2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Uzmanlar gebelik boyunca ultrason kontrollerinin ülkemizde gereksiz yere fazla yapıldığı vurguladı...

Geçtiğimiz ay Antalya'da dokuzuncusu düzenlenen Türk Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi'nde, gebelik boyunca ultrason kontrollerinin ülkemizde gereksiz yere fazla yapıldığı vurgulandı.

Star Gazetesi'nden Özlem Yurtçu'nun haberine göre, jinekologların “steteskobu” haline gelen ultrasonun özellikle gebelik kontrollerinde dikkatli kullanılması gerekiyor. Ultrasonun anne veya bebeğe herhangi bir zararının olup olmadığı henüz bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olmasa da fetüsün incelenmesi sırasında oluşan ısının, bebeğin kalbinde olumsuz etkilere yol açabileceği düşünülüyor. Bu noktada, ultrason uygulama süresinin de “dakikalar” bazında sınırlandırılması gerekiyor. 17-22 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 9. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi'nde konuşan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İdil, dernek olarak ilk hedeflerden birinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sezaryen oranını düşürmek olduğunu belirterek “Türkiye'de sezaryenle doğumu genel olarak eğitim durumu yüksek aileler istiyor. Sezaryen ülkemizde yüzde 48'lerde. Sağlık Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalarla bu oranı 2012 yılında yüzde 35'lere düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.

DAKİKALAR BİLE ÖNEMLİ
Amerika başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibinin sınırlı sayıda yapıldığını belirten TJOD Genel Sekreteri Prof. Dr. Cansun Demir ise Türkiye'de ultrason kontrolü sayısının dünya standartlarının üzerinde olduğuna dikkat çekerek “Ultrason incelemesi sırasındaki ısı artışının hangi dönemlerde hangi biyolojik etkilere neden olabileceği konusu kesin değil. Domuzlarda yapılan bir çalışmada yoğun olarak 2 dakikadan uzun süreli uygulamanın 2,5 derece ısı artışına neden olduğu görülmüş. Fetal dokunun ısı artışına hassasiyeti konusu tam anlaşılmış değil. Ancak genel yaklaşım 1,5 derecelik artışın zararı olmayacağı yönünde. Şayet ultrason 5 dakika süreyle uygulanır ve 4 derecelik ısı artışından fazlasına neden olunursa zararlı” dedi. Prof. Dr. Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: ABD'de gebelik dönemindeki ultrason kontrolleri için sadece üç kez ödenek alabilirsiniz. 11-14. haftada ense kalınlığına, 18-22. haftada anatomik gelişime ve gebeliğin son döneminde de bebeğin ters gelip gelmediğine bakılır. Ses dalgası olduğu için ultrasonun bilinen bir zararı yok. Bizi asıl ilgilendiren konu, inceleme sırasındaki ısı artışı.

selam kizlar

dünden beri ne kadar cok yazmissiniz gecmisi söyle bi okuyayim dedim ama yaramaz kizim rahat birakmadi sagolsun :)

dün gece sinemeya gittik esimle uzun zamandir gitmemistim ve dogumdan sonra da uzun bi süre gidemicegim icin gidelim bari dedik ama o gürültüden kizim pek hoslanmadi öyle hareketliydi ki normalde de öyledir zaten ama sinemadan ciktigimizda arabaya kadar zor yürüdüm ittirip ittirip durdu hep bugün de karnimda tuhaf bi agri var sanirim kabizliktan kaynaklaniyoo burda da tatil bugün her yer kapali kuru erik suyu cok iyi geliyo bana ama artik yarini beklicemm

canım ben 56lık aldım 2 ay kullanıcaz sonra da doğumdan sonra da ben bir de bol kepçeyim her konuda garanti olsun 56lık aldım unnadoda indirim var canım ordan aldım ben 27 lira

canım bende epidural normal doğum istiyorum hastane belirledim ama ben samsundayım.bu arada hastane araştırırken dikkat et anestezi uzmanı gece ve haftasonları hastanede olacak mı bazı hastanelerde sadece mesai saati içinde epidural yapıyorlar onu mutlaka sor.birde seçtiğin doktor hangi vakit doğum yaparsan yanında olabilecek mi onuda sor.

canım ben 56lık aldım 2 ay kullanıcaz sonra da doğumdan sonra da ben bir de bol kepçeyim her konuda garanti olsun 56lık aldım unnadoda indirim var canım ordan aldım ben 27 lira

ben 10 gr aldım nezaman başlasam bilemiyorum doğuma bir ay kala başlasak yeter mi acaba.birde günde bi kez mi sürecez bilen var mı kızlar?

canım kabızlık o rahatsızlık hissini veriyor bir de yorulunca çok oluyor o sancılar çok ayakta kalmamak gerekiyor

canım kabızlık o rahatsızlık hissini veriyor bir de yorulunca çok oluyor o sancılar çok ayakta kalmamak gerekiyor
haklısın canım kabızlık bi sürü şeye sebep ya. bendede mide ağrısı yaptı hatta midemden karnıma doğruda sancı yaptı.bence kabızlıktan oluyo.

kızlar biberon, emzik ve süt sağma makinesi aldınız mı ve düşünüyorsunuz?

ben süt sağma madela mini elektirikli alacağım galiba. sonra emzik nuk tavsiye edilmiş ama kauçuk mu silikon mu ?

aaa fiyatı da iyiymiş.. ben de fazla alayım ihtiyacım olucak sanırım cmt doktoruma sorayım da ööle başlayayım ben

haklısın canım kabızlık bi sürü şeye sebep ya. bendede mide ağrısı yaptı hatta midemden karnıma doğruda sancı yaptı.bence kabızlıktan oluyo.

bence de kabızlıkdan oluyo.. dün patlıycak gibi hissediyodum kendimi kabız değilim ama 3 güne bi çıkabiliyorum tuvalete söylemesi ayıp o şişkinlik öldürüyo beni

Kızlar benim için hamilelik yeni başlıyor. Sizin içinde öyledir eminim. Bundan öncesi cicim aylarıydı.

Günlük hayatım normal devam ediyordu. Ama artık zorlanıyorum.

Ayaklarım, belim ve sırtım ağrıyor. Birde erken doğum olurmu korkusu var.

Doktorum demişti zaten, 28. haftaya kadar cicim ayları diye..Gerçekten çok doğruymuş...:26:

ben öncesinde de tuhaf şeyler yaşadım geçen haftadan beri iyiyim ama tabii git gide daha da ağırlaşacağız haliyle. sıcaklar da geliyor Allah yardımcımız olsun

Kızlar bende de tam tersi ishal var... Acaba çok mu meyve yiyorum, erikten mi oluyor ki?

kandilinizzz mübarek olsun kızlar bol bol dua edelimmm bebişlerimiz için..

yaa benim göğüs uçlarımda da beyaz pul pul döküntüler var.. inş. ilerde tıkanıklık problemi falan yaşamam

tam göğüs ucunda böyle beyaz beyaz pul pul nası anlatsam ki. sıvı değil ucunda görüyosun. bi arkadaşıma sormuştum onda da olmuş, emzirmezinde de bi sorun çıkmamış

tarif ettiğin şekilde bende de var canım.

Ben son 1 ay kullanmayı öneriyorlar diye biliyorum. Şimdi çok erken bence en azından 32'den sonra

valla erik bana hiç fayda etmiyo .. günde 3 kez az porsiyon meyve de yiyorum.. üşütmüş olabilir misin? başından beri yoksa bu aralar mı bööle?

Canım üşütmedim.. Sık sık oluyor bende... Hatta gaz da çok oluyor...

Çok meyve yiyorum, hep ona bağladım. Erik, kayısı, şeftali , kiraz, kavun... Her akşam yiyorum... Hatta gündüzleri de yanımda getiriyorum...

Su kaybediyorum diye, sürekli de su içiyorum...

Günde en az 3 lt su içiyorum...

lansinoh
kizlar ben de 56lik almistim; simdi mi baslicaz surmeye???
uff bir de o mu cikti yaa; gobegi yagla, kremlei yuz icin gunes koruyucu vsss; her sabah 10 dk bunlarla ugrasiyorum zaten evden cikmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…