2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar herkese.dün girememştim akşam.hala geçmişi okuyorum size bir şey soracaktım yarın komşum almanyaya gidiyor istediğim bir şey olup olmadığını sordu. avent biberon seti sipariş verdim sizce başka isteyebileceğim fiyatı uygun olan ne var bebek için?odası için vs dönenceler falan orada ne fiyatta blgisi olan var mı

canım yorma kendini bol bol dinlen.eksikler tamamlanır merak etme.meleğin inş zamanında gelir canım.

nasılsınız kızlar??
ben iyimiyim kötümüyüm bilemedim...
bugün kontrolüm vardı ..doktora gideceğim demiştim...malum devam eden akıntı ve kullandığım fitil ve antb.sonucu doktorum görmek istedi...neyse bebiş iyiydi ..ultrasonda gördük..doktorum benden tam idrar tahlili ve kanda protein baktırmak istedi...
neyse kanı da idrarı da verdik 1,5 saat sonra sonuçları aldım..koşa koşa gittim doktora gösterim diye...acil hastası varmış..üstünkörü baktı sonuçlara...içime sinmedi yaa...protein referans aralığından düşük çıktı biliyormusunuz...et ve yumurta tüketimini artır dedi...vallaha o kadar yiyorum ki anlamadım...millet de yüksek protein çıkar bende düşük..anlamadım gitti :18:
bi de bişi soracağım lökosit esteraz ne tam olarak? normalde negatif olması gerekiyor ben de ++ yazıyor...
haa bi de epitel neydi ??15-20 ml çıktı...:18:
offfff streslerdeyim...çıktık biz mama yyiycessssssssss....

kasılmalarım çok fazlaydı hareket ettiğim zaman özellikle yol falan yürüdüğümde iyice artıyodu o yüzden
aman cnm dikkat et kendine
fazla yorma
bebeğin eşyalarına gelinde bütün herşeyi barındıran bi mağazaya gidersein hepsini 2 3 saatte halledersin üzülme
Kızlar merhaba önce,

Venüsten haberi olan var mı, sizde vardır tel. numarası 5-6 gündür girmiyor nete mrk ettim

cnm venüsten hbr geldi bugün
peppermint arkadaşla iletişimdeler
kısalma devam ediomuş rahim ağzında dr 1 2 gün daha dayan demiş
hayırlısı Allahtan dua edelim bol bol

allah büyük diyorum artık sağ salim vaktinde kucağıma alayımda yoksa çok zor olur ikimiz içinde küvezde falan kalması allah korusun zamanında rabbim elime kavuşturur inşallah

Canım geçmiş olsun hiç aklına kötü bişey getirme güzelce dinlen.. eşya nasılsa alınır herzamanseninlenin dediği gibi büyük bi mağazada herşeyini alırsın doğduktan sonra da ilave şeyler alırsınnn

kısalma ne ki?? doğumu mu yaklasıyor
doldu mu 32 haftası peki?

evet canim giydiririz diye düsünüyorum bende gündüzleri sicak olsa da aksamlari serin oluyo burda hem agustosun nasil olucagini da bilemeyiz ki ama ben bugün dayanamadim bi kac bisey daha aldim kisa kollu olanlardan

burda hava tahmini hep karisik zaten gündüzleri cok sicak olsa da geceleri bi firtina bi yagmur sormayin zaten dedigin gibi dag basinda degiliz ki alisveris merkezi eve yürüyerek 10 dk hic olmadi cikar aliriz biseyler

cnm cok sicak olunca citcitli bodylerle de tutabilriz
kisa kol body, altina da bi ince pijama giydiririz; olmaz mi ??

evet canim ama bende cok fazla kisa kollu body yok ama bugün aldim bi kac tane daha

aynen canim bende bizimkileri öyle hevesli görünce icim bi tuhaf oluyoo denk getirirsin canim sende benim zilli gibi yerinde durmamaya baslarsa denk gelmemesi mümkün degil zaten :)

buralarda agustos bazen yagmurlu bazen sicak oluyomus bi gün bi günü tutmuyo yani gerci suan da öyle gündüzleri sicak olsa da geceleri firtinalar kopabiliyoo bakalim artik aldiklarimiz yetmezse cikar aliriz bebisle burda yeni dogmus bebekleri gezdirmek adet

aldim canim bende bugün bi kac body ve bi elbise :) bizimde yakinda alisveris merkezi var gerekirse cikar aliriz napalim hepsini hesaplayamayiz ki yaa :)

bu arada kizlar bugün ebede randevum vardi ve ilk defa ctg mi denilen seye bagladi beni bi 15 dk falan hic kasilma cikmadi cok sükür bebisimin kalbi de gayet iyi atiyodu ebe masallahi var dedi persembe de doktora gidicez kizimi görücem diye cok heyecanliyimmmm

duymustum da,
tek dogumda fazla farketmiyor; bikac dogumda genisliyor diye duymustum ben
videoda anlatmış 3-4 oğumdan sonra operasyon şart oluyormuş
kizlar venuse msj attim;

rahim agzinda az bir kisalma daha olmus, doktor bikac gun daha dayan demis,

sanirim dogum yaklasiyor;

Allah yardimcisi olsun
dua edelim kizlar
ayyy umarım gün değil de hafta dayanır canım yaaa ne sıkıntılıdır şimdi...

ayy kizlar,
suan da canim cok sikildi yaa;

abimin esi gercekten de annem benim bebegime bakamasin diye hamile kalmis olabilirmi?

bu belirsizlik oldurecek beni yaa; cok moralim bozuldu
canım hiççç bunları düşünme bence şimdi sen ilk doğum yaptığında kim destek olacak sana ? nasılsa bi şekilde büyür napalım annenmi bakar babannemi bakar bakıcımı bakar birilerini bulursun bende yalnızım iki ailede uzakta kayınvalidem misafirliğe gelir ancak daha benden ummasa iyidir annemde muhtemelen 1-2 hafta kalır gider yani ondan da umutlu değilim yani buraya lışverişe geldi magazada bi kadınla sohbete girdiler benle ilgilenmedi bile bi garip işt eyaaa benim bir arkadaşım ikiz gebelikte riskliydi 9ay yattı annesi ile kayınvalidesi baktılar sonrada nerdeyse 1-1.5 yıl cocuklarada baktılar şimdi o bana diyorki aferin kız sana herşeyini sen hallediyorsun bende ona dedimki allah dağına göre kar verir bana bişey olsa kim bakacak bana annem gelir 1-2 hafta kalır ama mutfak faln boğar onu ne bilim yaaa şimdi anne olucam ya bunları yazmak bile çok üzüyor beni hiç düşünme o yüzden doğumdna sonra bakarsın bi çaresine :)
http://www.ayseoner.com.tr/Yonetim/image/avcılar hospital.jpg
ben bu modelin gecelik sabhlığını aldım taç hediyesi vardı ayrıca bitane krem gecelik dah aldım annemde bitane pembe gecelik akmış yeter gibi geldi zaten netten çok baktık en iyi modeller bu sitede var canım

canım artık yıl sonu zaten yorma kendini yaa çocuklarada masla falan anlat konuşarak oyala film izlettir yada okula gitme sen kızımla kazanıcaz derken erken doğumdan daha çok masraf yapmayın yani sen yada eşin fark etmez zaten kendine dikkat et

buna bir göz atın memur arkideşler,örtmenlerrrrrrrrrrr:)

DEVLET MEMURLARINA DOĞUM SEBEBİYLE VERİLECEK İZİNLER HAKKINDA TEBLİĞ

Resmî Gazete : 26.8.2004/25565

DİKKAT (!) Bu Tebliğ, 15.04.2011 tarihli ve 27906 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ''Kamu Personeli Genel Tebliği (Seri No : 2 )''nin (F) YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN TEBLİĞ bölümündeki ifade ile yürürlükten kaldırılmıştır.

Devlet memurlarına doğum sebebiyle verilen mazeret izni ve aylıksız izne ilişkin olarak, 21 Temmuz 2004 tarihli ve 25529 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 14.7.2004 tarihli ve 5223 sayılı Devlet Memurları Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun ile değiştirilen 14.7.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin değişik (A) bendi ile değişik 108 inci maddesinin üçüncü fıkrasının uygulanması sırasında ortaya çıkması muhtemel tereddütlerin giderilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

A-ESKİ VE YENİ HÜKÜMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1. Doğum Sebebiyle Verilecek Mazeret İzni

Değişiklikten önceki hali; "Kadın memura doğum yapmasından önce 3 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 6 hafta müddetle izin verilir. Bu süreden sonra da 6 ay süre ile günde birbuçuk saat süt izni verilir."

Değişiklikten sonraki hali; "Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık sureye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır."

Yapılan bu değişiklikle;

a) Memura doğum yapmasından önce 3 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 6 hafta süreyle, verilen toplam 9 haftalık mazeret izni, doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren de 8 hafta olmak üzere toplum 16 haftaya çıkarılmıştır.

b) Doğumdan önceki mazeret izni süresi 3 haftadan 8 haftaya çıkarılmakla birlikte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz...) bu 8 haftalık süreye 2 haftalık bir süre daha ilave edilmiştir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki mazeret izni süresi 10 haftaya çıkarılmıştır.

c) Memura, sağlık durumunun uygun olmasına ve tabibin onay vermesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilmesi ve bu durumda çalıştığı sürelerin doğum sonrası izin sürelerine eklenmesi imkanı tanınmaktadır.

d) Kanunda öngörülen doğum sonrası mazeret izni sürelerinin, memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilmesi imkanı getirilmiştir.

e) Memura doğum sonrası 6 haftalık izinden sonra verilen 6 ay süreli süt izninin, başlangıç tarihi belirlenmeksizin çocuğun bir yaşını doldurduğu tarihe kadar verilmesi imkanı sağlanmış ve günde toplam bir buçuk saat olan bu iznin kullanımında anneye saat seçimi hakkı
da tanınmıştır.

2. Doğum Sebebiyle Verilecek Aylıksız İzin

Değişiklikten önceki hali; "Doğum yapan memurlara istekleri halinde en çok on iki aya kadar aylıksız izin verilebilir."

Değişiklikten sonraki hali; "Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir."

Yapılan bu değişiklik ile;

a) Memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi, doğum sonrası mazeret izninin bitimi olarak belirlenmek suretiyle, aylıksız iznin hangi tarihte başlatılacağı hususu açıklığa kavuşturulmuştur.

b) Aylıksız izin verilmesi konusunda, önceki düzenlemede yer alan "... aylıksız izin verilebilir." ifadesi ile izin verme hususu idarenin takdirine bırakılmışken, yeni düzenlemede yer alan " .... aylıksız izin verilir." ifadesi ile memurun isteği halinde idarenin izin vermesi gerektiği kanun hükmünde açıkça belirtilmiştir.

B - UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1. Doğum Öncesi Mazeret İzni

Doğum yapmış olan veya eski hükme istinaden doğum öncesi mazeret iznini kullanmakta olan memurlar doğum öncesi 8 haftalık izin süresinin kalan 5 haftalık kısmını doğum sonrası kullanamayacaklardır.

Şöyle ki; yeni düzenleme ile doğum öncesi mazeret izni hakkı 8 hafta olarak belirlenmiş, ancak, sağlık durumunun uygunluğu ve tabibin onayı şartına bağlı olarak memurun istemesi halinde, doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabileceği hükme bağlanmıştır. Diğer bir deyişle, doğum öncesi iznin asgari sınırı 3 hafta olarak kabul edilerek, kalan 5 haftalık sürenin (memur 4 hafta izin kullanıyorsa; kalan 4 haftalık sürenin, memur 5 hafta izin kullanıyorsa; kalan 3 haftalık sürenin ya da memur 6 hafta doğum öncesi izin kullanıyorsa; kalan 2 haftalık sürenin) doğum sonrası sürelere eklenmesi imkanı getirilmiştir. Ancak, memurun doğumdan önceki 3 haftaya kadar iş yerinde çalışabileceğine dair kararın tabip onayı ile belirleneceği ve geçmişe yönelik bir tabip onayının alınmasından söz edilemeyeceği gözönüne alındığında, doğum yapmış olan veya eski hükme istinaden doğum öncesi mazeret iznini kullanmakta olan memurların izin süresinin 3 haftadan fazla olan kısmının doğum sonrası mazeret iznine ilavesi imkansız hale gelmekte, bu sebeple, doğum öncesi 8 haftalık izin süresinden artan 5 haftalık izin süresinin doğum sonrasına ilave edilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Henüz doğum öncesi iznine ayrılmamış olan ve doğum yapmasına 3 haftadan fazla süresi bulunan memur, 8 haftadan fazla olmamak üzere izin kullanabileceği gibi istemesi ve tabibin onayı ile doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışmasına karar verilmesi halinde, çalıştığı sürelerin doğum sonrası izin süresine eklenmesi gerekmektedir.

Örnek: Kanunun yürürlük tarihi olan 21.07.2004 tarihi başlangıç alınarak doğum yapmasına 6 hafta kalmış olan bir memurun doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışmasına tabip onayı ile karar verilmiş olması halinde kalan 3 haftalık süre doğum sonrası iznine eklenebilir. Yine 21.07.2004 tarihi başlangıç alınarak doğum yapmasına 4 hafta kalan bir memur 1 haftalık sürenin tabip raporu ile doğum sonrasına eklenmesini isteyebilir.

2. Doğum Sonrası Mazeret İzni

Eski hükme istinaden doğum sonrası iznini kullanmakta olan memurun izin süresinin, 8 haftalık süreye tamamlattırılması gerekmektedir.

Örnek: Halen doğum sonrası mazeret izni kullanan ve henüz bu iznin 2 nci haftasında olan bir memura 6 hafta daha izin verilir, aynı şekilde doğum izninin 6 ncı haftasında olan bir memura ise 2 hafta daha izin verilir.

3. Süt İzni

Eski hükme istinaden 6 aylık süt izni süresini tamamlayıp tamamlamadığına ve gebeliğin çoğul gebelik olup olmadığına bakılmaksızın, çocuğu henüz bir yaşından küçük olan memurun, çocuğu bir yaşını tamamlayana kadar günde bir buçuk saatlik süt izninden yararlandırılması ve önceden süt izninin kullanımında anneye saat seçim hakkı tanınmamış ise bu hakkın da ayrıca tanınması gerekmektedir.

Örnek: 6 aylık süt izni süresini kullanan ve şu anda çocuğu 9 aylık olan bir memura 3 ay daha süt izni verilmesi ve bu sürenin hesabında "... bir yaşından küçük olma ..." kriterinin esas alınması, ayrıca ikiz veya üçüz çocuğu olan bir memur için de süt izninin toplam bir buçuk saat olarak kullandırılması gerekmektedir.

Tebliğ olunur.

günaydınlarrr, nasılsınız anneler ?

ben her gün akşama doğru ayaklarım ve ellerim şişmeye başlıyor sabah eski haline dönüyorlar.
dün çok akıntım olunca doktor fitil verdi fakat kullanmayı beceremedim
tedirgin oldum

geçmiş olsun canım, kullanmaya çalış ama..çalışıyor musn?

Günaydın kızlar....
inş.venüs dayanabildiği kadar dayanır bende hftya çalışabilir rap.almaya gidicem bir aksilik olmazsa
bende ayakta veya yorulunca karnım taş gibi oluyor ilkinde hiç böyle değildim gece de uyku tutmadı
dün akşam görümcemin bebişini gördük çok tatlıydı kıpkırmızı yüzü vardı 3.600 51 cm doğmuş gerçi hep uyuyordu göremedik gözlerini
Sulesiiii cnm okullar nasılsa tatil oluyor sürekli dinlen boşver herşeyi olur çok olmadı netden sipariş ver allah korusun küvöze filan girse iyi mi daha zor herşeyi de olur üzülme sen
Sizleri böyle okudukça bende çantamı hazırlamaya karar verdim annemi en kısa sürede getirmem lazım yıkayıp ütüleyelim .... bizim de beşik eksik onu da almak gerek

geçmiş olsun canım..internetten alacağın şeyleri tespit et gidemezsen bile yerlerini eşine yaz kağıda ver hepsini alır ve sen istediklerini almış olursun ya da herşeyin olduğu tek bir mağazada halledebilirsin sakın bunları düşünme dinlenmene bak sen

fitili ben de ilk başta kullanamamıştım doktora söyledim..o da ucundan bile değse faydası olur mutlaka demişti..bir ayna yardımı ile yapmaya çalış canım..geçmiş olsun

kizlar sagolun moral oldunuz bana;
esimle de konustuk aksam, o da dedi ki varsa oyle bisey sevinirim onlar adina; Allah can sagligi versin bebegimiz ortada kalmaz ya, bi sekilde bakilir elbette dedi.
ben de simdi oyle dua ediyorum ; Allah'im bebegim saglikla bir dogun diyorum, sonra da en guzel sekilde bakmayi yetstirmeyi nasip et diyorum.

canim ya cok gecmis olsun,
ne sikliktaydi kasilmalarin; nst'ye girdin mi?

aman cnm sen cicileri mi dert ediyosun takma kafani;
esin araba varsa arabayla goturur seni buyuk bi magazaya, oturursun bi tabureye, gosterirler secersin; topluca alir donersin eve, once saglik olsun cnmm

biz iyiyiz cnm,
kizinla sana iyi gezmelerr

benim artik ayaklarimin sis olmadigi bir an yok :-((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…