ayyy bende nasıl 0olacak meraktayım ikisinden de hele epiduraldan daha fazla korkuyorummaalesef sezeryandı... avrupa ve amerika'da ilki sezeryan olsa bile öncelikle normal doğuma yönlendiriyorlarmış ama burda malum... hiçbir dr. risk almak istemiyor... hoş ben de risk istemem gerçi.
dün akşam karşı komşumla biraz sohbet ettik, "doğumlarım sezeryan diye hiç dert etme, en temizi, en risksiz olanı sezeryandır, ol kurtul" dedi. kendisi de kocası da dr. bu arada.
Ben ilkinde daha az heyecanlıydım hemde başına geleceği bilmediğin için
şimdi biliyorum o evreleri nasıl geçiririm diye daha çok düşünüyorum
ilki normaldi bu da öyle mi olacak, hiç uyumayan bebekti ki hala öyle
eğer öyle olursa 2.de kesin kafayı tırlatırım diye düşüncelerim mevcut
ayyy siz bunları yazdıkça tırsıyorum ama ben az günüm kaldı telaşı içine giriyorum vallakızlar şaka maka 30 lu haftalara dayandık. temmuz haziran annelerinde 25. 27. 30. haftalarda doğum yapanlar var. hazirana giriyoruz yarın son 2-2.5 ayımız korkarım ( allah korusun ) bizdende doğuran olur die.
rabbim iyi gelişmiş sağlıklı bebeklerimizi zamanında verir inş kucağımıza
aaa benimde var laparoskopik bir cerrahim ilk mayenelerde sormuştum bişey olmaz demişlerdi bi daha hatırlatayım bende nolur nolmaz :)Canım westburry modelini aldım normalde 699 du ama ben indirimden aldım 500 TL ye. Yurt dışında biraz daha uygun.
Evet sormakta fayda var. Cuma akşam ranndevumuz o zaman danışacağım ama mesela detaylıyı yapan doktor da farketmedi. Birde 3 noktadan giriyorlar ya bende 1 tanesi göbek deliğnden girmişti doktorum belli olmasın diye. Onun etkisi var mı bilemiyorum. Yada bahsetmemesinin sebebi zaten o ameliyatı yapan da kendisi, görüyor ama söylemiyor olabilir. Son anda sezeryan diyebilir
Maşallah bebişine canımUmarım herşey yolunda devam eder 17 haziranda hiç birşey çıkmaz umarım.
çok geçmiş olsun ama dikkat sıcaklarda hastalık hamile iken hiç çekilmiyor :)kızlarrr ben şifayı mı kaptım bilmiyorum boğazım yanıyoo midem de çok bulanıyo.bu havalar beni mahvetti..
ayyy valla içimesu serptin hiç de korkulacak bişey değilmiş meğersem :))sakın korkma canım... gerçekten korkacak birşey yok... benim heyecanlandığım noktalar başka... genelde panik birisiyimdir, soğuk kanlı olmayı beceremem ondan canım..
valla şunu söyleyeyim, toplam 45 dk.da herşey bitti. dedim ya paniğimdir diye o yüzden genel anesteziyi tercih ettim, dr.um da zaten sana epidural de, spinal de yapabilirim nasıl istersen dedi ama panik olduğumu bildiği için en iyisi genel anestezi ol, hiç değilse operasyon sırasında tansiyonunla falan uğraşmayız dedi.
sonra ben aynı gün ayağa kalktım, ve bir daha hiç yatmadım... hastanede de sadece 1 gece yattım. dr.um dikişlerin iyi, kanama miktarın da normal, gazını da çıkardın deyip sezeryanın ertesi günü beni taburcu etti. dikişlerimin üstüne de şeffaf plaster yapıştırdı, aynı gün banyo ya yapabildim bu sayede. dr.um dediği gibi o şeffaf plaster 4-5 gün sonra kendiliğinden çıktı. dikişlerim de estetik yapıldığı için dikiş aldırmak gibi birşey de yaşamadım... hatta sezeryan sonrası ağrıkesici bile kullanma ihtiyacı hissetmedim... normal doğum yapan arkadaşlarım da vardı bana birsürü komplikasyondan bahsetmişlerdi ama ben hiçbirini yaşamadım çok şükür.. hatta onların normal doğum sonrası bazı sıkıntıları oldu, bir müddet çiş tutamama, uzun süren bel-bacak ağrısı falan gibi...
ammaaa yine de adı üstünde normal doğum, normal doğumdur diyenlere de katılmamak elde değil..:)))
eleviti benim biçok arkadaşım hamilelik süresi ve emzirme dönemi kullandılar bilgine içsen bişety olmaz yani30 kapsül elevitim var hala devam edeyim o halde iyi geliyordu sanki yanlış mı biliyorum sanki kabızlığa iyi geliodu elevit, neyse bidaha kendi dr ma sorarım artık devam ediim mi die napalım ben magnezyum kullanmıyorum
ufff yaaa su izinlerde sanki 10 sene veriyolar altı üstü 16 hafta yok yaza geldi kışa gitti nerden nasıl kırpılacak nasıl vicdansız insallar bunlar yaaa bi bebeği anneisnden ayrııyolar iila herşey zor olacakevet canım yasa o şekilde fakat.bana arkadaşın az kullanmş gibi geldi.32.haftandan sonra raporla çalışabiliyorsun bu arkadaşn 32 den 36 haftaya kadar 4 hafta çalştıysa ve 36.haftada sezeryana girdyse.8 hafta ediyor..toplamda doğum öncesi bütün iznini doğm sonrasına aktramş olması gerekmiyor mu
hiç sorma yaaa cücük kadar izin onunda kulpunu bulup iyice kısaltıyorlar :kızlar selam,
okuldan geldim bacaklarımı dikip yattım.acayip şiştiler davul gibiler!!dün 1 numara büyük ayakkabı aldım bugün canıma okudu ayakkabı resmen!çok fenayım çok napcam bilmem??haftaya cuma 32 haftam doluyor çalışabilir raporu alayım diyorum ama her sabah söylene söylene gidiyorum!aslında sağlığım gayet iyi çalışabilirim 35 e kadar(1 temmuz 35 e geliyor)bilmiyorum yaa...3 hafta ekliyebilcem diye kendime eziyet etmesem mi bilemedim!!yurt dışında 24 ay ücretli izin hakkı var bizde 8 hafta !neymiş 5 hafta ekleyebilirmişiz..çok cömertler çookk....
31+0 erken değilmi raporunu kabul ettilermi bende 32+0 yada 32+6 diye biliyorum cünkütemmuzdan da 2 kişi doğum yapmış
erken doğum çok arttı yaa allahım tüm hamileleri korusun
canım ben sezeryan olacağım için dr 31+0 da verdi raporu normal doğumu bekleseydik 32+0 da verecektim dedi ama sezeryanda 40 haftayı beklemeden aldıklarıiçin bir hafta erken verdi benimde feci işime geldi açıkcası
ben kendi dr umdan aldım özel hastanede çalışıyo zaten özel hastaneler veriyo 32 hafta raporunu
bende gün içinde hissetmezdim çalışırken akşam saatleri daha çok oluyo sol yana yatıp sessiz bi yerde bakıyordum evde kanepeme uzanıp bi de tatlı bişeyler yiyorum hemen öncesinde baktım 10 hakereti geçti 1 saati beklemiyordum
sola yata yata çürüdü sol yanımgene de büyümüyo sıpa minyon olacak dedi dr
bak yaaa şu temizlik dersi iş açıyor başımıza aman dikkat eet canım kendine bu kadar yormakızlar iki gündür evde yatıyorum , öleceğim sandım bu gün nefes almakta cok zorlandım.Cumartesi temizlik yaptım kendimi okadar iyi hissediyordum ki sanki hamile falan değildim.Camları kapıları açtım sildim süpürdüm , duş aldım. Sacım kendiliğinden kurudu. pazartesi doktorda aldım soluğu. Üşütmeye bağlı boğaz enfeksiyonu. Acı olan antibiyotik içiyorumve halsizlikten yemek bile yiyemiyorum. Yarın iş başı bakalım ne olcak. pen-os antibiyotik içen oldu mu hiç?
hadi gözün aydın canım :))kizlar doktordan geldim simdi. demin herkese cevap verdimmi unuttum umarim vermisimdir. neyse gayet iyi gecti doktor randevumuz. bebek tam gunu gunune ayni ve gunune gore butun olculeri tam olmasi gereken sayida. 1 500 kg kilosu. boy olcumu diye birsey soz konusu degil ancak haftasina gore yaklasik nasil oldugunu sorabilirsin dedi bende sordum oldukca uzun bi bebek dedi. butun organlarina bakildi yine ayrintili ultrasonda hersey cok guzel. plasentam yukarida ve pelvis kemiklerim tamamen kapali. doktor yuru kos ne istiyorsan yap dedi. kayinvalidemde aman soleme bunu onu durmadan agir kaldiriyor koca kolileri sabahtan aksama kadar kosturuyor hic oturmuyor dedi. doktorda agir kaldirmamaya calis onun disinda istedigin kadar yuru kostur sabahtan aksama kadar dedi. dogum konusunda konustuk. erken dogum tehliken yok normal dogum yapacagiz epiduralle dedi. bende epiduralin bebege bi zarari olup olmadigini sordum. hayir hicbir zarari yok. durduk yerde saatlerce sanci cekip tansiyonunun dusmesine vs de gerek yok bana birak herseyi dogum konusunda endiselenme dedi. inanilmaz rahatladim kizlar. bu arada bu doktor avrupada 3. secilen athinanin en iyi hastanesinin ve athinadaki obsestrican ve jinekoloji doktorlari kurulunun baskani. yasi ileri tecrubeli cok iyi bir doktor. simdi turkiyedeki gittigim doktorlarla kiyaslayinca soka giriyorum ben nasil gitmisim o doktorlara diyorum. bu arada bu kasilmalarla ilgili sordum kizlar. gunde 10 kere olmasi normal endise edilecek bisey yok dedi. durum bu:))bebisimiz ilk defa yuzunu gostermediama kiz oldugunu ilk defa bu kadar kesin gordum simdilik bole.
ahh canım yaaaa moralini bozma dur bakalım daha ne gelişmeler olacak bence biraz daha dayanırsınız siz 2 değil 3.5 hafta falan idare edersiniz gibi geliyor bana hep olumlu düşüngnaydın kızlar..hemen yazıp çıkıcam.dr gittik ve kötü haberlerle döndük malesef.rahim ağzı uzunluğum 7 gün içerisinde 1 cm kısalmış.3,6 cm çıktı( dr 2 haftaya dayanabilirsen ne iyi dedi.. ( çok üzüldüm ağlamaktan gözlerim şişti bend e durumlar bu malesef.kasılmalar son hız devam.ilginç olan yanı nst de ne ağrı ne kasılma çıktı.benim bebek sürekli sağ tarafıma toplanıyor ve gerdiriyor resmen karnımın şekli bozıuluyor mini bir tepecik gibi.bunu söylüyorum dra o normal diyoo yaa... bana hiç normal gibi gelmiyor.1 saatte 30 yakın toplandı çocuk..
neyse bugün bebeğin kıyafetlerini yıkıcam eşimd e ütüleyecek bakalım.çok gerginim ben..rox dalan aldık bulmuş sonunda babamız.böyle işte...
hoşgeldin lightlife.ben de eylül annesi olacağım ama bizim topik kapandığından beri burada paylaşım yapıyorum.
bebek bakım ürünü olarak ben nivea atta ve johnsons set aldım.ama diğer markalardan da almayı düşünüyorum bübchen özellikle.deneyip karar veririm dedim.her bebeğin cildi aynı olmuyor sonuçta.
süt sağma makineleri hakkında bilgisi olan var mı manueller zor mu kullanılıyor? almak için doğum sonrasını mı beklemek lazım süt olup olmamasına göre?markayı neye göre seçmek gerek ben biberonlarımı avent aldım avent mi almam gerekir chicco nun fiyatı aventin yarısı.sizin fikirleriniz neler
kizlar 28. haftayla beraber ben de cok agirlastim;
isyerinde 15-20 dk yuruyordum ogleden sonralari; sali gunu indim; 10 dk yurudum, kasiklarim bir gerildi, kasildi, altima kaciricam hissi; ofise zor attim kendimi
dun de market alisverisine gittik dedim ya, evden cikmadan abartmiyorum 3 kez tuvalete gittim; alisv.merkezi 10 dk; orda bidaha gittim... biyere gitmek eziyetolmaya basladi su tuvalet meselesi yuzunden
bir de alisveriste o kadar yoruldum ki, eve geldik kendimi yataga attim; esim yerlestirdi aldiklarimizi
bebegimle ilgili bikac eksik kaldi, onlari da bir halletsem, bikac hafta sonra korkarim yerimden bile kalkamicam ben yaa :-(((
esimle dalga geciyorum, simdi herseyi halledelim, son ay ben anca tuvalete giderim ; baska biyere gidemem diyorum
ayyy bende nasıl 0olacak meraktayım ikisinden de hele epiduraldan daha fazla korkuyorum
ayyy siz bunları yazdıkça tırsıyorum ama ben az günüm kaldı telaşı içine giriyorum valla(
aaa benimde var laparoskopik bir cerrahim ilk mayenelerde sormuştum bişey olmaz demişlerdi bi daha hatırlatayım bende nolur nolmaz :)
çok geçmiş olsun ama dikkat sıcaklarda hastalık hamile iken hiç çekilmiyor :)
ayyy valla içimesu serptin hiç de korkulacak bişey değilmiş meğersem :))
eleviti benim biçok arkadaşım hamilelik süresi ve emzirme dönemi kullandılar bilgine içsen bişety olmaz yani
ufff yaaa su izinlerde sanki 10 sene veriyolar altı üstü 16 hafta yok yaza geldi kışa gitti nerden nasıl kırpılacak nasıl vicdansız insallar bunlar yaaa bi bebeği anneisnden ayrııyolar iila herşey zor olacak(
hiç sorma yaaa cücük kadar izin onunda kulpunu bulup iyice kısaltıyorlar :
31+0 erken değilmi raporunu kabul ettilermi bende 32+0 yada 32+6 diye biliyorum cünkü
bak yaaa şu temizlik dersi iş açıyor başımıza aman dikkat eet canım kendine bu kadar yorma
çok geçmiş olsun
hadi gözün aydın canım :))
ağır kaldırma dikkat et kıpır kıpırsın valla :)))
ahh canım yaaaa moralini bozma dur bakalım daha ne gelişmeler olacak bence biraz daha dayanırsınız siz 2 değil 3.5 hafta falan idare edersiniz gibi geliyor bana hep olumlu düşün
çok geçmiş olsun canım
canım bende sebamedin setini aldım.etrafımdaki herkes onu tavsiye etti özellikle pişik önleyici kremi çok iyiymiş.ama her markadan alan var topikte.güzel anneler...
bebeklerinize bakım çantası olarak ne aldınız?
bende bakmaya başladım
alanlar varsa aranızda aldıklarını paylaşabilirmi acaba?
Canım üşütmedim.. Sık sık oluyor bende... Hatta gaz da çok oluyor...
Çok meyve yiyorum, hep ona bağladım. Erik, kayısı, şeftali , kiraz, kavun... Her akşam yiyorum... Hatta gündüzleri de yanımda getiriyorum...
Su kaybediyorum diye, sürekli de su içiyorum...
Günde en az 3 lt su içiyorum...
sorma yaaa ben banyodan banyoya kullanıyorum krem o bile külfet...lansinoh
kizlar ben de 56lik almistim; simdi mi baslicaz surmeye???
uff bir de o mu cikti yaa; gobegi yagla, kremlei yuz icin gunes koruyucu vsss; her sabah 10 dk bunlarla ugrasiyorum zaten evden cikmadan.
kızlar 1899, sayfada 2 link paylaştım.
izlediniz mi? duygularınızı merak ettim.
ben çok duygulanarak izledim kendimi tutamayarak ağladım hatta:76:
canım ben çokk sulugöz olduğum için ağlamayayım diye izlemedim..
herkese merhaba
venüscüm hiç üzülme benim eşim 29yaşında ve 7aylık dünyaya gelmiş.düşün 29sene öncesinin teknolojisinde ne ciğer geliştirici iğne ne bişey varken eşim yaşamış.dua et biz de dua ediyoruz.kötü hiçbişey getirme aklına.
sana tavsiyem bir başka doktora daha görünmen.
iş güç yapma sakın ayağa kalkmamaya çalış
canım benimde erken doğum olacağından dolayı rapor dün alıp gönderdim..devlet hastanesinden aldım...30. haftada aldım yani...
herkese merhaba
venüscüm hiç üzülme benim eşim 29yaşında ve 7aylık dünyaya gelmiş.düşün 29sene öncesinin teknolojisinde ne ciğer geliştirici iğne ne bişey varken eşim yaşamış.dua et biz de dua ediyoruz.kötü hiçbişey getirme aklına.
sana tavsiyem bir başka doktora daha görünmen.
iş güç yapma sakın ayağa kalkmamaya çalış
Canım senin neden erken doğum olacak?
canım benim teyzemin kızı1968 oğlu 1978 doğumlu ve 6 aylık doğdulr..allahın izniyle bişey olmaz...
meraba canım sen doktoruna sormuşmuydun? kafaya takılacak bişey değil di mi?
38. haftalık doğacak..şeker hastası olduğum için..38.haftadan sonra şeker bebeğe zarar verebilirmiş..
yaaa hayıııır!!!
çok güzel duygular deli, iizle vallahi bak beğeniceksin güzel annişşş...
canım bende sebamedin setini aldım.etrafımdaki herkes onu tavsiye etti özellikle pişik önleyici kremi çok iyiymiş.ama her markadan alan var topikte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?