2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar,
Hafta sonu nerdeyse sadece yatmaya geldik eve, hep dışarda, arkadaş ziyaretlerindeydik. Ayrıca bir arkadaşım doğum yapmıştı bebişi görmeye gittik, mışıl mışıl uyudu biz oradayken hiç uyanmadı ama çok tatlı bisşeydi, bizlerinde bu mutluluğu tatmasına az kaldı, herkes bebişlerinde zamanında sağlıkla kavuşsun inşallah...
Umarım herhesler iyidir, doktor kontrollerine gidenler bebişleriyle hasret giderenler olmuş, hepsine maaşallah diyorum.

cnm evde oldugum muddetce soluma yatiyorum ben de iste.
32. haftayi bekliyorum artik.

ben de 28+6 da gidicem bakalim kac gr olmus bizim minik kuss )

Hayırlı haberlerle dön canım inşallah.

He bir de başak bir arkadaşımızla görüştük haftasonu onların çocukları 3,5 yaşında şimdi. Onlarda baya moral verdiler bize. Onlarında hep gerilik varmış gelişimde, son zamanlarda 3 haftaya çıkmış. Ama 39. haftada normal doğum yapmış kız, 2650 gr gibi doğmuş, 39. haftaya göre baya düşük kilosu ama 37. haftayı atlattığı için önemli değil sonuçta hiç küvezde kalmamış direk eve gelmişler.

Günaydın canım, haberler çok ta üzücü değil doktorunun söylediğine göre. Sende bilinçli davranıyorsun stres yapmamaya özen gösteriyorsun ne güzel. Bol bol dinlen inşallah kuzucugunda beklediğiniz gelişmeyi gösterir.

Kızlar 32. haftada doğarsa bebişimiz, küvözde kalması gerekiyor mu acaba?

Canım 37. hafta sınır. 37den önce doğan bebekler kilosuna bakılmakasızın prematüre sayılıyor. Yani küveze alınır. Benim arkadaşım 36. haftada doğum yaptı, kilosu 2800grdı ama akciğer gelişimi için küvezde tuttular bir müddet.

üzülme cnm eşlerimiz hep öyle iteleye iteleye aldırıyoruz, onlarda belki birşey olur korkusu var eşim de ilk bebekte daha var var deyip duruyordu şimdi karışmıyor ne istersen al diyorlar...

Gözünaydın cnm benim de açlık tokluk iyi çıktı ama daha dr a göstermedik.

oy maşallah senin kesin sezeryan olur herhalde....

Dediğin gibi bol bol dinlen senin drun iyi diyorsa iyidir benim hft ile hep uyumlu dediler 39 başında doğurdum 2.900 47 cm hemen toparlanıyor ufak bebişler mühim olan başka birşeyleri olmasın

Kızlar 32. haftada doğarsa bebişimiz, küvözde kalması gerekiyor mu acaba?

cnm genelde 32 den sonra küvözde kalmaz ama ciğer gelişimine ve kilosuna bakıyorlar onlar iyiyse sorun olmaz....

Bizim de ismimiz belli oldu gibi Asya Su % 90 nasıl teyzoşları beğendiniz mi ??
Birde unuttum kerem arda arasında kalan arkd.enim oyum arda' ya anlamı kötü değil ki arda nehri sonuçta

sevrey canım sen insan kaynaklarında mıydın? Rapor için vizite kağıdı gerekli mi gerçekten onu merak ediyorum?

sevrey canım sen insan kaynaklarında mıydın? Rapor için vizite kağıdı gerekli mi gerçekten onu merak ediyorum?

Personeldeydim cnm vizite kağıdı kalktı artık verilmiyor, ama raporda istenir mi tam bilmiyorum sanmam 32+6 ya kadar rapor alabiliyoruz çalışamaz raporunu ise 37+0 da almak gerekiyor.....

Günaydın kızlar...
saol canım. enfeksiyon vajinal. alttan muayene etti. fitil ve kremi kullan şikayetlerin geçmezse ara dedi. benim tek şikayetim akıntımın çok fazla ve renginin yeşil gibi olması. ama koku, yanma, sızı, kaşıntı yok çok şükür.

benim de haftaya 32. haftam. pazartesi gidip alıcam çalışabilir raporunu. benim kadrom merkeze 90 km. uzaklıkta bi ilçede. hamileliğimin başından beri merkezde görevlendirme çalışıyorum. semineri merkezde almama izin verirlerse 2 hafta daha çalışıcam. ama kadronun olduğu yerde alacaksın derlerse mecbur doğum iznine ayrılıcam. canım sen bilirsin ama seminerlerde pek bi şey yapılmıyor zaten. toplam 9 gün yarım gün gidip gelicez. yine de sen kendi durumuna göre karar ver canım.
GUnaydin Arkadaslar
Masallah tosuna! Artik kontrollerin haftamiz geregi iki haftada bir olmasi gerekiyor seninki nicin 4 hafta sonraya bir sonraki randevuyu vermis ki?:26:
canım 32. haftada rapor için çağırdı ama benim doktor dokuz eylülde prof. ben manisada oturuyorum. o yüzden hep kontrollerime cumartesi gidiyorum. rapor için hafta içi gitmem lazım. dokuz eylülden onaylatmak için. o yüzden dedim manisada bi özel hastaneden alırım raporu. daha önce de rapor almak için gittiğim bi doktor vardı. o da inceler artık 32. haftada. zaten doktorum her gidişimde ayrıntılı ultrason yapıyor. ölçümleri bitince de gel biraz da keyif için bakalım, neler yapıyor diyor

canım rahat ol, stres yapma hiç. benimki de 2 hafta önde. doktor anne babaya da bağlı sonuçta dedi. anne baba minyonsa bebek de öyle olur, iriyse bebk de iri olabilir dedi. ben hep soluma yattığımda rahat ederim diye sola yattım. meğer bebek için iyiymiş. sen de öyle yap, bol bol da dinlen canım.

Efsungcum;

şerbet takımlarının resmini çekip eklerim canım. Henüz yapmadım ama
merakla bekliyorum bende cumartesi senin dediğin lastikli kurdelalardan aldım dah evvelde süsler almıştım eminönünden onlarla beraber bişiler yaparım artık :))) bende bitirince eklerim ama daha yapacak vaktim yok işler güçler daha bebşimin çamaşırlarını bile yıkamadım :))

canım sakın üzme kendini perinatologlar biraz tedirgin ediyolar işeri o neticede :)eminim hiç bişey olmayacamaktır
benim arkadaşım 35.5 da doğum yaptı ikizleri oldu 2400ve 2600 gibi ama kuvöze girmediler valla
bazen hastane para için gerek olmasada alıyor sanırım
dün arkadaşımın arkadaşı ile konuştuk biraz ikizleri var 7. ayda suyugeldiğinden erken doğum olmuş bebekler 1000ve 1100 gr doğmuş ve 1 ay kuvözde kalmışlar dün onlarda vardı valla hiçde erken doğmuş gibi değillerdi oyuncaklarını vermiyolar bağırıyolar nrmalllerdi yani :))))))))) zor zamanlardır eminim ama herşeyin üstesinden gelebiliriz merak etmememk gerek :))
asya su çok beğendim adı gibi kendide güzel olur inşallah :))
yaaa bende isim karar vermek istiyorum ama yook bulamadım yaaaaa))))))))))

kızlar bu 32. hafta raporu illa sgk anlaşmalı hastanemi olmalı eminmisiniz bizim okulda öyle bişey denmedi ama onların aklı pek bişeye ermez
yani muyananae değil gene hastane ama sgk anlaşması yok olmazmı?

Son düzenleme:
oy maşallah senin kesin sezeryan olur herhalde....

valla canım yaa. ben hep normal doğum istiyordum. gerçi annem de beni 4 kg doğurmuş normal doğumla
doktor da bebeğin iri olması doğum şeklini etkiler tabi ama bunu konuşmak için daha erken dedi. napalım oğluşum sağlıklı olsun da doğum şekli önemli değil artık.

cnm 2650 kg gayet iyi,
benim kuzenim hersey normalken 2800 gr bebek dunyaya getirdi.

yaa temmuz annelerinden cinar bebegi hatirlayalim; 24. haftada dunyaya geldi ve ne mucadelelerle yasadi yavrucak.
Allah can sagligi versin;
zayiflik sisanlik bisey degil cnmm

kızlar bu normal doğumla ilgili kaan kocatepe videosu izlediimde orda dio ki knormal doğumda bebğin kafasıyla beraber annenin bilmemne kanalı genişlermiş doğumdan sonra biraz toparlarmış ama eskisi gibi olmazmış ve cinsel hazda eskisi giibi hissedilmezmiş çözümü daraltma operasyonuymuş bunu duymuşmuydunuz

kızlar bu 32. hafta raporu illa sgk anlaşmalı hastanemi olmalı eminmisiniz bizim okulda öyle bişey denmedi ama onların aklı pek bişeye ermez
yani muyananae değil gene hastane ama sgk anlaşması yok olmazmı?

cnm ozelden alirsan da sgk ya da devlet hastanesine gidip onaylatmak gerekiyor

yani doktorundan raporu alip , vizite kagidi ile birlikte devlet hast., saglik ocagi, ya da sgk hast.ne gitmen gerek cnm

sdhkn cnm vizite kagidi lazim evet. (son 4 ayda sgk primlerinin yatirildigini gormek icin istiyorlar onu )

duymustum da,
tek dogumda fazla farketmiyor; bikac dogumda genisliyor diye duymustum ben

canım yazıdm ama okumamış olabvilirsin diye tekrar yazayım benim arkadaşım 35.5. da 24400-2660 luk ikiizler doğurdu kuvöze girmediler suan 2 yaşındalar gayet sağlıklılar
onun bir arkadşaı 7. ayında doğurdu ikiz gene 1000-1100 gr 1 ay kuvözde kalmışlar ama hiçde normal doğanlardan farkları yok şimdi ikiside çok cadı valla milletin oyuncagını alıp kendi oyuncaklarını kimseye vermiyolar :)))) meraklanma endişe etmemeye çalış :)))

canım yazıdm ama okumamış olabvilirsin diye tekrar yazayım benim arkadaşım 35.5. da 24400-2660 luk ikiizler doğurdu kuvöze girmediler suan 2 yaşındalar gayet sağlıklılar
onun bir arkadşaı 7. ayında doğurdu ikiz gene 1000-1100 gr 1 ay kuvözde kalmışlar ama hiçde normal doğanlardan farkları yok şimdi ikiside çok cadı valla milletin oyuncagını alıp kendi oyuncaklarını kimseye vermiyolar :)))) meraklanma endişe etmemeye çalış :)))

şimdi hastanemle görüştüm sgk anlaşması olması gerekmiş ya sgk ya gidecekmişim yada sgk anlaşmalı bir hastaneye gitmeliymişim

Hımm tamam canım söyleyim de hazırlasınlar, ben danışmanlık yaptığım için ofiste olmuyorum pek.

Evet canım bende bunları duydukça stres yapmıyorum, kritik dönemi atlattık allahtan, ben dikkat edeyim elimden geleni yapayım da...hayırlısı nasıl olacaksa öyle olsun diyorum, erken de olsa küvezde de kalsa mutlu sona kavuşayım diye dua ediyorum. Allah herkese sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin bebeklerini.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…