biz 29.haftadayız. bebeğimin ağırlığı 1,545 gr. iyimi sizce.

gayet iyi maaşallah.

günaydın kızlarr... venüs gelmiyor haber yok umarım herşey yolundadır

doğumdan önceki 8 haftalık iznin son 3 haftasını kullanmak zorundasın 5 haftayı doğumdan sonraya atabiliyorsun.ama bu doktor raporuyla mı oluyor onu bilmiyorum

aslinda ben de bastan beri normal dogum istiyordum ama sonra arastirdim; heriki sekilde de artilar ve eksiler var.
mesela biz doktorlarin hemen sezeryana yonelmelerini para icin vs diye dusunuyoruz diy mi hep,
aslinda normal dogum sirasinda bebek icin cok tehlikeler komplikasyonlar varmis; basi sikisabilir, boynuna kordon dolanabilir vs.. bu sebeplerle gecmis yillarda doktorlara cok davalar acilmis;
simdi doktorlar en ufak bir risk gorduklerinde hem dava edilmemek adina, hem de bebegin saglikla ve rahatca dunyaya gelmesi adina sezeryani tercih ediyorlarmis.
bu yuzden artmis se. oranlari

boyle dusununce de bebegin kafasinin ezilmesi riski, dogarken kakasini yurma riski (ki benim erkek kardesim yurmustu; 1 hafta kuvezde kaldi; 3 ay boyunca gunde 2 igne yedi, her hafta doktor kontrollerine gitti; zayifladi, goren herkes yasamaz bu cocuk demisler; Allah'a sukur simdi 19 yasinda )) bi suru risk var; bebegimi riske atmak istemem- normal dogum diye israr edipte

sonra normal dogum dikisleri de 8-10 gunde iyilesmiyormus, o da cok zor

oluruna birakicam bakalim...

he hee, cok komiskmis halinn
ama normaldir yaniii

aynen ben de hayirlisi neyse o olsun diyorum,
oluruna birakicam

kizlar ben de eskiden epilasyon mak.ile alirdim tuylerimi,
hamile kalinca cok canimi yakar oldu, bir de egilip durmak cok zor olmaya basladi.
jilette'in bayanlar icin venus marka tras bicagini aldim; bir de bayan tras kopugu;
cokk rahat ettim; haftada bir banyoda 3-5 dk.da hallediyorum, goremesem de alabiliyorum simdilik.
1 hafta hic cikmiyor, bu jilet normal jiletlerden farkli
tam cikmaya baslarken de yine aliyorum h.sonu

esime aldirmayi ben de istemm, ama duymustum, esine aldiran da cok varmis.

agda da bebegime zarar gelecekmis gibi hissederim ben, korkarim

simdi kizlar biz doktorun karsisina tuylu cikmaya utaniyoruz ya,
ben de yabanci ceviri bi kitap var, orda okuyorum,
orda da dogum oncesi tras baslikli konu var;
yabancilarda o bolgelerini tras etmeye utaniyorlarmis cok komik;
trasli kendinizi cok rahatsiz hissedecekseniz yapmasaniz da olur zaten doktorlar tuyleri geri iterek de dogumu gerceklestirebilirler vss yaziyor
zaten yab. filmlerde bir kadinin ciplak goruntusu olsa hepsi kapkara tuy icinde afedersiniz; orda da boylesi makbul sanirim
(bence pis bisey yaaa)

kultur farki iste
))

günaydın kızlaaar birazdan gidip tahlil yaptırıcam kan idrar şeker falan filan işte rutinimiz oldu artık :)))
ondan sonrada okula :))

sanırım ama ben 3 aydan beri her ay bazen 2 haftada bir çıkıyorum ona bide gittiğim yer çok bilinen bi tüp bebek kliniği drumda sürekli hamilelelrle falan ugraşıyor eminmisiniz yaaa bak şimdi kurtlandım yaaa ne zararı varmış bu arada 2 hafta sonra gidince soriim bakalım
canım inşallah şeker değerlerin normal çıkar...herşeyin yolunda olmasına sevindim

canım nereye gideresen ve memnun kalırsan banada yaz ..haberim olsun yakınız ya belki bende gelirim...
valla şekerim normal çıksada doğuma kadar böyle gitmesi lazım zira 1 haftalık 2. saat ölçümlerimden 2si 121 çıkarsa insülin dedi
kuaför bakalım yeni bi yer bulamam gerek temizinden söyle :)) gerçi eskiden gittiğim bi yer vardı sana da yakın belki tekrar oraya giderim m&g kuaför onur marketin üstünde p&m in karşısı

Kızlar günaydın,
dün coşmuşmusunuz ne , oku oku bu saat oldu.

doğumdan önceki 8 haftalık iznin son 3 haftasını kullanmak zorundasın 5 haftayı doğumdan sonraya atabiliyorsun.ama bu doktor raporuyla mı oluyor onu bilmiyorum

Kızlar son 3 hafta izne çıkmak zorundasın ama, erken doğum olursa örneğin 38. haftada, bu iki hafta da artık doğum sonrasına aktarılıyor diye biliyorum ben, yani torba yasada böyle bir değişiklik oldu diye duymuşmuştum, araştırmak lazım. Yani 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldın.
37-32=5 hafta izne ayrılmışken de 2 hafta önce doğum yaptın toplamda 5+2=7 hafta doğum sonrası izne ekleniyor olması lazım. Ama dediğim gibi araştırmak lazım.

Günaydın kızlarrrr
ne çok konuşmuşsunuz öyle, inş.yalancı sancılarla gitmek zorunda kalmayız
o zaman muayene filan hiç sevemedim benim 2 santim kalmıştı onda bile
kaç kere muayene etmişlerdi rabbim bana inş.aynı şekilde doğumu nasip eder
hatta ebe muayenede saçları görünüyor az kaldı filan demişti )
o sancı sıklığınada aldanmayın kızlar hiç benim gece 1 gibi başladı sürekli wc ye gidiyorum
yataktan inanın sürünerek çıkıyordum eşimede birşey demedim o da uyanmadı hiç bir ara 5 dk bir gibiydi ben banyo yaptım hatta bacaklarıma eşime epilasyon aleti ile aldrımıştım ama azıck vardı
şimdi olsa yapmam hiç o hengamede dikkat bile çekmiyor, ondan sonra bekliyorum 3 dk bire insin diye ineceğine aralıkları daha da arttı evden çıktığımızda 20 dk birdi onun için aralığa bakmayın
herkesde başka oluyor hani 2 saat daha evde beklesem evde doğuracaktım ebelerde öyle diyor
dedim bilsem hiç gelmezdim )

ne kilifi yaaa bu nedir kız
ayy maşallah cimcimeye ne kadar güzel büyümüş...
gözünaydın cnm

tesekkur ederim cnm :))
kılıf olayını açıkliim :) bu bebekler için boğulma onleyici yastıklar varya bende de cerenimoda da o yastıktan var... bu yastık böle delikli oluoda, cerenimo da acaba üzerine kılıf geçirebilirmiyiz die sormuştu şekerimm :))

iyi bari deterjan olayı bellikş benim arkımın bebeğine dokundu ya da baska bisey oldu onlar deterjana yordu neyse artık ben de aldım ve onları kullanıcam :),

bu arada bende 12 kilo aldım, dün dr a sordum kilom nasıl die o da olması gerektiği gibi dedi bi anormallik yok dedi, ama tabi hamile kaldığın kilo da önemli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…