2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

2 yıldır 2. sınıftayım inşallah bu sene 3 olurum :)

hmmm benım hamdolsun bu sene son ıns hıc sorunsuz gecerım malum eylül de logusa olucaz ıns bebegı bırakıp gıtmek zor olur

Doktorum çağırdı hemen, 16:30 da randevum var. Çok korkuyorum ya...

cnm ıns bısı yoktur dualarım senınle

cnm bende kullanıyorum kan sulandırıcı ama epidural olmadıgı anlamdım bızım topıc te herkes epıdural oluyo onlar nasıl oluyo anlamdım sımdı zaten yurek nasıl dayasnır sen bakarken alttan kıtır kıtır kesecekler en ıyısı uyumak heralde

Cuma akşam muayenemiz var o zaman mutlaka soracağım. Ben 2 defa laparoskopi geçirdim ama ultrason sırasında izleri var falan demedi hiç. :/ acaba dedi mi?:44: Neyse ben sorayım bakalım.

Off bu haftasonu aksesuarları bu yeni formata göre araştıracağım. iyiki almamışım cibinliği falan. Alışacağım el mahkum.

Bence kesinlikle buarada da aynı şeyi yapmaları lazım. BEn bizim milletin vıcık vıcıklığından çok rahatsız oluyorum. Ya düşünsenize doğum anne ,için de bebek için de büyük bir travma aslında ve siz daha bu durumu atlatamamışken bir dünya insan geliyor falan. Zavallı minnacık bebeleri mıncıklamalar falan. Herkeste bir tecrübe gösterme merakı ıyyyy! Sinir basıyor beni. Annem çok kızıyıor bana sen kime çektin de bu kadar yabanisin diyor ama bence bu vıcık vıcıklık saygısızlıktan başka birşey değil. Şahsen ben sadece bana yardımcı olması açısından annemi isterim sadece. ( eşimin malesef hastane fobisi var )

Görmeden mi aldin karyolayi yoksa eve kurunca bekledigin gibi olmadi mi? Bende karyola konusunda mothercare mi ikea mi hala kararsizim. Rengine karar verdim ama beyaz istiyorum :)

Canım mağazada çok basit farklı 1 tane teşhir ürünü vardı. Bunuj katalogdan seçtim. Aslında çok daha pahalı bir karyola ama ne bileyim. Bizim türkiyede yapılıp satılanlar kadar kaliteli değil ama şu da var ikea dakilerden daha iyi.

teyzoşlarrrrrrr.....anca dönebildim size:)
bugün doktor kontrolümüz vardı biliyorsunuz...
kızım baya durgundu pek show yapmadı bize bu sefer....
Allaha şükür herşey yolunda... hatta gün itibariyle 1800 gr olmuş kuzum ,boyu da yaklaşık 42 cm,1 hafta önden gidiyor yaflumuz...bu akıntı denen şey dert olmaz umarım başıma dedim,doktoruma söyledim...vallaha gene duocid kullanıcam 5 gün bi de tek kullanımlık fitil bu akşam işkence var gene bana...bakalım nası koyacağım :18: haa bu arada 1 ayda 1 kilo almışım,tebrik etti:)
ama herşey yolunda ya çok şükür rahatladım tabi...eve geldiğimizden beri de hiç durmadı...yalvarıyorum sürekli kızımm nolur acık uyu diyeeeeeee...banamısın demedi zilli
dün de neden az kımıldıyoo diye surat yapıyordum hehe :)
13 haziranda gideceğim kısmetse ve 37.haftaya kadar çalışabilir raporumu verecek doktorumuz...işte böyleeeeee....şimdi TV karşısında yan gelip yatmaca...izninizle...öpücüksss

Son düzenleme:

gözün aydın canımmm bende çarşamba gidicem kontrole inşallah herşey yolundadıır bu akşam pek bi haraketsiziz biz bu arada size de oluyor mu kızlar şimdi oturuyorum ama ayağa kalkınca zor adım atıyorum kasılma bu galiba

slmm kızlarrrr....

venus43 cnm öncelikle sana çooookk geçmiş olsunn... topikçene hepimiz çok merak etmiştik seni, şükürki bebişin henüz olması gereken yerdeymiş :) yatıomuşsun çok zor olsa gerek ama naapcaksın be cnm bebiş için herşeye katlanıcaz artık... yeterki o sağlıklı ve zamanında doğsun... sen yinede hbrsiz bırakma bizi cnm...

bi de kızlar bişe sorcam: ellerde ya da kollarda ara ara uyuşma yaşayan varmı?? benim son 1 haftadır ara ara sağ elim uyuşuo acaba hamilelikle ilgili bi durum olabilirmi die size de bi soriim dedim benimle aynı durumda olan varmı... yoksa ona göre panik yapıcam :)

canım benim sağ bacağımın sadece bi bölümünde uyuşma oluyodu 15dk zor yürüyordum mola verip devam ediyordum doktor magnezyum verdi onu içtim şimdi geçti ama geceleri bi uyanıom ellerim uyuşmuş oluyor belki de üstüne yatıorumdur ondandır

magnezyum olayını şimdi internette araştırırken gördüm bende... 9 haziranda kontrolüm var olmadı orda doktora sorup vitamin isterim... ama genelde bu kramplar için fln günde mutlaka 1 muz tüketmeye çalışıodum demekki yeterli gelmiomuş bana...:)

Selam hepinize arkadaşlar..

27+5 iz biz. Geçen çarşamba günü bebeğimin 1087 gr olduğunu öğrendim benimle aynı haftada olan arkadaşlarım lütfen sizler de yazar mısınız bebişlerinizin kilolarını.

bu sene yemediğim kadar muz yedim heralde artık pazarda görünce midem bulanıyooo :86: magnezyum derdine çare olur büyük ihtimal

Maşallah teyzesinin güzelinee :)) bu arada onun ayda 1 kg almayı başaran anneciğinede :))) Biz bu cuma akşamı gideceğiz bakalım son gelişmeler nasıl? acaba bizede 15 günde 1 muayeneye çağıracak mı dr.?

Canım çok tatlısın yaa çok güldüümm sanaa. :))) sen panik yapma, başıma gelmedi ama okumuştum bu tür uyuşmaların olabileceğini ama tabi ne seviyede ?? çok oluyorsa mutlaka dr. a sor.

maşşallah bebişine canım.

bu sene yemediğim kadar muz yedim heralde artık pazarda görünce midem bulanıyooo :86: magnezyum derdine çare olur büyük ihtimal

Canıom muz potasyumdan zengindir. magnezyum ile alakası yok. Ama kramplar potasyum eksikliğinden de olabileceği için muz tavsiye ediliyor. Magnezyum için ceviz, fındık, badem tüket.

tatlım uyuşmalar bendede başladı geçen gün sol elim dirseğimde dahil olmak üzere kımıldatamadım bile sanki et yığını gibiydi sadece olurmuş böyle bu dönemlerde artık pek takmadım o yüzden

canım ben yarın gidicem doktora yarın yazmaya çalışırım boyunu kilosunu en 26+5 te 984 gr mdı bakalım şimdi kaç oldu

maşallah kızına hadi darısı bizim başımıza artık

yaa tamamen sana katiliyorum, tek tek insanlara yapmayin, gelmenize gerek yok da denmez ki, desek de anlamazlar zaten. ben baskinlarin onune kesemezsem annemin evine gitmeyi dusunuyirum,baska cozum gelmiyor aklima...

hangi modelini kaca aldin canim? ozelden de yazabilirsin yazmak istemezsen, belki buralardan bakarim diyorum bende...
tatlım uyuşmalar bendede başladı geçen gün sol elim dirseğimde dahil olmak üzere kımıldatamadım bile sanki et yığını gibiydi sadece olurmuş böyle bu dönemlerde artık pek takmadım o yüzden

hamileligimin basinda yasamistim bende, sag elimin iki parmagi ve dirsegime kadar kolum uyusmustu,sag tarafta gorme bozuklugu da yasadim gibi.. hemen acile gittik, migren dediler:) bir daha olmadi. ben cok korkmustum, hemennacile gittik zaten, aglaya aglayamgirdim iceri ve cok ilgilendiler...ama teshis konusundamemin degilim he he:)

canım işin açığı ben daha önce depresyon tedavisi görmüştüm o zaman da vardı uyuşmalarım ama uzun zamandır olmuyodu şimdi olunca önce ona bağladım acaba yinemi başladı diye bugünlerde nedensiz yere çok yalnız hissewdiyorum kendimi çünkü ama devam etmedi sonra o yüzden bende hamileliğe bağladım

ohhh masallah canim Bade bebege :)

yaa kizlar bu aksam bende cok kasilma oldu bugün biraz yordum kendimi evde is yaptim ondan mi acaba gece gece hastaneye gitmek istemiyorum daa offf bi de kizim hic rahat durmuyo bütün gün bütün gece hareket halinde hareketleri de sagolsun pek bi can yakiyo artikk en iyisi simdi yatip uyumaya calismak yarin ola hayrolaa

Gunaydin Arkadaslar
Hepinize taze mis kokulu cicekler gonderiyorum.

Benim kanimda C677 heterezigot mutasyon saptandi, daha once de ilerleyemeyen gebeliklerim vardi. O yuzden bu gebelikte basindan beri kan sulandirici kullaniyorum, hatta dogumdan bir ay sonraya kadar devam edecek. Zaten biliyorsun gebelik nedeni ile kan miktarimiz cogaldi. Sezeryan esnasinda omurilikte kanamaya neden olup, beyne pıhtı atmasına sebep olabiliyormuş.. Bu riskden dolayi genel anestezi daha uygun gorunuyor.

Canim, yukari yazdim. Madem sen de iki ke laparoskopi gecirdin sen de de mutlaka izler duruyordur. Ben farkli doktorlara detayli ultrason icin gittigimden hepsi farketti izleri.... Laparoskopi olurken de zaten o zaman da bana sezeryanin daha uygun olacagini soylemislerdi yani onceden bilgim vardi ama sen yine de doktoruna danis belki seninkiler cok estetiktir, normal dogum icin risk olusturmuyordur.

Masallah, sizin yavru super ilerliyor. Ayyy ne guzel cok da az kilo almisin hakikaten aferin, diyette misin?

Uyusma var canim, merak etme gebelikle ilgili...Bazi tecrubeli annelerde dogumdan sonra da bir sure devam ettigini sonra duzeldigini soylediler.

Senin dozun bayagi dusuk ben, 0.4 lukten gunde iki kez yapiyorum. Yine de doktoruna bir danis istersen, seni en iyi degerlendirebilecek kisi o canim. Yukarida yazdigim gibi omirilikte kanamaya beyne pihti atmasina neden olabiliyormus ama seninki duzuk doz oldugu icin farkli bir yol izlenebilir, bir dahaki gorusmeye mutlaka doktoruna sor derim.

Kızlar günaydın...

Dün doktora gitmiştim, bebişime baktı. Herşey yolundaymış. Panik yapmana gerek yok dedi. Gayet güzel gelişiyor dedi. 1050 gr olmuş.Haftasına göre oldukça uyumlu...

Bugün böbrek fonksiyonları ile ilgili testler yapılacak.

Sürekli tetikte olmalıyım, tansiyonumu sürekli ölçtürmeliyim...

17 haziranda randevum var, 24 saatlik idrarda tekrar bakılacak proteine...

Şu an ki miktarın 10 katı olursa ve tansiyonum yükselirse tehlike demekmiş...

acilde benim uyusmalarima bir neden bulamadilar ama sonradan ebemle gorustum, hamilelikte olabiliyor korkma demisti. internette de sinirlerin gectigi kanalin baski uygulanmasindan kaynaklaniyor falan gibi seyler yaziyordu. ama moral cok onemli, hepmiz kokayca uzulebiliyoruzmbiliyorum ama mantikli olup,olumlu dusunmeye zorlamaliyiz kendimizi. bende dun durduk yere kendimi cok yalniz hissediyorum dedim esime:) ama ortada neden yok, cok garip hormonlarimiz degisiyor heralde...

ooo masallah bebegin tam gununde sanirim:) ben 26+6da girdim ve 1188gr idi,buda bir hafta daha buyuk demek cok sekerli mi yiyiyorum acaba bilmiyorum ki, siki bir rejime girmek lazim ama aksi gibi de canim hep sekerli seyler istiyoraz sonea seker yuklemem var bakalim donuc nasil cikacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…