cok sukur simdilik her sey yolundaymis, hepimiz senden haber bekliyirduk, mesajini alinca cok sevindik. insallah dedigin gibi erken dogum olmaz. arada yaz bize, cok merak ettik seni.
eslerimize kendimizi anlatabilirsek eminim yardimci olurlar, onlara ihtiyac duydugumuzu anlatmamiz gerekiyor sadece. hem nasil baslarsa oyle gider, simdi yardim etmezse ileride hic yardim etmez, yaslandiginizda hala her is sana bakacak, eslerimiz hep yorgun olacak... simdiden sen onu alistir, yemek de bilsin, temizlik de bilsin, sen hastalanirsan o el atar islere ileride, ogrenmezse hic yapmaz. annem mesela grip olur, yine her isi o yaprdi, babam grip olur kolunu kaldiramazdi he he:)biraz da buz simrtiyoruz onlari, evet simdi gucumuz vra cok sukur ama ileride yardim gerekirse edebilmeleri icin simdiden yardim etmeye alismlari gerekli...
benimde kasilmalarim oldugu icin, cumadan beri sadece yatiyorum, her seyi ama her seyi esim yapiyor cunku burada yardimci olacak baska kimse yok, kendimi kotu hissediyorum bu yuzden. sabah ilac iciyorum diye bir saat once kalkip bana kahvalti hazirlamis cok duygulandim. pazar sabahi 7dezorlasan kalkmaz normalde..
bende aradim hastaneyi( burada once aramak lazim, kasilmalarina aci eslik ediyorsa gel diyirlar, eh dayanilmayacak gibi degil dayaniyorum diyorum,o zaman buraz daha bekle diyorlar. hala saat basi kasilmam oluyor, yarin direk hastaneye gidecegim insallah geri dondurmezler... off ya keske tr de olsam diyorum bazen, ne guzel ulkemiz var yaaa... doktor gormek bile iskence, zaten bir yerden sonra pes ediyorsun kendin gitmek istemiyorsun, saatlerce hastanede bekletiyorlar falan...
bende baslarda hep susuyordum buyugumdur, cevap vermemeliyim diyordum. baktim cok ustume geliniyor, artik her dusuncemi soyluyorum. baslarda tartisma oluyordu evet ama simdi cekiniyorlar benden:)
kızlar selam bişey sorcam bu nrs dediğiniz şey her hastanede var mı ?ben ilçedeyim hastane küçük kendi doktorum ilde her kasılmada gitmem zor...tedirgin olduğum zaman buradaki hastaneye gitsem bakarlar mı ki?bilgisiolan varsa?....
ben nts nin ne oldugunu bilmiyorum( dogru yazdim umarim)gecen hafta kasilmam icin hastaneye gidince ultrasonda acikliga bakmaya calistilar o kadar...kızlar selam bişey sorcam bu nrs dediğiniz şey her hastanede var mı ?ben ilçedeyim hastane küçük kendi doktorum ilde her kasılmada gitmem zor...tedirgin olduğum zaman buradaki hastaneye gitsem bakarlar mı ki?bilgisiolan varsa?....
kızlar selam bişey sorcam bu nrs dediğiniz şey her hastanede var mı ?ben ilçedeyim hastane küçük kendi doktorum ilde her kasılmada gitmem zor...tedirgin olduğum zaman buradaki hastaneye gitsem bakarlar mı ki?bilgisiolan varsa?....
ben nts nin ne oldugunu bilmiyorum( dogru yazdim umarim)gecen hafta kasilmam icin hastaneye gidince ultrasonda acikliga bakmaya calistilar o kadar...
doğumhanesi olan her hstanede vardır diye düşünüyorum ben ama tam bi bilgim yok
.sadece bu yolu deneyebilirsin diye fikirdi bızımkısı.her zaman deıl ama bazen bnmkıde boşluo bnde diyorum ev böle kalsın bende yapmaım bakalım nolcak.birlikte yaşıoz birlikte pis bırakalım dioom tamam ya tamm diyo dırdırıma dayanımıo.9
ha işte ben bu yolu çok denedim.her seferinde hüsrana uğradım..bu evde birlikte yaşıyoruz sen böyle pis rahatsız olmuyorsan bende rahatsız olmuyorum diyorum ama ev dahada batıyor iyice boşluyor ve yine ben topluyorum her yeri
ha işte ben bu yolu çok denedim.her seferinde hüsrana uğradım..bu evde birlikte yaşıyoruz sen böyle pis rahatsız olmuyorsan bende rahatsız olmuyorum diyorum ama ev dahada batıyor iyice boşluyor ve yine ben topluyorum her yeri
bende ilk aylarda yanimda uyumasi icin asagidaki gibi bur seyler almayi dudunuyorum ama daha karar veremedim
Eki Görüntüle 200848 Eki Görüntüle 200849 Eki Görüntüle 200850 Eki Görüntüle 200851 Eki Görüntüle 200852 Eki Görüntüle 200853
kizlar,
tokluk kan sekerim 97 cikti; sinir 140mis sanirim;
doktorum gayet iyi dedi
idrar tahlilimde temiz cikti
tirodim, kan ayimim da iyiymis
cok sukur
doktor hersey normal dedi, bebim 1 hafta kadar geriden geliyormus yalniz :-( suan 700 gr civarindaymis.
ama sagligi iyi dedi dktor, 1 haftalik fark onemli degilmis; tabi senin bebegin 4 kg olmayacak dedi doktor; minyon olacak dedi,
biraz daha newborn giysi almam gerekecek sanirim.
onun disinda bugun 12 noktali mi ne terlik aldik esimle; 38 numara (normalde 36 giyerdim ) ise terlikle gidip gelmeye baslicam sanirim artik :-((
hicbi ayakkabim olmuyor, ayaklarim balon gibi sis :-((
bir de kizlar bu aksam esim yuzmeye gittiginde kendimi cok yalniz hissettim; 2 saat boyunca agladim; uzun uzun sonra anlatirim ama kisaca annem cok yakinimda, evlenirken bilerek anneme yakin ev aldik ki boyle zamanlarimda ardimci olsun diye ama abimin esi calismaya basladi ve annemde onlarin cocuguna bkmaya; simdi haftada 1 saat bile ugrayamiyor yanima :-(( cok uzuldum, kendimi kimsesiz gibi hissettim :-((((
herkese merhaba kaç gündür okuyorum ama yazmaıyorum.Bir türlü alışamdım yazmaya.valla sizleri görünce imreniyorum.Ben daha hiçbişi almadım.sadec 1tane hastane çıkışı,5li set ve 1 tane tulum.O kadar.zaten içimdende gelmiyo.sinirlerim bozuldu.bu aralr ,bunalım takılıom.herkes hevesimi ya kırıyor.istediğim gibi olmuyor herşey.tatılde eşimin memleketine gitmek zorundayım.alışverişi de oradan yapacağız.2 ay kayınvalidede mi kalacağıma yanayım.aman ne alacaksınız ki üç beş parça şey diyen kayınvalidenin bu ve hastane çıkışı aldım diye hevesle anlatrken ertesi gün arayıp aklıma takıldı gereklı bişi mi yoksa gereksiz bişi mi aldın diye aramasına kı sankı parası ondan çıkıyor.yaza artık gerkli gerksiz diye alışverişede o karar verir.deli oluom deli.dün sinirden ağla ağla.ya çok hassa oldum ben yaaaaaaaaaaaaa
slm kızlarr...nasılsınız umarım iyisinizdir.BEN EN S ON SİZE KARNIM SERTLEŞİYOR DİYE YAZDIKTAN SONRA DR UMU ARADIM 5 DK İÇİND E GEL DEDİ.büyük yazmışım silemicem özür.neyse taksiye atladım gittim karnımı görünce şaşırdı tabi dün akşamdan başladı dedim.rahim ağzı uzunlupu ölçtü ve kısalma olmuş.erken doğum tehdidi kasılmaları hemen durdurmak lazım dedi.kan idrar tahlili ardından nst ye alındım.bolca kasılma ve ağrı çıktı.halbuki ben hiç ağrı duymdım.direk yukarı yatış yaptı.serum falan bş de nidilat şsşmlş şlaç başlattı.akşama ciğer geliştşrci iğne oldum.10 gün kadar hastanede kaldım.32. haftaya kadar heyet raporu verdi.34 günlük.artık hep evde yatıyorum.tuvalet dışında kalkmak yasak hatta oturmak bile yerçekimine maruz kalmamak için.yarın kontrol var bakalım kısalma ne durumda inş olduğu yerde kalmıştır.bu kasılmalar kısalığa ve sonrasında açılmaya neden oluyormuş.halbuki ben cuma gitmiştim drta bana 1 ay sonra gel çok iyi herşey d emişti.1günde ne değişti anlamadım.idrarımda protein bile çıktı dr çok şaşırdı.iş mi yPTIN ğır mı kALDIRDIN DEDİ M hYIR SADECE GEZMEYE GİTTİM ORDADA HEP OTurdum.sanırım nazar d eğdi kızlar..herkes çok konuşmuştu karnımla ilgili ve kilomla ilgili.kayınvalidenme şimdi hak verdim.ben hastaneye yatınca haber vermedik kayınvalidemlere sonradan haberleri oldu.bi arkadaşı aramış diyomuş ki senin gelinin karnı ne öyle benim gelinin 2 haftası var onun bile böyle değil demiş.halbuki karnım çok olfuğundan değil ben hiç kndime kilo almadım boyumda uzun bebekte erkek olunca sadece karnım top yutmuş gibi sivri ve çok şker görünüyordu.onun gelini 19 kilo almıoş mesela kilosundan hamile gibi görünmüyor bile.bide arayıp nasıl b öyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.neyse işte böyle moralim çok bozuk benim.evde yatıyorum hep.ablamalar gelip yemeğimi yapıp temizliğimi yapıp gidiyorlar sağolsunlar.bakalım ne kadar daha dayanabilicez.inş 36 ya ulaşabilirim.ama zor görünüyor.inş bebeğim küveze girmez.pazar günmü bebeğimin odasını alacaktık ama kasılmam olunca çıkamadık sonrada hastaneye bütün parayı verdik sanırım odamız olmayacak bir süre.ama olsun diyorum o sağlıklıca vaktinde doğsunda bişey istemem.
kızlar 2-3 gündür canım çok sıkkın..sizlerden başkada anlatacak kimsem yok ..eşimle didişiyoruz sürekli..annem burdayken ev temiz,yemekler hazır herşey iyi hoştu..annem gitti ev yine dağılmaya başladı eşimin dağınıklığı benı öldürecek,zaten günde 2-3 tişört değiştiriyor terlediğinden..tişörtleride ya koltuklara yada yatak odasına koyuyor:84:..diyorumki ya yıkanacaklara at yada dolaba geri koy.onuda yapmıyor odada 4-5 tşört birden oluyor bu seferde.. ve bunun gibi bir sürü dağınıklık..bu hafta içi, hafta sonu eşim süpürür ben silerim diye hayal etmiştim..ben süpürmem dedi durdu kadın çağırırz diyor .iyide evim temiz sırf süpürüp silmek içinde kadına para vermek istemiyorum..ne var yani yardım etse eline mi yapışı r..yemek yapmayı zaten hiç bilmiyor, bana yardımı yok..bugün kahvaltı yaptı masayı bile toplamadan bırakmışş ..illah kavga edices birkaç şeyi kırıcam ondan sonra yapacak dediklerim i..benimde artık dayanacak halim kalmadı, korkuyorum bebeğime birşey olacak diye..kavga anında kumanda falan fırlattım, gömleğini yırttım ..benımde pskolojimi bozu iyice napıcam ben ..bide demiyormuki bebeğimize bunu niye yapıyorsun diye iyice çıldırıyorum
KIZLAR alıntı yapamadım ama hepiniz aynı şeyi sormuşsunuz.karnın sertleşmesi mormalmiş muhtemelen sizinkiler normaldir.fakat benim nst de ağrı çıktı ve vajinal ultrasonla rahim ağzı uzunluğuna bakıldı.kısalma olmuş( bunun olmaması için kasılmayı yok etmeye çalışıyo ama yok olmuyoo o da ayrı bişi.nidilat kullanıyorum.kaaılma önleyici ve bol su.içiniz rahat etmezse nst de baktırırsınız bide rahim a. uzunluğuna.ama kasılmalar normalmiş.benimde bebek sağa dayanıyor.inş hepimiz vaktinde doğururuz.bana dr 36. haftaya kadar sabret diyor ama kasılıyorum napimm.hele depremde hASTANEDEYDİM hemen nst ye bağladılar öyle zorlandım ki anlatamam.tüm ebeler ve acil dr ları başuımda beni yatıştırmaya çalıştılar.az kalsın çıkacak sandım kuzumu
geçmiş olsun canım, ne güzel çok imrendim sana ya..ama inan benim kocama ne yaparsan yap o bunların hiçbirini yapamaz..yumurta zor kırıyor..bu saatten sonrada ben değiştiremem.. yatağa düşersem o dışarıdan yemek ister ancak..2 oğlanlar ikiside birbirnden farklı..kayın validem felç geçirdiğinde 2 yıl boyunca altını oğlu temzledi.düşünsenize eşi varken oğluna düşermi bu görev ama öyle bir baba işte..abim kime çekmiş bilmiyorum allah razı olsun ondan böyleleri binde bir oda bize denk gelmedi..
Canım bunlar çok hoşmuş özellikle de araya yerleştirilen alttaki aparat çok mantıklı geldi.
Canım bebişin iyiymiş maşallahbebişlerin haftası haftasına uymuyor bir sonraki gidişine o 1 haftalık açığı kapatır. Sen sakınbuna takma.
Senin annenin iyi bir mazereti var abinler. Benim annemin tek çocuğu benim, saolsun İstanbul dan bursa ya taşındılar sırf bebeğe yardımcı olmak için ama aylardır ortalıkta yok. Halbuki şuan çok ihtiyacım var ama o nasıl olsa bebek doğunca geleceğim diye şimdi tatil yapıyor yazlıkta.(( Ben herşeyimi tek başıma yapmak zorunda kalıyorum. O kadar zoruma gidiyor ki. ;Yazık eşim rdımcı olmaya çalışıyor ama anlamıyor ki ne lazım ne değil ben bile yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Ben düğün içinde herşeyimi tek başıma yapmıştım. O yüzden ben kendimi o kadar yalnız hissdiyorum ki.
Canım Allah kolaylık versin sana. Ben eskiden susup tatsızlık çıkmasın diye yutuyordum ama son 1-2 senedir altta kalmıyorum. Tabi eşinin tavrı da önemli. Benim kayınvalidem birazcık cadıdır, eşim de bunu bildiğinden hep bana destek oldu, oluyor. O yüzden bende rahatlıkla hoşlanmadığım durumlrı terbiyemi bozmadan, kibarca ifade ediyorum. Bence sen de eşine durumdan rahatsızlığını ifade edip destek alabilirisin.
Canııımmmm, Allah' a çok şükür iyisin. Hep dualar ettik senin için ve eteye de devam edeceğiz. İnşallah 36. haftayı tamamlayıp bebeişine sağlıkla kavuşacaksın. Hiç panik yapma. Canını da sıkma. Bir arkadaşım 2 sene öncesenin gibi 26. haftasında kasılmaları başladı hatta açılması bile oldu yatak istirahhati ile 38. haftada doğum yaptı. Şimdi turp gibi sağlıklı bir oğluşu var. İnşalla sen de bebeğine sağlıkla kavuşacaksın.
Canım bazen öyle sinir durumları olabiliyorAma bence eşin madem kadın tutalım diyor bence yorma kendini tut kadıı temizlet evini.
Ahh canım benim yaa! O gece zaten hepimzin ilk merak ettiği kişi sen oldun. Biz bursa da felaket allandık korktuk dedim venüs ne yaptı acaba... Ama çok şükür iyisin.
sen bu şekilde çok üzüyosun kendini bak gerçekten değmez haftada al evine kadın boşver senden ve bebişten önemli değil hiç bişi daraltma kendini kimseye bişşi olmuyo olan sana oluyo üzülme al kadın salla gerisini
bence de sementacım al haftada bir kadın..benim eşim yapıyor saolsun elinden geldiğince ama kadının yapmasına benzemiyor tabi..kadın almamı da söylüyor ama haftaiçi 3 e kadar okuldayım o saatten sonra temizlik olmaz.. tanımadığım birirni ben evde yokken eve alamıyorum(burayayeni taşındık tanıdığım yok)haftasonu eşim evde kadın çağıramıyorum.. o yüzden tatile kadar iyi kötü yaptığına ses çıkarmıcam çünkü erkekler yaptıkları takdir edilmezse bir daha yapmıyorlar...sen de eşinin yaptığı ufacık şeyi bile takdir et ,yapmak istemiyorsa da zorlama kadın çağır.kadın çağırmana da karşı olup kendin yap diyebilirdi ..temizliğe biirini çağırmanı teklif etmesi bile önemli çünkü erkekler para vermeye de karşı çıkabiliyorlar bu iş için...üzülecek birşey yok,değiştiremiyorsan ayak uydur eve kadın çağırman eşinin temizlik yapmasından daha iyi hissettirir kendini..
Canım bunlar çok hoşmuş özellikle de araya yerleştirilen alttaki aparat çok mantıklı geldi.
Canım bebişin iyiymiş maşallahbebişlerin haftası haftasına uymuyor bir sonraki gidişine o 1 haftalık açığı kapatır. Sen sakınbuna takma.
Senin annenin iyi bir mazereti var abinler. Benim annemin tek çocuğu benim, saolsun İstanbul dan bursa ya taşındılar sırf bebeğe yardımcı olmak için ama aylardır ortalıkta yok. Halbuki şuan çok ihtiyacım var ama o nasıl olsa bebek doğunca geleceğim diye şimdi tatil yapıyor yazlıkta.(( Ben herşeyimi tek başıma yapmak zorunda kalıyorum. O kadar zoruma gidiyor ki. ;Yazık eşim rdımcı olmaya çalışıyor ama anlamıyor ki ne lazım ne değil ben bile yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Ben düğün içinde herşeyimi tek başıma yapmıştım. O yüzden ben kendimi o kadar yalnız hissdiyorum ki.
Canım Allah kolaylık versin sana. Ben eskiden susup tatsızlık çıkmasın diye yutuyordum ama son 1-2 senedir altta kalmıyorum. Tabi eşinin tavrı da önemli. Benim kayınvalidem birazcık cadıdır, eşim de bunu bildiğinden hep bana destek oldu, oluyor. O yüzden bende rahatlıkla hoşlanmadığım durumlrı terbiyemi bozmadan, kibarca ifade ediyorum. Bence sen de eşine durumdan rahatsızlığını ifade edip destek alabilirisin.
Canııımmmm, Allah' a çok şükür iyisin. Hep dualar ettik senin için ve eteye de devam edeceğiz. İnşallah 36. haftayı tamamlayıp bebeişine sağlıkla kavuşacaksın. Hiç panik yapma. Canını da sıkma. Bir arkadaşım 2 sene öncesenin gibi 26. haftasında kasılmaları başladı hatta açılması bile oldu yatak istirahhati ile 38. haftada doğum yaptı. Şimdi turp gibi sağlıklı bir oğluşu var. İnşalla sen de bebeğine sağlıkla kavuşacaksın.
Canım bazen öyle sinir durumları olabiliyorAma bence eşin madem kadın tutalım diyor bence yorma kendini tut kadıı temizlet evini.
Ahh canım benim yaa! O gece zaten hepimzin ilk merak ettiği kişi sen oldun. Biz bursa da felaket allandık korktuk dedim venüs ne yaptı acaba... Ama çok şükür iyisin.
bu esinizin yapisina da bagli aslinda, bazi erkekler kesinlikle yapmaz cunku oyle yetistirilmisler. bizde baslarda sorun yasiyorduk ben hep evliligimizde esit olmamiz gerektigini anlatmaya calistim, evin icinde birlikte yasiyorsak, birlikte temizlik yapmaliyiz yoksa birimiz digerinden daha fedakar oldugu icin daha ustun olur falan filan....:) esim hic yemek yapmazdi mesela, simdi arada o da yapiyor ve kendini asti diyebilirim:) ama hoslanmasa mutfaga girmekten eminim girmezdi, erkekler birazcik kendi hoslandigi seyleri yapiyorlar sadece, biz ise her seyi yapmak zorundayiz. ama esimi hic zorlamadim, bak ayni saatte evden cikip ayni saatte eve giriyoruz ve islerimiz de ayni sayilir ama ben kadinim ve senden cok yoruluyorum, bana bazen yardim edersen daha kolay gelebilirz islerin ustesinden falan diye yaklasmaya calistim. yemek yapamiyordum zaten ama onu da heveslendirdim dunya mutfagindan yemekler ogrenelim, beraber yapariz falan diye kitaplar aldik... simdi cidden ikimizde gelistirdik kendimizi yemek konusunda... ama baskasi olsa yapmazdi sanirim, karakterle cok ilgili oldugunu dusunuyorum.
kızlar ben zaten hamile kaldığımdan beri 15 günde bir kadın alıyorum..ama annem geldi geçenlerde her işimi yaptı sağolsun sadece silme süpürme işinide kadına yaptrmak istemiyorum..hem 15günde bir aldığm için 15 gün boyunca süpürmesende olmuyor işte eşim bunu yapmıyor..hem hadi süpürmesın canı sağolsunda bari dağınıklığını toplasın ya çok mu zor..şarj aletlerini prizlerin üstünde bırakması,töşrtleti çorapları her şeyi beni deli ediyor artık...önceden gücüm vardı yapıyordum şimdi yapmak istemiyorum..her seferinde uyarmama gerek var mı çocuk değilki bu topla işte dağınıklığını
bu esinizin yapisina da bagli aslinda, bazi erkekler kesinlikle yapmaz cunku oyle yetistirilmisler. bizde baslarda sorun yasiyorduk ben hep evliligimizde esit olmamiz gerektigini anlatmaya calistim, evin icinde birlikte yasiyorsak, birlikte temizlik yapmaliyiz yoksa birimiz digerinden daha fedakar oldugu icin daha ustun olur falan filan....:) esim hic yemek yapmazdi mesela, simdi arada o da yapiyor ve kendini asti diyebilirim:) ama hoslanmasa mutfaga girmekten eminim girmezdi, erkekler birazcik kendi hoslandigi seyleri yapiyorlar sadece, biz ise her seyi yapmak zorundayiz. ama esimi hic zorlamadim, bak ayni saatte evden cikip ayni saatte eve giriyoruz ve islerimiz de ayni sayilir ama ben kadinim ve senden cok yoruluyorum, bana bazen yardim edersen daha kolay gelebilirz islerin ustesinden falan diye yaklasmaya calistim. yemek yapamiyordum zaten ama onu da heveslendirdim dunya mutfagindan yemekler ogrenelim, beraber yapariz falan diye kitaplar aldik... simdi cidden ikimizde gelistirdik kendimizi yemek konusunda... ama baskasi olsa yapmazdi sanirim, karakterle cok ilgili oldugunu dusunuyorum.
ah canım benim ya sen çok gerilmişsin artık o yüzdende herşey batıyodur şimdi sana takmamaya çalış artık ne diyelimki üzülme
Kesinlikle karakterle alakalı. Benim eşim aşırı derecede inattır. Yapmak istemediği birşeyi asla kimse yaptıramaz. Ama senin de dediğin gibi heveslendirmek ve ona olan ihtiyacımı anlattıktan sonra eşim bana şuan sürekli yardımcı oluyor. Saolsun yemek yoksa yemek yapıyor becerebildiğince ama o da yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?