2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlarrrr günaydın...

Nasılsınızzzz???

Dün akşam arkadaşım doğum yaptı. 3300 gr 50cm doğdu minik prenses.
Görmelisiniz çokkk minik. Hastane çıkışı bile kocaman olmuş.
Bizim aldığımız 0-3 aylıklar kesinlikle olmaz.. Kucağıma alamadım bile, minicik pıtırcık

Gece suyu gelmiş arkadaşımın, hemen hastaneye gitmiş ama sancısı hiç yokmuş. 4-5 saat bekleyip sezeryana almışlar. Arkadaşım normal doğum yapmak istiyordu ama olmamış.

bence çok ihtiyaç olursa hemen eşin gider 1-2 tane alır gelir doğumdan da sonra
valla hava tahmini türkiyede çok karıştı bu aralar
eylülde yağmurlar da başlar bence çok almamakta fayda var
benim oğlum doğduğunda ilk ay 5 cm boyu uzamıştı

Canım iğne ucu çok bişey değil. Belki yanlış görmüşsündür..

Devamı gelicek mi kontrol et. Tekrar gelirse doktoruna git..

maşallah ne kadar tombik:))

cnm niye kafani takiyosun; ben hic ortada kalan bebek gormedim; kalmaz merak etme, bak bizimkilerden cok cicisi olur,,

yalniz cnm bir konuda yaniliyorsun; sen bizim eslerimiz mi hep fikir veriyor, tutup bizi kolumuzdan goturuyor alisverise saniyorsun;
ya da ailelerimiz sunu al bunu al mi diyorlar,
hayir

kendi adima ben bu forumdan okuyorum, nette arastiriyorum, sizlere danisiyorum; alisveris listelerine bakiyorum;
begeniyorum bikac sey, neyi nerden alabiliriz ona karar veriyorum; sonra esime diyorum ki " bak sunu sunu almamiz lazim; su magaza da su anda indirimde , bu h.sonu bir gidip bakalim" sonra gidip bakip secip aliyoruz
bazen netten begeniyorum, "cnm sunu begendim, ucreti su kadar, siparis ediyorum 1 diyorum, o da ok veriyor aliyorum

yani sende de biraz girisim eksikligi goruyorum ben; begen , liste yap esine gidip bakalim de , alin canim benimmm cok da gec kalma bak ben simdiden epey agirlastim, diasrda en fazla 2 saat kalsam yoruluyorum

oyy ne guzel cnm, utusu de bitti minnosun, gule gule giymesi kaldi artik

masallah cnm bebisine; insallah bizde bu gidisimizde 1 kg sinirina ulasiriz ...:97:

kilon da super cnm 7,5 kg.. bravooo

aldiginiz herseyi gule gule kullanin cnm,
sorma cnm ben gece kalkip tuvalete giderken ayaklarimin uzerine zor basiyorum; ayni sekilde ellerimin icleri de agriyor benim yaa,
zaten ayaklar davul gibi;
bel agrisi, nefes darligiiiiii........ say say bitmezzzzz
Allah yardimcimiz olsun, oyle boyle gececekk

cnm cok sicak olunca citcitli bodylerle de tutabilriz
kisa kol body, altina da bi ince pijama giydiririz; olmaz mi ??

oyy yavrum masallahhh

ayy cnm ya, nolcak senle benim bu ayaklarimizin hali
ben de 36 giyerken su an ise 38 no terlikle geliyorum,
o terlik disinda bisey olmuyor zaten :-(((

cnm cok da kendimize eziyet etmememiz lazim bence ya, napalim 3-4 hafta fazla bebekle kalicaz diye, onu da kendimizi de yoruyoruz aslinda;
sen bilirsin yine de cnm

sen yine aglatttin beni sabah sabah cnm yaa

Canım iğne ucu çok bişey değil. Belki yanlış görmüşsündür..

Devamı gelicek mi kontrol et. Tekrar gelirse doktoruna git..

cnm iğne ucu değil(toplu iğneler olur ya onun topu kadar:44::44: yani bir damla afedersin peçete ile sildim bir damlacık sadece ama insan tedirgin oluyr yinede bebişim hareketliydi dr. aradm ama doğumdaymış 2 tane doğumu varmış 11 de çıkacakmış :44::44:

bebişim hareketli ama yinede arycam dr u

bide alt bölgemde böyle yanma gibi bi sızı var acaba enfeksiyon kaptımda ondan olmuş olabilirmi kanın rengi çok açıktı ama can kırmızı derler ya öyleydi :26:

Kızlar günaydın herkese,

Bizim haftasonu randevumuz vardı hatırlarsanız, perinotologa. Haberler sevindirici değil ama stres yapıp kendimi üzmemeye karar verdim, pozitif düşünüyorum bebeğim etkilenmesin diye.

Şimdi kızımın gelişimi 2 hafta geriden geliyor, doktor kontrolünde değişiklik olmadığını gördü ve rahim içi gelişim geriliği teşhisi koymuş oldu perinatolog. Sevindirici haber kan akımı ve amniyotik sıvının miktarı gayet iyiymiş, bu göstergelerde daha önemliymiş. Doktor 40 dk. kadar inceledi, kan akımlarına baktı fln filan. Sonuç: Daha yakından takip edilecem, 1hafta 10 günde bir dopplere girecem ki kan akımına bakılacak. 37. haftayı atlatmayı bekliyoruz, kan akımında ve sıvıda herhangi bir değişiklik olmazsa 38'e kadar bekliyoruz dedi. Eğer bu parametrelerde değişiklik olursa erken müdahale ile bebeği almak gerekebilirmiş. Ama şunu anladım perinatologlar gerekten daha karamsar bir tablo çiziyorlar, riskli gebelik uzmanları olduğundan tüm olumsuzlukların, risklerin özellikle özellikle üstüne basıyorlar. Yani insanda bunlar olacak gibi izlenim oluşuyor.
Perinatologdan çıkınca hemen kendi doktorumuza gittik, o çok daha rahat allahtan, rahatlattı bizi.
Siz bu raporun neresine takıldınız ki, niye moreliniz bozdunuz haberler gayet iyi dedi. Önemli olan kan akımı ve sıvının miktarı böyle devam ettikçe sonuna kadar bekleriz, yani bebeğiniz biraz minyon doğacak o kadar dedi. Çok kişide karşılaşıyoruz bu durumla siz canınızı sıkmayın dedi.
He bide ben doktorumla hiç doğumu konuşmamıştım. Eşim yani sezeryan olacak gibi mi diye sordu. O da biz şimdi normal doğum planlayalım dedi. 38-39. haftaya kadar beklemeye karar verirse bebek 2800-3000kg'ya yakın doğar hiç bir sıkıntısı yok dedi. Müdahale gerekecekse de rahim ağzı uzunluğu suni sancıya yanıt verebilecek gibiyse o şekilde olur dedi. Hemen sezeryana yönlendirmedi yani buna sevindim açıkçası. He bide önemli olan izne ayrılıyorum hemen. Dinlenmem kendimi yormamam önemliymiş. Ben rahatım en az 36. ya kadar çalışırım diyordum, neyse artık çalışmamam gerekiyorsa çalışmam yani. Haftaya gideceğim 32. hafta da, çalışamaz raporu yazacak doktor.

Şimdi size sorum, doktor özel hastanede, hastanenin SGK anlaşması var. Doktor izin için gelirken vizite kağıdı getireceksin dedi ama sizler izninizi alırken vizite kağıdı götürdünüz mü???

canım kum falan mı döküyorsun yada taş varmı
bi de kan nerden geldi hemoroid olmasın
içinin rahat etmesi için dr a git istersen

yok cnm elham. kum felanda hafifden yanma var enfeksiyondan olabilirmi o kan bir damla geldi başka gelmedi.. :44::44:

Canım silince geldiyse, doktora git mutlaka.. Önemli bişeyde olmayabilir, belki enfeksiyondur ama kontrol ettirmekte fayda var...

Canım stres yapma, dinlen bol bol...
Bak bende stres yapmıştım, sonra kendi haline bıraktım. Sonuçta stres yapmak hiçbirşeyi iyiye çevirmiyor. Daha da kötüsü kendine ve bebeğine zarar veriyorsun...

Senin tansiyon sorunun filan yoktu dimi canım?

Anne ve babamı öyle heyecanlı gördükçe benim de heyecanım artıyor eminim sen de öyle hissediyorsundur. Benim babam da hemen bir görür bebeği sonra döner herhalde çünkü kayınvalidem gelecek. Aynen sizin gibi benim de babam kayınvalidemle pek anlaşamıyor ama belki de bebeğin hatırına geçinir :))) Ama babamın asıl durmayış nedeni ben kalabalıktan hoşlanmıyorum biliyor diğerlerini göderemeyeceğim için babam gitmeyi tercih eder...

Ya ben de videoya çekmek istiyorum ama bakalım denk getirebilsek.

Canım az kaldıysa gerisi kolay tamamlanır. Artık çok yorulmamız lazım... Benim daha yıkama işlemi başlamadı. Gerçi ütüsünü ben yapmayacağım. Haftada 1 kadın geliyor ona yaptıracağım. Zaten ben ütü özürlü bir insanım.

Canım sana da bebişine de maşallah...
Yeteri kadar kan gitmiyor olsa bebişin böyle güzel kilo alamazdı bence... Bu arada evet ben de gelince paket şaşırdım ama olsun paket aldığı andaki mutluluk güzeldi :))

Canım bence oralarda birilerine sor bakalım ağustos nasıl geçiyormuş. Bir de sonuçta evler serin olmaz herhalde.Belki birkaç tane daha kısa kollu alabilirsin.

Maşallah canım harbiden tosuncuk olmuş sizin ki :))) boyu da maşallah çok güzel.

Canım benim daha o kadr şişmedi ama yinede bu sabah ayakkabımı giyerken zorlandım. İşe sandalet giymeye alışkın olmadığımdan o aldığım sandaleti giymedim. Bizde burnu açık ayakkabı giymek dahi yasak çünkü.

Odanızın resimlerini dört gözle bekliyoruz. Bu arada umarım doktordan güzel haberlerle gelirsiniz...

Canım şimdi biz ne desek yalan olacak bana kalırsa sorun yoktur diye düşünüyorum belki tuvalete çıkarken zorlnaman varsa kılcal damar çatlaması olmuş olabilir. Ben de bazen oluyor, kabızlık durumu yaşarsam ama yinede garanti olması açısından doktorunu arayıp sormalısın.

Evet canım aynen, bende şimdi 38. haftaya kadar dayanabilirsem diye dua ediyorum. Sadece bebeğim biraz zayıf doğmuş olacak, sorun yok diyorum kendime.
Tansiyon problemim yok canım, sadece bir önceki kontrolde 13-8 çıkmıştı, doktor takip et tansiyonunu demişti ama öyle yüksek çıkmıyor.

canım geçmiş olsun...
sen yine de endişelenme dua et sağlıkla gelsin meleğin..
aksilikler oluyor olacakda..sağ salim gelsinler de küçük olsunlar
6 aylık doğum yapanlar var bizler yine şanslıyız..

bende de yarın kültür alacak doktor yine..alttan muayene nefret ediyorum ama katlanıcam

canim cok cok gecmis olsun,
hakikaten perinatologlar cok karamsar, bana da rahim de bolme var demislerdi hatirlarsan; simdi kendi doktorum herhangi bir bolme goremese de perinatologun uyarisini dikkate akmak zorundayim diyor.

benim bebegim de son bikac gidisim de 1 hafta gerideydi ama doktorum onemli bi fark degil adece biraz minyon dogacak dedi, ayni sen gibi

bana da 32. haftada izne ayrilacaksin dedi

durumlarimiz benziyor yani cnm

hakkimizda hayirlisi olsun; bizde 32de ayrilir izne, solumuza yatar yatar , buyuturuz kuzulari napalimm ..
dedigin gibi moral bozacak bisey yok

su anda kac gr.mis cnm senin bebegin ?
ben de bu cmr. gidicem bakalim, hayirli haberler alirim ins.

allah analı babalı büyütmek nasipmetsin...

Canım kim olsa yakın takibe alındığı bir durum olduğu için endişelenir ama en azından 2 doktorda sorun olmadığını bebğin minyon olacağını söylemiş. Doğduktan sonra maşallah o kadr hızlı kilo alıyorlar ki. İnşallah sütünde bol olur bebişini güzel besler doğduktan sonra büyütürsün bebişini. Bizim bir arkadaş mayısın 8 inde doğum yaptı onun bebişi de biraz geriden geliyordu, doğum 37. haftada oldu bebiş 2650 g doğdu dün konuştuk tel. de maşlaah şuan aldığım çoğu şey küçük geliyor dedi. Allah başka daha büyük sıkıntılar vermesin inşallah...

cnm drm şuan doğumdaymış zaten 11 gibi çıkar dediler gel derse giderim bebişim hareketleri normal çok şükür

ama hafif yanma var enfeksiyondan şüphelniyorum hayrlısı artık birazdan arycam dr

CANIM senin de benim gibi bakteri çıkmıştı antibiyotik kullanmıştın sanırım. ben doktora bittiğinde gittim kontrol etti şimdilik tekrara gerek yok normal görünüyor demişti. yani tekrar kültür almamıştı

Sağolun kızlar...Ben de en azından kan akımının ve sıvının azalmaması için bol bol dinleneceğim. En azından 37. haftayı görsem yeter, kilosu dediğiniz gibi düşük olsa da önemli değil, akciğer gelişimi tamam olsun o daha önemli.
Benim arkadaşımda 36.haftada doğurdu, geçen görüştük 3. ayında kilosu üst sınırda dedi, çok çabuk toparlıyorlar gerçekten. İnşallah bir aksilik çıkmaz bekler bekleyebildiği kadar.

Peppermint canım ben 31+0 da gittim işte en son, kilosu 1300 gr civarıydı 29.hafta ile uyumlu. Sen de bol bol dinlen canım, çok yorma kendini.

cnm evde oldugum muddetce soluma yatiyorum ben de iste.
32. haftayi bekliyorum artik.

ben de 28+6 da gidicem bakalim kac gr olmus bizim minik kuss )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…