hmm ben bir video izlemistim, omirilige igne vuruyorlardi. Bu mu epidural demek? burada pek yaygin degil sanirim bu uygulama cunku arkadasim dogurmak uzere ama hic bundan bahsetmedik, ilac alacak sadece...
cnm zaten epidurel zer.de, bebegi aldiktan sonra snin bikac dk. gogsune koyuyorlarmis, sonra da bebegi alip goturuyorlar ve senin dikislerinle ugrasmaya basliyorlarmis, 45 dk-1 saat dikisleri beklemek zor oluyormus;
benim o yuzden icim epidurele isinmiyor,
normal epidurel dogumda da ikinmak zor oluyormus, o yuzden istemiyorum
amann ya hakkimizda hayirlisi olsun demek en guzeli sanirim
aynen cnm, ben de oyle dusunuyorum
bu arada sana da gecmis olsun cnm, neyseki bir sorun cikmamis doktorda
ben de okumustum; karni oksamak kasilmalari artirip erken doguma neden olabiliyormus;
esiniz bile bebegi sevip konusurken fazla gezdirmesin elini karninizda, dikkat edin
bir de gogus ucuna dokunmak da ayni sekilde dogumu baslatabilirmis,
evet canim omurilikte bi nokta var oraya önce uyusturuan kücük bi igne vuruyolar sonra oraya kücük ince bi parca takiyolar ve ordan ilaci veriyolar cünkü ilacin etkisi gecip hala dogum yapmadiysan yine ilac veriyolar böyle belinden sirtina dogru bantla sabitlestiriyolar biraz ürktücü bisey...
burda yapiyolar canim ama onu her hastane aciklamiyo pek bazen de 10-15 saat sanci cektikten sonra yapiyolar onun da pek bi anlami kalmiyo bi de uzman birinin yapmasi lazim hastane secerken dikkat edin diyolar o yüzden
Arkadaslar, benim daha once gecirdigim laparoskopi operasyonlari nedeniyle hersekilde sezeryan olacak. Ben de epiduralli sezeryan istiyordum, bebegimi hemen gormek istiyordum fakat ogrendim ki genel anestezi olmasi gerekiyormus.Ben her gun 2 doz kan sulandirici yapiyorum ve epiduralli kan sulandirici kullananlar icin buyuk riskmis, o yuzden genel anesteziye kendimi alistirmaya calisiyorum. Kan sulandirici kullanan Redmask ve bir arkadas daha vardi sanirim.
bence her seyini kendin al ki kimsenin söz hakki olmasin ailen/bebegin uzerinde... Ben kimseden bir sey istemiyorum, hatta almasinlar diye ugrasiyorum. Az olsun benim olsun insallah...
Dun aksam oturdugum yerden kalkamadim. Kalca kemigimin arkasinda bir yerler agridi topallayarak yurudum bir sure...Sonra netten arastirdim, kalca kemiginin eklem yerlerinin biraz yer degsitirmesi, oradaki eklemin bebegin gecisi icin biraz daha bukulebilme ozelligine girmesi bu agriya neden oluyormus.:26:
Kizlar ben bebegin giysilerini yikadim ama makinanin ici cok fazla kopurdu, tam durulanmamistir az deterjan koyrak tekrar mi yikasam sizce? Deterjanin bebege zarari vardir degil mi?
Bence sadece durula cnm, renkleri solmasın boş yere kısa programda durula gitsinsacma bir soru gibi gelebilir ama yeniden azicik da olsa deterjan koymama gerek var mi? yoksa durulasam yeter mi? Ne bileyim mikrop olmasin diye deterjan atsam mi diyorum da...
Kızlar ben çıkıyorum. Dua edin...
Kızlarr haftasonu mothercare den aldığımız karyolayı kurduk. Ya karkoya düşündüğüm den büyük veya oda küçük(( istediğim gibi konumlandıramadım karyolayı dolayısıyla kafamda ki tüm dekorasyon fikireleri elendi (( (Off oda da her taraf ya kapı ya pencere )
canim ben kullandim türkiyedeyken aldigimiz bütün esyalari onunla yikadik ve simdi burda onun gibi deterjan bulamiyorum ben cok memnun kaldim mis gibi bebek kokuyo sanki esyalar ve yumusatica da gerekmiyo ayrica bitkisel dogal sabun
sagol canim :)
aynen aynen aynen
geçen haftalarda kayınvalidem geldi kayınpederimle almışlar bebişime bir çok şeyini ilk torunları olacak bebeğimiz. görümcem eşimden büyük bebeği olmuyor oda çooook kıskandı. ki, ona okadar dua ediyorum ayıp etti o suratın asılması gereksizdi. veren de allah vermeyende allah alan da allah. rabbim olmayan herkese yaşatsın hep dua ediyorum olmayanlara, olanlara da bağışlasın rabbimmm
oda da tek pencere mi 2 pencere mi var cnm,
cok sikisiklik oluyorsa ve 2 pencere varsa birini kapattirabilirsin belki,
gerci cok buyuk is cikar ve apartmanda izin vermeyebilirler;
bir sekil bulursun cnm sen yaa, dert etmee
ben de toz roxy alıyodum sonra sıvı dalin gördük daha iyi olur gibi geldi sıvı ondan aldım bak şimdi:)
sıvı dalin kullanan var mı bi de kaç derecede yıkıycm ben şimdi bunları yüksek derecede yıkarsam bozulurlar diye korkuyorum düşükte de temiz olmaz sa:18:
Evet arkadasima sordum, burada da yapiliyormus ben arastirmamistim normal dogum istedigim icin. burada hastane ya da doktor secme sansim yokO anda acilde kim varsa
Canım kare bir oda düşün bir köşesinde oda giriş kapısı, diğer köşede küçük bir pencere, giriş kapısının karşındaki duvar konple pencere altında da kalorifer ve o duvarın yan köşesi baklon kapısı :/ Yaa ama karyolayı 2 pencere arasına dik kyabilsem çok süper olacaktı. Koyulur kyulmaz değil ama odayı çok küçülttü. O yüzden duvara paralel koymak durumundayım. Paralel koyduğumda alacağım cibinlik a-simetrik görünecek falan . Neyse bakacağız bakalım. Bu hafta içinde mobilyacı dolabımızı yapıp getirecek
Kızlarr haftasonu mothercare den aldığımız karyolayı kurduk. Ya karkoya düşündüğüm den büyük veya oda küçük(( istediğim gibi konumlandıramadım karyolayı dolayısıyla kafamda ki tüm dekorasyon fikireleri elendi (( (Off oda da her taraf ya kapı ya pencere )
Hmmmm halledersin canim yaa , cok aydinlik bir yere koymak belki bebegin hosuna gitmez ilk gunler bol bol uyumak isteyecek ya, gerci belki aydinlik seviyorlardir ben tamamen salladim ama yine de en uygun yer duvar tarafidir gibi geldi simdi, camdan soguk gelebilir cunku.Canım kare bir oda düşün bir köşesinde oda giriş kapısı, diğer köşede küçük bir pencere, giriş kapısının karşındaki duvar konple pencere altında da kalorifer ve o duvarın yan köşesi baklon kapısı :/ Yaa ama karyolayı 2 pencere arasına dik kyabilsem çok süper olacaktı. Koyulur kyulmaz değil ama odayı çok küçülttü. O yüzden duvara paralel koymak durumundayım. Paralel koyduğumda alacağım cibinlik a-simetrik görünecek falan . Neyse bakacağız bakalım. Bu hafta içinde mobilyacı dolabımızı yapıp getirecek
canim hastane secme sansin yok derken istedigin hastanede dogum yapamiyosun yani???
burda en gec 32.haftaya kadar hastane secmen ve oraya kaydolman gerekiyo hatta kontrollerine orda devam ediyosun normalde doktor secemiyosun tabi dedigin gibi o saatlerde kim varsa o giriyo ama ben sansliyim ki gittigim doktorun calistigi bi kadin klinigi var ve münihin en cok dogum yapilan yeriymis o kadar kücük olmasina ragmen ve doktorum da izinde olmazsa dogumuma girebilicek
canim ayni sorun bende de var bizimde odanin bi tarafi cam ve balkon kapisi bi tarafta dolap var zaten bi tarafta odaya giris kapisi ve az bi duvar ve ve duvarda da bi komidin var zaten aldigimiz kücük besik komidinin yanina sigar diye tahmin ediyodum ama kurup odaya getirince hic o kadar kücük olmadigini anladik ama baska türlü koyma imkanim olmadigi icin orda kalicak artik biraz üstüste olucak ama napalimmm
Hmmmm halledersin canim yaa , cok aydinlik bir yere koymak belki bebegin hosuna gitmez ilk gunler bol bol uyumak isteyecek ya, gerci belki aydinlik seviyorlardir ben tamamen salladim ama yine de en uygun yer duvar tarafidir gibi geldi simdi, camdan soguk gelebilir cunku
Aynen canım. Ben dün biran istediğim gibi dekoratif bir oda yapmayacağım için üzüldüm ama sonra amaann napiim oldum :)))
Canım sorun camdan ışık yada soğuk sorunu değil onu zaten ayarladık da yatağın konumundan kaynaklı oda da yamak istediğim şeyleri yapamaycağım. Biran onun için üzüldüm.
Bir universite hastanesi var bir de devlet hastanesi ama ikisinin de sistemi ayni, dogum aninda hangisine istersen gidebiliyorsun ve burada doguma doktor girmiyormus onu da yeni ögendim, ebe giriyormus eger acil bir durum olursa doktor geliyor hemen. Özel muayenehane gibi bir olay yok zaten burada. Her sey standart anlayacagin, hamileligim biyunca doktor yuzu görmedim desem yeridir,acile falan gidince anca iste... Keske turkiyede olsam diyorum bazen... zaten bazen derdini anlatmak bile cok zor oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?