2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bugün kontrolümüz var
büyük ihtimal bi sezeryan tarihi verecekçünkü temmuzda yıllık izin kullanacak dr um inşallah bizim doğuma denk gelmez
ondan sonra başlayacağız şafak saymaya

bugün kontrolümüz var
büyük ihtimal bi sezeryan tarihi verecekçünkü temmuzda yıllık izin kullanacak dr um inşallah bizim doğuma denk gelmez

sezeryan mı istyiyorsn canım yoksa nomral olamama durumu mu var..güzel haberlerini bekliyoruz..izne ayrıldın sanırım

Allah yardımcımız olsun bende o kadar az yememe rağmen tokluk 120 civarı çıkıyo halbuki 120 de düşük olmalı dedi doktor bilmiyorum yani çok sıkıntılıyım..

Arkadaşlar benim de şimdi tokluk şeker ölçümüm 193 çıktı Yarın insüline başlıyorum. Zaten parmaklarımız delik deşik... Allah yardımcımız olsun. İnşallah doğumdan sonra kalıcı olmaz hiçbirimizinki.

naber kızlarrrrrrrrr???
ayy ben çok iyiyim tütütüttütü maşallah...
okula gitmedim ya bugün ...sabah babişi yolladık kuzumla...11'e kadar yatakta keyif yaptık...şimdi de bişiler atıştıracağız...hava da kapalı,yağmur felan yağıyor...ve işin en güzel yanı...ayaklarım henüz şişmemiş...evde olduğum sürece sık sık uzatıp dinleneceğimm...darısı izne çıkacak olan arkideşlereee...öpüyoruz şimdi...kaçtık...uğrarıs gene

kızlar dün kipaya gittim bebek bezi için 21,90 dı
e- bebek e çıktım 20,90 dı
prima premium care..

hatta eşimle o arada atıştık bile 1 lira yüzünden üst kata çıkılır mı diye
çıkılır şekerim dedim ve çıktık

günaaaydın güzeeel ağustos anneleri bakıyorumda herkes bi tatlanmış şekerler almış başı gidiyor:))))

günaydın kızlar..şeker yüklemesinde falza çıkıpta diyabet yapanlara allah kolaylık versin, özellikle iğne vurulan efsunga..bu insülin olayı hamilelik boyunca mı yoksa ileriside var mı:26:

Allah yardımcımız olsun bende o kadar az yememe rağmen tokluk 120 civarı çıkıyo halbuki 120 de düşük olmalı dedi doktor bilmiyorum yani çok sıkıntılıyım..

ben söyle hepinize bir ortak cevap olsun niteliğinde yazayım:))) destek olanlara sonsuz teşekkürler yeni şeker çıkanlar korkacak bişey yok merak etmeyin hatta sevinebilirsiniz bu bahaneyle fazla kilo almadan doğuma gideceksiniz :))) heheheheh nasıl ama polyanna olduk valla
öncelikle benim babamda seker oldugu için 12. haftamdan beri kontrol altındayım(beslenme uzmanım tarafından ) sağolsun çok iyi bir dr m var adam ki adı murat her seyi biliyor bebeği ngelişiminden bana böbrek kontrolümden psikolojime hatta eşimi hazırlamak dahil valla ona verdiğimiz paralar helal hoş olsun hatta jinekologumdan çok görmüştür ve ilgilenmiştir benle hatta eşim jinekologlar ne işe yarıyor diyo:)))
ilk ay sadece diyet listesine uydum ama sınırlı kalori hesabı yapılan bir liste değil 3 ana 3 ara öğün 2 saatte bir yiyorsun arada meyve yada badem ceviz yada 1 dilim peynir ekmek sabah kahvaltı öğle genelde ızgara et belık tavuk akşam sebze her öğünümde protein olmalıydı 1 aydan sonra hem hap başladık seker hapı hemde ölçmeye başladık önce haftada 3-4 gün sonra hergün ölçüm yaptık başlarda 1. saat tokluk baktırdı son 1 hafta 10 gundurde insüline başladım dün biraz isyan edince ölçüm sıklığımı azaltıp haftad 4 gün dondurma verdi ama öğleden önce yemek sartıyla :)) mantık söyle kızlar herşeyi ye ama bana sıksık ölçüm yaptırarak nelerin daha çok yükselttiğini öğretti bu arada fazla porsiyonda şekeri çıkarır misal çavdar ekmek peynir domates ama çok yedin ine yükselir mesela ben 3 dilim pizza yediğimde yükseliyodu oda bana 3 dilimi bi anda yeme yarım dilim ye falan dedi patates beyaz ekmek özellikle karbonhidratlı gıdalar çok çıkarıyor mesela karpuz fırlatır ye ama ölçünü bil misal kavun karpuzdanda beter kiraz saatte 10 tane erik serbest gibigibi diyelimki tatlı v.s yedin şekeri düşürmek için bol su ve hareket istiyor hemen 10 dk. yürü diyor dün biraz benle ilgilenince iğneyi nasıl yapmam gerektiği falan kilo ve şeker kontrolümün başarılı olduğu yönündeki pohpohlamalardan sonra kendimi gayet iyi hissediyorum :))
aslında sorun şu sanırım ben başından beri hamileliğimde herşeyi normal yaşadım şekeri bile ama insülin kullanmak bana kendimi hasta hissettirdi bide beceremeyince moralim bozuldu dün murat dr mun yanına girer girmez ağladım oda bana dio ki aaa bende sen geldin ohhh gunum güzel gececek dedim yapma böyle falan yaklaşık 1saat ki sanırım daha dafazla içerde kaldım eşişm beklerken bayaa sıkılmış:)))
okuldki akızlar dalga geçiyor bi sen bide ebru şallı :)))) gerçi ben hamileliğe kilolu başladım dezavantjımda o benim
murat dioki bana sen hamile kalmadan 3 ay önce elime gececktin ki benim
haaa yemeklerde söyle bir taktik izliyoruz 3 proteine 1 karbonhidrat mantığı ekmek 1-2 dilimi geçmiyo öğünde ama beyaz değil tam bugday cavdar ....
ben dedikleriniz dışına çıkıyorum tabii ama tatlılarda değil mesela cere z falan yedim yiyorumda napiim canım istedi diyorum

artık muratada 10 günde bir gidicem sanırım ağladığım için :)) ehuehuehueehu
umarım bişeyi atlamamışımdır bi faydam olduysa ne mutlu drma ve bana :))
haaa bu arada analizatör olayını sordum da ona gelene kadar daha neler var zararlı dedi ki bir hastasının kızının fotolarını gösterdi allahım o ne şirinlikti öyle hastası 9 kez tüp denemiş olmamış polikistik overmiş ve şeker varmış muratın eline düşmüş kurtulmaz tabii sonra kendiliğinden gebe kalıyor :))) tüm sürecinde murat yanında tabii bana dioki analizatörün zararı böyle bebkler oluyor diyor:))) çok düşük bir akım olduğundan önemsemiyor ve ben 10 yıldır kullanıyorum dedi ki bende 12.haftamdan beri o alete çıkıyorum bi şikayet yada maraza olmadı allaha şükür :))))
bakalım yarında jinekologuma gidicez o neler diycek :))) bu arada yarına avcılar hospitalda ayşe önerin bebk bakım semineri var belki katılırım bende :)))
gitmek isterseniz eğer :)) buyrun liki
http://www.ayseoner.com.tr/Yonetim/image/avcılar hospital.jpg

şunuda ekleyeyim insülin 20 kilo falan aldırmaz arkadşalr benim 2 arkadaşımda insülin kullandı son 3 aylarında hiçde 20 kilo falan almadılar birisi yine muratın hastsıydı o son üç ayda kilo almadı ama bebekleri büyüdü kilo aldılar
diğeri de başka birine gidiyordu oda öyle kilo falan almadı yani :)) merak edip endişe etmeye gerek yok kısacası :))

Son düzenleme:
cnm sıkma canını bende 13 kilo aldım... kilo dediğin nedir ki çok anormal olmadığı sürece endişelenme yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun, verilir bi şekilde :)

Bence de kilo için üzülmeye değmez, ben de 14 kilo aldım ama çoğunluğu ödemmiş, su tutuyor yani vücudumuz doğum sonrası için depo yapıyor, doğumdan sonra emzirirken ve sıcaklarda bol bol terlerken azar azar verilecek bütün kilolar, dert etmeyin, bebişler iyi olsun yeter:)

Günaydın kızlar..

ayy ne güzel canım maşallah
darısı başıma. ben de ayaklardan çekmeye başladım yaa çok acıyolar. burda da bi yağmur yağsa da serinlesek. biraz önce duştan çıktım güya. ben hiç bu kadar terlemezdim. temmuz nasıl geçecek acaba? ben de 3 hafta daha çalışayım diyorum ama bakalım haftaya belli olacak artık.

ohhh ne güzeeel yaaa özendim :)

Günaydınnn şekerlerrr...

Bugün hava serin, güzel....Yağmur yağdı bol bol
ayyy o serinlik o yağmur nerede burayada gönder kavruldum evde.....
kızlar benım mide bulantılarım yeniden başladı..2-3 gündür bu saatlerde istifra ediyorum..kahvaltımı yapmama rağmen, acaba su mu bulandırıyor midemi..size bahsederken bile kötü oldum:84:

ah cnm yaa geçmiş olsun diyelim sana
bazı hamileliklerde ilk 3 ay son 3 ay oluyomuş
bendede ilk 3 ay çok kötüydü hatta 5kg vermiştim ama şimdi dilimi ısırayım hiç bişi yok

benim 5 ay bulandı midem.bu sebepten kaç kere hastanede yattım.6 kg verdim sonra hepsini fazlasıyla aldım tabi.ve şuanda yine başladı bulantılarım.umarım çok sürmez

Çok teşekkür ediyorum ben kendi adıma. Özellikle kilo konusunda söylediklerin için. :) Ben de bir aydır çok kontrollü gidiyorum, diyetime çok dikkat ediyorum, artık günde bir saat spor da yapıyorum. 2 kilo verdim, toplamda 4 kilo almış oldum ama hamileliğe maalesef kilolu başladığım için daha fazla kilo almaktan deli gibi korkuyorum. Beslenme uzmanını çok sevdim :) Ben Medicana'daki endokrine gidiyorum Ender Yılmaz. Senin doktorun nerede acaba tam adı nedir öğrenmemiz mümkün mü canım? :)

Bu arada şişkinlik problemi yaşayanlar şekerli yiyecekleri keserlerse bütün sorunları kalkacaktır. :) Evet, tuz değil şeker. Gerçi ben tuzu da azalttım ama şekeri kesince vücudumdaki ödem 15 günde atıldı (2 kilo) ve bu 15 gün görüşmediğim insanlar beni tanıyamadı. Önceden yüzün, kolların, bacakların çok kötüydü, tanınmaz hale gelmiştin diyorlar. Ben de fotoğraflarıma baktım ve dehşete düştüm. :) Ayaklarının şişliğinden şikayet eden arkadaşlar eğer beslenmelerine çok dikkat etmiyorlarsa şu kalan iki ayda diyet yemekleri yemelerini şiddetle tavsiye ederim.

kizlar kocis bilgisayari ele gecirdi dünden beri o yüzden telefondan yaziyorum tek tek alinti yapamiyorum ama hepinize tesekkür ederiz tosuncukla teyzoslari :)

okuyabildigim kadariyla peppermint biraz sikinti yasamis gecmis olsun canim dikkat et kendine. bundan sonra cok daha dikkatli olmayliyiz kizlar fazla yorulmamaya calismaliyiz gerci calisanlar icin cok zor benim gibi evde oturanlar da icin de pek kolay degil süpüriyim siliyim ütü yapiyim diye yerimde oturmuyorum geceleri de karnim tas gibi oluyo sonra ama simdilik cok sükür iyiyiz

bi daha ki aya da badana isimiz cikti nasil olucak bilmiyorum koltuklar da tam dogum üzeri gelicek bebek odasi desen 12 hafta bekleme süresi var daha siparis vermedik ama ondan güzelini de bulamadik nasil biticek bu isler bilemiyorummm

bugün de bi sürü ütü yapmam lazim oturdugum yerden yavas yavas yapmaya baslasam iyi olur ugrariz tekrar öpüldünüzzz

bugün kontrolümüz var

ayyyy inanmıyorum ne heyecanlısındır şimdi bekliyoz hbrlerini sanırım bizim topikte ilk tarihi belli olan sen olucaksın bakalım biz napcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…