2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ay ne kadar guzel tam hayalimdeki sey :) Ben ise kayinvalideme cok yakin oturuyorum anneme biraz daha uzak. Ama bebege annem bakacak, bu konuda anlastik esimle ya da ben ucretsiz izine ayrilacagim ben bakacagim, bana ikisi de uyar he he :) Kayinvalideme birakmak istemiyorum, birakmayacagim da

ben de hepsini topluca mini programda yikar,
sonra kucuk camasirliga asar evin icinde kuruturum olmazsa.
snra da utuleriz ;-)

benim bi filem var tuller icin; onun icinde yikayayim diyorum ama

ben bebegin esyalarini kurutma makinesine koydum kuculmedi bence, renkleri de degismedi ama hep böyle yapinca yipranir bence utu bile zararli sonucta giysilere...

ben de hepsini topluca mini programda yikar,
sonra kucuk camasirliga asar evin icinde kuruturum olmazsa.
snra da utuleriz ;-)

benim bi filem var tuller icin; onun icinde yikayayim diyorum ama

Olabilir sonuçta bebek kıyafetlerini yıkamak için file önerşyorlar ya aynı şeydir. Gerçi biz hiç birşeyin içine koymadık. Bir zarar da gelmedi kıyafetlere, çoraplar da kaybolmadı ama yinede risk tme varsa evde öyle bir şey kullan.

keşke altenatif olsa da benim de kendi annem bakabilse canım annem:)
doğum günün kutlu olsun arkadaşımmm

Benim kayınvalidem Ankara' da oturuyor. Aslında ağzımızın içine bakıyor gelip bbeğe bakmasını söylememiz için. Ama bebeğe bakabilmesi için bizde kalması gerekecek. Eee! Ben kendş anneme evde tahammül edemezken kayınvalideme de edemem. Kalabalık beni acaip daraltıyor, 1 kişi bile fazla olması evde beni daraltıyor. Evlenmeden önce 6 yıl tek başıma yaşadım. Evlendikten sonra evde eşime alışmam ( ki 5 yıllık ilişki ardından evlendik) 2 yılımı aldı

Ya iste bizim de sorun bu annemin gelip haftanin 3 gunu bizde kalmasi gerekecek , haklisin benim icin bile zor olacak esime haksizlik aslinda. Kayinvalideme birakabiliriz cunku cok yakin oturuyor bize ama onu da ben istemiyorum. Esim beni zorlarsa bosanmayi bile göze aldim ama buyuk konusmayayim Allah bana o gunleri göstermesin Secimi esime birakacagim cunku dadi da istemiyorum, ya annem bize gelecek haftanin 3 gunu ya da ucretsiz izin. Seve seve bakarim bebegime :) tezimi yazarim hem aralarda..

peppermiet doğum günün kutlu olsun canım seviklerinle bereber nice yıllara...

kizlar aklima bisey takildi; ben giysileri 30derecede elde yikama programinda yikicam da, sonra kurutma makinesine atabilir miyim; bazi hassas seyler kuculebiliyor kurutma da, naspam ki :44:

kızlar bebeğin kıyafetlerinin kurutma makinesinde kurutulmaması gerektiğini görmüştüm bi yerde ama inanın hatırlamıorum şuan nerde olsa link eklicem... bi de daha önce doğum yapan arklarımda aynı şeyi sölemişlerdi sakın kurutmada kurutma die... yani tabi şimdi dayanaklarını veremiorum :) karar sizin olsunn :))

ne bileyim doktorun yuzme falan önerince :) alakasi yok aslinda ama aklimda öyle kaldi heralde he he :)

bizim doktor çok avrupai heraldee kikikikikiki :)))) benimki de alakaya maydonoz olduu amaaannn boşşveerrrr :))))) hamile aklımla bu kadar espri yapabiliorumm muahahaha :))))))))

eşim geldiğinden beri hep dışarda olduğumuz için çok az girebiliyorum ondan venus 43 ile ilgili ne olduğunu bilmiyorum. bir haber alan var mı onunla ilgili, çok merak ediyorum.

bu arada, bebeğimin tüm kıyaftler ve bakım ihityaçlar hepsini hallettik. hastane çıkışımızıda aldık, görseniz çok süslü, yok danteller, küçük taşlar. zaten eşim diyorki biz onu şimdiden bu kadar süslütersek ilerde ne olacak acaba fotoğrafını çekip koyarım bir ara.
bir bu mobilyayı henüz halledemedik çünkü annemler alacaklar onun gelmesini bekliyorum, yurt dışında olunca istediğimizin zaman gelemiyor. fakat ne alacağımızı karar verdik.
bide yardım konusunda diyorsanız ya, ben ne yapayım:) kayınvalidem pek çocuklar uğraşamaz, kendi çocuklarını bile kız kardeşiyle bakıcıya baktırmuştı. o yüzden ondan yardım isteyemiyoz. bu seferde annem temmuzun oratsında gelip eylülün sonuna kadar kalmak zorunda. gidip gelme olayıda yok kocam bu konuda çok rahat, o konuda hiç bir sorun yok ama ne biliyim hep yanımızda olması biraz sıkar gibi:) ay, ne kadar bencilmişim. hem annemden yardım isitiyom hem bir yandan uzak olmasını isitiyomkendimden utandım:78:

peppermiet doğum günün kutlu olsun canım seviklerinle bereber nice yıllara...

tesekkurler canimmmm

ya benim kuzenim de bebegi olduktan sonra kurutma mak. almisti, bebegin kiyafetleri yetismiyor diye.
kimi oyle diyor kimi boyle;
deneyip gorucez artik

ay cnm ne guzel soylemissin;
insallah cnm dedigin gibi seneye kucagimda birlikte muma pufffffffff yaparizz

ay cnm ne guzel soylemissin;
insallah cnm dedigin gibi seneye kucagimda birlikte muma pufffffffff yaparizz
canım, bide şunu unutma, o zamanda bebişin ilk dişleri çıkmış olacak. herşeye meraklı o zıpzıplar sen daha mumunu puf yapmadan minik elleriyle o pastaya dalacak:) bide sonra üstüne yayacak aklımda şimdi bu görüntü geldi. artık sen pastayı mı yersin onu mu yersin bilemedim:):)

İzmir'li arkadaşlar size sorum olucaktı HAYAT Hastanesi ile ilgili çevrenizden olumlu olumsuz bişeyler duydunuzmu nasıl bir hastaneymiş bilginiz varmıdır?..

turkiyedeki havuzlar cok klorlu ya, guvenilir bir havuz degilse hamilelikte havuz önerilmedigi icin oyle dusundum heralde ama tr de yaz gelmistir artik onu hesaba katmadim he he :)

benimde kayinvalidem cocugunu ablasina ve annesine birakmis hep, teyzesi daha cok esimin annesi gibi o yuzden he he :) O bakmak ister heralde ama ben bakmasini istemiyorum. Haklisin kendi annen de olsa biri gelip kalinca zor oluyor, benim de annem gelecek ama bakalim nasil olacak. Bana zor geliyor esim kesin daha cok zorlanir. Keske imkan olsa da esimle beraber baksak kimseden yardim almadan...

İzmir'li arkadaşlar size sorum olucaktı HAYAT Hastanesi ile ilgili çevrenizden olumlu olumsuz bişeyler duydunuzmu nasıl bir hastaneymiş bilginiz varmıdır?..
canım, ben daha bir ay önce orda doğum yapan birisiyle tanıştım. kız normalde hep basmenedeki şifaya gidiyordu kontrollere ama doğum sancısı geldiğinde şifaya gitti onlarda yalncı sancı dedip ilaç verip geri döndürdüler fakat kız daha eve gelir gelmez suyu geldi ve tanıdıkları onu direk hayat hastaneye götürmüş. kız hastane ilk girişte binayı beğenmemişti ama sonra doğuma geçti ve açılma olmadığı için sezeryana aldılar. çok rahat geçmiş, hiçbir sıkıntısı olmamış. binaya rağmen odalar çok güzelmiş ve baya büyükmüş. ebeler çok ilgiliymiş. kız daha o gün ayağa bile kalkmış. orda 2 gün kalmış ve topu topuna 280 tl verdi. tabi ssk var diye. normal kaça geldiğini bilmiyorum.
bende bunu duyunca eve gelip araştırdım olmazsa doktordan rica edip orada yaparız diye düşündüm. ama şöyle yorumlar okudum. özel hastanelerden en uygunu bu olduğu için (fiyatlar 250 civardında olduğu) millet devletten bu hastaneye gidiyor. o yüzden akın akın. bu yüzden devlet hastane gibi olduğunu yorumlar yaptılar. çok sıra falan varmış. hem bo yorumlar kadınlar külübünden okudum. izmir doğum falan yazarsan bulursun.
benim bildiklerim bu. bu arada, sen gaziyle ilgili bir şey biliyon mu?

canım hastaneye götüreceimz iç çamaşrlarını bir attım ki genelde beyazdı, hastane çıkışı takımını 10lu bir attım.aynı renktede çıktı hala kıpkırmızı..koltuğn üzerine poşet serip üstünde kurutabilrn zaten küçücük şeyler..ben çamaşırlığıma dizmiştim

aslında eşimin izmirde baya akrabasıda var, hele ablası bize yakın yaşıyor ama onlarada ne eşim nede ben bırakmak istiyoruz. kendimizde ilk başta bakacağımızı düşünemiyoruz. çünkü ne olursa olsun deneyimli birisinin neler nasıl yapılacağını göstermeli. sonra zaten biz kendimizde öğrenip oturturuz herşeyi. umarım:):)

oyy ne tatli olur diy mi

insallah cnm, insallah o gunleri goruruzzz

Burasi o yuzden cok guzel 3 gun hastanede kalip bebege nasil bakilacagini ebelerden, hemsilerelerden ögreniyorsun. o yuzden ben bebegin bakimina alisacagini dusunuyorum. Turkiye'deyken hep ilk 40 gun mutlaka annemler gelmeli diye dusunuyordum ama yurtdisinda dogum yapan arkadaslarim da var, kendi baslarina ustesinden gelebildiler, bana da cesaret verdi tabii anlattiklari. Simdi ilk bakimini(insallah sorunsuz dogarsa) biz yapabiliriz diye dusunuyoruz... ama 4 aylik olduktan sonra calisirsam birinden yardim almam lazim bebege bakmasi icin, ya annem olur bu kisi ya da ben izne ayrilirim insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…