2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hmm anladim. Bende bebek odasi yapacagim odayi gayet buyuk hayal ediyorum ama dediginiz gibi bir durumla karsilasabilirim, hayalimde her sey sigiyor he he :) Karyoladan memnun musun canim? Begendin mi?

Canı açıkçası daha kaliteli birşeyler bekliyordum. Yada benim şu sıralar beklentilerim biraz fazla olabilir emin değilim.

kizlar,

beni doktorum 3 haftada cagiriyordu,

artik 15gune indirdi; sizin de oyle mi?

8. aydan sonra haftada 1 mi gidicez ??? nst ye ne zaman girmeye baslicaz ?

Canı açıkçası daha kaliteli birşeyler bekliyordum. Yada benim şu sıralar beklentilerim biraz fazla olabilir emin değilim.

Görmeden mi aldin karyolayi yoksa eve kurunca bekledigin gibi olmadi mi? Bende karyola konusunda mothercare mi ikea mi hala kararsizim. Rengine karar verdim ama beyaz istiyorum :)

Merhaba kızlar işyerimde oda değiştirdim bu saate kadar anca bağlantı kurduk.. Valla okuyamıyorum forumu diye strese girmiştim.. Oda arkadaşlarım da odam da çook iyi.. Serin bi kere. Diğer cephede kavruluyodummm..

azra3437 de kullanıyo... Napalım hayırlısı olsun ben de cmt gidicem bakalım bişey diycek mi doğumla ilgili falan...

Ya evet bana da garip gelmiyor degil ama alisiyorum :) Sanirim burada da 32. haftadan sonra 15 gune indiriliyor ebe görusmeleri. Buranin guzel yani en ufak bir suphen olsun aninda gidip doktor görebiliyorsun ve hicbir ucret ödemiyorsun. Ama mutlaka bir sikayetin olmali :) Mesela gecen hafta sali gunu de bugun de bebegin kalp atislarini kaydettiler( kasilman varsa cihaz uyari verecek dediler sanirim bu nst idi, uzerinde yazmiyordu he he :) ), ultasonda bebege baktilar, acilmam var mi kontrol edildi, tekrar idrar yolu enfeksiyonuna bakildi. Bunlar masrafli seyler degil sonucta ama hastaneye de yatsam, hicbir ucret ödemiyorum. Bebek dogunca onlar bana bir yardimda bulunacaklar her ay ama öyle cok degil 500 ytl ye karsilik geliyor sanirim.

kizlar;

benim kizim biraz minyon gozukuyor?
1-2 yenidogan almak istiyorum o yuzden

wenice'in 50 beden'i nasil sizce? Alan oldu mu; kaliplari buyuk ya da kucuk mu?
50 beden 3 kg icin uygun olur mu?

canım ben 50 beden almıştım bi takım weniceden değil ama .. O kadar küçük geldi ki gözüme anlatamam.. Mothercarein yeni doğanın dan az biraz daha küçük.. Ama 3 kilo minnoş kızına kesinn olur tatlım..ben de kilosunu az çok anladıktan sonra alıcam.. Bence bi takım al çook güzel wenice takımı

sagol cnm benim;
1 tk siparis verdim bakalim.
ciciler topigine de koydum fotosunu;

tlf. acip sordum, 50 beden hastane cikisi bedeni oluyor dediler.

ne güzelmiş yaşadığın yer türkiede ebe görmüyorsun hiç!!!ben çanakkaledeyim burada bir devlet bir üniversite bir de özel hastane var.ben ilk 5 ay özel hastaneye gittim doktorum hiç konuşmuyordu!!!!5 dakika ultrasonla bakıyor bir sürü tahlil yazıyor 15 günde bir çağırıyordu!ama burda çok meşhur herkes onda doğum yapıyor.ben baktım olmucak iletişim sıfır bıraktım.şimdi doktorumun özel muayenehanesi var ayda bir çağırdı şimdiye kadar her seferde 120 lira ödüyorum tahlilleri yazıyor ilçede hastanede ücretsiz yaptırıyorum ama çok ilgili sorduğum her soruya cevap alabiliyorum.doğuma gelince tam karar veremedim aslında.maddi olarak özel hastanede yapmama engel yok ama hem ben hem de eşim özel hastanelere ticarethane gözüyle baktığımız için devlette yapmak istiyorum.ama devlette de nazlanamıyorsun kimse senle ilgilenmiyor!doktorum özel çalıştığı ve ben devlet hastanesi düşündüğüm için doğuma ekstra ücret karşılığında eşi girecek!!buda saçma ekstra para vereceksem neden özelde yapmıyayım doğumu!!anlayacağın henüz karar veremedim!ama Allahtan dileğim normal doğum olsun hiç hastanede kalmadan evime döneyim yavrumla...demek istediğim şu aslında eğer doğum normal olursa bir ebe görcem yok olmazsa ebe yüzü görmeden doğurcam)

hmmm tr de de devlette dogum yaparsan ebe yardimci oluyor, doktor istersen ekstra ödemen gerekiyor yani anladim. Ben olsam sanirim universite hastanesinden bir doktora giderdim, universite hastanesinde dogum yapar ve doktoruma doguma girmesi icin istedigi parayi öderdim. Ufff zor bir kararmis ama sanirim bir an önce karar vermek lazim yoksa ani bir dogumda ne yapacaksiniz???

Ya simdi bir daha okudum da haklisin, para ödeyeceksen neden özelde yapmayasin dogumu.... Valla zor kararmis... Burada para da versen doktor girmez doguma zaten bir doktorum bile yok
Buradaki fark dogumdan sonra 3 gun hastanede kaliyorsun özel odada esinle beraber... gunluk 50 ytl gibi bir sey... Sana bebek bakimi hakkinda yardimci oluyorlar falan... Sanirim bende isterdim bir doktorum olsun ve dogumuma girsin ama buradaki sisteme de alistim gibi gibi :)

Son düzenleme:
çok erken değil mi?ben daha oda almadım 1 defa baktık sadece.kıyafetler filan yok ortada.geç mi kalıyorum

Son düzenleme:
kizlar,

beni doktorum 3 haftada cagiriyordu,

artik 15gune indirdi; sizin de oyle mi?

8. aydan sonra haftada 1 mi gidicez ??? nst ye ne zaman girmeye baslicaz ?

Evet, ben de iki haftada bir gitmeye basladim. Daha iyi bence...

Son düzenleme:

aslında tüm kontroller tamsa doktor şart değildir herhalde eskiden anneler 15 günde bir doktor mu görmüş bak hepimiz sağlıklıyız)ben de senin yerinde olmak isterdim :eşimin yanımda kalmasını tercih ederim.burada doğum devlet ya da üniversitede olursa eşin kalması mümkün değil zaten odalr da tek kişilik değil o yüzden doktora para vercez birazda odayı ayarlasın tek kalabileyim diye!!ayrıca anne ve kayınvalide dururken eşin kalmasını onaylamazlar!!bide o tantana var.ama olurda doğum özelde olursa ben de eşimin kalmasını istiyorum kimse kırılıp gücenmesin yüz yıllık adetler umumda değil doğrusu ben yanımda kocamı isterim)

Hem simdi dusundum de esin de doguma girebilir özelde olursan sanirim, acikcasi bende olsam esimi isterdim yanimda. Hatta bence ilk 40 gunde gelmelerine gerek yok, esimle bakabiliriz, zaten burada egitim de veriyorlar... Bakalim nasil olacak ...

son bir sey daha yazayim :) Burada anne ve baba doguma geliyorlar ve yanlrinda baska hicbir akraba gelmiyor(anneanne, babaanne dahil). sadece gelip cam kapi arkasindan görebiliyorlar yani ilk uc gun anne baba disinda bebege hic kimse yaklasamiyor, zaten dogumu hastanede beklemiyorlar, evlerinde oluyorlar, sadece gelip cam kapinin arkasindan görup donuyorlar. Hatta bebegin kucuk ablasi vardi 3-4 yasinda ona bile cam kapinin arkasindan gösterdiler, dokundurmadilar... Bizde olsa ilk gun daha sapur supur :) Hangisi daha dogru bilmiyorum ama yenidoganlarin sessizlige ihtiyaci varmis....

ben de doğuma eşimin gelmesi taraftarıyım.hastane ile konuşmadık ama eşim pek yanaşmıyor heyecanlanırım tansiyonum düşer bir de benle mi uğraşırlar diyor.ama en çok onu istiyorum yanımda.annem ve kayınvalidem zaten farklı şehirlerde.annem yetişemeyecek çalıştığı için.kayınvalidem ve doğumhane aynı cümle içinde hiç sempatik değil bence.
sonrasını daha çok düşünüyorum ben tek çocuğum o yüzden kardeş vs tecrübem bile yok nasıl tutulur yukanır altı değiştirilir falan sıfırım.internetten video izledim oyuncak bebeğin altını değiştirip yıkıolar falan onu ben de yaparım insanın elinin altında minicik can olması başka...

merhaba 2010 ağustos annesiyim bizim topic şuan boş sizleri bir ziyaret edeyim dedim awez in yazısını okuyunca cvp yazmak istedim... bende eşimin doğuma girmesini çok istemiştim normal doğumlarda zaten almıyorlarda sezeryan oldum ben ama gelmedi tansiyonum düşer bayılırım senle mi benlemi uğraşıcaklar demişti ameliyathane kapısına kadar elimi tutarak geldi ordan sonra ayrılış çok zordu ağlamamak için zor tutmuştum kendimi ama bebeğime sorunsuz kavuşmam için sakin olmam lazımdı tuttum kendimi ağlamadım halbuki girseydi yanıma nolurdu daha çok moral verirdi bana içerde...

awezcim hiç merak etme insan yıkamaymış alt değiştirmeymiş hamileyken nasıl yaparım diye kara kara düşünür ama hastanede başlarsın sanki 10 tane çocuk büyütmüşsün gibi bu konuların uzmanıymışsın gibi hareket etmeye insana doğumdan hemen sonra annelik tepeden tırnağa yükleniyor resmen hiç takma kafana her anınızın tadını çıkartın biz hastanede eşimle ikimiz yalnız kaldık çok güzeldi...

evet canim burda da genelde bi ücret ödemiyosun yapilmasi gerekenlere ama son zamanlarda sigortalar cogu seyi karsilamiyo hamilelikte yapilan bazi testleri falan karsilamiyolar malesef ultrasona da bakmiyolar öyle gerek görülmedikce bende alistim galiba burdaki sisteme :) belki böylesi daha iyidir diyorum :) burda da var bebek dogunca devletin verdigi bi cocuk parasi bi de anne parasi ben calismadigim icin bana 300 euro vericekler 1 yil boyunca her ay ama calisanlara maaslarinin %60 ini veriyolar galiba bi de cocuk parasi var iste bunlar kücük yardimlar olsa da bebegimin bi sürü ihtiyacini karsilarim ben bu paralarla :)

bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum günde 1 doz 0.2 lik clexane doğum başka sebeplerden dolayı sezryan olucak zaten ama genel anestezi asla istemiyorum epudralin ne riski varmıs? sen hangi sebepten kullanıyosun kan sulandırıcıyı?

cnm gecmıs olsun dr gıdınce bende sorucam bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…