kizlar ya annemle konustum az önce dedi ki biz bebege hic kisa kollu seyler almadik sadece 3 tane body ve bi elbisesi disinda kisa kollu biseyi yok ya dogdugu zaman burda hava sicak olursa acaba bu aldigim tulumlari patikli altlari uzun kollu bodyleri giydiremem mi öyle bisey de var ki simdiye kadar agustos ayini almanyada gecirmedim hic hep türkiyede tatildeydik . bu aralar cok sicak burasi bugün kavruluyodu ama simdi bi firtina cikti ve yagmur yagicak sanirim yani sicak diye de güvenilmiyo ki buraya hem dogum agustos sonuna dogru gözüküyo kafam karisti simdi benim:26: ne güzel alisverisi bitirdim diye seviniyodum sizce kisa biseyler de almalimiyim???
kızlar biz de dün kontroldeydik. benim oğlum tosun paşa maşallah 2230 gr olmuşboyu da 47 cm
doktor yine 2 hafta önde gidiyor ama anne baba iri ve boylu bebek de öyle olacak normal dedi
enfeksiyon varmış. fitil ve krem verdi. her şey çok güzel dedi ve 4 hafta sonraya randevu verdi. neyse haftaya 32. hafta raporu için manisada gidicem nasılsa hastaneye. o zaman bi daha görürüm oğluşumu
Kızlar günaydın herkese,
Bizim haftasonu randevumuz vardı hatırlarsanız, perinotologa. Haberler sevindirici değil ama stres yapıp kendimi üzmemeye karar verdim, pozitif düşünüyorum bebeğim etkilenmesin diye.
Şimdi kızımın gelişimi 2 hafta geriden geliyor, doktor kontrolünde değişiklik olmadığını gördü ve rahim içi gelişim geriliği teşhisi koymuş oldu perinatolog. Sevindirici haber kan akımı ve amniyotik sıvının miktarı gayet iyiymiş, bu göstergelerde daha önemliymiş. Doktor 40 dk. kadar inceledi, kan akımlarına baktı fln filan. Sonuç: Daha yakından takip edilecem, 1hafta 10 günde bir dopplere girecem ki kan akımına bakılacak. 37. haftayı atlatmayı bekliyoruz, kan akımında ve sıvıda herhangi bir değişiklik olmazsa 38'e kadar bekliyoruz dedi. Eğer bu parametrelerde değişiklik olursa erken müdahale ile bebeği almak gerekebilirmiş. Ama şunu anladım perinatologlar gerekten daha karamsar bir tablo çiziyorlar, riskli gebelik uzmanları olduğundan tüm olumsuzlukların, risklerin özellikle özellikle üstüne basıyorlar. Yani insanda bunlar olacak gibi izlenim oluşuyor.
Perinatologdan çıkınca hemen kendi doktorumuza gittik, o çok daha rahat allahtan, rahatlattı bizi.
Siz bu raporun neresine takıldınız ki, niye moreliniz bozdunuz haberler gayet iyi dedi. Önemli olan kan akımı ve sıvının miktarı böyle devam ettikçe sonuna kadar bekleriz, yani bebeğiniz biraz minyon doğacak o kadar dedi. Çok kişide karşılaşıyoruz bu durumla siz canınızı sıkmayın dedi.
He bide ben doktorumla hiç doğumu konuşmamıştım. Eşim yani sezeryan olacak gibi mi diye sordu. O da biz şimdi normal doğum planlayalım dedi. 38-39. haftaya kadar beklemeye karar verirse bebek 2800-3000kg'ya yakın doğar hiç bir sıkıntısı yok dedi. Müdahale gerekecekse de rahim ağzı uzunluğu suni sancıya yanıt verebilecek gibiyse o şekilde olur dedi. Hemen sezeryana yönlendirmedi yani buna sevindim açıkçası. He bide önemli olan izne ayrılıyorum hemen. Dinlenmem kendimi yormamam önemliymiş. Ben rahatım en az 36. ya kadar çalışırım diyordum, neyse artık çalışmamam gerekiyorsa çalışmam yani. Haftaya gideceğim 32. hafta da, çalışamaz raporu yazacak doktor.
Şimdi size sorum, doktor özel hastanede, hastanenin SGK anlaşması var. Doktor izin için gelirken vizite kağıdı getireceksin dedi ama sizler izninizi alırken vizite kağıdı götürdünüz mü???
kizlar;
kuvet olarak ne aldiniz; nerden aldiniz?
pamıdor dıye bı magaza var oradan aldım 13tl filesi 5 tl markasını hatırlamıyorum ıstersen bakarım ama en buyugu hangısıyse onu aldım
ıkeada baktım ufacık almadım ordan
kizlar;
cnm simdi arastirdim da biraz, mothercare'i begenmistim katalogdan, ama yorumlar iyi degil;
bebek 2 aylikken kuvet kucuk kaliyormus; ayrica file de takilamiyormus kucuk oldugu icin.
ben de gezeyim, en buyugunu alayim en iyisi.
cnm simdi arastirdim da biraz, mothercare'i begenmistim katalogdan, ama yorumlar iyi degil;
bebek 2 aylikken kuvet kucuk kaliyormus; ayrica file de takilamiyormus kucuk oldugu icin.
ben de gezeyim, en buyugunu alayim en iyisi.
Evet canım büyük almak lazım, Sevi bebeninkiler büyük oluyor sanırım. Bir de kipaya fln baksana siz alışveriş için gidiyorsunuz diye söylüyorum. büyük marketlerde var çünkü real'de görmüştüm ben. Küvet, kova, maşrapa, file hepsi vardı.
kizlar;
Bizim de ismimiz belli oldu gibi Asya Su % 90 nasıl teyzoşları beğendiniz mi ??
Birde unuttum kerem arda arasında kalan arkd.enim oyum arda' ya anlamı kötü değil ki arda nehri sonuçta
kızlar bu 32. hafta raporu illa sgk anlaşmalı hastanemi olmalı eminmisiniz bizim okulda öyle bişey denmedi ama onların aklı pek bişeye ermez
yani muyananae değil gene hastane ama sgk anlaşması yok olmazmı?
cnm ozelden alirsan da sgk ya da devlet hastanesine gidip onaylatmak gerekiyor
yani doktorundan raporu alip , vizite kagidi ile birlikte devlet hast., saglik ocagi, ya da sgk hast.ne gitmen gerek cnm
sdhkn cnm vizite kagidi lazim evet. (son 4 ayda sgk primlerinin yatirildigini gormek icin istiyorlar onu )
kizlar;
kizlar mothercare'in katalogunda mom to be koleksşyonuna bayildim ben ya,
emzirme sutyenleri falan harikaa
burdan bi arkadas ordan aldigini yazmisti, kimdi;
tum magazalarinda var mi onu merak ettim
katalogda, suadiye,izmir, bir de bi magaza daha yaziyordu :-(
ben kuveti ıkea den aldım cnm fileyide sevi bebeden
kizlar mothercare'in katalogunda mom to be koleksşyonuna bayildim ben ya,
emzirme sutyenleri falan harikaa
burdan bi arkadas ordan aldigini yazmisti, kimdi;
tum magazalarinda var mi onu merak ettim
katalogda, suadiye,izmir, bir de bi magaza daha yaziyordu :-(
Ben babyjem aldım baya geniş görünüyordu. Altta tıpası olup suyu tahliye edilebilenlerden.
Benim bildiğim mom to be Kanyon da var tatlım :))
İkea nın küveti bana biraz küçük geldi.
Bir de kızlar ben file almadım ve almayı düşünmüyorum. File ile çocuk üşür diye düşünüyorum.
slm kızlar..
malesef dn giremedim ama gece 12de eve gelince birikmesin diye gözlerim yarı kapalı okudum hepsini
dün kocişle güzel bi gün geçirdik kızımızlada tabi
sabahtan kahvaltıya gittik temiz hava bol gıda bebişim çok mutlu oldu hep kıpır kıpır oynadı durdu içimde...
kahvaltıdan sonrada kayınpederin çiftlik evine gittik kayınvalideler teyzeler yeğenler oradaymış onlara katılmak istedik
günümüz orman kenarında bol oksijenle geçti hep maşallahı vardı kızımında uyuduğunu çok az farkettim hep karnımı sallladı durdu cimcimeakşam 11e kadarda oradaydık mangal keyif derken gün nasıl geçti anlamadık eve gelince yorgunluğu çıktı kendimi direk yatağa atmak istedim sonra size bakmadanda edemedim hepinizi okudum bi yaramazlık yok şükür.... bu sabahtan beri kızımın hala maşallahı var teyzeleri dünü unutamadı heralde kahvaltıdan beri çoşuyo içerde
ama artık kıpraşmaları ağrılı oluyo buda büyüdüğünün bi göstergesidir heralde,bakalım çarşamba günü kontrolümüz var neler yapıyo görecez,bi foto verir inş bu kez
cnm bana annem sevi bebenin küvetini almış,ablamda fileyi hiç kullanmadığı için verdi...
sen mothercare nin kataloğuna nereden bakıyosun nettenmi yoksa mağazadanmı aldın...
evet canım bakteri vardı antibiyotik kullandım inşallah geçmiştir..CANIM senin de benim gibi bakteri çıkmıştı antibiyotik kullanmıştın sanırım. ben doktora bittiğinde gittim kontrol etti şimdilik tekrara gerek yok normal görünüyor demişti. yani tekrar kültür almamıştı
kizlar;
evet canım bakteri vardı antibiyotik kullandım inşallah geçmiştir..
bakınca anlar yani öyle mi ? inşallah gerek görmez kültüre
ben civil bebeden aldım..baby jem marka 16,90 TL filesi yoktu almayı düşünmüyorum ayşe öner tavsiye etmemişti..alttan gideri var geniş bayağa..
cnm cok sevındım ıyı gecmıs kontol masallah
ya su pıhtı testı bana yapılmadı hıc ama bı sorun olsaydı ısterlerde heralde dımı ?
Bu arada aynı kılodayız masallah bende 68 kıloyum dr normal dıyor
bızım bebekde aynı senın tarıf ettıgın sekılde duruyodu bılıyomusun doktor suna baksan nasıl duruyo dıye dalga gectı hatta
mılupanın setı bana hala gelmedı((
benı begenmıyolarmı yoksa :))
neyse cnm sonaaa görüşürüz
Kizlar bebisimize isim konusunda size yazmistim. Arda mi Kerem mi diye?? Cok tesekkür ederim yorumlarini yazan arkadaslara. Genelde Arda önerilmis. Annemler zaten okdar cok alismislar ki Arda ismine. sanki dogmus da bebisim evde sürekli Ardaya sunu aldim,bunu yapalim diye konusuolar. Ben de öle seviyorum karnimdaa ,bu saatten sonra degistirmek de zor sanirim :)) Sanki baska bi bebek gibi geliyor baska isimle seslenince :)))
Bi de gecen hafta doktora gittigimde 28 haftaliktim, 8 kilo almisim. Suana kadar hep kilon iyi diodu, 3 haftada 1,5-2 kilo alinca dikkat etmelisin dedi ilk defa( bi haftadir dikkat ediyorum bakalim bi dahaki randevuya ayni kiloyla gidebilirsem süper olcak amaaa cok zor dayanmak... inanilmaz istahim var yaa. yemek yiyorum, bi saat sonra yine acikiyorum. acikmasam bile ne görsem canim cekiyor. özellikle 7.aya girdikten sonra böle oldu ya.sanki midem delik, bosluktan akip gidiyor aninda ne yesem :))) Sizde mi ölesinizzz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?