2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İyi güzel haberler cnm yapacak birşey yok drun dediklerinden başka,
rahim ağzına da ultr karından bakıyorlar benim drumda dedi burası senin
rahim ağzın o da çok iyi anlamamıştım ne demek istediğini de sizden okuduğumdan anladım
bebekle arasında baya bir mesafe varmış gibiydi...

Arkadaslar Merhaba,

Kızlarrr midem çok yanıyorrr

Boğazımdan asit geriye doğru çıkıyor, sabahtan beri mahvoldum...

Sizde de var mı böyle birşey?

Ben gebelikten once yasiyordum. Yemekten hemen sonra uzanmak - yatmak yasak, az az, sik sik yemek yemek oneriliyor. Yagli, baharatli, fermente edilmis yiyeceklerden de uzak durursan iyi olur. Ama gebelikte bir sekilde yasandigi icin Gaviscon gebe dostu suruptan evde bulundurman da da fayda var. Gecmis olsun.

Dogumdan iki hafta once kullanilmaya baslanmasi oneriliyor.

Ayyy cokkkk sekerler, gule gule kullanin.

Karnimda bir sey yok ama belimin alt kismi catladi.

Bence planlarini degistirme zaten sezeryan planli oluyor, ona gore kararini verirsin ve sezeryan her zaman beklenen dogum tarihinden once yapiliyor. Benimki de sezeryan olacak, umarim hersey planladigimiz gibi gider.:13:

Arkadaslar, benim daha once gecirdigim laparoskopi operasyonlari nedeniyle hersekilde sezeryan olacak. Ben de epiduralli sezeryan istiyordum, bebegimi hemen gormek istiyordum fakat ogrendim ki genel anestezi olmasi gerekiyormus. Ben her gun 2 doz kan sulandirici yapiyorum ve epiduralli kan sulandirici kullananlar icin buyuk riskmis, o yuzden genel anesteziye kendimi alistirmaya calisiyorum. Kan sulandirici kullanan Redmask ve bir arkadas daha vardi sanirim.

bence her seyini kendin al ki kimsenin söz hakki olmasin ailen/bebegin uzerinde... Ben kimseden bir sey istemiyorum, hatta almasinlar diye ugrasiyorum. Az olsun benim olsun insallah...

Bana da gösterdi ultrasondan ama canim cok yaniyordu doktor tamam deyince baktigimdan da bir sey anlamayinca sormadim, tamammis dedim:) Ama keske bosu bosuna antibiyotik vermeselerdi, ona biraz uzuldum

Hemen panik olma canim. Testi bir kez daha yaptirin cunku bazen yalanci pozitiflik cikabiliyormus. Bildigim kadariyla yatak istirahati ve bol su icimini oneriyorlar ama bundan once lutfen testi yenileyin.

Bence de canım,gebelikten önce benimde hep protein çıkardı böbreklerimde bi sorun olduğunu düşünüyordu doktor ancak 24 saatlik idrar testi yapıldı negatif çıktı asıl sonucu veren de 24 saatlik idrar testiymiş. Tit'lerde genelde çıkabilen bişeymiş protein.

günaydın anneler, sakın sırt üstü yatmayın, karnınıza masaj yapmayın..

Benim dr. um istediğin gibi yat dedi. İlla sola döneceğim diye kendini zorlama sonra uykusuz ve yorgun olursun. Bira sırt üstü yatmaktan hiçbirşey olmaz dedi. Birde bu çatlak önleyici kremleri süreken dairesel hareketlerle sürün yazıyor. Doğal olarak masaj gibi oluyor onu ne ypacağız??? kafam karıştı.

Canım bence dr. unla konuş belki başka yerde yaptırıyordur. Allah göstermesin Bebiş dr. un verdiği sezeryan tarihinden önce ve gece geldi diyelim ne olacak?? bu sefer hiç bilmediğin bir doktora hiç bilmediğin bir hastanede mi doğum yapacaksın???

Bebişte herşey normalse sorun yok demektir
Annen için bu evre baya zor olacak desene. allah yardımcınız olsun valla. Peki sen bir ara bakıcı tutup 3 çocuğu bir araya almayı falan dülşünüyordun, annen de başlarında duracaktı ??? konuştun mu abinlerle?

Canım umarım şeker değerlerin normal çıkar :))

Kızlar,
idrarda protein çıktı... Tansiyonumda yükselip duruyordu. Napıcam ben şimdi???

Canım bence hemen doktorunla görüş. Bu preeklampsi anlamına gelebilir. Yemeklerden tuzu komple çıkartıp, bol sıvı almalısın. Protein tüketimini de kontrol altında tutmand fayda var.

kızlar deterjan olarak roxy kullanan var mı nasıl memnun kaldınız mı?

Ya ben şimdiye kadar birşey yıkamadım, annem bazı şeyleri yıkamıştı ama o da o ilk başlarda ne kullnacağımızı bilmediği için organik sabun tozu ile yıkadı. Ama geçen bir yerde okudum belki de buradan biri yazdı hatırlayamıyorum. Toz deterjanlar makinayı bozuyor diye ona kafam takıldı. Yoksa birçeok kişi roxy' i öneriyor...

maşallah canım hem sana hem bebişine :)))) 11- 12 olmazda 13 -14 olsun çok mühim değil. 2 ayda 2 kg büyük başarı

Ben bu kremin lazım olacağını bilmiyodum havuzlu handa kadınlar verdi de ben doktoruma sorayım dedim almadım almak gerekiyor o zaman değil mi?

Dun aksam oturdugum yerden kalkamadim. Kalca kemigimin arkasinda bir yerler agridi topallayarak yurudum bir sure...Sonra netten arastirdim, kalca kemiginin eklem yerlerinin biraz yer degsitirmesi, oradaki eklemin bebegin gecisi icin biraz daha bukulebilme ozelligine girmesi bu agriya neden oluyormus.:26:

kızlar deterjan olarak roxy kullanan var mı nasıl memnun kaldınız mı?

canim ben kullandim türkiyedeyken aldigimiz bütün esyalari onunla yikadik ve simdi burda onun gibi deterjan bulamiyorum ben cok memnun kaldim mis gibi bebek kokuyo sanki esyalar ve yumusatica da gerekmiyo ayrica bitkisel dogal sabun

Çok güzel güle güle kullanın cnm

sagol canim :)

Bu agri benim sag bacagimda oluyor ama önemsememistim. Topallayarak yuruyorum artik

kizlar epiduralli normal dogum nasil oluyor???

canim burda ona PDA diyolar normal dogumda belinden vuruluyo sancilarin agrisini hissetmiyomussun ya da sadece baski seklinde hissediyomussun ama ikinma kabiliyetini kaybetmiyomussun acisiz normal dogummus kisacasi ama nasil yapildigini dogum yapicagim hastanede gösterdikten sonra yaptirip yaptrimakta tedirgin oldum ben acikcasi

Kizlar ben bebegin giysilerini yikadim ama makinanin ici cok fazla kopurdu, tam durulanmamistir az deterjan koyrak tekrar mi yikasam sizce? Deterjanin bebege zarari vardir degil mi?

Kizlar ben bebegin giysilerini yikadim ama makinanin ici cok fazla kopurdu, tam durulanmamistir az deterjan koyrak tekrar mi yikasam sizce? Deterjanin bebege zarari vardir degil mi?

Evet cnm sen yeniden durulamaya at allah korusun alerji filan olur cnm onların ciltleri o kadar hassaski ilk 1-2 ay mis gibide kokarlar...

hmm ben bir video izlemistim, omirilige igne vuruyorlardi. Bu mu epidural demek? burada pek yaygin degil sanirim bu uygulama cunku arkadasim dogurmak uzere ama hic bundan bahsetmedik, ilac alacak sadece...

cnm zaten epidurel zer.de, bebegi aldiktan sonra snin bikac dk. gogsune koyuyorlarmis, sonra da bebegi alip goturuyorlar ve senin dikislerinle ugrasmaya basliyorlarmis, 45 dk-1 saat dikisleri beklemek zor oluyormus;
benim o yuzden icim epidurele isinmiyor,
normal epidurel dogumda da ikinmak zor oluyormus, o yuzden istemiyorum

amann ya hakkimizda hayirlisi olsun demek en guzeli sanirim

bence her seyini kendin al ki kimsenin söz hakki olmasin ailen/bebegin uzerinde... Ben kimseden bir sey istemiyorum, hatta almasinlar diye ugrasiyorum. Az olsun benim olsun insallah...

aynen cnm, ben de oyle dusunuyorum

bu arada sana da gecmis olsun cnm, neyseki bir sorun cikmamis doktorda
ben de okumustum; karni oksamak kasilmalari artirip erken doguma neden olabiliyormus;
esiniz bile bebegi sevip konusurken fazla gezdirmesin elini karninizda, dikkat edin

bir de gogus ucuna dokunmak da ayni sekilde dogumu baslatabilirmis,

Evet cnm sen yeniden durulamaya at allah korusun alerji filan olur cnm onların ciltleri o kadar hassaski ilk 1-2 ay mis gibide kokarlar...

sacma bir soru gibi gelebilir ama yeniden azicik da olsa deterjan koymama gerek var mi? yoksa durulasam yeter mi? Ne bileyim mikrop olmasin diye deterjan atsam mi diyorum da...

hmm ben bir video izlemistim, omirilige igne vuruyorlardi. Bu mu epidural demek? burada pek yaygin degil sanirim bu uygulama cunku arkadasim dogurmak uzere ama hic bundan bahsetmedik, ilac alacak sadece...

evet cnm, sancilar baslar baslamaz omurilige epidureli takiyorlar (bir kanal aciyorlar bir nevi )
sonra o kanaldan anestezik igne yapiyorlar;
igne yetersiz gelirse de acik olan kanaldan tekrarliyorlar

ikinmayi zorlastiriyormus; hissetmedigin icin tam olarak ikinamiyormussun ben oyle okudum,

ama acilmasi guzel olan, bebegi duz gelen, ve sancilari da iyi olan bir anne adayi icin super agrisiz bi yontem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…