2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aaa banada çok yakın bi tedi var en kısa zamanda gidip bi bakacam....
bu arada kayınvalideler konuşulmuş
benim kayınvalidem üst katımda oturuyor
çok şükür pek karışmaz ama ara sıra lafları yeter genede...
kimi zamanda der ortam konuşmasında kayınvalidesin konuşsan konuştu olacak falan diye
ben yardımına ihtiyacım olacağını sanıyorum zaten karışacağı konulardada bilgi tecrübedir diye düşünüyorum
ama doğumdan sonra lohusalık haliyle nasıl çekilir onu tabi bilemem
doğumumuz ramazana geliyo zaten annem kesin gelecek onla beraber babacığımda gelir belli bi süre kalır dönerler...sonra bebişime ben bakıcam çalışmıyorumda zaten
bebeğimle vakit geçirecem bol bol
Allahım o günleri gösterir inş...
bu arada dr kontrolümde akıntının normal olduğunu kasığımdaki sabahki ağrınında olabileceğine vardık
kahverengi koyu sarı yeşilimsi kanlı akınıtlar sorunmuş benimki beyaz oysa
bide idrarımda yanma yok ama kızlar sanki bazen otururken vs yanma hissediyorum işte onu söylemeyi unuttum
kaşınıtmda yok
yani sadece kafam rahatladı...

selam kızlar,herkes iyi ne güzel pepermint doğum günün kutlu olsun bugün annemin de doğum günü )kızlar lökosite bakıldı 13,5 çıktı kanda!!!idrar temiz dedi .bol su iç olabilir hamilelikte dedi ne yapsam bilemedim kendi doktorumla konuşmadım henüz randevum 2 hafta sonra...gitmeden bir tahlil daha yaptırcam son haliyle görüşürüz artık.bugün itibariyle 30.haftamızı doldurduk 2 hafta sonra 32 haftalıktır çalışabilir raporu da alcam inşallh.zaten yaza geliyor yanıyor doğum iznim bari 1 temmuza kadarki 3 haftamı kurtarayım ondan sonra rapor hakkımı da kullanır ücretsiz izne ayrılırım kızıma bakmak için...

bende mesela doğumdan sonraki gün direk taburcu ettiklerinde duyunca çok şaşırmıştım çünkü benim memleketimdede normal doğumdan 4-5 gün tutuyorlar, orada ebelerle banyolar, emzirmeler, gaz çıkartmalar, masajlar falan hepsi gösteriliyor, ondan sonra sen bebekle çıkıyon. bide bizde ilk ay bebek doğduğunda misafir gelmez, ondan sonra bebeğe bakmaya gelirler. hem bebek mikrop kapmasın diye hem anneye zorluk olmasın diye. ben kendim memleketimde olsam belki annemden çok az destek isterdim. ama türkiyede bebek daha doğar doğmaz millet gelmeye başlıyor. orada bebeğe mı bakcan yoksa misafirle ilgilenecen bilemeyeceksin ondan annemim yanımda olması şart. zaten geçenlerde eşim askerden geldiğinde millet hamile olmamı bilmeme rağmen baya bir geldi. daha eşimin ailesinin geldiği gün ben tüm gün yemekler tatlılar yapmaktan ölmüştüm. ayaklarım şişmişti, sırtım çatlıyordu... yani bebek zamanında daha zor olur, diye tahmin ediyorum

Son düzenleme:
kizlar ben bugun d.gunu vesilesiyle cok tatli yedim :-((

aksam da pasta yersem, yarin seker testim var; etkiler mi sizce?

aksam pasta yemeyeyim diy mi ???

canım toipğimzdeki en önde giden hamişlerden birisisin..beım daha ok var 30.haftaya..32.haftada rapor almadan devam edilmiyor demek?

kızlar benim makinada bebek yoğun programı var 40 derecede 2 saat kadar yıkıyo
gerek var mı ona atmama yoksa ekspres mi yapım 30 derece 30 dk ?

ahh ahha benım yerimede ye.. son 8 mi 10 saatte yediklerin önemliymiş sanırım.zaten akşam belli bir saatten sonra yemezsn

Canım aslında bizim geleneklerde de 40'ı çıktıktan sonra hayırlı olsuna gidilirmiş. Ben de sonradan öğrenmiştim.
Belki çok yakınlar gelir hani anneler, kardeşler ama onlarında yardım amaçlı gelir yani, insanların oturmaya gelmemesi lazım

cnm ben sana yeme derim..
çnkü benimde şeker testinden birgn önce öğlen mantı yemiştim akşamda bol patates kızartmalı menüm vardı onlarıda üstüne afiyet onun üstüne dondurma
ertesi sabah şeker testi açlık 105 tokluk 207 50 gr yüklemede
ama dünkü şeker testi için ise bütün bi hafta yemedim hiçbirini sınırda çıktı...
yani sadece pasta yada tatlıda şeker yok hamur işleri makarna pilav patates bunlarda şeker içeren besinler...

canım toipğimzdeki en önde giden hamişlerden birisisin..beım daha ok var 30.haftaya..32.haftada rapor almadan devam edilmiyor demek?

evet canım rapor almak şart geçmişe dönük rapor olmaz değip sorun çıkartıyolarmış.çalışsan da çalışmasan da rapor almalısın.evet sanırım en önde ben varım 5 ağustos tahmini doğum tarihi ama temmuz sonu olur diye düşünüyorum ben )

merhaba.geçmişi okudum biraz gidip çamaşır makinesine baktım bebek programına 90 derece 3 saat. benimki ne yapar o çamaşırlara elde yıkama ve ekspres 30 da var.ne dersiniz

selam kızlar 1 haftadır o kadar yoğundum ki bugün oturabiliyorum daha, okuma bayramımız vardı tüm gün salonda prova falan çooook yorulduk oğluşumlaa benim oğluşum artık tekmeden çok sık sık yer değiştirio içimde kayıyo gidio bi taraftan bir tarafa bazen derste bi tarafa nasıl baslı yapıoo size de oluo mu yoksa benimki yaramaz bi bebiş olmucak mı

merhaba.geçmişi okudum biraz gidip çamaşır makinesine baktım bebek programına 90 derece 3 saat. benimki ne yapar o çamaşırlara elde yıkama ve ekspres 30 da var.ne dersiniz
bende bebek programı 2saat 20 dk diyor ama ben mini programda yıkayacam ve sıkmayı 400e ayarlayacam. nasılsa bunları hepsi ütlenecek. bide o giysiler hepsi çok narinler, danteller manteller hepsi gider
evet, öyleymiş ama benim eşimin bir halasıyla babasıyla yetiyor. geldiğinde hep misafir hizmetleri bekliyorlar. ya halası, kendi oğlunu eşimle birlikte aynı dönemde gönderdi ve inanır mısınız çocuk gitme gününe kadar iki hafta boyunca her gün ailecek bizdeydiler, çocuğunu bizden uğurladı. ve en erken gece 1de gidiyorlardı. bide ben tepki gösteren bir tip olmadığım için bunu çok kullanıyorlar. o yüzden eşim müdahale etmeye çalışıyor ama bende sorun olmasın diye hep durduruyorum onu. fakat şu varki görümcem ve kayınvalidem yemeklerde yardımcı oluyorlar. yoksa iki hafta boyunca her gün benim 11 kişiye yemekler yetiştirmek imkansız olurdu...
bebek doğduğunda bebek bakmada yardımcı olmazlar da ama misafir ağırlamada baya yardımcı olacaklarına inanıyorum. bide annem olacak, ben daha ne isteyim:)

benimki sagolsun hem tekmeler hem içerde değişik değişik pozisyonlara giriyor. bazen eşimle ne yapmaya çalıştığını bile anlayamıyoz. bide eşim sadece iki haftadır bıdığımızın hareketlerini görüyor ona rağmen artık alışık geliyor çünkü hiç durmuyorki:) hele dün korayıp korsanlar gittik, kızım bir hareket bir hareket, iki saniye durmadı. sanki filmi kendisi çekiyor:):) eşimde küçük korsan mı olacak yoksa dedi:) ama bazen çok ters dönüyor sanki sırtıma ayaklarını dayayıp korku filimlerdeki gibi karnımdan çıkacak gibi. o zaman minacık kafatası hissediliyor. böyle küçücük ama sert bir şey. eşim kameraya bile çekti bunu. bayada gözüküyor.
asıl sende sadece sağa veya sola toplandığı oluyor mu?

yorulduğum zaman yada ayakta uzun süre kalınca sağa doğru toplanıo karnım taş gibi oluyor hiç hareket etmiyor ozamanlar, biraz oturunca gevşeyince başlıyor. ozamanlar çok korkuom hep elim karnımda geziom hareket etsin diye, bu sabah ilk kez sancı gibi bişi oldu zor adım attım oturunca geçti

evet, aynısı işte bende de oluyor. bende uzanıp elimi bir noktaya koyuyom, bebekde sıcaklığı hissedince elime doğru hareketlenmeye başlıyor. hareket etmeyince ben karnıma azıcık vurmaya başlıyom, nerdesin lan şeklinde:):) eşimde dalga geçiyor, bekle şimdi cevap verir diyor

biizimki de arabaya binince delirioooo resmen erkek işte kendini hemen belli edioo dioruz :) benim çıkmam lazım kocişi işten alıcam öptüm hepinizi

Arkadaslar Merhaba

Benim kizim da gecen hafta cok yer degistirdi, sanki surekli dondu icimde...Bu hafta da basasagi sanirim cunku harektleri cok guclu degil. Haftaya ultrasonumuz var, bakalim ne alemdeyiz.

Ucundan azicik belki...

kızlar benim makinada bebek yoğun programı var 40 derecede 2 saat kadar yıkıyo
gerek var mı ona atmama yoksa ekspres mi yapım 30 derece 30 dk ?

Yeni kiyafetler icin o uzun programi kullanmak bence gereksiz. Ben kisa progamda yikadim.

kızlar bebişin kıyafetleri hangi deterjanla yıkanmalı? yumuşatıcı olmalı mı? hep farklı görüşler var siz neler yaptınız ?

Ben hassas ciltler icin Avustralyadan ithal sivi deterjan ve yumusatici ile yikadim. Deterjanin hic kokusu yoktu, tamamen dogal yaziyor, ama yumusatici da hafif guzel bir koku var.

Bir seye guleceksin demektir. Tabii bilincaltimizda cok sey var, sanirim doguma yakin daha cok boyle seyler goruruz gibime geliyor.

bu arada kuzular;

bugun benim dogum gunummmmmmmmm

Bebisinle esinle bilrikte guzel bir yas olsun. Iyi ki dogdun!

Ayyy gule gule buyutsunler. Ben 2500'un altinda dogan bebekleri kuveze koyduklarini okumustum ama dememki bebek iyi, saglikla buyusun.

Yorulmanla ilgisi kesin vardir, bu hafta lutfen dinlenmeye calis.

Benim bir kac arkadasim toz sabunu bu nedenden dolayi onermediler, o yuzden ben de sivisini aldim.

Ben de Turk kahvesini cok severim ama (cikolata haric) diger kafein iceren icecekleri biraktim. Bir cikolatayi birakamadim. Kafein direk plasentadan bebege geciyormus.

Arkadaslar, dogumun nasil olacagini konusmussunuz. Her ikisinde de hem artilar hem eksiler var. Hepimizin hakkinda hayirli bir karar olsun. Benim daha once gecirdigim operasyonlar nedeni ile sezeryanin daha uygun olacagina karar verildi. Ben de kendimi psikolojik olarak buna hazirliyorum. Allah hepimizi bir avazda kurtarsin. Temmuz sonu ve Agustos'ta ne guzel hep bebek haberleri alacagiz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…