2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın güzel anneler iyi hafta sonları diliyorum ben yine erkenciyim kahvaltımı bile yaptım.
senerd canım nasıl oldun geçti mi kasılmalar?

günaydin güzel anneler :)

o kadar cok yazmissiniz ki oku oku bitiremedim valla gözlerim agirdi :) unutmadan yaziyim peppermint canim gecmis dogum günün kutlu olsun dün giremedim ben göremedim o yüzden de esinle kizinla nice mutlu güzel yillar gecirirsiniz insallahhhh

kizlar biz dün alisverisimizi bitirdik sayilir. sayilir derken büyük cogunlugu bitti. bebek arabamizi araba koltugumuzu kizimin besigini besik takimini carsaflarini uyku tulumunu yastigini alt degistirmek icin cantamizi taraklari tirnak makasi küvet kova akliniza gelebilicek ivir zivir ne varsa aldik kizlar baya da bi para ödedik ama helal olsun kuzumaa insallah saglikla gelir de güzel günlerde kullanir aldiklarimizi. bi de oda takimi begendik ama ben bi kac yere daha bakmak istiyorum ondan sonra siparis vericez.

tek eksik sampuan krem yag ve bez kaldi onlari da alicam marketten. haa bi de kizima cok güzel bi salincak aldik resmini eklicem simdi cok hosuma gitti acikcasi pilli ve melodili kendi kendine sallanabilecek yani :)

bu da yanimizda yatmasi icin aldigimiz besik ve seti

daha bi sürü sey var da onlarin resimlerini cekmem lazim bi ara eklerim artik. yorgunluktan öldüm valla bugün benden hayir yok :)

herkese günaydınlar....

kids go çok güzel şeyler almışsınız, sağlıklı iyi günlerde kullanırsınız inşallah

günaydın güzel anneler iyi hafta sonları diliyorum ben yine erkenciyim kahvaltımı bile yaptım.
senerd canım nasıl oldun geçti mi kasılmalar?

yururken daha az agrim var artik, kasilmalarimda azaldi. sanirim butun haftasonunu yatarak gecirecegim bakalim degisiklik olacak mi... ya ben yuruyirdum,yuzuyordum,egzersiz..... cok rahatti yani, ne zaman 26. haftaya girdim(ama tatile cikmistik ya 2 gun cok yurudum ve dondugumuzde agrilarim basladi)fun yine biraz yuruyunce tekrar kasilmalatim artti. gece uyudum simdi daha iyiyim...

bu salıncak epey işe yarıyorkullanan arkadaşlarda gördüm..gülegüle kulanın...

bu salıncak epey işe yarıyorkullanan arkadaşlarda gördüm..gülegüle kulanın...

sallamak bebegin aglamasini kesiyormus ama bebegi sersemletiyormus ve bebegin stresini atmak icin aglamaya ihtiyaci varken bunu engellemis oluyormusuz sallayarak... aslinda engellemiyor sadece erteliyormusuz aglamasini,gunduz susturuyiruz ama gece agliyormus bu sefer... bunun gibi bir seyler okumustum. kitap: bilincli bebek.

Doktorum sezeryan meraklısı ise kendi kaybeder,çünkü normal doğumla sezeryan arasında 500 lira gibi bi fiyat farkı var-ama ben doktora hiç para vermediğim için zararlı olan kendisi olur :) kayınvalidem şu an gittiğim doktorun hemşiresi de

ay çok samimisnz heralde yada kendine güvenin tam.ben bu hassaslıkta bana recep ivedik falan deseler boğardım o kızı

bende 12 kilo aldım off off üstelik 26 haftalğğm daha
yoo güven güensizlik değil aslında. sürekli gittiğim yer.o yüzden yadırgamadım.benzetme doğru çünkü
o lafı söyleyende kız değil erkekti
bu arada kuzular;

bugun benim dogum gunummmmmmmmm
ailenle mutlu huzurlu nice senelere
kızlar benim makinada bebek yoğun programı var 40 derecede 2 saat kadar yıkıyo
gerek var mı ona atmama yoksa ekspres mi yapım 30 derece 30 dk ?
bence yüksek dereceye gerek yok,maksat kokusu değişsin,kaşıntı yapmasın..ilerde booolll bolll 40 drc yıkarsın zaten:120:
hayrılı akşamlar bayanlar mrb (=

ya bnm karnm bazen semsrt oluyor normal yani değilmi bu sertleşmeler bebeğin hareketimi yoksa kasılmamı oluyor kafam karıştı

walla şekli felan değişio
normal canım,benimde oluyo arada kısa süreli.bebek toplanıyo bi kenarda onun baskısıdır o.bide mağnezyum önermişse dr düzenli kullan..

bilimselolarak düşünürsekçok şey yasak ama okadar uzman gördümki sallamam sallamam deyipte sallamak zorunda kalan çoğu arkadaşım önceleri böyle şeyler almadı ama sonra almak zorunda kaldı.tabi bekten beğe değişir.ihtiyaçları birazda bebkler belirliyor..henüz dr.la bu konuyu konuşmadım ama arkadaşıma dr. bellibi haftadsan sonra bebekte gaz olacağı için sallanması gerektiği gaz sancısını azalttığını söylemiş..kendim bu konularda tecrübeli değilim ama çevremdekilerden gördüklerimi ve söylediklerini yazıyorum..

bu arada bende sallamaya karşıyım ama okadr şey duydumki ne olur ne olmaz diye sallanabilme özelliğide olan bi yatak alıcam.çok ihtiyaç olursa sallayabilirim diye.tırstım yani

bir arkadaşımın da bebeği seninki gibi duruyotr doğumA 3 hafta kaldı son haftaya kadar bekleyecekmiş doktor dönmezse öyle alcakmış daha çok erken yani bizimkiler için dert etme derim

kızlar yaa dün gece müthiş bir acı ile uyandım:kramp.daha önce hiç böyle bir acı yaşamamıştım bacağım kopacak sandım acıdan.eşim korkmasın paniklemesin diye bağırmamaya çalıştım ama uyandı tabi ayy inşllh yaşamazsınız tekrar olacak diye çok korkuyorum hep diyorlarıd kramp kramp ama böyle birşey olacağını tahmin edemezdim.ayrıca dünden önceki 2 gün bende de oldu kasılma kaskatı kesildi karnım ama geçti dün ve henüz bugün yok son aylar sancılı geçeceğe benziyor...Allah yardımcımız olsun )

mrb,geçmiş olsun. kramp normalde çok acı verir zaten bide bebişten kaynaklanıyosa ooo.Allah yardımcın olsun,dikkat et.dinlen bol bol. erken doğum riskin varmı,dr bişey dedimi.

kızlar biz 30.haftaya girdik.bi hesaplıyorum 8.aydayım bi hesaplıyorum 7,5
ay hesabından anlayan varmı

herkese günaydın:)

canım ben de bugün sabah krampla uyandım. çok canım acıdı. uzun zamandır olmamıştı. bi de ben tuhaf tuhaf rüyalar görüyordum ama doğumla ya da bebekle ilgili değildi. dün çok dertlendim oğlum az hareket etti diye. gerçi gece hiç durmadı bu seferde.rüyamda karnım şeffaflaşmış oğlumu görüyorum yavrum el sallıyo bana ben iyiyim rahatım der gibi gülümsüyodu

turkiyede doktorlar paradan cok, normal dogumda karsilasilabilecek risklerden jacmak icin, kendileri icin en risksiz yolu tani sezeryani tercih ediyor bence. ya tr de artik doktorlar sezeryan konusunda daha uzmandir gibime de geliyor, hep sezeryan yapiluyir cunku. insallah dogum nasil olursa olsun sorunsuz olur, bebekler de saglikli dogar...

bu arada bende sallamaya karşıyım ama okadr şey duydumki ne olur ne olmaz diye sallanabilme özelliğide olan bi yatak alıcam.çok ihtiyaç olursa sallayabilirim diye.tırstım yani

bebek icin neyin en dogru oldugunu annesi bilir, ben sadece boyle de bir gorus var belki okumak istersin diye yazdim. en dogrudu uyguladigin yontemdir merak etme :)

ben sallanan yatak almayacagim cunku eminim o kadar cok aglayacaklar ki dayanamayip yeter ki sussun deyip sallarim. halbuki agladigi zaman sessiz bir odada onu kucagima alip, simsiki sarilip susuncaya kadar onu oksayip sevip konusmanin en dogru cozum oldugunu dusunuyirum su an. dayabildigim kadar bunu deneyecegim, baktim ki olmuyor bende sallanan bir sey alirim mecburen, her yolu deneyecekmisiz gibi geliyor bana zaten. bebek nasil en mutlu gorunuyorsa onunla devam etmeyi dusunuyirum. ama sallanma ihtitaciyla dogmuyirlarmis, bunu onlara biz ogretiyormusuz, o yuzden ilk deneyecegim yontem sallamak degil sevmek ve aglamasina izin vermek olsun diyorum.

mrb,geçmiş olsun. kramp normalde çok acı verir zaten bide bebişten kaynaklanıyosa ooo.Allah yardımcın olsun,dikkat et.dinlen bol bol. erken doğum riskin varmı,dr bişey dedimi.

yok canım erken doğum riskindn bahsetmedi doktor kramp ta bacağıma girdi ama çok acıydı!!teşekkür edrim..

hayir olsun, cok guzelmis ruyan:)beni bile mutlu etti:)

iki sabahtir benimde bacagima kramp giriyor, yururken de bacaklatimin aradindaki kemikler aciyor, magnezyum almiyirum diye belki de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…