herkese merhaba kaç gündür okuyorum ama yazmaıyorum.Bir türlü alışamdım yazmaya.valla sizleri görünce imreniyorum.Ben daha hiçbişi almadım.sadec 1tane hastane çıkışı,5li set ve 1 tane tulum.O kadar.zaten içimdende gelmiyo.sinirlerim bozuldu.bu aralr ,bunalım takılıom.herkes hevesimi ya kırıyor.istediğim gibi olmuyor herşey.tatılde eşimin memleketine gitmek zorundayım.alışverişi de oradan yapacağız.2 ay kayınvalidede mi kalacağıma yanayım.aman ne alacaksınız ki üç beş parça şey diyen kayınvalidenin bu ve hastane çıkışı aldım diye hevesle anlatrken ertesi gün arayıp aklıma takıldı gereklı bişi mi yoksa gereksiz bişi mi aldın diye aramasına kı sankı parası ondan çıkıyor.yaza artık gerkli gerksiz diye alışverişede o karar verir.deli oluom deli.dün sinirden ağla ağla.ya çok hassa oldum ben yaaaaaaaaaaaaa
slm kızlarr...nasılsınız umarım iyisinizdir.BEN EN S ON SİZE KARNIM SERTLEŞİYOR DİYE YAZDIKTAN SONRA DR UMU ARADIM 5 DK İÇİND E GEL DEDİ.büyük yazmışım silemicem özür.neyse taksiye atladım gittim karnımı görünce şaşırdı tabi dün akşamdan başladı dedim.rahim ağzı uzunlupu ölçtü ve kısalma olmuş.erken doğum tehdidi kasılmaları hemen durdurmak lazım dedi.kan idrar tahlili ardından nst ye alındım.bolca kasılma ve ağrı çıktı.halbuki ben hiç ağrı duymdım.direk yukarı yatış yaptı.serum falan bş de nidilat şsşmlş şlaç başlattı.akşama ciğer geliştşrci iğne oldum.10 gün kadar hastanede kaldım.32. haftaya kadar heyet raporu verdi.34 günlük.artık hep evde yatıyorum.tuvalet dışında kalkmak yasak hatta oturmak bile yerçekimine maruz kalmamak için.yarın kontrol var bakalım kısalma ne durumda inş olduğu yerde kalmıştır.bu kasılmalar kısalığa ve sonrasında açılmaya neden oluyormuş.halbuki ben cuma gitmiştim drta bana 1 ay sonra gel çok iyi herşey d emişti.1günde ne değişti anlamadım.idrarımda protein bile çıktı dr çok şaşırdı.iş mi yPTIN ğır mı kALDIRDIN DEDİ M hYIR SADECE GEZMEYE GİTTİM ORDADA HEP OTurdum.sanırım nazar d eğdi kızlar..herkes çok konuşmuştu karnımla ilgili ve kilomla ilgili.kayınvalidenme şimdi hak verdim.ben hastaneye yatınca haber vermedik kayınvalidemlere sonradan haberleri oldu.bi arkadaşı aramış diyomuş ki senin gelinin karnı ne öyle benim gelinin 2 haftası var onun bile böyle değil demiş.halbuki karnım çok olfuğundan değil ben hiç kndime kilo almadım boyumda uzun bebekte erkek olunca sadece karnım top yutmuş gibi sivri ve çok şker görünüyordu.onun gelini 19 kilo almıoş mesela kilosundan hamile gibi görünmüyor bile.bide arayıp nasıl b öyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.neyse işte böyle moralim çok bozuk benim.evde yatıyorum hep.ablamalar gelip yemeğimi yapıp temizliğimi yapıp gidiyorlar sağolsunlar.bakalım ne kadar daha dayanabilicez.inş 36 ya ulaşabilirim.ama zor görünüyor.inş bebeğim küveze girmez.pazar günmü bebeğimin odasını alacaktık ama kasılmam olunca çıkamadık sonrada hastaneye bütün parayı verdik sanırım odamız olmayacak bir süre.ama olsun diyorum o sağlıklıca vaktinde doğsunda bişey istemem.
yazdım cnm sana.
kızlar eşim bütün marketlere bakmış bebek deterjanı bulamamış.roxy istiyodum ben.artı ne bulursam ama yok.netden siparş vereyim bari
slm kızlarr...nasılsınız umarım iyisinizdir.BEN EN S ON SİZE KARNIM SERTLEŞİYOR DİYE YAZDIKTAN SONRA DR UMU ARADIM 5 DK İÇİND E GEL DEDİ.büyük yazmışım silemicem özür.neyse taksiye atladım gittim karnımı görünce şaşırdı tabi dün akşamdan başladı dedim.rahim ağzı uzunlupu ölçtü ve kısalma olmuş.erken doğum tehdidi kasılmaları hemen durdurmak lazım dedi.kan idrar tahlili ardından nst ye alındım.bolca kasılma ve ağrı çıktı.halbuki ben hiç ağrı duymdım.direk yukarı yatış yaptı.serum falan bş de nidilat şsşmlş şlaç başlattı.akşama ciğer geliştşrci iğne oldum.10 gün kadar hastanede kaldım.32. haftaya kadar heyet raporu verdi.34 günlük.artık hep evde yatıyorum.tuvalet dışında kalkmak yasak hatta oturmak bile yerçekimine maruz kalmamak için.yarın kontrol var bakalım kısalma ne durumda inş olduğu yerde kalmıştır.bu kasılmalar kısalığa ve sonrasında açılmaya neden oluyormuş.halbuki ben cuma gitmiştim drta bana 1 ay sonra gel çok iyi herşey d emişti.1günde ne değişti anlamadım.idrarımda protein bile çıktı dr çok şaşırdı.iş mi yPTIN ğır mı kALDIRDIN DEDİ M hYIR SADECE GEZMEYE GİTTİM ORDADA HEP OTurdum.sanırım nazar d eğdi kızlar..herkes çok konuşmuştu karnımla ilgili ve kilomla ilgili.kayınvalidenme şimdi hak verdim.ben hastaneye yatınca haber vermedik kayınvalidemlere sonradan haberleri oldu.bi arkadaşı aramış diyomuş ki senin gelinin karnı ne öyle benim gelinin 2 haftası var onun bile böyle değil demiş.halbuki karnım çok olfuğundan değil ben hiç kndime kilo almadım boyumda uzun bebekte erkek olunca sadece karnım top yutmuş gibi sivri ve çok şker görünüyordu.onun gelini 19 kilo almıoş mesela kilosundan hamile gibi görünmüyor bile.bide arayıp nasıl b öyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.neyse işte böyle moralim çok bozuk benim.evde yatıyorum hep.ablamalar gelip yemeğimi yapıp temizliğimi yapıp gidiyorlar sağolsunlar.bakalım ne kadar daha dayanabilicez.inş 36 ya ulaşabilirim.ama zor görünüyor.inş bebeğim küveze girmez.pazar günmü bebeğimin odasını alacaktık ama kasılmam olunca çıkamadık sonrada hastaneye bütün parayı verdik sanırım odamız olmayacak bir süre.ama olsun diyorum o sağlıklıca vaktinde doğsunda bişey istemem.
Arkadaslar Merhaba
1
Bence insanlarin seni bu kadar etkilemesine izin verme. Hatta kulaginin birinden girsin digerindne ciksin. Sonucta senin bebegin, sen en dogrusunu bilirsin. Hic de aglayip hem kenidni hem de bebegini uzme canim.:13:
Ayyy Venuscum, cokkkkk gecmis olsun. Icimden bir ses yarin herseyin daha guzel cikacagini soyluyor, bize de iki satri yaz lutfen. Dinleniyor olman iyi olmus, 36'ya az kaldi canim biraz daha dayan tamam mi? Ablanlarin destegi de cok iyi olmus, sagolsunlar. Karninin neresi sertlesti tam olarak? Altimi ustu mu? Bir gun ara ile nasil farkli sonuclar cikmis, bir de idrarda proteinin daha oncede cikmasi lazim degil miydi, anlayamadim ama simdi herseyin kontrol altinda olmasina sevindim. Iyiki doktora gitmisin. Bebise ve kendine iyi bak lutfen.:13:
yazdım cnm sana.
kızlar eşim bütün marketlere bakmış bebek deterjanı bulamamış.roxy istiyodum ben.artı ne bulursam ama yok.netden siparş vereyim bari
canim haklisin sizin durumlariniz benden de zor;
benim annem de arada derede kaliyor kadincagiz; erkek kardesim ve babamin isleri, evin isleri , yigenimin bakimi; akli bende kaliyor ama elinden gelen birsey yok;
bir de abim ve esi cok benciller, anneme cok yukleniyorlar; gelin hn cocuguna bir corba bile pisirmez; evlerinde tencere kaynamaz; herseylerini annem yapiyor; kadinin bana ayiracak vakti kalmiyorki
gecen d.gunumde ayaklarimi gormustu, cok acimis bana,
dun aksam aradi, kizim sen artik yemek yapamazsin; haftada bir alin getirin caniniz ne istiyorsa ben pisireyim dedi, bu sabah da erkenden kalkip yemek yapmis, kardesimden yolladi bana...
dun agliyordum ama bugun de mutlu oldumm
aynen cnm, simdi isey degilde bebek olduktan sonra neler olacak beni daha cok o dusunduruyor, annem 2 cocuga birden bakabilecek mi, abimlerin hic krese verme gibi bi niyetleri yok, daha kucuk diyorlar herseferinde; yigenim 3 yasinda aslinda; 3,5da krese gidebilir ama bence kres parasina kiyamiyorlar; annem masrafsiz bakiyor nasilolsa
yigenime de kiyamiyorum ama ayni evde 2 cocuk cok dikkat ister; buyuk cocuklar bilincsizce zarar verebiliyor bazen bebeklere Allah korusun
kafamda cok sorular var anlayacagin cnm :-(( bakalim zaman neler gosterecek
cnm terligi maltepe carrefourda bi ayakkabi magazasindan aldik da; icinde nokta nokta kabarciklar var; boyle basinca yumusacik ayagini cok rahatlatiyor; masaj yapilirmis gibi.
cnm yaa,
gerci boylesi belki daha guclu kiliyor bizi, kendi kendimize basediyoruz zorluklarlaa
insallah kapatir cnm dedigin gibi,
ama calistigim icin zor :-((
doktor tek yolu sola yatip dinlenmek dedi cunku :-((
cnm gurbet cok zor, Allah'im yardimcin olsun senin de
zor bir durum ama cnm kendini yipratmadan atlatmaya calis,
alisverismis, giysiymis bunlar bos aslinda; bebegin ve senin sagligin onemli, saglikli olun da.
takma hic k.valideni
esinle konusarak hallet lazim seyleri de.
venuscugumm cm,
senden haber aldigimiza cook sevindim
herkes cok merak etti burda seni, cok dualar ettik insallah iyisinizdir diye
cnm cok sevindim senin de beeginde iyi olmaniza
sakin dert etme; erken dogum riski var demek, olacak demek degil illa;
tedaviyle 34-36 olursun insallah.. belki daha da gec.
o zaman da saglikla gelir bebisin;
sen yat dinlen ve ilaclarini ignelerini al yeter ki
odayi falan dert etme, once saglik
bebegin iyi olsun, park yataginda yatar; sonra annesi ona odalarin en guzelini yapar
once saglik canim
kendine cok iyi bak; optum kocamann
Allah hepimze kolaylık versin uzaktayızz kımsemız yok.en azından burada bnm kımsem yok.Ama olsun sağlıklı olalım da bişe istemıommmm
kızlar 2-3 gündür canım çok sıkkın..sizlerden başkada anlatacak kimsem yok ..eşimle didişiyoruz sürekli..annem burdayken ev temiz,yemekler hazır herşey iyi hoştu..annem gitti ev yine dağılmaya başladı eşimin dağınıklığı benı öldürecek,zaten günde 2-3 tişört değiştiriyor terlediğinden..tişörtleride ya koltuklara yada yatak odasına koyuyor:84:..diyorumki ya yıkanacaklara at yada dolaba geri koy.onuda yapmıyor odada 4-5 tşört birden oluyor bu seferde.. ve bunun gibi bir sürü dağınıklık..bu hafta içi, hafta sonu eşim süpürür ben silerim diye hayal etmiştim..ben süpürmem dedi durdu kadın çağırırz diyor .iyide evim temiz sırf süpürüp silmek içinde kadına para vermek istemiyorum..ne var yani yardım etse eline mi yapışı r..yemek yapmayı zaten hiç bilmiyor, bana yardımı yok..bugün kahvaltı yaptı masayı bile toplamadan bırakmışş ..illah kavga edices birkaç şeyi kırıcam ondan sonra yapacak dediklerim i..benimde artık dayanacak halim kalmadı, korkuyorum bebeğime birşey olacak diye..kavga anında kumanda falan fırlattım, gömleğini yırttım ..benımde pskolojimi bozu iyice napıcam ben ..bide demiyormuki bebeğimize bunu niye yapıyorsun diye iyice çıldırıyorum
çok geçmiş olsun cnm sağlıklı bi şekilde bebğini kucağına alırsn inş.
bu sendeki sertleşmeler nasıl oluyor acaba kaç dk sürüyordu yani bendede oluyo sertleşmeler ama dr. söylemedm hiç ağrı sızı olmayınca :26: bi sorsammı ki :26:
öncelikle venus çok geçmiş olsun canım
benim de sertleşmem oluyo ama dr hiç bişi demedi cuma günü gittiğimde. magnezyum ve progestan alıyorum dedim zaten başka bişi veremem alacağını alıyosun dedi.
benim kendi dr um burdan gitti şimdi başkasına gidiyorum içime de sinmiyo zaten. olmazsa ben de haftaya başka birine daha görüneyim.
canım takma kafana bırak kadın çağıralım diyosa çağırın tişörtleride ttopla geldiğinde eline ver bunları kirliliğe atarmısın de bağırınca daha çok ters tepiyo benim eşimde banyoya asıyodu kirlilerini bi kaç defa dedim hiç umursamadı sonra karşısına geçtim benim sana bugünlerde çok ihtiyacım var azıcık yardım istiyorum nolur sensiz üstesinden gelemem dedim azıcıkta naz işve cilve şimdi evi bile o topluyo ben hallederim sen dur eğilme falan diyo tatlı dil unutma yoksa iyice inat edip yapmıyolar
canım takma kafana bende yalnızım burda kimse yok çok zor oluyo gerçekten sen aldığın bişi olunca hiç kimseye söyleme kaynananın yanında aldığındada hevesim var alıyorum de kestir at bana da aynını diyolar gerek yok alma diye ben hevesim var alıcam içimde kalmasın diyorum sonrada söylenenlere kulaklarımı tıkıyorum gerekli yada gereksiz bu kimseyi ilgilendirmez sen takma kafana bide kalmak zorundamısın 2 ay kayınvalidende
sağol canım güzel önerin için..ben kaç kez güzellikle söyledim bir iki düzeliyor sonra yine aynı bende patladım bugün artık ..bugün olmasada sakinleşince yeniden denerim.ama çok kızgınım çok kolay kolay affetmeyeceğim ..bide kızgınken sürekli yanıma gelip gönlümü almaya çalışmasıda benı çileden çıkarıyor..diyorumki gelme biraz uzak dur dahada kızdırıyr o hareketi
canım bnm akıllandım zaten hiçbişimi paylaşmıcam her seferinde bozuo benı yaw:)en cok da bu takılıo aklıma.2ay kalmak zorunda gözüküo bızım arabamaız yok daha doğrusu eşimin ehliyeti de yok.en yakın hastane özel anlamda buraya 2 saat.doğuma yetişmem zor diye eşim memleketini istiıo.babasının arabası var.hastanede 45 dakıka falan.zaten kayınpederim 7saatlık yola ben firmalarda uğraşmayım diye almaay gelecekmiş 1temmuz gbı planı coktan yapmıs bana soran yok zaati.ama o ii niyetinden de.işte ne bilim bebek olunca fedakarlık yapmam 2 ay dayanmam gerekıo gbı gelıo öle işte.bakalım ya nasıp.hayırlısı olur insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?