cnm evde oldugum muddetce soluma yatiyorum ben de iste.
32. haftayi bekliyorum artik.
ben de 28+6 da gidicem bakalim kac gr olmus bizim minik kuss)
Kızlar günaydın herkese,
Bizim haftasonu randevumuz vardı hatırlarsanız, perinotologa. Haberler sevindirici değil ama stres yapıp kendimi üzmemeye karar verdim, pozitif düşünüyorum bebeğim etkilenmesin diye.
Şimdi kızımın gelişimi 2 hafta geriden geliyor, doktor kontrolünde değişiklik olmadığını gördü ve rahim içi gelişim geriliği teşhisi koymuş oldu perinatolog. Sevindirici haber kan akımı ve amniyotik sıvının miktarı gayet iyiymiş, bu göstergelerde daha önemliymiş. Doktor 40 dk. kadar inceledi, kan akımlarına baktı fln filan. Sonuç: Daha yakından takip edilecem, 1hafta 10 günde bir dopplere girecem ki kan akımına bakılacak. 37. haftayı atlatmayı bekliyoruz, kan akımında ve sıvıda herhangi bir değişiklik olmazsa 38'e kadar bekliyoruz dedi. Eğer bu parametrelerde değişiklik olursa erken müdahale ile bebeği almak gerekebilirmiş. Ama şunu anladım perinatologlar gerekten daha karamsar bir tablo çiziyorlar, riskli gebelik uzmanları olduğundan tüm olumsuzlukların, risklerin özellikle özellikle üstüne basıyorlar. Yani insanda bunlar olacak gibi izlenim oluşuyor.
Perinatologdan çıkınca hemen kendi doktorumuza gittik, o çok daha rahat allahtan, rahatlattı bizi.
Siz bu raporun neresine takıldınız ki, niye moreliniz bozdunuz haberler gayet iyi dedi. Önemli olan kan akımı ve sıvının miktarı böyle devam ettikçe sonuna kadar bekleriz, yani bebeğiniz biraz minyon doğacak o kadar dedi. Çok kişide karşılaşıyoruz bu durumla siz canınızı sıkmayın dedi.
He bide ben doktorumla hiç doğumu konuşmamıştım. Eşim yani sezeryan olacak gibi mi diye sordu. O da biz şimdi normal doğum planlayalım dedi. 38-39. haftaya kadar beklemeye karar verirse bebek 2800-3000kg'ya yakın doğar hiç bir sıkıntısı yok dedi. Müdahale gerekecekse de rahim ağzı uzunluğu suni sancıya yanıt verebilecek gibiyse o şekilde olur dedi. Hemen sezeryana yönlendirmedi yani buna sevindim açıkçası. He bide önemli olan izne ayrılıyorum hemen. Dinlenmem kendimi yormamam önemliymiş. Ben rahatım en az 36. ya kadar çalışırım diyordum, neyse artık çalışmamam gerekiyorsa çalışmam yani. Haftaya gideceğim 32. hafta da, çalışamaz raporu yazacak doktor.
Şimdi size sorum, doktor özel hastanede, hastanenin SGK anlaşması var. Doktor izin için gelirken vizite kağıdı getireceksin dedi ama sizler izninizi alırken vizite kağıdı götürdünüz mü???
Kızlar 32. haftada doğarsa bebişimiz, küvözde kalması gerekiyor mu acaba?
üzülme cnm eşlerimiz hep öyle iteleye iteleye aldırıyoruz, onlarda belki birşey olur korkusu var eşim de ilk bebekte daha var var deyip duruyordu şimdi karışmıyor ne istersen al diyorlar...selam kızlar,
bazen artık okumucam topiği diyorum !!!hepinizin herşeyi tam bizden başka(kızım bugün doğsa ortada kalcak 2 zıbın 1 hastane çıkışımız var sadece!!neden?babaımız yüzünden heves yok hiç yaaa hem de hiçç....öyle çok üzülüyorum ki..''doğsun eksikleri yazarsın ben gider alırım ''diyor.olcak iş mi?aylardır savaşıyorum aylardır...istiyorum ki o da heves etsin fikir versin eksik kaldı mı tamamlayalım bir an önce desin ..ama yok..burada yalnız olmasaydık aileden birileri olsaydı herşeyi halletmiştim de bu işler yalnız olmuyor kii..fikir verene ihtiyaç duyuyıor insan bir destekleyene ihtiyaç duyuyor.yani mesele para değil bugün gidip binlerce liralık alışveriş yapsam ağzını açıp bunu da niye aldın demez ama gel ne lazımsa alalım da demez!!off ya niye gücüm yetmiyor benim kocama niye değiştiremiyorum !!bazılarınızın eşleri alışveriş falan yapmış yurtdışından bebek için öyle özeniyorum ki benim kocam asla yapmaz ilgisini bile çekmez bebek ürünleri...neyse yaaa böyle geçecekmiş benim de hamilelğim napayım kısmet (
Gözünaydın cnm benim de açlık tokluk iyi çıktı ama daha dr a göstermedik.benimde 4-5 gün önce yaptırdığım 50 lik yükleme sonucum 162 çıkmıştı bugün 100 lük yaptırdım sonuçlar iyi gözüküyor açlık 89 1.saat 150 2.saat 111 3.saat 99 çok şükür sorun yok doktorum da 50 lik yükleme tam teşhis yöntemi değildir demişti şimdiden sıkma canını:) bir de yanında biri olsun muhakkak ilkinde yalnız gitmiştim başım dönmüştü bugünde öyle oldu hatta son saat müşahede odasında uzandım çok rahat oldu tavsiye ederim
oy maşallah senin kesin sezeryan olur herhalde....kızlar biz de dün kontroldeydik. benim oğlum tosun paşa maşallah 2230 gr olmuşboyu da 47 cm
doktor yine 2 hafta önde gidiyor ama anne baba iri ve boylu bebek de öyle olacak normal dedi
enfeksiyon varmış. fitil ve krem verdi. her şey çok güzel dedi ve 4 hafta sonraya randevu verdi. neyse haftaya 32. hafta raporu için manisada gidicem nasılsa hastaneye. o zaman bi daha görürüm oğluşumu
Dediğin gibi bol bol dinlen senin drun iyi diyorsa iyidir benim hft ile hep uyumlu dediler 39 başında doğurdum 2.900 47 cm hemen toparlanıyor ufak bebişler mühim olan başka birşeyleri olmasınSağolun kızlar...Ben de en azından kan akımının ve sıvının azalmaması için bol bol dinleneceğim. En azından 37. haftayı görsem yeter, kilosu dediğiniz gibi düşük olsa da önemli değil, akciğer gelişimi tamam olsun o daha önemli.
Benim arkadaşımda 36.haftada doğurdu, geçen görüştük 3. ayında kilosu üst sınırda dedi, çok çabuk toparlıyorlar gerçekten. İnşallah bir aksilik çıkmaz bekler bekleyebildiği kadar.
Peppermint canım ben 31+0 da gittim işte en son, kilosu 1300 gr civarıydı 29.hafta ile uyumlu. Sen de bol bol dinlen canım, çok yorma kendini.
Kızlar 32. haftada doğarsa bebişimiz, küvözde kalması gerekiyor mu acaba?
sevrey canım sen insan kaynaklarında mıydın? Rapor için vizite kağıdı gerekli mi gerçekten onu merak ediyorum?
saol canım. enfeksiyon vajinal. alttan muayene etti. fitil ve kremi kullan şikayetlerin geçmezse ara dedi. benim tek şikayetim akıntımın çok fazla ve renginin yeşil gibi olması. ama koku, yanma, sızı, kaşıntı yok çok şükür.of maşallah yafrunaaaa
enfeksiyon vajinal mı yoksa idrar yolu mu?
ben de fitil ve antibiyotik kullanıyordum 5 gündür yarın kontrolüm var bakalım..umarım sorunsuz atlatırımmmmmm ...
yaa bu arada kızlar benim tam okulun kapanacağı hafta 32.hafta raporunu almam gerekiyor...doktorum çalışabilir raporunu vereyim nasılsa 2 hafta seminer...boşuna izin kullanma diyor ama ben şu son bi haftadır ayaklarımdan çok çekiyorum...karar veremiyorum...1 ay için bu işkenceye katlanim mi yoksa 32.haftada izne ayrılıyım miiiiiiiiiiii...bi akıl verin yaaaaaaaaaaaaaaaa
yarın görüşürüsssssssssssss...öptük sizi ...kaçtık bizzzzzzzz
canım 32. haftada rapor için çağırdı ama benim doktor dokuz eylülde prof. ben manisada oturuyorum. o yüzden hep kontrollerime cumartesi gidiyorum. rapor için hafta içi gitmem lazım. dokuz eylülden onaylatmak için. o yüzden dedim manisada bi özel hastaneden alırım raporu. daha önce de rapor almak için gittiğim bi doktor vardı. o da inceler artık 32. haftada. zaten doktorum her gidişimde ayrıntılı ultrason yapıyor. ölçümleri bitince de gel biraz da keyif için bakalım, neler yapıyor diyorGUnaydin Arkadaslar
Masallah tosuna!Artik kontrollerin haftamiz geregi iki haftada bir olmasi gerekiyor seninki nicin 4 hafta sonraya bir sonraki randevuyu vermis ki?:26:
Evet canım aynen, bende şimdi 38. haftaya kadar dayanabilirsem diye dua ediyorum. Sadece bebeğim biraz zayıf doğmuş olacak, sorun yok diyorum kendime.
Tansiyon problemim yok canım, sadece bir önceki kontrolde 13-8 çıkmıştı, doktor takip et tansiyonunu demişti ama öyle yüksek çıkmıyor.
merakla bekliyorum bende cumartesi senin dediğin lastikli kurdelalardan aldım dah evvelde süsler almıştım eminönünden onlarla beraber bişiler yaparım artık :))) bende bitirince eklerim ama daha yapacak vaktim yok işler güçler daha bebşimin çamaşırlarını bile yıkamadım :))Efsungcum;
şerbet takımlarının resmini çekip eklerim canım. Henüz yapmadım ama
canım sakın üzme kendini perinatologlar biraz tedirgin ediyolar işeri o neticede :)eminim hiç bişey olmayacamaktırKızlar günaydın herkese,
Bizim haftasonu randevumuz vardı hatırlarsanız, perinotologa. Haberler sevindirici değil ama stres yapıp kendimi üzmemeye karar verdim, pozitif düşünüyorum bebeğim etkilenmesin diye.
Şimdi kızımın gelişimi 2 hafta geriden geliyor, doktor kontrolünde değişiklik olmadığını gördü ve rahim içi gelişim geriliği teşhisi koymuş oldu perinatolog. Sevindirici haber kan akımı ve amniyotik sıvının miktarı gayet iyiymiş, bu göstergelerde daha önemliymiş. Doktor 40 dk. kadar inceledi, kan akımlarına baktı fln filan. Sonuç: Daha yakından takip edilecem, 1hafta 10 günde bir dopplere girecem ki kan akımına bakılacak. 37. haftayı atlatmayı bekliyoruz, kan akımında ve sıvıda herhangi bir değişiklik olmazsa 38'e kadar bekliyoruz dedi. Eğer bu parametrelerde değişiklik olursa erken müdahale ile bebeği almak gerekebilirmiş. Ama şunu anladım perinatologlar gerekten daha karamsar bir tablo çiziyorlar, riskli gebelik uzmanları olduğundan tüm olumsuzlukların, risklerin özellikle özellikle üstüne basıyorlar. Yani insanda bunlar olacak gibi izlenim oluşuyor.
Perinatologdan çıkınca hemen kendi doktorumuza gittik, o çok daha rahat allahtan, rahatlattı bizi.
Siz bu raporun neresine takıldınız ki, niye moreliniz bozdunuz haberler gayet iyi dedi. Önemli olan kan akımı ve sıvının miktarı böyle devam ettikçe sonuna kadar bekleriz, yani bebeğiniz biraz minyon doğacak o kadar dedi. Çok kişide karşılaşıyoruz bu durumla siz canınızı sıkmayın dedi.
He bide ben doktorumla hiç doğumu konuşmamıştım. Eşim yani sezeryan olacak gibi mi diye sordu. O da biz şimdi normal doğum planlayalım dedi. 38-39. haftaya kadar beklemeye karar verirse bebek 2800-3000kg'ya yakın doğar hiç bir sıkıntısı yok dedi. Müdahale gerekecekse de rahim ağzı uzunluğu suni sancıya yanıt verebilecek gibiyse o şekilde olur dedi. Hemen sezeryana yönlendirmedi yani buna sevindim açıkçası. He bide önemli olan izne ayrılıyorum hemen. Dinlenmem kendimi yormamam önemliymiş. Ben rahatım en az 36. ya kadar çalışırım diyordum, neyse artık çalışmamam gerekiyorsa çalışmam yani. Haftaya gideceğim 32. hafta da, çalışamaz raporu yazacak doktor.
Şimdi size sorum, doktor özel hastanede, hastanenin SGK anlaşması var. Doktor izin için gelirken vizite kağıdı getireceksin dedi sizler izninizi alırken vizite kağıdı götürdünüz mü???
benim arkadaşım 35.5 da doğum yaptı ikizleri oldu 2400ve 2600 gibi ama kuvöze girmediler vallaCanım 37. hafta sınır. 37den önce doğan bebekler kilosuna bakılmakasızın prematüre sayılıyor. Yani küveze alınır. Benim arkadaşım 36. haftada doğum yaptı, kilosu 2800grdı ama akciğer gelişimi için küvezde tuttular bir müddet.
asya su çok beğendim adı gibi kendide güzel olur inşallah :))üzülme cnm eşlerimiz hep öyle iteleye iteleye aldırıyoruz, onlarda belki birşey olur korkusu var eşim de ilk bebekte daha var var deyip duruyordu şimdi karışmıyor ne istersen al diyorlar...
Gözünaydın cnm benim de açlık tokluk iyi çıktı ama daha dr a göstermedik.
oy maşallah senin kesin sezeryan olur herhalde....
Dediğin gibi bol bol dinlen senin drun iyi diyorsa iyidir benim hft ile hep uyumlu dediler 39 başında doğurdum 2.900 47 cm hemen toparlanıyor ufak bebişler mühim olan başka birşeyleri olmasın
cnm genelde 32 den sonra küvözde kalmaz ama ciğer gelişimine ve kilosuna bakıyorlar onlar iyiyse sorun olmaz....
Bizim de ismimiz belli oldu gibi Asya Su % 90 nasıl teyzoşları beğendiniz mi ??
Birde unuttum kerem arda arasında kalan arkd.enim oyum arda' ya anlamı kötü değil ki arda nehri sonuçta
oy maşallah senin kesin sezeryan olur herhalde....
Hayırlı haberlerle dön canım inşallah.
He bir de başak bir arkadaşımızla görüştük haftasonu onların çocukları 3,5 yaşında şimdi. Onlarda baya moral verdiler bize. Onlarında hep gerilik varmış gelişimde, son zamanlarda 3 haftaya çıkmış. Ama 39. haftada normal doğum yapmış kız, 2650 gr gibi doğmuş, 39. haftaya göre baya düşük kilosu ama 37. haftayı atlattığı için önemli değil sonuçta hiç küvezde kalmamış direk eve gelmişler.
kızlar bu 32. hafta raporu illa sgk anlaşmalı hastanemi olmalı eminmisiniz bizim okulda öyle bişey denmedi ama onların aklı pek bişeye ermez
yani muyananae değil gene hastane ama sgk anlaşması yok olmazmı?
kızlar bu normal doğumla ilgili kaan kocatepe videosu izlediimde orda dio ki knormal doğumda bebğin kafasıyla beraber annenin bilmemne kanalı genişlermiş doğumdan sonra biraz toparlarmış ama eskisi gibi olmazmış ve cinsel hazda eskisi giibi hissedilmezmiş çözümü daraltma operasyonuymuş bunu duymuşmuydunuz
He bir de başak bir arkadaşımızla görüştük haftasonu onların çocukları 3,5 yaşında şimdi. Onlarda baya moral verdiler bize. Onlarında hep gerilik varmış gelişimde, son zamanlarda 3 haftaya çıkmış. Ama 39. haftada normal doğum yapmış kız, 2650 gr gibi doğmuş, 39. haftaya göre baya düşük kilosu ama 37. haftayı atlattığı için önemli değil sonuçta hiç küvezde kalmamış direk eve gelmişler.
cnm ozelden alirsan da sgk ya da devlet hastanesine gidip onaylatmak gerekiyor
yani doktorundan raporu alip , vizite kagidi ile birlikte devlet hast., saglik ocagi, ya da sgk hast.ne gitmen gerek cnm
sdhkn cnm vizite kagidi lazim evet. (son 4 ayda sgk primlerinin yatirildigini gormek icin istiyorlar onu )
cnm ozelden alirsan da sgk ya da devlet hastanesine gidip onaylatmak gerekiyor
yani doktorundan raporu alip , vizite kagidi ile birlikte devlet hast., saglik ocagi, ya da sgk hast.ne gitmen gerek cnm
sdhkn cnm vizite kagidi lazim evet. (son 4 ayda sgk primlerinin yatirildigini gormek icin istiyorlar onu )
canım yazıdm ama okumamış olabvilirsin diye tekrar yazayım benim arkadaşım 35.5. da 24400-2660 luk ikiizler doğurdu kuvöze girmediler suan 2 yaşındalar gayet sağlıklılar
onun bir arkadşaı 7. ayında doğurdu ikiz gene 1000-1100 gr 1 ay kuvözde kalmışlar ama hiçde normal doğanlardan farkları yok şimdi ikiside çok cadı valla milletin oyuncagını alıp kendi oyuncaklarını kimseye vermiyolar :)))) meraklanma endişe etmemeye çalış :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?