2 yıldır 2. sınıftayım inşallah bu sene 3 olurum :)
Doktorum çağırdı hemen, 16:30 da randevum var. Çok korkuyorum ya...
Arkadaslar, benim daha once gecirdigim laparoskopi operasyonlari nedeniyle hersekilde sezeryan olacak. Ben de epiduralli sezeryan istiyordum, bebegimi hemen gormek istiyordum fakat ogrendim ki genel anestezi olmasi gerekiyormus.Ben her gun 2 doz kan sulandirici yapiyorum ve epiduralli kan sulandirici kullananlar icin buyuk riskmis, o yuzden genel anesteziye kendimi alistirmaya calisiyorum. Kan sulandirici kullanan Redmask ve bir arkadas daha vardi sanirim.
Evet, ben de iki haftada bir gitmeye basladim. Daha iyi bence...
Doktorunla iyice konus canim. Benim her detayli ultrasonda laparoskopi yapilan yerlerin izlerini goruyorlar, 4 ayri doktor sezeryan onerdi! Ama senin tek operasyonsa ve izlerin az ise normale cevirebilirler. Aslinda bir bakima doktorun da hakli, normal dogum icin hazirlanip sezeryana alinanlari da cok duyuyoruz. Hatta bugun bir arkadasim bebegin kafasi buyuk oldugu icin karar degistirme asamasina geldiklerini soyledi. Hakkimizda hepsi icin de hayirlisi olsun, saglikla-miadinda gelsin bebeklerimiz insallah.:13:
Artik canim yeni duruma gore hareket edip eminim en iyi konumu ayarlayacaksin. Bir sure sonra alisirsin diye dusunuyorum.
son bir sey daha yazayim :) Burada anne ve baba doguma geliyorlar ve yanlrinda baska hicbir akraba gelmiyor(anneanne, babaanne dahil). sadece gelip cam kapi arkasindan görebiliyorlar yani ilk uc gun anne baba disinda bebege hic kimse yaklasamiyor, zaten dogumu hastanede beklemiyorlar, evlerinde oluyorlar, sadece gelip cam kapinin arkasindan görup donuyorlar. Hatta bebegin kucuk ablasi vardi 3-4 yasinda ona bile cam kapinin arkasindan gösterdiler, dokundurmadilar... Bizde olsa ilk gun daha sapur supur :) Hangisi daha dogru bilmiyorum ama yenidoganlarin sessizlige ihtiyaci varmis....
Görmeden mi aldin karyolayi yoksa eve kurunca bekledigin gibi olmadi mi? Bende karyola konusunda mothercare mi ikea mi hala kararsizim. Rengine karar verdim ama beyaz istiyorum :)
teyzoşlarrrrrrr.....anca dönebildim size:)
bugün doktor kontrolümüz vardı biliyorsunuz...
kızım baya durgundu pek show yapmadı bize bu sefer....
Allaha şükür herşey yolunda...hatta gün itibariyle 1800 gr olmuş kuzum ,boyu da yaklaşık 42 cm,1 hafta önden gidiyor yaflumuz...bu akıntı denen şey dert olmaz umarım başıma dedim,doktoruma söyledim...vallaha gene duocid kullanıcam 5 gün bi de tek kullanımlık fitil bu akşam işkence var gene bana...bakalım nası koyacağım :18: haa bu arada 1 ayda 1 kilo almışım,tebrik etti:)
ama herşey yolunda ya çok şükür rahatladım tabi...eve geldiğimizden beri de hiç durmadı...yalvarıyorum sürekli kızımm nolur acık uyu diyeeeeeee...banamısın demedi zilli
dün de neden az kımıldıyoo diye surat yapıyordum hehe :)
13 haziranda gideceğim kısmetse ve 37.haftaya kadar çalışabilir raporumu verecek doktorumuz...işte böyleeeeee....şimdi TV karşısında yan gelip yatmaca...izninizle...öpücüksss
slmm kızlarrrr....
venus43 cnm öncelikle sana çooookk geçmiş olsunn... topikçene hepimiz çok merak etmiştik seni, şükürki bebişin henüz olması gereken yerdeymiş :) yatıomuşsun çok zor olsa gerek ama naapcaksın be cnm bebiş için herşeye katlanıcaz artık... yeterki o sağlıklı ve zamanında doğsun... sen yinede hbrsiz bırakma bizi cnm...
bi de kızlar bişe sorcam: ellerde ya da kollarda ara ara uyuşma yaşayan varmı?? benim son 1 haftadır ara ara sağ elim uyuşuo acaba hamilelikle ilgili bi durum olabilirmi die size de bi soriim dedim benimle aynı durumda olan varmı... yoksa ona göre panik yapıcam :)
canım benim sağ bacağımın sadece bi bölümünde uyuşma oluyodu 15dk zor yürüyordum mola verip devam ediyordum doktor magnezyum verdi onu içtim şimdi geçti ama geceleri bi uyanıom ellerim uyuşmuş oluyor belki de üstüne yatıorumdur ondandır
magnezyum olayını şimdi internette araştırırken gördüm bende... 9 haziranda kontrolüm var olmadı orda doktora sorup vitamin isterim... ama genelde bu kramplar için fln günde mutlaka 1 muz tüketmeye çalışıodum demekki yeterli gelmiomuş bana...:)
Allaha şükür herşey yolunda...hatta gün itibariyle 1800 gr olmuş kuzum ,boyu da yaklaşık 42 cm,1 hafta önden gidiyor yaflumuz...bu akıntı denen şey dert olmaz umarım başıma dedim,doktoruma söyledim...vallaha gene duocid kullanıcam 5 gün bi de tek kullanımlık fitil bu akşam işkence var gene bana...bakalım nası koyacağım :18: haa bu arada 1 ayda 1 kilo almışım,tebrik etti:)
ama herşey yolunda ya çok şükür rahatladım tabi...eve geldiğimizden beri de hiç durmadı...yalvarıyorum sürekli kızımm nolur acık uyu diyeeeeeee...banamısın demedi zilli
13 haziranda gideceğim kısmetse ve 37.haftaya kadar çalışabilir raporumu verecek doktorumuz...işte böyleeeeee....şimdi TV karşısında yan gelip yatmaca...izninizle...öpücüksss
slmm kızlarrrr....
venus43 cnm öncelikle sana çooookk geçmiş olsunn... topikçene hepimiz çok merak etmiştik seni, şükürki bebişin henüz olması gereken yerdeymiş :) yatıomuşsun çok zor olsa gerek ama naapcaksın be cnm bebiş için herşeye katlanıcaz artık... yeterki o sağlıklı ve zamanında doğsun... sen yinede hbrsiz bırakma bizi cnm...
bi de kızlar bişe sorcam: ellerde ya da kollarda ara ara uyuşma yaşayan varmı?? benim son 1 haftadır ara ara sağ elim uyuşuo acaba hamilelikle ilgili bi durum olabilirmi die size de bi soriim dedim benimle aynı durumda olan varmı... yoksa ona göre panik yapıcam :)
Selam hepinize arkadaşlar..
27+5 iz biz. Geçen çarşamba günü bebeğimin 1087 gr olduğunu öğrendim benimle aynı haftada olan arkadaşlarım lütfen sizler de yazar mısınız bebişlerinizin kilolarını.
bu sene yemediğim kadar muz yedim heralde artık pazarda görünce midem bulanıyooo :86: magnezyum derdine çare olur büyük ihtimal
slmm kızlarrrr....
Selam hepinize arkadaşlar..
27+5 iz biz. Geçen çarşamba günü bebeğimin 1087 gr olduğunu öğrendim benimle aynı haftada olan arkadaşlarım lütfen sizler de yazar mısınız bebişlerinizin kilolarını.
yaa tamamen sana katiliyorum, tek tek insanlara yapmayin, gelmenize gerek yok da denmez ki, desek de anlamazlar zaten. ben baskinlarin onune kesemezsem annemin evine gitmeyi dusunuyirum,baska cozum gelmiyor aklima...Cuma akşam muayenemiz var o zaman mutlaka soracağım. Ben 2 defa laparoskopi geçirdim ama ultrason sırasında izleri var falan demedi hiç. :/ acaba dedi mi?:44: Neyse ben sorayım bakalım.
Off bu haftasonu aksesuarları bu yeni formata göre araştıracağım. iyiki almamışım cibinliği falan. Alışacağım el mahkum.
Bence kesinlikle buarada da aynı şeyi yapmaları lazım. BEn bizim milletin vıcık vıcıklığından çok rahatsız oluyorum. Ya düşünsenize doğum anne ,için de bebek için de büyük bir travma aslında ve siz daha bu durumu atlatamamışken bir dünya insan geliyor falan. Zavallı minnacık bebeleri mıncıklamalar falan. Herkeste bir tecrübe gösterme merakı ıyyyy! Sinir basıyor beni. Annem çok kızıyıor bana sen kime çektin de bu kadar yabanisin diyorama bence bu vıcık vıcıklık saygısızlıktan başka birşey değil. Şahsen ben sadece bana yardımcı olması açısından annemi isterim sadece. ( eşimin malesef hastane fobisi var )
Canım mağazada çok basit farklı 1 tane teşhir ürünü vardı. Bunuj katalogdan seçtim. Aslında çok daha pahalı bir karyola ama ne bileyim. Bizim türkiyede yapılıp satılanlar kadar kaliteli değil ama şu da var ikea dakilerden daha iyi.
tatlım uyuşmalar bendede başladı geçen gün sol elim dirseğimde dahil olmak üzere kımıldatamadım bile sanki et yığını gibiydi sadece olurmuş böyle bu dönemlerde artık pek takmadım o yüzden
yaa tamamen sana katiliyorum, tek tek insanlara yapmayin, gelmenize gerek yok da denmez ki, desek de anlamazlar zaten. ben baskinlarin onune kesemezsem annemin evine gitmeyi dusunuyirum,baska cozum gelmiyor aklima...
hangi modelini kaca aldin canim? ozelden de yazabilirsin yazmak istemezsen, belki buralardan bakarim diyorum bende...
hamileligimin basinda yasamistim bende, sag elimin iki parmagi ve dirsegime kadar kolum uyusmustu,sag tarafta gorme bozuklugu da yasadim gibi.. hemen acile gittik, migren dediler:) bir daha olmadi. ben cok korkmustum, hemennacile gittik zaten, aglaya aglayamgirdim iceri ve cok ilgilendiler...ama teshis konusundamemin degilim he he:)
hmmm benım hamdolsun bu sene son ıns hıc sorunsuz gecerım malum eylül de logusa olucaz ıns bebegı bırakıp gıtmek zor olur
cnm ıns bısı yoktur dualarım senınle
cnm bende kullanıyorum kan sulandırıcı ama epidural olmadıgı anlamdım bızım topıc te herkes epıdural oluyo onlar nasıl oluyo anlamdım sımdı zaten yurek nasıl dayasnır sen bakarken alttan kıtır kıtır kesecekler en ıyısı uyumak heralde
Cuma akşam muayenemiz var o zaman mutlaka soracağım. Ben 2 defa laparoskopi geçirdim ama ultrason sırasında izleri var falan demedi hiç. :/ acaba dedi mi?:44: Neyse ben sorayım bakalım.
Off bu haftasonu aksesuarları bu yeni formata göre araştıracağım. iyiki almamışım cibinliği falan. Alışacağım el mahkum.
Bence kesinlikle buarada da aynı şeyi yapmaları lazım. BEn bizim milletin vıcık vıcıklığından çok rahatsız oluyorum. Ya düşünsenize doğum anne ,için de bebek için de büyük bir travma aslında ve siz daha bu durumu atlatamamışken bir dünya insan geliyor falan. Zavallı minnacık bebeleri mıncıklamalar falan. Herkeste bir tecrübe gösterme merakı ıyyyy! Sinir basıyor beni. Annem çok kızıyıor bana sen kime çektin de bu kadar yabanisin diyorama bence bu vıcık vıcıklık saygısızlıktan başka birşey değil. Şahsen ben sadece bana yardımcı olması açısından annemi isterim sadece. ( eşimin malesef hastane fobisi var )
Canım mağazada çok basit farklı 1 tane teşhir ürünü vardı. Bunuj katalogdan seçtim. Aslında çok daha pahalı bir karyola ama ne bileyim. Bizim türkiyede yapılıp satılanlar kadar kaliteli değil ama şu da var ikea dakilerden daha iyi.
slmm kızlarrrr....
bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum günde 1 doz 0.2 lik clexane doğum başka sebeplerden dolayı sezryan olucak zaten ama genel anestezi asla istemiyorum epudralin ne riski varmıs? sen hangi sebepten kullanıyosun kan sulandırıcıyı?
canım işin açığı ben daha önce depresyon tedavisi görmüştüm o zaman da vardı uyuşmalarım ama uzun zamandır olmuyodu şimdi olunca önce ona bağladım acaba yinemi başladı diye bugünlerde nedensiz yere çok yalnız hissewdiyorum kendimi çünkü ama devam etmedi sonra o yüzden bende hamileliğe bağladım
Kızlar günaydın...
Dün doktora gitmiştim, bebişime baktı. Herşey yolundaymış. Panik yapmana gerek yok dedi. Gayet güzel gelişiyor dedi. 1050 gr olmuş.Haftasına göre oldukça uyumlu...
Bugün böbrek fonksiyonları ile ilgili testler yapılacak.
Sürekli tetikte olmalıyım, tansiyonumu sürekli ölçtürmeliyim...
17 haziranda randevum var, 24 saatlik idrarda tekrar bakılacak proteine...
Şu an ki miktarın 10 katı olursa ve tansiyonum yükselirse tehlike demekmiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?