slm kızlarr...nasılsınız umarım iyisinizdir.BEN EN S ON SİZE KARNIM SERTLEŞİYOR DİYE YAZDIKTAN SONRA DR UMU ARADIM 5 DK İÇİND E GEL DEDİ.büyük yazmışım silemicem özür.neyse taksiye atladım gittim karnımı görünce şaşırdı tabi dün akşamdan başladı dedim.rahim ağzı uzunlupu ölçtü ve kısalma olmuş.erken doğum tehdidi kasılmaları hemen durdurmak lazım dedi.kan idrar tahlili ardından nst ye alındım.bolca kasılma ve ağrı çıktı.halbuki ben hiç ağrı duymdım.direk yukarı yatış yaptı.serum falan bş de nidilat şsşmlş şlaç başlattı.akşama ciğer geliştşrci iğne oldum.10 gün kadar hastanede kaldım.32. haftaya kadar heyet raporu verdi.34 günlük.artık hep evde yatıyorum.tuvalet dışında kalkmak yasak hatta oturmak bile yerçekimine maruz kalmamak için.yarın kontrol var bakalım kısalma ne durumda inş olduğu yerde kalmıştır.bu kasılmalar kısalığa ve sonrasında açılmaya neden oluyormuş.halbuki ben cuma gitmiştim drta bana 1 ay sonra gel çok iyi herşey d emişti.1günde ne değişti anlamadım.idrarımda protein bile çıktı dr çok şaşırdı.iş mi yPTIN ğır mı kALDIRDIN DEDİ M hYIR SADECE GEZMEYE GİTTİM ORDADA HEP OTurdum.sanırım nazar d eğdi kızlar..herkes çok konuşmuştu karnımla ilgili ve kilomla ilgili.kayınvalidenme şimdi hak verdim.ben hastaneye yatınca haber vermedik kayınvalidemlere sonradan haberleri oldu.bi arkadaşı aramış diyomuş ki senin gelinin karnı ne öyle benim gelinin 2 haftası var onun bile böyle değil demiş.halbuki karnım çok olfuğundan değil ben hiç kndime kilo almadım boyumda uzun bebekte erkek olunca sadece karnım top yutmuş gibi sivri ve çok şker görünüyordu.onun gelini 19 kilo almıoş mesela kilosundan hamile gibi görünmüyor bile.bide arayıp nasıl b öyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.neyse işte böyle moralim çok bozuk benim.evde yatıyorum hep.ablamalar gelip yemeğimi yapıp temizliğimi yapıp gidiyorlar sağolsunlar.bakalım ne kadar daha dayanabilicez.inş 36 ya ulaşabilirim.ama zor görünüyor.inş bebeğim küveze girmez.pazar günmü bebeğimin odasını alacaktık ama kasılmam olunca çıkamadık sonrada hastaneye bütün parayı verdik sanırım odamız olmayacak bir süre.ama olsun diyorum o sağlıklıca vaktinde doğsunda bişey istemem.
evet insanın içinde olmalı birazda..bizde aynı saatte geliyoruz o tv karşısına geçiyor ben yemek yapıyorum...bide o senın asli görevin demiyor mu çileden çıkıyorum..aslında hareketlerinden çok sözleri kırıyor beni
kızlar ben zaten hamile kaldığımdan beri 15 günde bir kadın alıyorum..ama annem geldi geçenlerde her işimi yaptı sağolsun sadece silme süpürme işinide kadına yaptrmak istemiyorum..hem 15günde bir aldığm için 15 gün boyunca süpürmesende olmuyor işte eşim bunu yapmıyor..hem hadi süpürmesın canı sağolsunda bari dağınıklığını toplasın ya çok mu zor..şarj aletlerini prizlerin üstünde bırakması,töşrtleti çorapları her şeyi beni deli ediyor artık...önceden gücüm vardı yapıyordum şimdi yapmak istemiyorum..her seferinde uyarmama gerek var mı çocuk değilki bu topla işte dağınıklığını
bir erkege bir sey yap dersen sirf sen dedigin icin bile onu yapmayabilir. ya ben cok yoruluyorum, egilip kalkmak zor geliyor artik, coraplar icin suraya koyalim, tisortler icin buraya koyalim diye dusundum, sence nasil yapalim? baska bir yol var mi aklina gelen, onu uygulayalim azicik dikkatle daha uzun surelerde kadin cagirabiliriz, ama bunu ancak beraber hareket edersek basraniliriz ben bir cozum bulamiyorum aslinda, bak yine daginik, bana oneri getir nasil yapalim, oradan elde edecegimiz karla da baska bir sey yapabiliriz ama destegine ihtiyacim var falan filan tarzi bir konusma belki ise yarar, amac temizlik kararini kendi almali, kendi alirsa mutlaka yapar cunku..
canım ona bunları dediğimde evin neyi varki temiz diyor..:84: ya diyorum hamle kalmadan önce hiç evi bu halde görüyormuydn sen ama onun için sorun yok ona batmıyor..neyse ya konuşmayacağm artık kesin tavrımı koydum..içeri girdi kızartma yapıyor mutfağıda batıracak aygaz falan off,sonrada topla işin yoksA
o zaman hemen mudahale et, buldugun gibi buraksan bana yetr de:)
Yok canım imkansız işte o..kızrtma yapınca aygaz muhakkak batıyor bende her seferinde yıkıyorum demirleri aygazı siliyorum falan.o bunu yapmaz yediği bulaşığı yıkasa oda yeter..sen istedin diyor böyle olmasını dağıtıcam diyor
hmmmm... ya bence sana zorluk cikarmayan aksine destek ve yardimci olan bir tavir icinde olmasi yeterli. yoksa hicbir erkek bir kadin gibi temizlik yapamaz. boyle bir yaklasimi ona benimsetmeye calisiyorsan bence tartismalisin ama ocagin uzerindeki demiri temizlemiyor diye tartisirsak dirdirci oluruz, iliskimiz yipranir. hedefe yonelik tartismaliyiz yani :)
yok canım ya bende öyle birşey beklemiyorum zaten elbette benım gibi temzlk yapamaz..ama dağınıklığı ve sözleri çileden çıkarmaya bire bir..bugünü atlatayım başka birşey istemiyorum,iş yeri biraz kafamı dağıtır belki
oooo harika demek ki niyeti var, bence yavas yavas her seyi ogret ki sana hep yardimci olsun, niyeti olsun yeter aslinda, ileride gerekirse yardim edecek demek ki :) bilmiyorum demeleri yok mu he he:)bende diyorum ki sen muhendis degil misin, istersen her seyi cozebilirsin o zaman bir sey diyemiyor, baska bahane ariyor:)
slm kızlar nasılsınız biz oğlumla sınava gırdık geldık bı arkdasın dugunune ugradık cıktık eve geldık
oglum sınavda hıcdurmadı pıtır pıtır annesıneyardım ettı :)))
venus den haber yok yıne asanırım(((((((
Canım niyeti var olayını biz bşrkaç yıl önce aştıkşuan ihtiyacım olduğunda evi de süpürüyor, yemek de yapıyor. Allah razı olsun valla eşim benim bu dünyada ki yegane yardımcım, arkadaşım bal bla bla... bazen sinirlendiriyor değil ama olsun bende onu kızdırıyorumdur bazen :)))
Yani öncesinde de yardımcıydı ama şu dönemde annemden bile fazla yardımcı oldu bana
evet ya her sey normal, benim kasilmalarim icin de normal diyorlar, halbuki saatte 4 kez oluyor bazen...venus canim coook gecmis olsun iyi olmana cok sevindim. bütün gün yatmak pek hos bisey olmasa da sen dinlenmene bak cnm zaten 30. haftanin icindesin az kaldi 6-7 hafta daha dayanir bebisin de dikkat et kendine bizi habersiz birakma
peppermint canim üzme kendine 1 haftayi kapaticak kizin görüceksin. gurbet gercekten cok zor insanin kimsesi olmayinca cok kötü oluyo
ya kizlar benim kizim zaten cok hareketli bütün gün tekmeliyo nerdeyse bugün arkadasin kizinin dogum gününe gittik esimin arkadaslari falan vardi öyle vuruyo ki resmen karnimin sekli degisiyo arkadaslari bile sasirdi bu ne böyle diye bu kadari normal mi acaba yaa rahat mi edemiyo ki icerde... doktora gitmeme daha 10 gün var gerci burda doktorlar herseye normal diyolar kasilmalarim da oluyo cok bazen canimi yakiyo gerci ben hala ayirt edemiyorum cocuk mu ittiriyo rahim mi kasiliyo diye
benim eşimde sağolsun arada olsa yardım ediyo evde bir çocuk daha olunca benim işim daha zor olduğundan en azından onunla ilgikeniyo. dün hiç ayağa kalkasım yoktu yattım akşama kadar sağolsun eşimde çocuğu yedirdi içrid yemeklerimizi hazırladı. tabi yapmadığı zamanlarda olmuyo değil baktım üşenmeler başladı ahh karnım ağrıyo belim ağrıyo kasıklarım çok kötü diyorum hemen istirahate çekiliyorum mecbur kalıyo hehehehehe naz yapma zamanlarımız artık şimdi yapmıcazda ne zaman yapıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?