kizlar,
beni doktorum 3 haftada cagiriyordu,
artik 15gune indirdi; sizin de oyle mi?
8. aydan sonra haftada 1 mi gidicez ??? nst ye ne zaman girmeye baslicaz ?
Kızlar günaydın...
Dün doktora gitmiştim, bebişime baktı. Herşey yolundaymış. Panik yapmana gerek yok dedi. Gayet güzel gelişiyor dedi. 1050 gr olmuş.Haftasına göre oldukça uyumlu...
Bugün böbrek fonksiyonları ile ilgili testler yapılacak.
Sürekli tetikte olmalıyım, tansiyonumu sürekli ölçtürmeliyim...
17 haziranda randevum var, 24 saatlik idrarda tekrar bakılacak proteine...
Şu an ki miktarın 10 katı olursa ve tansiyonum yükselirse tehlike demekmiş...
bak canım boşuna endişelendin geçmilş olsun gayet iyi bebikin..stresten uzak dur canım tansiyonu o da tetikliyor..zeytin falan yeme bari..Kızlar günaydın...
Dün doktora gitmiştim, bebişime baktı. Herşey yolundaymış. Panik yapmana gerek yok dedi. Gayet güzel gelişiyor dedi. 1050 gr olmuş.Haftasına göre oldukça uyumlu...
günaydın arkadaşlar,
son kontrolümde elevit ilacımın bittiğini söyledim dra artık içmene gerek kalmadı içmeyebilirsin dedi kan ilacına günde 2 kez devam et yeterli dedi. bunun yanında balık yağı kapsülüde kullanıyorum dedim onuda içebilirsin ama elevite gerek yok artık dedi.
merak ettim özel hastalıkları hariç sizler neler kullanıyorsunuz?
günaydın arkadaşlar,
son kontrolümde elevit ilacımın bittiğini söyledim dra artık içmene gerek kalmadı içmeyebilirsin dedi kan ilacına günde 2 kez devam et yeterli dedi. bunun yanında balık yağı kapsülüde kullanıyorum dedim onuda içebilirsin ama elevite gerek yok artık dedi.
merak ettim özel hastalıkları hariç sizler neler kullanıyorsunuz?
teyzoşlarrrrrrr.....anca dönebildim size:)
bugün doktor kontrolümüz vardı biliyorsunuz...
kızım baya durgundu pek show yapmadı bize bu sefer....
Allaha şükür herşey yolunda...hatta gün itibariyle 1800 gr olmuş kuzum ,boyu da yaklaşık 42 cm,1 hafta önden gidiyor yaflumuz...bu akıntı denen şey dert olmaz umarım başıma dedim,doktoruma söyledim...vallaha gene duocid kullanıcam 5 gün bi de tek kullanımlık fitil bu akşam işkence var gene bana...bakalım nası koyacağım :18: haa bu arada 1 ayda 1 kilo almışım,tebrik etti:)
ama herşey yolunda ya çok şükür rahatladım tabi...eve geldiğimizden beri de hiç durmadı...yalvarıyorum sürekli kızımm nolur acık uyu diyeeeeeee...banamısın demedi zilli
dün de neden az kımıldıyoo diye surat yapıyordum hehe :)
13 haziranda gideceğim kısmetse ve 37.haftaya kadar çalışabilir raporumu verecek doktorumuz...işte böyleeeeee....şimdi TV karşısında yan gelip yatmaca...izninizle...öpücüksss
günaydın kızlar... ertesi gün sezeryana girecek bir hamilenin düşüncelerine dair bir yazıyı çok beğendiğim için paylaşmak istedim.. benim de kesin sezeryan olacak, aynı şeyleri hissediyorum...
HAMİLELİK....normal şartlarda son gününün ne zaman olacağını tam olarak bilemeyeceğimiz dönem.
normal olmayan şartlarda ise, son gününde olduğunu bilmenin karışık duygulara yol açtığı dönem. hele de artık son hafta olmasına rağmen hala normal doğum olacağı bekleniyorsa. bu hem üzücü hem de rahatlatıcı bir durum.
üzücü çünkü hamileliğin son gününde olduğunu bilmek sadece ve sadece sezeryan olunacağı anlamına gelir... öyle bir gece ansızın sancılarla hastaneye koşturmak yok. veriyor randevunu gidiyosun hop bir bakıyosun herşey bitivermiş. halbuki doğal doğum öyle mi? zamanı belli değil. herşeye rağmen sürpriz gibi sanki. hem de bir kadının en çok merak ettiği şeylerden, en önemli tecrübelerinden biri. her anını yaşayarak, ilk çığlığını duyarak, babasının elini tutarak birlikte karşılamak o minik şeyi... bunu yaşayamayacak olduğunu bilmek üzücü. ama rahatlatıcı da bir yandan çünkü ne de olsa doğum korkutucu bir şey. acı çekiyosun falan neticede... ne kadar hazırım desen de o acıyı yaşamayacağını bilmek bir rahatlama duygusu vermiyor değil.
hamilelik son gününde çok karışık duygulara boğuyor insanı. o kadar zamana rağmen hala tam olarak idrak edilemiyor birisinin annesi olacak olmak. halbuki son gün biliyosun ki ertesi gün bir uyuyup bir uyanacaksın, minnacık bir şeyi verecekler eline "al bu senin" diye. çok garip bir duygu. şok edici. sanki o kadar hamileliği yaşayan başkasıydı. sanki hepsi oyundu. hayatım tamamen değişecek... çok sevdiğim ve endişe ettiğim insanlara bir yenisi daha eklenecek hem de ilk sıradan!
hem üzücü hem rahatlatıcı tanımına girecek başka şeyler de var üstelik. o kadar sıkıntı eziyet sona erecek, normal insan hayatına geri dönüp, normal hareket yeteneklerini yeniden kazanacaksın. istediğin herşeyi yiyebileceksin. doğumun hemen ardından o göbek gidecek, 34-36 beden yazlıklarını hiç beklemeden giyebileceksin (evet kilo almadım ve evet megalomanım ahahahah) magnezyummuş demirmiş o iğrenç ilaçlar artık içilmeyecek!
amaaa üzücü çünkü bu 9 aylık prenseslik durumu da bitecek! el üstünde tutulmalar, elini sıcak sudan soğuk suya sokmamalar, işten güçten muaf olmalar falan hepsi son bulacak. hamilelik ne kadar yakıştı, ay ne güzel oldun sen falan cümleleri artık duyulmayacak. yolda yürürken maruz kalınan sempatik bakışlar artık olmayacak. siz önden buyurunlar, siz buraya oturunlar, aman ayakta kalmayınlar bitecek. adeta bir paçavra gibi kenara atılıp bütün ilginin o minik şeye yoğunlaşacağı kabullenilecek! hormonal dengesizlikler biteceğinden artık şımarıklıklar hoş görülmeyecek. (gerçi lohusalıkta da hamileliğin ilk zamanları gibi baya bir saçmalanabiliyormuş hadi bir süre de oradan yırtılabilir hehhehe.) artık ilgi kelebeği değilsin sonuç olarak.
neyse, hamileliğin son gününün akşamı heyecan içinde geçiyor. o kadar zaman merak edilen o küçük insanla nihayet tanışacağını bilmek, ağzını, burnunu, saçını, gözlerinin rengini son kez hayal etmek...
bu başlığın altına son bir tanım yapmak gerekirse; hamilelik, son gününde bir hayatın sona erip ertesi gün başka bir hayatın başladığı bir dönem demek...
I]
gunaydin kizlar gene giremedim sinir oldum. nasil herkesler? venusten haber varmi? ayy bu arada size solemeyi unuttum hani bizim dugun falan olmamisti yaa kot pantolonla evlenmistik. kayinvalidem koskoca karinla dugun yapmaya karar verdi. bide burda cok trendmis hamile dugun gelinlik falan. yok dedim istemiyorum dedim direndim ettim banamisin demedi. herseyi organize etti simdi cuma gunu dugun var. o kadar kisa zamanda herseyi ayarladi ki annemin vizesi bile yetismedi( bide hamile hamile dugunle ugras. insanlar gorsun sisko sisko:)
bu arada bugun doktora gidicem bende aksam 10 da randevum var. 1 ay sora ilk defa gorucem bebisi cok heyecanliyim
gunaydin kizlar gene giremedim sinir oldum. nasil herkesler? venusten haber varmi? ayy bu arada size solemeyi unuttum hani bizim dugun falan olmamisti yaa kot pantolonla evlenmistik. kayinvalidem koskoca karinla dugun yapmaya karar verdi. bide burda cok trendmis hamile dugun gelinlik falan. yok dedim istemiyorum dedim direndim ettim banamisin demedi. herseyi organize etti simdi cuma gunu dugun var. o kadar kisa zamanda herseyi ayarladi ki annemin vizesi bile yetismedi( bide hamile hamile dugunle ugras. insanlar gorsun sisko sisko:)
bu arada bugun doktora gidicem bende aksam 10 da randevum var. 1 ay sora ilk defa gorucem bebisi cok heyecanliyim
oy ne güzel bence çok güzel bir anı olacak, ama annende keşke yetişebileydi
fotolardan koy canım eminim fıstık gibi bir gelin olacaksın
Canım maşallah bebişe. Tansiyon için de yediklerine biraz dikkat et, bi de stresten kaçın, bir sonraki kontrolde herşey yolunda çıkar inş.Kızlar günaydın...
hehe saol tamam canim. mail verirsiniz mail atarim yada face e koyarim. ama inanin benim icin olmasa daha iyi. soyledim bebek dogsun ole yapalim nede olsa az kaldi diye yok ille simdi yapmak istediler. off off annemde yetisemedi ole uzuldum ki. ama neyse temmuzda gelicek cok az kaldi
gözdecim hayırlı olsun düğününüz... madem orda trend böyleymiş çok kasma kendini sen de..sıradışı bir düğünün olacak işte ne güzel..:)) eşinle ordaki arkadaşlarınızla inşallah çok eğlenirsiniz... face'den gördüm canım bu arada, istediğin gibi bir fotoğrafçı bulmuşsundur umarım.. hadi bakalım dr.dan da hayırlı haberlerle gelirsin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?