Kızlar,
bebek odası için duvar kağıdı alıcam ama nerden??
İnternetten güvendiğiniz bi yer varmı?
evet canım aynen, bende şimdi 38. Haftaya kadar dayanabilirsem diye dua ediyorum. Sadece bebeğim biraz zayıf doğmuş olacak, sorun yok diyorum kendime.
Tansiyon problemim yok canım, sadece bir önceki kontrolde 13-8 çıkmıştı, doktor takip et tansiyonunu demişti ama öyle yüksek çıkmıyor.
cnm bende bebişimin odasını duvar kağıdı yaptım
ben istanbulda oturduğum için unkapanı imç çarşına gittik eşimle oradan seçtik
bence nete güvenme başka alışverişlerini yapabilirsin ama duvar kağıdı birebir aynı ton olmuyo hbrin olsun
ben dükkanda bile duvar kağıdının gerçeği gözümün önünde durduğu halde fduvara döşenmiş fotosunu gördüm birebir değildi yani ton farkediyo fotoda ışıktan falan.
sen nette fotodan beğenecen sipariş vercen siparişin gelecek aynı ton değil,bu duruma düşmek zor olur..
Doğru söylüyorsun canım.İşyerinden bir arkadaşta orayı önerdi. Hafta sonu gideriz artık.
Sen ne renk aldın? Bide kaç para tuttu? Nakit mi vermek gerekiyor?
Kızlarrrr günaydın...
Nasılsınızzzz???
Dün akşam arkadaşım doğum yaptı. 3300 gr 50cm doğdu minik prenses.
Görmelisiniz çokkk minik. Hastane çıkışı bile kocaman olmuş.
Bizim aldığımız 0-3 aylıklar kesinlikle olmaz.. Kucağıma alamadım bile, minicik pıtırcık
Gece suyu gelmiş arkadaşımın, hemen hastaneye gitmiş ama sancısı hiç yokmuş. 4-5 saat bekleyip sezeryana almışlar. Arkadaşım normal doğum yapmak istiyordu ama olmamış.
Kızlar günaydın herkese,
Bizim haftasonu randevumuz vardı hatırlarsanız, perinotologa. Haberler sevindirici değil ama stres yapıp kendimi üzmemeye karar verdim, pozitif düşünüyorum bebeğim etkilenmesin diye.
Şimdi kızımın gelişimi 2 hafta geriden geliyor, doktor kontrolünde değişiklik olmadığını gördü ve rahim içi gelişim geriliği teşhisi koymuş oldu perinatolog. Sevindirici haber kan akımı ve amniyotik sıvının miktarı gayet iyiymiş, bu göstergelerde daha önemliymiş. Doktor 40 dk. kadar inceledi, kan akımlarına baktı fln filan. Sonuç: Daha yakından takip edilecem, 1hafta 10 günde bir dopplere girecem ki kan akımına bakılacak. 37. haftayı atlatmayı bekliyoruz, kan akımında ve sıvıda herhangi bir değişiklik olmazsa 38'e kadar bekliyoruz dedi. Eğer bu parametrelerde değişiklik olursa erken müdahale ile bebeği almak gerekebilirmiş. Ama şunu anladım perinatologlar gerekten daha karamsar bir tablo çiziyorlar, riskli gebelik uzmanları olduğundan tüm olumsuzlukların, risklerin özellikle özellikle üstüne basıyorlar. Yani insanda bunlar olacak gibi izlenim oluşuyor.
Perinatologdan çıkınca hemen kendi doktorumuza gittik, o çok daha rahat allahtan, rahatlattı bizi.
Siz bu raporun neresine takıldınız ki, niye moreliniz bozdunuz haberler gayet iyi dedi. Önemli olan kan akımı ve sıvının miktarı böyle devam ettikçe sonuna kadar bekleriz, yani bebeğiniz biraz minyon doğacak o kadar dedi. Çok kişide karşılaşıyoruz bu durumla siz canınızı sıkmayın dedi.
He bide ben doktorumla hiç doğumu konuşmamıştım. Eşim yani sezeryan olacak gibi mi diye sordu. O da biz şimdi normal doğum planlayalım dedi. 38-39. haftaya kadar beklemeye karar verirse bebek 2800-3000kg'ya yakın doğar hiç bir sıkıntısı yok dedi. Müdahale gerekecekse de rahim ağzı uzunluğu suni sancıya yanıt verebilecek gibiyse o şekilde olur dedi. Hemen sezeryana yönlendirmedi yani buna sevindim açıkçası. He bide önemli olan izne ayrılıyorum hemen. Dinlenmem kendimi yormamam önemliymiş. Ben rahatım en az 36. ya kadar çalışırım diyordum, neyse artık çalışmamam gerekiyorsa çalışmam yani. Haftaya gideceğim 32. hafta da, çalışamaz raporu yazacak doktor.
Şimdi size sorum, doktor özel hastanede, hastanenin SGK anlaşması var. Doktor izin için gelirken vizite kağıdı getireceksin dedi ama sizler izninizi alırken vizite kağıdı götürdünüz mü???
Kızlar 32. haftada doğarsa bebişimiz, küvözde kalması gerekiyor mu acaba?
kızlar bu normal doğumla ilgili kaan kocatepe videosu izlediimde orda dio ki knormal doğumda bebğin kafasıyla beraber annenin bilmemne kanalı genişlermiş doğumdan sonra biraz toparlarmış ama eskisi gibi olmazmış ve cinsel hazda eskisi giibi hissedilmezmiş çözümü daraltma operasyonuymuş bunu duymuşmuydunuz
Kizlar bebisimize isim konusunda size yazmistim. Arda mi Kerem mi diye?? Cok tesekkür ederim yorumlarini yazan arkadaslara. Genelde Arda önerilmis. Annemler zaten okdar cok alismislar ki Arda ismine. sanki dogmus da bebisim evde sürekli Ardaya sunu aldim,bunu yapalim diye konusuolar. Ben de öle seviyorum karnimdaa ,bu saatten sonra degistirmek de zor sanirim :)) Sanki baska bi bebek gibi geliyor baska isimle seslenince :)))
Bi de gecen hafta doktora gittigimde 28 haftaliktim, 8 kilo almisim. Suana kadar hep kilon iyi diodu, 3 haftada 1,5-2 kilo alinca dikkat etmelisin dedi ilk defa( bi haftadir dikkat ediyorum bakalim bi dahaki randevuya ayni kiloyla gidebilirsem süper olcak amaaa cok zor dayanmak... inanilmaz istahim var yaa. yemek yiyorum, bi saat sonra yine acikiyorum. acikmasam bile ne görsem canim cekiyor. özellikle 7.aya girdikten sonra böle oldu ya.sanki midem delik, bosluktan akip gidiyor aninda ne yesem :))) Sizde mi ölesinizzz?
ben de babyjem alayim bari, jokerde, e-bebekte var sanirim.
m2b kanyon'da var mi? ayy cok sevindim;
ayaklarim iyi oldugu bir gun gidip bakayim
Kızlar,
bebek odası için duvar kağıdı alıcam ama nerden??
İnternetten güvendiğiniz bi yer varmı?
Arkadaslar Merhaba
Bizim bugun ikinci hastanede randevumuz vardi. Kizimiz 1553gr. olmus, basi asagida ve uyuyordu, bir anlik yuzunu gordum, cokk guzeldi.Ama foto alamadik cunku ultrason esnasinda uyandi. Amniyon sivisi normalmis ama daha onceki kontrole gore biraz azalmis, izlemek gerekiyor dediler, ona biraz canim sikildi. O kadar da su iciyorum aslinda, size amniyon sivisini artirmak icin onerilen baska bir sey var mi?:26:
Arkadaslar Merhaba
Bizim bugun ikinci hastanede randevumuz vardi. Kizimiz 1553gr. olmus, basi asagida ve uyuyordu, bir anlik yuzunu gordum, cokk guzeldi.Ama foto alamadik cunku ultrason esnasinda uyandi. Amniyon sivisi normalmis ama daha onceki kontrole gore biraz azalmis, izlemek gerekiyor dediler, ona biraz canim sikildi. O kadar da su iciyorum aslinda, size amniyon sivisini artirmak icin onerilen baska bir sey var mi?:26:
hihiii,Canım, sen nadolu yakasında değil misin? Kanyon aslında uzak değil mi sana?
Mom to Be
Kanyon AVM, Kat: B2, Carnevale Kids ve Nest By Mozaik' in yanında
Levent, İstanbul
Telefon: 0212 353 07 93
Bence duvar kağıdı satan yerleri sen kendin dolaş. İnternetten tam istediğin şey çıkmayabilir.
Ben de su içmek dışında amnion sıvısını arttıran birşey bilmiyorum ama mantıken sonuçta meyve ve sebzeler ile de vücuda sıvı alıyoruz. Eğer bunların tüketimi yetersizse arttırabilirsin.
Peki canım tek başına ya da eşinle yıkarken filesiz nasıl yıkayacaksınız yaa?? :26::26:Ben en çok ona takılıyorum.
Ablamlarda file kullanmıştı hep, elektrikli ısıtıcı ile banyoyu ısıtıyorlardı, bir de banyo esnasında ılık sudan üzerine sürekli döküyorlardı, üşümüyodu bebiş
Peki canım tek başına ya da eşinle yıkarken filesiz nasıl yıkayacaksınız yaa?? :26::26:Ben en çok ona takılıyorum.
Ablamlarda file kullanmıştı hep, elektrikli ısıtıcı ile banyoyu ısıtıyorlardı, bir de banyo esnasında ılık sudan üzerine sürekli döküyorlardı, üşümüyodu bebiş
selam kızlar.. bugün biraz temizlik yaptım anca gelebildim. c.tesi 100 mg lık şeker yüklememiz vardı ve sonuç yüksek çıktı doktor ablamız endokrin midir nedir orda bi doktora gönderdi yarın randevumuz var.. şeker ile başı dertte olan varmı doktorunuz ne dedi?
hihiii,
anadolu yakasindayim da, isyerim leventte cnm
kanyon 7-8 dk yurume mesafesinde bana
hihiii,
anadolu yakasindayim da, isyerim leventte cnm
kanyon 7-8 dk yurume mesafesinde bana
gecmıs olsun canım dıkkat et artık kendıne
Arkadaslar Merhaba
selam kızlar.. bugün biraz temizlik yaptım anca gelebildim. c.tesi 100 mg lık şeker yüklememiz vardı ve sonuç yüksek çıktı doktor ablamız endokrin midir nedir orda bi doktora gönderdi yarın randevumuz var.. şeker ile başı dertte olan varmı doktorunuz ne dedi?
Canım maşallah minişine
Amniyon sıvısına takılma şimdilik, kontrol altında olursun... Sonuçta riskli bir durum değildir...
Amniyon sıvısı için bol su içmelisin diye biliyorum. Normalde kaç lt su içiyorsun?
Canım benim arkadaşımında yüksek çıkmıştı. Diyetle çözdüler işi. Seninde öyle olur..
Yediklerine dikkat etmelisin..
valla canım tek başınıza tutabilirsiniz dedi..
bebek üzerinde gösterdi..kımıl kımıl olacak bebek dedik olsun dedi
suyun içinde o kadar rahat olacak ki sorun çıkarmıcak dedi
sadece tutuşlar önemli kafası ve sırtını iyi kavramak gerekli..
ama baktım yapamıyorum alırım fileyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?