hayrılı akşamlar bayanlar mrb (=
ya bnm karnm bazen semsrt oluyor normal yani değilmi bu sertleşmeler bebeğin hareketimi yoksa kasılmamı oluyor kafam karıştı
walla şekli felan değişio
cnm bendede oluyo ama uzun sürmüyo 2 3 sn bazen 3 4 sn
bebeğin hareketidir diye telaşlanmıuorum
ama daha uzun sürüyosa kasılma olabilir
burada arkadaşların bazılarının sertlik daha uzun sürenler var onlar yanıtlarllar sorunu?
canım, ben daha bir ay önce orda doğum yapan birisiyle tanıştım. kız normalde hep basmenedeki şifaya gidiyordu kontrollere ama doğum sancısı geldiğinde şifaya gitti onlarda yalncı sancı dedip ilaç verip geri döndürdüler fakat kız daha eve gelir gelmez suyu geldi ve tanıdıkları onu direk hayat hastaneye götürmüş. kız hastane ilk girişte binayı beğenmemişti ama sonra doğuma geçti ve açılma olmadığı için sezeryana aldılar. çok rahat geçmiş, hiçbir sıkıntısı olmamış. binaya rağmen odalar çok güzelmiş ve baya büyükmüş. ebeler çok ilgiliymiş. kız daha o gün ayağa bile kalkmış. orda 2 gün kalmış ve topu topuna 280 tl verdi. tabi ssk var diye. normal kaça geldiğini bilmiyorum.
bende bunu duyunca eve gelip araştırdım olmazsa doktordan rica edip orada yaparız diye düşündüm. ama şöyle yorumlar okudum. özel hastanelerden en uygunu bu olduğu için (fiyatlar 250 civardında olduğu) millet devletten bu hastaneye gidiyor. o yüzden akın akın. bu yüzden devlet hastane gibi olduğunu yorumlar yaptılar. çok sıra falan varmış. hem bo yorumlar kadınlar külübünden okudum. izmir doğum falan yazarsan bulursun.
benim bildiklerim bu. bu arada, sen gaziyle ilgili bir şey biliyon mu?
her zaman belirti olmuyormus ama bence arada idrar test yaptirin kizilayda falan 5-10ytl bir seydir, emin olursunuz, keske tr de olsamaaa banada çok yakın bi tedi var en kısa zamanda gidip bi bakacam....
bu arada kayınvalideler konuşulmuş
benim kayınvalidem üst katımda oturuyor
çok şükür pek karışmaz ama ara sıra lafları yeter genede...
kimi zamanda der ortam konuşmasında kayınvalidesin konuşsan konuştu olacak falan diye
ben yardımına ihtiyacım olacağını sanıyorum zaten karışacağı konulardada bilgi tecrübedir diye düşünüyorum
ama doğumdan sonra lohusalık haliyle nasıl çekilir onu tabi bilemem
doğumumuz ramazana geliyo zaten annem kesin gelecek onla beraber babacığımda gelir belli bi süre kalır dönerler...sonra bebişime ben bakıcam çalışmıyorumda zaten
bebeğimle vakit geçirecem bol bol
Allahım o günleri gösterir inş...
bu arada dr kontrolümde akıntının normal olduğunu kasığımdaki sabahki ağrınında olabileceğine vardık
kahverengi koyu sarı yeşilimsi kanlı akınıtlar sorunmuş benimki beyaz oysa
bide idrarımda yanma yok ama kızlar sanki bazen otururken vs yanma hissediyorum işte onu söylemeyi unuttum
kaşınıtmda yok
yani sadece kafam rahatladı...
beni de bu korkutuyor acikcasi, dogumdan kisa bir sure sonra muhtemelen akin akin misafirmgelecek daha 40i bile dolmamis olacakbende mesela doğumdan sonraki gün direk taburcu ettiklerinde duyunca çok şaşırmıştım çünkü benim memleketimdede normal doğumdan 4-5 gün tutuyorlar, orada ebelerle banyolar, emzirmeler, gaz çıkartmalar, masajlar falan hepsi gösteriliyor, ondan sonra sen bebekle çıkıyon. bide bizde ilk ay bebek doğduğunda misafir gelmez, ondan sonra bebeğe bakmaya gelirler. hem bebek mikrop kapmasın diye hem anneye zorluk olmasın diye. ben kendim memleketimde olsam belki annemden çok az destek isterdim. ama türkiyede bebek daha doğar doğmaz millet gelmeye başlıyor. orada bebeğe mı bakcan yoksa misafirle ilgilenecen bilemeyeceksin ondan annemim yanımda olması şart. zaten geçenlerde eşim askerden geldiğinde millet hamile olmamı bilmeme rağmen baya bir geldi. daha eşimin ailesinin geldiği gün ben tüm gün yemekler tatlılar yapmaktan ölmüştüm. ayaklarım şişmişti, sırtım çatlıyordu... yani bebek zamanında daha zor olur, diye tahmin ediyorum
cok cok az tadarsin olmadi ama gece yarisindan sonra su bile icmemelisin.kizlar ben bugun d.gunu vesilesiyle cok tatli yedim :-((
aksam da pasta yersem, yarin seker testim var; etkiler mi sizce?
aksam pasta yemeyeyim diy mi ???
gelmemesi lazim da geliniyor iste... cok yakin bir arkadasim dogum yapacak, dogumda bir sey gerekir mi diye gidiyoruz iste yardima belki de gitmemek lazim :)Canım aslında bizim geleneklerde de 40'ı çıktıktan sonra hayırlı olsuna gidilirmiş. Ben de sonradan öğrenmiştim.
Belki çok yakınlar gelir hani anneler, kardeşler ama onlarında yardım amaçlı gelir yani, insanların oturmaya gelmemesi lazım
boyle bir sey oldugunu hayal bile etmek istemiyorumbende bebek programı 2saat 20 dk diyor ama ben mini programda yıkayacam ve sıkmayı 400e ayarlayacam. nasılsa bunları hepsi ütlenecek. bide o giysiler hepsi çok narinler, danteller manteller hepsi gider
evet, öyleymiş ama benim eşimin bir halasıyla babasıyla yetiyor. geldiğinde hep misafir hizmetleri bekliyorlar. ya halası, kendi oğlunu eşimle birlikte aynı dönemde gönderdi ve inanır mısınız çocuk gitme gününe kadar iki hafta boyunca her gün ailecek bizdeydiler, çocuğunu bizden uğurladı. ve en erken gece 1de gidiyorlardı. bide ben tepki gösteren bir tip olmadığım için bunu çok kullanıyorlar. o yüzden eşim müdahale etmeye çalışıyor ama bende sorun olmasın diye hep durduruyorum onu. fakat şu varki görümcem ve kayınvalidem yemeklerde yardımcı oluyorlar. yoksa iki hafta boyunca her gün benim 11 kişiye yemekler yetiştirmek imkansız olurdu...
bebek doğduğunda bebek bakmada yardımcı olmazlar da ama misafir ağırlamada baya yardımcı olacaklarına inanıyorum. bide annem olacak, ben daha ne isteyim:)
cnm bendede oluyo ama uzun sürmüyo 2 3 sn bazen 3 4 sn
bebeğin hareketidir diye telaşlanmıuorum
ama daha uzun sürüyosa kasılma olabilir
burada arkadaşların bazılarının sertlik daha uzun sürenler var onlar yanıtlarllar sorunu?
doğum günün kutlu olsun canım.bu arada kuzular;
bugun benim dogum gunummmmmmmmm
benim de arkadaşım gazide doğum yaptı geçen ay.çok memnundu. odalar falan güzeldi. doktoru dışardan geldi 2000 tl ödediler. benim doktorum da gazide yapıcaz doğumu dedi.canım, ben daha bir ay önce orda doğum yapan birisiyle tanıştım. kız normalde hep basmenedeki şifaya gidiyordu kontrollere ama doğum sancısı geldiğinde şifaya gitti onlarda yalncı sancı dedip ilaç verip geri döndürdüler fakat kız daha eve gelir gelmez suyu geldi ve tanıdıkları onu direk hayat hastaneye götürmüş. kız hastane ilk girişte binayı beğenmemişti ama sonra doğuma geçti ve açılma olmadığı için sezeryana aldılar. çok rahat geçmiş, hiçbir sıkıntısı olmamış. binaya rağmen odalar çok güzelmiş ve baya büyükmüş. ebeler çok ilgiliymiş. kız daha o gün ayağa bile kalkmış. orda 2 gün kalmış ve topu topuna 280 tl verdi. tabi ssk var diye. normal kaça geldiğini bilmiyorum.
bende bunu duyunca eve gelip araştırdım olmazsa doktordan rica edip orada yaparız diye düşündüm. ama şöyle yorumlar okudum. özel hastanelerden en uygunu bu olduğu için (fiyatlar 250 civardında olduğu) millet devletten bu hastaneye gidiyor. o yüzden akın akın. bu yüzden devlet hastane gibi olduğunu yorumlar yaptılar. çok sıra falan varmış. hem bo yorumlar kadınlar külübünden okudum. izmir doğum falan yazarsan bulursun.
benim bildiklerim bu. bu arada, sen gaziyle ilgili bir şey biliyon mu?
selam kızlar 1 haftadır o kadar yoğundum ki bugün oturabiliyorum daha, okuma bayramımız vardı tüm gün salonda prova falan çooook yorulduk oğluşumlaabenim oğluşum artık tekmeden çok sık sık yer değiştirio içimde kayıyo gidio bi taraftan bir tarafa bazen derste bi tarafa nasıl baslı yapıoo size de oluo mu yoksa benimki yaramaz bi bebiş olmucak mı
Ya iste bizim de sorun bu annemin gelip haftanin 3 gunu bizde kalmasi gerekecek , haklisin benim icin bile zor olacak esime haksizlik aslinda. Kayinvalideme birakabiliriz cunku cok yakin oturuyor bize ama onu da ben istemiyorum. Esim beni zorlarsa bosanmayi bile göze aldim ama buyuk konusmayayim Allah bana o gunleri göstermesinSecimi esime birakacagim cunku dadi da istemiyorum, ya annem bize gelecek haftanin 3 gunu ya da ucretsiz izin. Seve seve bakarim bebegime :) tezimi yazarim hem aralarda..
selam kızlar,herkes iyi ne güzel pepermint doğum günün kutlu olsun bugün annemin de doğum günü)kızlar lökosite bakıldı 13,5 çıktı kanda!!!idrar temiz dedi .bol su iç olabilir hamilelikte dedi ne yapsam bilemedim kendi doktorumla konuşmadım henüz randevum 2 hafta sonra...gitmeden bir tahlil daha yaptırcam son haliyle görüşürüz artık.bugün itibariyle 30.haftamızı doldurduk 2 hafta sonra 32 haftalıktır çalışabilir raporu da alcam inşallh.zaten yaza geliyor yanıyor doğum iznim bari 1 temmuza kadarki 3 haftamı kurtarayım ondan sonra rapor hakkımı da kullanır ücretsiz izne ayrılırım kızıma bakmak için...
sirtustu uzanmistim ve yine 15dk da bir kasilmalarim oldu. sirtustu yattigim icin olabilir mi dersiniz? simdi yan yatarak deneyecegim bakalim gecer insallah:)
kızlaarrr.
benim karnımda bebek harekete başladığı anlarda sağ yada sol hiç farketmiyo dokunuyo ve hafif şekli beliriyo gibi oluyo ve bu 2 3 bilemedin 3 4 sn falan sürüyo yani batırdığı yer çıkıyo iniyo
sizin kasılma dediğiniz şey bumu
Canım eğer ücretsiz izin alma şansın varsa kesinlikle al. Benim ücretsiz izin şansım olsa kesinlikle alırım.
Caım gebelik durumunda lökositin yükselmesi normalmiş. 15 e 16 ya kadar sorun yok demişti dr. um
canım belki olabilir. biraz farlı konumda yat veya otur. haber ver sonra..
ben uyumaya gidiyorum kixlar ne olur dua edin erken dogum falan olmasin
Kızlar aklıma gelmişken bişey sormak istiyorum;bebeği dönmüş olan var mı yani başı aşağı dönmüş olan? Ben dün doktora gittiğimde doktor henüz dönmemiş dedi,üstelik makat gelişi de değil,yan yatıyordu. Dönmezse sezeryan olursun dedi ama ne zamana kadar dönebilir bişey söylemedi
Kızlar aklıma gelmişken bişey sormak istiyorum;bebeği dönmüş olan var mı yani başı aşağı dönmüş olan? Ben dün doktora gittiğimde doktor henüz dönmemiş dedi,üstelik makat gelişi de değil,yan yatıyordu. Dönmezse sezeryan olursun dedi ama ne zamana kadar dönebilir bişey söylemedi
valla, hijyen konusunda olumsuz bir yorumla henüz karşılaşmadım. ama kendin doktorunla doğumu orda yapmak mantıklı. fiyatı aslında çok uygun. benim doktorumda ya çınarlıda yada karatşta karar veririz diyor. ama şimdi bakıyorum ikiside 2500 patlayacak gibi. ondan bende bu günlerde gaziyi araştırıyorum. fakat hayat da düşünebilir. ay, bu hastanelerde çok kazıkçılar ya. ya bu hastanelerle ilgili öğrendikçe baren paylaşalım bilgimiz olur. eşim olmazsa ben işe çıkmadan pazartesi günü hastanelere gidip bakarız diyor. ondan sonra bende doktorumla konuşurumbende gaziyi biliyorumçok yakın arkadaşım orda doğum yaptı odalar falan güzel 30 ağustosa denk gelmişti doğumu o yüzden hastanede kimse yoktu ama ertesi gün çıkarlarken baya kalabalıktı orasıda hayat ile ilgili senin anlattığını bende duydum ucuz diye insanlar oraya yöneliyomuş benim doktorum dışardan gelicek hayat olursa 1500 vericez gazi olursa 1900 çıkıyo falan eğer hijyenikse dedim hayatta yapayım aradaki 400 tl farkla bebeğimin bir eksiğini alırım diye düşündüm anlayacağın hastane arıyorum
bende şimdi keşke memleketimde doğum yapıp öyle buraya gelseymişim diyorum. rahatda olurdu. buraya gelince direk mevlüt yapıp kurtulurdum ama işte önceden bunu akıl etmeliydimher zaman belirti olmuyormus ama bence arada idrar test yaptirin kizilayda falan 5-10ytl bir seydir, emin olursunuz, keske tr de olsam
beni de bu korkutuyor acikcasi, dogumdan kisa bir sure sonra muhtemelen akin akin misafirmgelecek daha 40i bile dolmamis olacakben heralde biraz yerleselim oyle gelin derim, ya da hemen mevlut yapariz bir gunde halletmis oluruz misafir isini. ama 40i cikmadan misafire gidilmemeli bence. anne baba kardesler gelir de bunun amcasi dayisi teyzesi ohooooo yakin akraba cok:) :) bilmiyorum baktim cok misafir geliyor ben anneme gider kalirim. ya kolay degil ki yillardir yurtdisindayiz, gel turkiyeye yerles hemde bebekle, umarim anlayisli olur insallar...
boyle bir sey oldugunu hayal bile etmek istemiyorumoff yaaaa burasi cok rahatti esimle basbasa:)
ay, bu gazi valla aklıma yatmaya başladı. burada karar versemde doktorum ne diyecek acaba.doğum günün kutlu olsun canım.
benim de arkadaşım gazide doğum yaptı geçen ay.çok memnundu. odalar falan güzeldi. doktoru dışardan geldi 2000 tl ödediler. benim doktorum da gazide yapıcaz doğumu dedi.
ya sen uzan şu 3-4 saatte geçmezse olmazsa doktorunla danış. ama büyük ihtimal yorgunluktandır. umarım sabahleyin iyi oluryok benimki top gibi ve tas gibi sert oluyor, 10 sn kadar suruyorhala 20dk da bir oluyor, uyuyacagim belki gecer, hizli yurudum bugun ondan oldu ya da idrar yolu enfeksiyonuyumdur ditecehim ama yurudugum yorukdugum gunlerde oluyor kasilmalar. neyse bakalim...
canım, bunun için daha bir kaç haftamız yok mu. benim bildiğim kadarıyla 32den sonra ona dikkat etmeye başlıyorlar. doktorun sezaryan meraklısı olmasın:):)Kızlar aklıma gelmişken bişey sormak istiyorum;bebeği dönmüş olan var mı yani başı aşağı dönmüş olan? Ben dün doktora gittiğimde doktor henüz dönmemiş dedi,üstelik makat gelişi de değil,yan yatıyordu. Dönmezse sezeryan olursun dedi ama ne zamana kadar dönebilir bişey söylemedi
cnm hiç korkma sen
inş düzelir
telaşlanma hemen
erken doğumu dururacak iğneler varmış benim dr um öyle demişti...
sakin ol hızlı yürüdüğnden yoruldun ve bebişte etkilendi tabi...
valla, hijyen konusunda olumsuz bir yorumla henüz karşılaşmadım. ama kendin doktorunla doğumu orda yapmak mantıklı. fiyatı aslında çok uygun. benim doktorumda ya çınarlıda yada karatşta karar veririz diyor. ama şimdi bakıyorum ikiside 2500 patlayacak gibi. ondan bende bu günlerde gaziyi araştırıyorum. fakat hayat da düşünebilir. ay, bu hastanelerde çok kazıkçılar ya. ya bu hastanelerle ilgili öğrendikçe baren paylaşalım bilgimiz olur. eşim olmazsa ben işe çıkmadan pazartesi günü hastanelere gidip bakarız diyor. ondan sonra bende doktorumla konuşurum
bende şimdi keşke memleketimde doğum yapıp öyle buraya gelseymişim diyorum. rahatda olurdu. buraya gelince direk mevlüt yapıp kurtulurdum ama işte önceden bunu akıl etmeliydim
ay, bu gazi valla aklıma yatmaya başladı. burada karar versemde doktorum ne diyecek acaba.
ya sen uzan şu 3-4 saatte geçmezse olmazsa doktorunla danış. ama büyük ihtimal yorgunluktandır. umarım sabahleyin iyi olur
canım, bunun için daha bir kaç haftamız yok mu. benim bildiğim kadarıyla 32den sonra ona dikkat etmeye başlıyorlar. doktorun sezaryan meraklısı olmasın:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?