ben doktora gittim kızlar doktorum bana kızdı ayağa kalkmak yok dedi tehlikeli görünüyosun dedi okuldada hep otur dedi iş falan yapmak yok dedi bi tek lavaboya gidebilirsin o kadar yani dedi ve ben çok üzüldüm:85:dua edin bna nolur bebişim vaktinden önce gelmesin zamanında sağlıklı doğsun
aman cnm dikkat et kendinekasılmalarım çok fazlaydı hareket ettiğim zaman özellikle yol falan yürüdüğümde iyice artıyodu o yüzden
Kızlar merhaba önce,
Venüsten haberi olan var mı, sizde vardır tel. numarası 5-6 gündür girmiyor nete mrk ettim
allah büyük diyorum artık sağ salim vaktinde kucağıma alayımda yoksa çok zor olur ikimiz içinde küvezde falan kalması allah korusun zamanında rabbim elime kavuşturur inşallah
kısalma ne ki?? doğumu mu yaklasıyoraman cnm dikkat et kendine
fazla yorma
bebeğin eşyalarına gelinde bütün herşeyi barındıran bi mağazaya gidersein hepsini 2 3 saatte halledersin üzülme
cnm venüsten hbr geldi bugün
peppermint arkadaşla iletişimdeler
kısalma devam ediomuş rahim ağzında dr 1 2 gün daha dayan demiş
hayırlısı Allahtan dua edelim bol bol
Ben hem kisa hem de patikli uzun kollu tulumla aldim, bana tecrubeli annelerin soyledikleri, bebekler ilk dogduklarinda vucut isilarini iyi koruyamadiklari ve koruyabilmek icin uzun kollu patikli tulumlarin daha rahat oldugunu bebegi korudugunu soylediklerinden ben de uzun kollulari sonradan ilave ettim. Istersen bir kac kisa daha al ama eminim uzun kollulari da giydireceksin. Hastanede, evde yada alisveris merkezlerinde klimalar calisiyorsa uzun kollular daha iyi olabilir.
bence çok ihtiyaç olursa hemen eşin gider 1-2 tane alır gelir doğumdan da sonra
valla hava tahmini türkiyede çok karıştı bu aralar
eylülde yağmurlar da başlar bence çok almamakta fayda var
benim oğlum doğduğunda ilk ay 5 cm boyu uzamıştı
cnm cok sicak olunca citcitli bodylerle de tutabilriz
kisa kol body, altina da bi ince pijama giydiririz; olmaz mi ??
Anne ve babamı öyle heyecanlı gördükçe benim de heyecanım artıyor eminim sen de öyle hissediyorsundur. Benim babam da hemen bir görür bebeği sonra döner herhalde çünkü kayınvalidem gelecek. Aynen sizin gibi benim de babam kayınvalidemle pek anlaşamıyor ama belki de bebeğin hatırına geçinir :))) Ama babamın asıl durmayış nedeni ben kalabalıktan hoşlanmıyorum biliyor diğerlerini göderemeyeceğim için babam gitmeyi tercih eder...
Ya ben de videoya çekmek istiyorum ama bakalım denk getirebilsek.
Canım bence oralarda birilerine sor bakalım ağustos nasıl geçiyormuş. Bir de sonuçta evler serin olmaz herhalde.Belki birkaç tane daha kısa kollu alabilirsin.
cnm bende yaz annelkerınden ılham aldım ve gıdıp cocuga 2 tane ( hanı su kıpadanaldıgınız kısakol sortlu tulumlafr varya) ondan aldım 2 tanede atlet şort var yeter sımdılık gerekırse hemen 2 n-bına yanımda magaza var alırım dıyorum bende 2 tanede olsa sende al dısarı cıkınca
kısalma ne ki?? doğumu mu yaklasıyor
doldu mu 32 haftası peki?
videoda anlatmış 3-4 oğumdan sonra operasyon şart oluyormuşduymustum da,
tek dogumda fazla farketmiyor; bikac dogumda genisliyor diye duymustum ben
ayyy umarım gün değil de hafta dayanır canım yaaa ne sıkıntılıdır şimdi...kizlar venuse msj attim;
rahim agzinda az bir kisalma daha olmus, doktor bikac gun daha dayan demis,
sanirim dogum yaklasiyor;
Allah yardimcisi olsun
dua edelim kizlar
canım hiççç bunları düşünme bence şimdi sen ilk doğum yaptığında kim destek olacak sana ? nasılsa bi şekilde büyür napalım annenmi bakar babannemi bakar bakıcımı bakar birilerini bulursun bende yalnızım iki ailede uzakta kayınvalidem misafirliğe gelir ancak daha benden ummasa iyidir annemde muhtemelen 1-2 hafta kalır gider yani ondan da umutlu değilim yani buraya lışverişe geldi magazada bi kadınla sohbete girdiler benle ilgilenmedi bile bi garip işt eyaaa benim bir arkadaşım ikiz gebelikte riskliydi 9ay yattı annesi ile kayınvalidesi baktılar sonrada nerdeyse 1-1.5 yıl cocuklarada baktılar şimdi o bana diyorki aferin kız sana herşeyini sen hallediyorsun bende ona dedimki allah dağına göre kar verir bana bişey olsa kim bakacak bana annem gelir 1-2 hafta kalır ama mutfak faln boğar onu ne bilim yaaa şimdi anne olucam ya bunları yazmak bile çok üzüyor beni hiç düşünme o yüzden doğumdna sonra bakarsın bi çaresine :)ayy kizlar,
suan da canim cok sikildi yaa;
abimin esi gercekten de annem benim bebegime bakamasin diye hamile kalmis olabilirmi?
bu belirsizlik oldurecek beni yaa; cok moralim bozuldu
http://www.ayseoner.com.tr/Yonetim/image/avcılar hospital.jpgayy kızlar yaa bi türlü lohusa pijaması bakamaya çıkamıyorum nettende öyle üstün körü bakıyorum ama hoşuma giden yok daha
şu pijama takımımı alsaydım bide bebek bakım çantamı alsam hastane çantamı hazırlıycam ama çıkamıyorum sıcaklarda epey bastırdı ne olacak halim yaa
bebek çantasına karar verdim okiedo bliis celeb modelini alıcam ama bej mi alsam siyahmı karar veremedim...
canım artık yıl sonu zaten yorma kendini yaa çocuklarada masla falan anlat konuşarak oyala film izlettir yada okula gitme sen kızımla kazanıcaz derken erken doğumdan daha çok masraf yapmayın yani sen yada eşin fark etmez zaten kendine dikkat etben doktora gittim kızlar doktorum bana kızdı ayağa kalkmak yok dedi tehlikeli görünüyosun dedi okuldada hep otur dedi iş falan yapmak yok dedi bi tek lavaboya gidebilirsin o kadar yani dedi ve ben çok üzüldüm:85:dua edin bna nolur bebişim vaktinden önce gelmesin zamanında sağlıklı doğsun
günaydınlarrr, nasılsınız anneler ?
ben her gün akşama doğru ayaklarım ve ellerim şişmeye başlıyor sabah eski haline dönüyorlar.
dün çok akıntım olunca doktor fitil verdi fakat kullanmayı beceremedim
tedirgin oldum
geçmiş olsun canım, kullanmaya çalış ama..çalışıyor musn?
geçmiş olsun canım..internetten alacağın şeyleri tespit et gidemezsen bile yerlerini eşine yaz kağıda ver hepsini alır ve sen istediklerini almış olursun ya da herşeyin olduğu tek bir mağazada halledebilirsin sakın bunları düşünme dinlenmene bak senben ücretliyim zaten canım okul kapanınca benimde işim bitiyo benim üzüldüğüm ben daha alışveriş yapcaktım gönlümce ya aldığım paranın hepsini kızıma ciciler alcaktım o yüzden eşime şimdiye kadar bişi aldırmadım ben onu kendi kazandığımla alcam diye daha ilk maaşım bu benim kızımla kazandık biz onu ama şimdi çıkamıyorum işte:84:
ben her gün akşama doğru ayaklarım ve ellerim şişmeye başlıyor sabah eski haline dönüyorlar.
tedirgin oldum
evet çalışıyorum canım.oturuyorum genelde ama otururken de şişiyolar sanırım.
yani cnm haklısın annen abinin çocuklarına bakacak diye seninkini hiçe saymasın
dediğin gibi onların 1 çocuğuna baktıysa sıra seninkinde
benimde annem ablamın çocuğuna bakıyo 2 saatlik mesafede çok yakın değil ablamla annem annem her cuma gider her pazar gelir 1 sene böyle sürdü şimdi bebeği memeden ayırıcaklar annem alacak yeğenimi gidecek ablamlarda haftasonları anneme gidecek...
annem için epey zor oldu koca kışı yollarda geçirdi kadıncağız babamsa tek kaldı köyde gelmedi gelsede 1 2 günde döndü hemen...ara sıra kayınvalidesi geldi ablamında anneciğim o zamanlar rahata kavuştu,ve şidi ablama diyo tutun bi tarafınızı 2.de bana güvenmeyin naparsanız yapın...kadında haklı...
ayy dua edelim bol bol hayırlısı neyse o olsun...
Eee! gelsin o zaman arada sırada. Bak ben kayınvalidemle çok anlaşamam ama yinede Allah razı olsun kızımın çocuklarını büyüttüm istediğiniz an gelir sizinkinede bakarım dedi ki görümcemin 1 çocuğu hala okula başlamadı görümcem çalıştığı için kayınvalidemin bakması gerekiyor. Kendi kızına bakıcı tutsun sıra sizin dedi. Annen de abine sıranın sende olduğunu söylesin.
cnm yaa sıkma kendini hem senin bebeğin daha önce doğacak annen bakmaya başlamış bile olur o doğurana kadar sonra seninkini bırakıp onunkini alacak değil yaa.
dur hele bi hamilemi değilmi onun kesinleşmesi lazım..
şimdi sıra sende ama
Allah ikinize de hayırlı doğum nasip etsin..
ikinci olunca sen bu haldeyken çıkar işten canım..
hayırlısı olsun öyle dua et tamam..
canını da sıkma sakın üzülmesin meleğin
ben doktora gittim kızlar doktorum bana kızdı ayağa kalkmak yok dedi tehlikeli görünüyosun dedi okuldada hep otur dedi iş falan yapmak yok dedi bi tek lavaboya gidebilirsin o kadar yani dedi ve ben çok üzüldüm:85:dua edin bna nolur bebişim vaktinden önce gelmesin zamanında sağlıklı doğsun
ben ücretliyim zaten canım okul kapanınca benimde işim bitiyo benim üzüldüğüm ben daha alışveriş yapcaktım gönlümce ya aldığım paranın hepsini kızıma ciciler alcaktım o yüzden eşime şimdiye kadar bişi aldırmadım ben onu kendi kazandığımla alcam diye daha ilk maaşım bu benim kızımla kazandık biz onu ama şimdi çıkamıyorum işte:84:
selam kızlar nasılsınz..giremedım 3-4 gündür geçmişide okumadım.bir yaramazlık yok dimi herkes iyidir umarım..hafta sonu sinoptaydım küçük ve çok sevimli bir il, bebişimde benimle bilrkte görmüş oldu
canım hiççç bunları düşünme bence şimdi sen ilk doğum yaptığında kim destek olacak sana ? nasılsa bi şekilde büyür napalım annenmi bakar babannemi bakar bakıcımı bakar birilerini bulursun bende yalnızım iki ailede uzakta kayınvalidem misafirliğe gelir ancak daha benden ummasa iyidir annemde muhtemelen 1-2 hafta kalır gider yani ondan da umutlu değilim yani buraya lışverişe geldi magazada bi kadınla sohbete girdiler benle ilgilenmedi bile bi garip işt eyaaa benim bir arkadaşım ikiz gebelikte riskliydi 9ay yattı annesi ile kayınvalidesi baktılar sonrada nerdeyse 1-1.5 yıl cocuklarada baktılar şimdi o bana diyorki aferin kız sana herşeyini sen hallediyorsun bende ona dedimki allah dağına göre kar verir bana bişey olsa kim bakacak bana annem gelir 1-2 hafta kalır ama mutfak faln boğar onu ne bilim yaaa şimdi anne olucam ya bunları yazmak bile çok üzüyor beni hiç düşünme o yüzden doğumdna sonra bakarsın bi çaresine :)
canim benim haklisiN;
ben de cogu zaman senin gibi dusunuyorum, bizim kendi ayaklarimiz uzerinde durabilmemiz, kendi islerimizi halletmemiz cok daha guzel,
simdi bizi bi odaya koysalari, ekmek su verseler yasariz misal,, dirncli oluyoruz; hep arkamizda bir destekci olsa, her isimizi baskasina gondersek, birgun yalniz kaldigimizda cok afallardikk
boylesi daha iyi dedigin gibi
tedirgin oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?