hmm anladim. Bende bebek odasi yapacagim odayi gayet buyuk hayal ediyorum ama dediginiz gibi bir durumla karsilasabilirim, hayalimde her sey sigiyor he he :) Karyoladan memnun musun canim? Begendin mi?
Canı açıkçası daha kaliteli birşeyler bekliyordum. Yada benim şu sıralar beklentilerim biraz fazla olabilir emin değilim.
arkadaslar, benim daha once gecirdigim laparoskopi operasyonlari
nedeniyle hersekilde sezeryan olacak. Ben de epiduralli sezeryan istiyordum, bebegimi hemen gormek istiyordum fakat ogrendim ki genel anestezi olmasi gerekiyormus.ben her gun 2 doz kan sulandirici yapiyorum ve epiduralli kan sulandirici kullananlar icin buyuk riskmis, o yuzden genel anesteziye kendimi alistirmaya calisiyorum. Kan sulandirici kullanan redmask ve bir arkadas daha vardi sanirim.
canim senin durumun bende de kötü valla burda secebilecigin bi sürü hastane var onun disinda simdiye kadar her ay doktora gitmiyodum da bundan sonra her ay doktora gidicem . bundan once 1 ay ebe 1 ay doktordu simdi 15 günde ebe 15 günde doktor . bu kontrollerin 15 güne bi inmesi beni biraz daha rahatlatti valla en azindan ebeye de gitsem kalp atislarini falan dinliyo karnimdaki kasilmalara falan bakiyo
kizlar;
benim kizim biraz minyon gozukuyor?
1-2 yenidogan almak istiyorum o yuzden
wenice'in 50 beden'i nasil sizce? Alan oldu mu; kaliplari buyuk ya da kucuk mu?
50 beden 3 kg icin uygun olur mu?
canım ben 50 beden almıştım bi takım weniceden değil ama .. O kadar küçük geldi ki gözüme anlatamam.. Mothercarein yeni doğanın dan az biraz daha küçük.. Ama 3 kilo minnoş kızına kesinn olur tatlım..ben de kilosunu az çok anladıktan sonra alıcam.. Bence bi takım al çook güzel wenice takımı
Ya evet bana da garip gelmiyor degil ama alisiyorum :) Sanirim burada da 32. haftadan sonra 15 gune indiriliyor ebe görusmeleri. Buranin guzel yani en ufak bir suphen olsun aninda gidip doktor görebiliyorsun ve hicbir ucret ödemiyorsun. Ama mutlaka bir sikayetin olmali :) Mesela gecen hafta sali gunu de bugun de bebegin kalp atislarini kaydettiler( kasilman varsa cihaz uyari verecek dediler sanirim bu nst idi, uzerinde yazmiyordu he he :) ), ultasonda bebege baktilar, acilmam var mi kontrol edildi, tekrar idrar yolu enfeksiyonuna bakildi. Bunlar masrafli seyler degil sonucta ama hastaneye de yatsam, hicbir ucret ödemiyorum. Bebek dogunca onlar bana bir yardimda bulunacaklar her ay ama öyle cok degil 500 ytl ye karsilik geliyor sanirim.
ne güzelmiş yaşadığın yer türkiede ebe görmüyorsun hiç!!!ben çanakkaledeyim burada bir devlet bir üniversite bir de özel hastane var.ben ilk 5 ay özel hastaneye gittim doktorum hiç konuşmuyordu!!!!5 dakika ultrasonla bakıyor bir sürü tahlil yazıyor 15 günde bir çağırıyordu!ama burda çok meşhur herkes onda doğum yapıyor.ben baktım olmucak iletişim sıfır bıraktım.şimdi doktorumun özel muayenehanesi var ayda bir çağırdı şimdiye kadar her seferde 120 lira ödüyorum tahlilleri yazıyor ilçede hastanede ücretsiz yaptırıyorum ama çok ilgili sorduğum her soruya cevap alabiliyorum.doğuma gelince tam karar veremedim aslında.maddi olarak özel hastanede yapmama engel yok ama hem ben hem de eşim özel hastanelere ticarethane gözüyle baktığımız için devlette yapmak istiyorum.ama devlette de nazlanamıyorsun kimse senle ilgilenmiyor!doktorum özel çalıştığı ve ben devlet hastanesi düşündüğüm için doğuma ekstra ücret karşılığında eşi girecek!!buda saçma ekstra para vereceksem neden özelde yapmıyayım doğumu!!anlayacağın henüz karar veremedim!ama Allahtan dileğim normal doğum olsun hiç hastanede kalmadan evime döneyim yavrumla...demek istediğim şu aslında eğer doğum normal olursa bir ebe görcem yok olmazsa ebe yüzü görmeden doğurcam)
kizlar,
beni doktorum 3 haftada cagiriyordu,
artik 15gune indirdi; sizin de oyle mi?
8. aydan sonra haftada 1 mi gidicez ??? nst ye ne zaman girmeye baslicaz ?
[B .!.:My_Little_Sun_Shine;19445516[/B]]Hayyydaaa! Ben de laparoskopi geçirdim şimdi normal ihtimalim ortadan kalktı mı? Ya ben dr. a normal falan konusunu her soruşumda kapatıyor daha erken son anda belli olur diyordu ama acaba normal için hiçbir şansım kalmadı mı???(((
Hafta sonu benim de öyle oldu hatta 2 hafta öncede olmuştu. Bende bebek için vücut hazırlanıyor diye tahmin etmiştim. Doğru demekki...
Doktorunla iyice konus canim. Benim her detayli ultrasonda laparoskopi yapilan yerlerin izlerini goruyorlar, 4 ayri doktor sezeryan onerdi! Ama senin tek operasyonsa ve izlerin az ise normale cevirebilirler. Aslinda bir bakima doktorun da hakli, normal dogum icin hazirlanip sezeryana alinanlari da cok duyuyoruz. Hatta bugun bir arkadasim bebegin kafasi buyuk oldugu icin karar degistirme asamasina geldiklerini soyledi. Hakkimizda hepsi icin de hayirlisi olsun, saglikla-miadinda gelsin bebeklerimiz insallah.:13:
Kızlarr haftasonu mothercare den aldığımız karyolayı kurduk. Ya karkoya düşündüğüm den büyük veya oda küçük(( istediğim gibi konumlandıramadım karyolayı dolayısıyla kafamda ki tüm dekorasyon fikireleri elendi (( (Off oda da her taraf ya kapı ya pencere )
Artik canim yeni duruma gore hareket edip eminim en iyi konumu ayarlayacaksin. Bir sure sonra alisirsin diye dusunuyorum.
Bu agri benim sag bacagimda oluyor ama önemsememistim. Topallayarak yuruyorum artik
Sanirim ayni nedenden dolayi, benimki gelip gidiyor.
Kizlar ben bebegin giysilerini yikadim ama makinanin ici cok fazla kopurdu, tam durulanmamistir az deterjan koyrak tekrar mi yikasam sizce? Deterjanin bebege zarari vardir degil mi?
Kesinlikle iyice durula, tek durulamada calistir. Bebeklerimizin cildi cokkk hassas olacak.:13:
cnm zaten epidurel zer.de, bebegi aldiktan sonra snin bikac dk. gogsune koyuyorlarmis, sonra da bebegi alip goturuyorlar ve senin dikislerinle ugrasmaya basliyorlarmis, 45 dk-1 saat dikisleri beklemek zor oluyormus;
benim o yuzden icim epidurele isinmiyor,
normal epidurel dogumda da ikinmak zor oluyormus, o yuzden istemiyorum
amann ya hakkimizda hayirlisi olsun demek en guzeli sanirim
Evet bence de hakkimizda hayirlisi olsun. Saglikla gelsin bebeislerde...Her iki durumda da olumlu olumsuz taraflar var, normal dogum da bile....Bir arkadasim 27 saat dogum sancisi cekmis...
aynen cnm, ben de oyle dusunuyorum
bu arada sana da gecmis olsun cnm, neyseki bir sorun cikmamis doktorda
ben de okumustum; karni oksamak kasilmalari artirip erken doguma neden olabiliyormus;
esiniz bile bebegi sevip konusurken fazla gezdirmesin elini karninizda, dikkat edin
bir de gogus ucuna dokunmak da ayni sekilde dogumu baslatabilirmis,
hmmm tr de de devlette dogum yaparsan ebe yardimci oluyor, doktor istersen ekstra ödemen gerekiyor yani anladim. Ben olsam sanirim universite hastanesinden bir doktora giderdim, universite hastanesinde dogum yapar ve doktoruma doguma girmesi icin istedigi parayi öderdim. Ufff zor bir kararmis ama sanirim bir an önce karar vermek lazim yoksa ani bir dogumda ne yapacaksiniz???
Ya simdi bir daha okudum da haklisin, para ödeyeceksen neden özelde yapmayasin dogumu.... Valla zor kararmis... Burada para da versen doktor girmez doguma zaten bir doktorum bile yok
Buradaki fark dogumdan sonra 3 gun hastanede kaliyorsun özel odada esinle beraber... gunluk 50 ytl gibi bir sey... Sana bebek bakimi hakkinda yardimci oluyorlar falan... Sanirim bende isterdim bir doktorum olsun ve dogumuma girsin ama buradaki sisteme de alistim gibi gibi :)
Evet cnm sen yeniden durulamaya at allah korusun alerji filan olur cnm onların ciltleri o kadar hassaski ilk 1-2 ay mis gibide kokarlar...[
çok erken değil mi?ben daha oda almadım 1 defa baktık sadece.kıyafetler filan yok ortada.geç mi kalıyorum
Ben en azindan bir takimi olsun dedim, kismetse insallah oglum giyer... Sonra cok begendiklerimi yavas yavas aldim.
aslında tüm kontroller tamsa doktor şart değildir herhalde eskiden anneler 15 günde bir doktor mu görmüş bak hepimiz sağlıklıyız)ben de senin yerinde olmak isterdim :eşimin yanımda kalmasını tercih ederim.burada doğum devlet ya da üniversitede olursa eşin kalması mümkün değil zaten odalr da tek kişilik değil o yüzden doktora para vercez birazda odayı ayarlasın tek kalabileyim diye!!ayrıca anne ve kayınvalide dururken eşin kalmasını onaylamazlar!!bide o tantana var.ama olurda doğum özelde olursa ben de eşimin kalmasını istiyorum kimse kırılıp gücenmesin yüz yıllık adetler umumda değil doğrusu ben yanımda kocamı isterim )
ben de doğuma eşimin gelmesi taraftarıyım.hastane ile konuşmadık ama eşim pek yanaşmıyor heyecanlanırım tansiyonum düşer bir de benle mi uğraşırlar diyor.ama en çok onu istiyorum yanımda.annem ve kayınvalidem zaten farklı şehirlerde.annem yetişemeyecek çalıştığı için.kayınvalidem ve doğumhane aynı cümle içinde hiç sempatik değil bence.
sonrasını daha çok düşünüyorum ben tek çocuğum o yüzden kardeş vs tecrübem bile yok nasıl tutulur yukanır altı değiştirilir falan sıfırım.internetten video izledim oyuncak bebeğin altını değiştirip yıkıolar falan onu ben de yaparım insanın elinin altında minicik can olması başka...
Ya evet bana da garip gelmiyor degil ama alisiyorum :) Sanirim burada da 32. haftadan sonra 15 gune indiriliyor ebe görusmeleri. Buranin guzel yani en ufak bir suphen olsun aninda gidip doktor görebiliyorsun ve hicbir ucret ödemiyorsun. Ama mutlaka bir sikayetin olmali :) Mesela gecen hafta sali gunu de bugun de bebegin kalp atislarini kaydettiler( kasilman varsa cihaz uyari verecek dediler sanirim bu nst idi, uzerinde yazmiyordu he he :) ), ultasonda bebege baktilar, acilmam var mi kontrol edildi, tekrar idrar yolu enfeksiyonuna bakildi. Bunlar masrafli seyler degil sonucta ama hastaneye de yatsam, hicbir ucret ödemiyorum. Bebek dogunca onlar bana bir yardimda bulunacaklar her ay ama öyle cok degil 500 ytl ye karsilik geliyor sanirim.
Arkadaslar, benim daha once gecirdigim laparoskopi operasyonlari nedeniyle hersekilde sezeryan olacak. Ben de epiduralli sezeryan istiyordum, bebegimi hemen gormek istiyordum fakat ogrendim ki genel anestezi olmasi gerekiyormus.Ben her gun 2 doz kan sulandirici yapiyorum ve epiduralli kan sulandirici kullananlar icin buyuk riskmis, o yuzden genel anesteziye kendimi alistirmaya calisiyorum. Kan sulandirici kullanan Redmask ve bir arkadas daha vardi sanirim.
Kizlar bugun kasilmalarim icin hastaneye gittim tekrar bebegin kalp atislarini kaydettiler(bu nst mi bilmiyorum) normaldi, hatta o anda kasilma oldu ama yine de normal dediler(bebegin kalp atislari 150 den 60 a dustu ama karin sertlesince daha az algiliyor cihaz o yuzden dediler). Vajinadan ultrason ile acilmaya baktilar o da normalmis(yalniz canim cok acidi ve hala aciyor insallah enfeksiyona cevirmez). Gecen sali gunu idrarda enfeksiyon var demislerdi ama bugun ayni teste enfeksiyon yok dedi doktor, ilac kullanmaya devam etmene gerek yok dedi sanirim bosuna antibiyotik kullandim.
Kasilmalar icin:
- Agrin varsa ve bacaklarini cok acarak yuruyorsan olabilir dedi. kucuk kucuk adimlarla yuru dedi.
- Lifli gidalar tuket dedi(sanirim yanlis anlamadiysam kabizlik da etkiliyor kasilmalari).
- bol bol su tuket dedi.
- Eger istiyorsan demir ilacini degistir, bircok marka var belki bu kullandigin sende kasilmaya neden oluyordur dedi.
Birde dun hastaneyi aradigimda rahim cok duyarli, elini karnina koyma bu da kasilmaya neden olabilir demislerdi. bir de yavas yavas yuru ama egzersizleri sakin birakma demislerdi.
Bizde haberler boyle... Daha gecmisi okuyamadim umarim herkes iyidir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?