Kizlar bugun kasilmalarim icin hastaneye gittim tekrar bebegin kalp atislarini kaydettiler(bu nst mi bilmiyorum) normaldi, hatta o anda kasilma oldu ama yine de normal dediler(bebegin kalp atislari 150 den 60 a dustu ama karin sertlesince daha az algiliyor cihaz o yuzden dediler). Vajinadan ultrason ile acilmaya baktilar o da normalmis(yalniz canim cok acidi ve hala aciyor insallah enfeksiyona cevirmez). Gecen sali gunu idrarda enfeksiyon var demislerdi ama bugun ayni teste enfeksiyon yok dedi doktor, ilac kullanmaya devam etmene gerek yok dedi sanirim bosuna antibiyotik kullandim.
Kasilmalar icin:
- Agrin varsa ve bacaklarini cok acarak yuruyorsan olabilir dedi. kucuk kucuk adimlarla yuru dedi.
- Lifli gidalar tuket dedi(sanirim yanlis anlamadiysam kabizlik da etkiliyor kasilmalari).
- bol bol su tuket dedi.
- Eger istiyorsan demir ilacini degistir, bircok marka var belki bu kullandigin sende kasilmaya neden oluyordur dedi.
Birde dun hastaneyi aradigimda rahim cok duyarli, elini karnina koyma bu da kasilmaya neden olabilir demislerdi. bir de yavas yavas yuru ama egzersizleri sakin birakma demislerdi.
Bizde haberler boyle... Daha gecmisi okuyamadim umarim herkes iyidir...
Kızlarrr midem çok yanıyorrr
Boğazımdan asit geriye doğru çıkıyor, sabahtan beri mahvoldum...
Sizde de var mı böyle birşey?
herkese merhabaa:))
çoğu arkadaş ve ben şeker yüklemesi yaptırdık canım. benimki 100 lük tü çok şükür sorun çıkmadı.normal çıktı şekerim.
Arkadaşlar unnado da lansinoh kampanyası var.gebelikten itibaren kullanılan göğüs çatlakları için kreminden sipariş ettim ben .fiyatı çok uygun burda eczanede sormuştum 10 gramı 24 TL idi
Burada ise 56 gramı kargo bedeli dahil 31 TL oluyor.
Kullananlar çok memnun.Acaba ne zaman kullanmaya başlasam. doğum öncesi kullanılırsa göğüs çatlaklarını önlüyormuş
dedim yaa yarım saate kalmadı geldi bizim şekeyleyyyyyyyy:)
...pembiş patikler ihihhi...
...arkasında lavanta ve magneti vayyy...
haa bu arada şans bu yaa...okulda bi velim de kızıma pembiş patikler örüp o da hazırlıyormuş lavantalı:) ne ince insanlar var yaa....
resmi de çektim...buyrunuz efemmm...
Eki Görüntüle 201805
valla bazen karnım tas gıbı setlesıyo ve sadece sırt ustu rahatlıyo
genıslıyo bole bıraz rahat edıyorum sonra soluma donuyorum ama bu seferde benım oglan pıt pıt durmyo sureklı tekmelıyo bende rahat mı edemıyor acaba dıye sırt ustu yatıyorum tekrar
sabaha kadar bole dön dön uyuyoz ıste :)))
karnı catlayan yokmu hiç arkadaslarr((((
günaydın tüm annelere.
herkesler iyidir umarım.. kızlar bu hafta kontrolüm vardı doktora doğumu sordum,ben epiduralle normal doğum istiyordum ama gittiğim hastanede hafta sonları ve geceleri anestezi uzmanı olmuyormuş yani 8-5 doğurursam epidural olabilrim.sizce doktorumuda bırakıp bu vakitten sonra hastane mi değiştirsem yoksa ne çıkarsa bahtıma deyip devam mı etsem?
elinde olmadan mi surat asti acaba,
yazik ya;
dedigin gibi Allah olmayanlara da nasip etsin; bizimkilere de saglikli uzun omur versin
bizimkiler simdiye kadar hicbir igne almadilaR;
cinsiyeti belli olmadan once hergun ariyorlardi, belli olmadi mi, bisiler alcaz vs vs diye
cinsiyeti belli olali kac ay gecti, b hareket yok
ama ben beklemiyorum
esimle ikimiz zaten aldik bile herseyini (cok sukur )
cnm ne demekmis idrarda protein cikmasi durumu
preeklampsi mi yani ?
doktorun ne dedi
endiselenme, doktorun bilir tedavisini ve uygular; biseyin kalmaz
canini uzme yeterki
yok yok,
k.validelerden bahsediyordunuz ya,
k.validem, gorumcem arayip duruyorlardi cinsiyeti belli olmadi mi hala, bisey alamiyoruz falan diye..))
dedigin gibi Allah bize herseyimizi kendimiz yapacak gucu versin;
kimseye de muhtac etmesin (insallah )
İyi güzel haberler cnm yapacak birşey yok drun dediklerinden başka,
rahim ağzına da ultr karından bakıyorlar benim drumda dedi burası senin
rahim ağzın o da çok iyi anlamamıştım ne demek istediğini de sizden okuduğumdan anladım
bebekle arasında baya bir mesafe varmış gibiydi...
Hemen panik olma canim. Testi bir kez daha yaptirin cunku bazen yalanci pozitiflik cikabiliyormus. Bildigim kadariyla yatak istirahati ve bol su icimini oneriyorlar ama bundan once lutfen testi yenileyin.
günaydın anneler, sakın sırt üstü yatmayın, karnınıza masaj yapmayın..
günaydın tüm annelere.
herkesler iyidir umarım.. kızlar bu hafta kontrolüm vardı doktora doğumu sordum,ben epiduralle normal doğum istiyordum ama gittiğim hastanede hafta sonları ve geceleri anestezi uzmanı olmuyormuş yani 8-5 doğurursam epidural olabilrim.sizce doktorumuda bırakıp bu vakitten sonra hastane mi değiştirsem yoksa ne çıkarsa bahtıma deyip devam mı etsem?
canm hersey normal cok sukur;
varsin minyon olsun benim kizimda napalim. yeterki saglikli olsun da, dogunca kilo aldiririm ben ona
annem elinden gelse canini verir de dedigin gibi abimler var; tum vaktini onlar aliyorlar simdi,
kadincagiz yine de dun sabah yemek yapmis gondermis bana; artik 7 aylik oldun, ayaklarin sismis ; yemek yapamazsin, al malzeme ne istiyorsan getir soyle , ben pisireyim diyor
insallah sen de bebek dogunca rahat edersin cnm.
benim asil sikintim dogumdan sonra :-(
cnm aynen benim esimde sagolsun cok yardimci bana;
en azindan daginikligi yok,
ortaligi dagitmaz; sofrayi hazirlar, kaldirir, bulasik mak.dizer bosaltir,
evi de supuruyor; gecen hafta mecbur kaldi kendi utulerini de yapti
bana bir is yaptirmiyor simdi,
o da elinden geldigince yapiyoroyle silemiyor toz alamiyor; evimiz biraz tozlu ama idare ediyoruz;
kadin da cagirmiyorum simdilik; h.ici yokum; h.sonu da ozel islerimiz vs oluyor; kadinin basinda duracak vakit olmuyor
oyle boyle idare ediyoruz iste
esimin tek yemek gelmiyor elinden
kızlar benden başka şeker yüklemesini yaptırmayan var mı? bu topiğin en küçük bebişi benimki sanırım tarih olarak.o yüzden her şeyi en son be yaptırıyorum..bu çarşamba olacak tokluk şeker yüklemesi hayırlısı bakalım
Kızlar,
idrarda protein çıktı... Tansiyonumda yükselip duruyordu. Napıcam ben şimdi???
kızlar deterjan olarak roxy kullanan var mı nasıl memnun kaldınız mı?
Şimdide gelelim benden haberlere ctesi dr gittik...
açlık 76 tokluk 95 çıktı şükür dr a daha göstermedim ama iyi sonuçlar,
kızım 1,500 kg olmuş 28+6 dık ama başından beri olduğu gibi
gene önde gidiyor 1 hft 29+6 ultr.göre
en çok da sevindiğim şeker yüzünden diyet yapıyordum 2 ayda 2 kilo anca almışım
toplamda 9 kilo biraz daha dikkat etsem 11-12 ile kapatabilsem ne kadar güzel olur)
kizlar;
mide sikayetleri icin doktorum bana rennie surup verdi,
cok rahatsiz oldugumda ondan iciyorum,
catlak derseniz simdilik yok Allah'a sukur,
ins. olmaz da.
gogus ucu kremini ben de lansinoh aldim; 56 gr %50 indirimdeydi jokerde 19 'a mi ne almistim
lansinoh donem donem magazalarda indirime giriyor (e-bebek, joker, mothercare vs )
takip edip indirimden alin isterseniz kizlar
kızlar deterjan olarak roxy kullanan var mı nasıl memnun kaldınız mı?
Çok güzel güle güle kullanın cnm
Dun aksam oturdugum yerden kalkamadim. Kalca kemigimin arkasinda bir yerler agridi topallayarak yurudum bir sure...Sonra netten arastirdim, kalca kemiginin eklem yerlerinin biraz yer degsitirmesi, oradaki eklemin bebegin gecisi icin biraz daha bukulebilme ozelligine girmesi bu agriya neden oluyormus.:26:
kizlar epiduralli normal dogum nasil oluyor???
Kizlar ben bebegin giysilerini yikadim ama makinanin ici cok fazla kopurdu, tam durulanmamistir az deterjan koyrak tekrar mi yikasam sizce? Deterjanin bebege zarari vardir degil mi?
canim burda ona PDA diyolar normal dogumda belinden vuruluyo sancilarin agrisini hissetmiyomussun ya da sadece baski seklinde hissediyomussun ama ikinma kabiliyetini kaybetmiyomussun acisiz normal dogummus kisacasi ama nasil yapildigini dogum yapicagim hastanede gösterdikten sonra yaptirip yaptrimakta tedirgin oldum ben acikcasi
cnm zaten epidurel zer.de, bebegi aldiktan sonra snin bikac dk. gogsune koyuyorlarmis, sonra da bebegi alip goturuyorlar ve senin dikislerinle ugrasmaya basliyorlarmis, 45 dk-1 saat dikisleri beklemek zor oluyormus;Arkadaslar, benim daha once gecirdigim laparoskopi operasyonlari nedeniyle hersekilde sezeryan olacak. Ben de epiduralli sezeryan istiyordum, bebegimi hemen gormek istiyordum fakat ogrendim ki genel anestezi olmasi gerekiyormus.Ben her gun 2 doz kan sulandirici yapiyorum ve epiduralli kan sulandirici kullananlar icin buyuk riskmis, o yuzden genel anesteziye kendimi alistirmaya calisiyorum. Kan sulandirici kullanan Redmask ve bir arkadas daha vardi sanirim.
bence her seyini kendin al ki kimsenin söz hakki olmasin ailen/bebegin uzerinde... Ben kimseden bir sey istemiyorum, hatta almasinlar diye ugrasiyorum. Az olsun benim olsun insallah...
Evet cnm sen yeniden durulamaya at allah korusun alerji filan olur cnm onların ciltleri o kadar hassaski ilk 1-2 ay mis gibide kokarlar...
hmm ben bir video izlemistim, omirilige igne vuruyorlardi. Bu mu epidural demek? burada pek yaygin degil sanirim bu uygulama cunku arkadasim dogurmak uzere ama hic bundan bahsetmedik, ilac alacak sadece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?