evet keyfi uyguluyorlar benm bazı arkadaslar kullandı bazılarına kullandrmadılar
canım benim çalıştığım yerin milli eğitimi şöyle açıkladı bana:ilk beş haftamızın ne kadarı çalışma dönemine geliyorsa o kadarını aktarabiliyoruz.mesela benim sekiz haftalık iznim 8 haziran da başlıyor diyelim,seminerlerde 30 haziranda bitiyor.yani 8inden 30 una kadar olan 22 günü aktarabiliyoruz.tatile gelen kısmını aktaramıyoruz.
sabah beslenme uzmanıma gittik toplamda 4.5 kilo almışım çok iyi dedi zaten 2 kiloda ona başlamadan almıştım ben yani toplamda 6.5 kilo hatta 29 haftamda bebğimin 1400 gr olması ona fazla geldi 1100 olsa daha iyi dedi şekerden olabilir dedik sonra dikkat etmeye devam yani
insülin kullanımında sıkıntılarım vardı yardımcı oldu nerelere vurabileceğimi söyledi çok sıkıldığımı falan belirttim hatta duygusallaştım sağolsun 1 saat benle ugrastı moralimi düzeltmeye ölçüm sıklığımı azalttı çünkü dün insülinde bacagımı fena morarttım ve gördükçe moralim bozuluyor sol elimde de parmaklarım delik deşik oldular artık neyseee ödül olarak hafta 4 gün dondurma verdi ama öğleden önce yemek kaydı ile ki acyippp dondurma istiyordum çocuk gibi sevindim yani
ben normalde de gebeliğe kilolu başladığım için 2 kilo daha alıp gebeliği böyle bitirmeye çalışıcaz kısacası
emzirmede de dikkat eetmek gerek tabii bol su tüketmemiz gerekmiş havalarda ısındı zaten bebeklerimiz içinde bizim içinde :)))
sonra kavun karpuz şeftali kayısı dikkat ederek yemeliymişiz satte 1 seftali veya 2 kayısıs gibi 10 kiraz gibi :))
merhaba arkadaslar;
gordugum kadariyla beni merak eden olmamais :-(((
kizlar dun sizle konustuktan sonra doktoru aradim; aksam gel bi nst cekelim dedi.
ben de cok korktum aglamaya basladim;
sirkettekiler sagolsunlar sirket soforu seni gorursun dediler; esimi de alip hastaneye gittik
nst cekildi, nst sirasinda birkz kasilmam olsu; %40 cikti sanci
doktor kasilmalarin hep bu siddettemi diye sordu, evet dedim; bu onemli bi kasilma degil dedi, bu kadar oluyorsa korkma dedi,
bunlar artik doguma hazirlik icin hep olacak dedi,
bir de yorgunlukla alakali dedi,
hep istirahat etmen lazim dedi,
yaklasik 1 ayin var; 32 de kesin izne cikiyosun dedi,ama bu 1ayda da isyerinle gorus, haftada bikac gun git bikac gun dinlen dedi
cmr tekrar cagirdi, tekrar bi muayene edeyim; ne yapacagimiza tam olarak cmrt karar veririz dedi
bugun evdeyim, dinleniyorum ve hic kasilmam olmadi
olmazsa 32.haftaya kadar pers-cumalari yillik izin falan alicam :-((
calisirken cok zor kizlar; birbirimize dua edelim; su kalan gunlerimizi bi saglikla tamamlasakk
doktordan geldik kizlar sizlere yazip cikicam yine bugün halletmemiz gereken bi sürü is var cünkü
kasilmalarimla ilgili konustuk günde 10 kere falan olmasinin normal oldugunu söyledi magnezyum al biraz daha iyi gelir dedi rahim agzinda aciklik olup olmadigina bakti ve hersey yolunda gözüküyomus suyu falan da gayet iyi bebegim her zamanki gibi sirti dönük duruyodu yüzünü göremedik malesef ama gayet saglikli bi bebekmis kafasi asagi dönüktü bunun da cok iyi oldugunu söyledi doktor teyzemiz vee son olarak yaptigi ölcümlere göre kizim bi 10 gün kadar önden gidiyo ama normal dedi doktorumuz boyunu söylemedi ölcemiyorum dedi ama kilosu yaklasik 1805 gr olarak hesaplandi ultrasonda ben hala soktayim daha 1 hafta önce gitmistik 1350 demisti ama herhalde o gün bastan savma bakmisti biraz normal kontrol gününmüz degildi yani bi tosuncuk geliyooo
neyse öptük hepinizi kendinize dikkat edin kactik biz
kızlar oğlum için aşağıdaki isimlerden hangisi sizce güzel? çok kararsız kaldık
1-Mücahit
2-Gökdeniz
3-Arda
4-Aras
5-Engin
6-Tuna
ilk ikisi eşimin son üçü benim favorim..
ben de tam karşılaştırmalı olarak incelemedim cnm, bilmiyorum
canım benim çalıştığım yerin milli eğitimi şöyle açıkladı bana:ilk beş haftamızın ne kadarı çalışma dönemine geliyorsa o kadarını aktarabiliyoruz.mesela benim sekiz haftalık iznim 8 haziran da başlıyor diyelim,seminerlerde 30 haziranda bitiyor.yani 8inden 30 una kadar olan 22 günü aktarabiliyoruz.tatile gelen kısmını aktaramıyoruz.
ya nasıl oluyo ben 29t3 te gittim doktora.çocuk 1200 gr.dı bana kilosu çok düşük çocuk çok minyon beslenmene dikkat etmiyo musun dedi.hatta çok endişeli göründü filan benim de moralim bozuldu
valla benim jinekologum normal demişti ama beslenme uzmanımada fazla geldi anlamadım!!!
suleslliiiii iks nedir??
canım bu ilköğretim öğrencileri için anket verdiler bize velilere falan yolladık hatta çıktı alıp okulla ilgili falan sorular var mebbis ten giriliyo işte o
bizde yok bende son anda bişey mi çıkardılar dedim :))
kızlar biz kaçtık birazda e-okuldan not girelim sürekli topiclerde olmuyor ama :)))))))
Canım sonradan parasını almak ne demek yahuuu...
Maaşımı normal yatırcaklar, SGK'dan bizimkiler alıcak parayı galiba..
Offf ne sıkıntılı işler yaaa
kizlar ben de medela mini elektrikli aldim.
149 tl idi, sonra baktim cantali seti var 240 civari fiyati.
icinden 4 ad. sut saklama kabi (ayni zamanda biberon oluyor) sogutucu canta, buz kabi, 2 ad. sut saklama poseti cikiyor; bir de omuz cantasi hediye var;
daha avantajli geldi onu aldim
medela mini elektrikli-cantali set; jokerden aldim ben
aynen dedigin gibi bebege kadar izinleri bitiricez bu gisisle; sonrasi icin Allah yardimcimiz olsun napalim.
kizlar hepiniz cok cok sagolun; fazla bilg. basinda oturmuyorum; optum koocamannn :79: :79:
selamlar teyzoşlar:)
biz bugün fenayız..kuzum da ben de şiştik..sabah 8.30da gittim okula saat 3de kep töreni vardı...şişik ayaklarla çocuklara bir diploma verişim var göreceksiniz...komediydi tam,ayağımda sabo terlikler falan hahaha....ben yürüyemeyince veliler ve çocuklar bir alkış tuttular bana gaza geliyiim diye eheueh...ay çok komiktim yaa...
haftaya 32.haftam ..izne çıkacam diyordum...yarın da müdürüm izin verdi gelme diye...pzt zaten tatil...salı da raporu alıyorum..yani ben izne çıktım sayılır....içimde bir huzur var sormayın,bi karne vermeye gideceğim kısmetse....Allahım bebişimi zamanında sağlıkla kucağıma almayı da nasip etsin inşallahhhhhhh
sabah beslenme uzmanıma gittik toplamda 4.5 kilo almışım çok iyi dedi zaten 2 kiloda ona başlamadan almıştım ben yani toplamda 6.5 kilo hatta 29 haftamda bebğimin 1400 gr olması ona fazla geldi 1100 olsa daha iyi dedi şekerden olabilir dedik sonra dikkat etmeye devam yani
insülin kullanımında sıkıntılarım vardı yardımcı oldu nerelere vurabileceğimi söyledi çok sıkıldığımı falan belirttim hatta duygusallaştım sağolsun 1 saat benle ugrastı moralimi düzeltmeye ölçüm sıklığımı azalttı çünkü dün insülinde bacagımı fena morarttım ve gördükçe moralim bozuluyor sol elimde de parmaklarım delik deşik oldular artık neyseee ödül olarak hafta 4 gün dondurma verdi ama öğleden önce yemek kaydı ile ki acyippp dondurma istiyordum çocuk gibi sevindim yani
ben normalde de gebeliğe kilolu başladığım için 2 kilo daha alıp gebeliği böyle bitirmeye çalışıcaz kısacası
emzirmede de dikkat eetmek gerek tabii bol su tüketmemiz gerekmiş havalarda ısındı zaten bebeklerimiz içinde bizim içinde :)))
sonra kavun karpuz şeftali kayısı dikkat ederek yemeliymişiz satte 1 seftali veya 2 kayısıs gibi 10 kiraz gibi :))
benim de aynen canım bebek odası gelecek halısı tülü kıyafetler ütülenecek bakım çantam yok oooooooooooooo
kızlar bebeğimi görmeye gittim 3 haftadır kilo almamış göründüm aslında 1 kilo aldım ama geçen defa toktum şimdi aç onun etkisi var bence. bebeğim 1425 gram olmuş maaşallah kızıma boyu da fl 5.85 40cm gibi yani. maaşallah kızımaama muayneden sonra çok sık idrara çıkmaya başladım umarım idrarda sorun yoktur
selam kızlar ben kasılmalardan dolayı malesef okula devam edemiyorum artık sağolsun okulda idare ediyo beni bu arada kızımın adına karar verdik adı BERRAK olacak inşallah kızımın ismiyle uzun yaşasın inşallah teyzeleri
kızlar 2 gundur kalça agrım devam edıyo yürütmüyo beni
bugün izlemim vardı saglık ocağında kan ve ıdrar verdım
idrarımda kan çıktı bu haftalarda normalmiş ama dr unu ara haber ver dedıler bende aradım NORMAL olabılır dedı yine :))
kalça agrımdan bahsettım oda normal dedı. Ne yapmam lazım dedım gecmesi için cok agrıyosa minoset iç dedi
bu ara dr uma sınır oluyorum bıraz ama neyyysssee :83:
hemsire ebem logusalıkla emzırmeyle bu son haftalarla ilgili bıraz konusma yaptı bana
ne sürersen sür ilk zamanlar sürekli göğsüne yapısık duracagı ıçın yaradan kacamazsın dedı
cocuk uyudugında gögsu bıraz sıkıp gögüs ucunu sıvazla rahatlatır dedı .
sımdıden vazalın veya bebe yagıyla gogus ucunu cıkarmak ıcın masaj hareketı yap dedı
5 tanede olsa süt saklama poşetı al dedi çok lazım oluyomuş
ufak ta olsa acıl bı hastane cantası hazırla kendıne dedı
vs vs...
bugun oglusumun butun kıyafetlerını ütüledık dolaba yerlestırdık :)) hepsı miss gibi dalin kokuyo yani bebek gibi
aksam bavulumu ıcıne yerlestırıcem hepsını :)))
odasını düzenledık bıde dolabı gelseydı tam süper olacaktı :))
neyse ben kacar kızlar hepınızı optuk
dua edın bana su agrım gecsın yoksa bu sın gunler gecmezz
Şirketin ödemeypacaksa demekki senin için sgk olsun olmasın önemli değil :)) Şanslısın...
Canım ara ara yaz bize ama :)) yorma kendini :))
Hadi bakalım darısı bizim izne çıkacağımız günlere... Benim hastanedekiler ağzımın içine bakıyor 37 ye kadar çalışayım diye. Zaten ben de şuan bir sıkıntım yok çok şükür, bbekle daha fazla vakit geçrmek için 37 ye kadar çalışmayı planlıyorum ama bu kdar fırsatçı yaklaşmaları çok sinir...
Canım harikasın... Bu arada dondurmayı kapmışsın))) tebrikler... Moral bozmaca yok, alışacaksın iğnelere
Canım hızlı giden atın ....sı seyrek düşer diye bir laf vardır ya ben de aynn öyle oldum. Topicte herhalde alışverişe ilk başalayan üstelik bebek arabası ie bendim şimdi herkes tamamladı herşeyi ama bizim daha damız yok
Canım aman dikkat et kendine... Adıyla büyüsün Berrak bebek :)))
Canım geçmiş olsun yaaa... Ahh en güzel kıyafetler yerleşmiş. darısı başımıza. dolabımız bir gelse!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?