günaydın güzel anneler iyi hafta sonları diliyorum ben yine erkenciyim kahvaltımı bile yaptım.
senerd canım nasıl oldun geçti mi kasılmalar?
günaydın güzel anneler iyi hafta sonları diliyorum ben yine erkenciyim kahvaltımı bile yaptım.
senerd canım nasıl oldun geçti mi kasılmalar?
günaydin güzel anneler :)
o kadar cok yazmissiniz ki oku oku bitiremedim valla gözlerim agirdi :) unutmadan yaziyim peppermint canim gecmis dogum günün kutlu olsun dün giremedim ben göremedim o yüzden deesinle kizinla nice mutlu güzel yillar gecirirsiniz insallahhhh
kizlar biz dün alisverisimizi bitirdik sayilir. Sayilir derken büyük cogunlugu bitti. Bebek arabamizi araba koltugumuzu kizimin besigini besik takimini carsaflarini uyku tulumunu yastigini alt degistirmek icin cantamizi taraklari tirnak makasi küvet kova akliniza gelebilicek ivir zivir ne varsa aldik kizlar baya da bi para ödedik ama helal olsun kuzumaa insallah saglikla gelir de güzel günlerde kullanir aldiklarimizi. Bi de oda takimi begendik ama ben bi kac yere daha bakmak istiyorum ondan sonra siparis vericez.
Tek eksik sampuan krem yag ve bez kaldi onlari da alicam marketten. Haa bi de kizima cok güzel bi salincak aldik resmini eklicem simdi cok hosuma gitti acikcasi pilli ve melodili kendi kendine sallanabilecek yani :)
Eki Görüntüle 200735
bu da yanimizda yatmasi icin aldigimiz besik ve seti
Eki Görüntüle 200737
daha bi sürü sey var da onlarin resimlerini cekmem lazim bi ara eklerim artik. Yorgunluktan öldüm valla bugün benden hayir yok :)
bu salıncak epey işe yarıyorkullanan arkadaşlarda gördüm..gülegüle kulanın...
valla, hijyen konusunda olumsuz bir yorumla henüz karşılaşmadım. ama kendin doktorunla doğumu orda yapmak mantıklı. fiyatı aslında çok uygun. benim doktorumda ya çınarlıda yada karatşta karar veririz diyor. ama şimdi bakıyorum ikiside 2500 patlayacak gibi. ondan bende bu günlerde gaziyi araştırıyorum. fakat hayat da düşünebilir. ay, bu hastanelerde çok kazıkçılar ya. ya bu hastanelerle ilgili öğrendikçe baren paylaşalım bilgimiz olur. eşim olmazsa ben işe çıkmadan pazartesi günü hastanelere gidip bakarız diyor. ondan sonra bende doktorumla konuşurum
bende şimdi keşke memleketimde doğum yapıp öyle buraya gelseymişim diyorum. rahatda olurdu. buraya gelince direk mevlüt yapıp kurtulurdum ama işte önceden bunu akıl etmeliydim
ay, bu gazi valla aklıma yatmaya başladı. burada karar versemde doktorum ne diyecek acaba.
ya sen uzan şu 3-4 saatte geçmezse olmazsa doktorunla danış. ama büyük ihtimal yorgunluktandır. umarım sabahleyin iyi olur
canım, bunun için daha bir kaç haftamız yok mu. benim bildiğim kadarıyla 32den sonra ona dikkat etmeye başlıyorlar. doktorun sezaryan meraklısı olmasın:):)
yoo güven güensizlik değil aslında. sürekli gittiğim yer.o yüzden yadırgamadım.benzetme doğru çünküay çok samimisnz heralde yada kendine güvenin tam.ben bu hassaslıkta bana recep ivedik falan deseler boğardım o kızı
bende 12 kilo aldım off off üstelik 26 haftalğğm daha
ailenle mutlu huzurlu nice senelerebu arada kuzular;
bugun benim dogum gunummmmmmmmm
bence yüksek dereceye gerek yok,maksat kokusu değişsin,kaşıntı yapmasın..ilerde booolll bolll 40 drc yıkarsın zaten:120:kızlar benim makinada bebek yoğun programı var 40 derecede 2 saat kadar yıkıyo
gerek var mı ona atmama yoksa ekspres mi yapım 30 derece 30 dk ?
normal canım,benimde oluyo arada kısa süreli.bebek toplanıyo bi kenarda onun baskısıdır o.bide mağnezyum önermişse dr düzenli kullan..hayrılı akşamlar bayanlar mrb (=
ya bnm karnm bazen semsrt oluyor normal yani değilmi bu sertleşmeler bebeğin hareketimi yoksa kasılmamı oluyor kafam karıştı
walla şekli felan değişio
sallamak bebegin aglamasini kesiyormus ama bebegi sersemletiyormus ve bebegin stresini atmak icin aglamaya ihtiyaci varken bunu engellemis oluyormusuz sallayarak... aslinda engellemiyor sadece erteliyormusuz aglamasini,gunduz susturuyiruz ama gece agliyormus bu sefer... bunun gibi bir seyler okumustum. kitap: bilincli bebek.
sallamak bebegin aglamasini kesiyormus ama bebegi sersemletiyormus ve bebegin stresini atmak icin aglamaya ihtiyaci varken bunu engellemis oluyormusuz sallayarak... aslinda engellemiyor sadece erteliyormusuz aglamasini,gunduz susturuyiruz ama gece agliyormus bu sefer... bunun gibi bir seyler okumustum. kitap: bilincli bebek.
Kızlar aklıma gelmişken bişey sormak istiyorum;bebeği dönmüş olan var mı yani başı aşağı dönmüş olan? Ben dün doktora gittiğimde doktor henüz dönmemiş dedi,üstelik makat gelişi de değil,yan yatıyordu. Dönmezse sezeryan olursun dedi ama ne zamana kadar dönebilir bişey söylemedi
kızlar yaa dün gece müthiş bir acı ile uyandım:kramp.daha önce hiç böyle bir acı yaşamamıştım bacağım kopacak sandım acıdan.eşim korkmasın paniklemesin diye bağırmamaya çalıştım ama uyandı tabi ayy inşllh yaşamazsınız tekrar olacak diye çok korkuyorum hep diyorlarıd kramp kramp ama böyle birşey olacağını tahmin edemezdim.ayrıca dünden önceki 2 gün bende de oldu kasılma kaskatı kesildi karnım ama geçti dün ve henüz bugün yok son aylar sancılı geçeceğe benziyor...Allah yardımcımız olsun)
kızlar yaa dün gece müthiş bir acı ile uyandım:kramp.daha önce hiç böyle bir acı yaşamamıştım bacağım kopacak sandım acıdan.eşim korkmasın paniklemesin diye bağırmamaya çalıştım ama uyandı tabi ayy inşllh yaşamazsınız tekrar olacak diye çok korkuyorum hep diyorlarıd kramp kramp ama böyle birşey olacağını tahmin edemezdim.ayrıca dünden önceki 2 gün bende de oldu kasılma kaskatı kesildi karnım ama geçti dün ve henüz bugün yok son aylar sancılı geçeceğe benziyor...Allah yardımcımız olsun)
turkiyede doktorlar paradan cok, normal dogumda karsilasilabilecek risklerden jacmak icin, kendileri icin en risksiz yolu tani sezeryani tercih ediyor bence. ya tr de artik doktorlar sezeryan konusunda daha uzmandir gibime de geliyor, hep sezeryan yapiluyir cunku. insallah dogum nasil olursa olsun sorunsuz olur, bebekler de saglikli dogar...Doktorum sezeryan meraklısı ise kendi kaybeder,çünkü normal doğumla sezeryan arasında 500 lira gibi bi fiyat farkı var-ama ben doktora hiç para vermediğim için zararlı olan kendisi olur :) kayınvalidem şu an gittiğim doktorun hemşiresi de
bilimselolarak düşünürsekçok şey yasak ama okadar uzman gördümki sallamam sallamam deyipte sallamak zorunda kalançoğu arkadaşım önceleri böyle şeyler almadı ama sonra almak zorunda kaldı.tabi bekten beğe değişir.ihtiyaçları birazda bebkler belirliyor..henüz dr.la bu konuyu konuşmadım ama arkadaşıma dr. bellibi haftadsan sonra bebekte gaz olacağı için sallanması gerektiği gaz sancısını azalttığını söylemiş..kendim bu konularda tecrübeli değilim ama çevremdekilerden gördüklerimi ve söylediklerini yazıyorum..
bu arada bende sallamaya karşıyım ama okadr şey duydumki ne olur ne olmaz diye sallanabilme özelliğide olan bi yatak alıcam.çok ihtiyaç olursa sallayabilirim diye.tırstım yani
mrb,geçmiş olsun. kramp normalde çok acı verir zaten bide bebişten kaynaklanıyosa ooo.Allah yardımcın olsun,dikkat et.dinlen bol bol. erken doğum riskin varmı,dr bişey dedimi.
herkese günaydın:)
canım ben de bugün sabah krampla uyandım. çok canım acıdı. uzun zamandır olmamıştı. bi de ben tuhaf tuhaf rüyalar görüyordum ama doğumla ya da bebekle ilgili değildi. dün çok dertlendim oğlum az hareket etti diye. gerçi gece hiç durmadı bu seferde.rüyamda karnım şeffaflaşmış oğlumu görüyorum yavrum el sallıyo bana ben iyiyim rahatım der gibi gülümsüyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?