bugün kontrolümüz var
büyük ihtimal bi sezeryan tarihi verecekçünkü temmuzda yıllık izin kullanacak dr um inşallah bizim doğuma denk gelmez
ondan sonra başlayacağız şafak saymaya
sezeryan mı istyiyorsn canım yoksa nomral olamama durumu mu var..güzel haberlerini bekliyoruz..izne ayrıldın sanırım
ben daha önce hap kullanıyodum ve haftada 1-2 kez 2.saat ölçümüm 140 falan çıkmıştı haftamdan dolayıda drum insüline geçmeyi uygun gördü canım su anda 7+10=17 ünite yapıyorum sabah akşam olmak üzere ama benle aynı haftadaki bazı gebeler 30 ünite falan yapıyorlarmış yeniyim daha deniyoruz işte :))
Allah yardımcımız olsun bende o kadar az yememe rağmen tokluk 120 civarı çıkıyo halbuki 120 de düşük olmalı dedi doktor bilmiyorum yani çok sıkıntılıyım..
maşallah canım kızına,2 kilo oldu ha toplamda kaç kilo aldın canım ben 13 kilo aldımda
Merhaba canım sen 1. saatte şeker ölçümü yaptın mı?
Ben dahiliyeye gitmiştim 1. saatte ölç dedi. Endokrinoloji 2. saat daha önemli dedi. Bu hafta şekerim biraz yükselnce (1. saat 165) endokrin bana yürüyüş ve kol hareketleri verdi. insüline başlarsan 20-25 kilo alırsın ve o kiloları vermen çok zor dedi. Size kilo alımı hakkında bir şey söylediler mi??
Sonra kadın-doğum kontrolüne gittiğimde hemen insüline başlamamı söyledi. Kendi yazamıyor ama. Eğer endokrin yazmıyorsa git yazacak bir doktor bul diye de baskı yaptı. Tekrar dahiliyeye gittim 4 ünite insülin verdi ama daha kullanımını falan öğrenmediğimden başlamadım. Doktorların farklı farklı şeyler söylemesi çok kötü yaŞimdi kadın doğuma insülin almamış olarak gidersem bana kızacak.
Hamileliğimde, 25 yıldır görmediğim kadar doktor gördüm. Gerçekten doktor diyebileceklerimiz çok az. Allah onlara muhtaç etmesin ne diyeyim..
cnm senın dıyet lısten kac kalorılık ben alternatıf lıste arıyorum .
patates bezelye pirinç makarna yemıyorum. özellıkle patates
yaptıgım olçumlerde patatesın cok cıkardıgını farkettım ama bazen dusukte oluyo mesela pilav ve makarna yuksek cıkarmadı bu hafta denedım de .
hanı drun sana neler tavsıye ettı bı solesen :26::26:
ben sekerlı hıcbısey yemedım 1.5 aydır 1 kere 3 top dondurma o kadar
malum sıcaklar basladı ıstahsızlık var bende hemde cok
yemek yapmak artık ıskence olmaya basladı
kafayı yıyorum bazen
BU ARADA GELISIMCI YOK ORTALARDA NERDE BILEN VAR MI ?????
günaydın kızlar..şeker yüklemesinde falza çıkıpta diyabet yapanlara allah kolaylık versin, özellikle iğne vurulan efsunga..bu insülin olayı hamilelik boyunca mı yoksa ileriside var mı:26:
kızlar teşekkür ederim dostlar saolsun...
Allaha şükür biz iiz kızımla :) doktor gayet keyifli geçti bizim minnak kız 2 kg olmuşdoktor yine geçen seferki gibi uyarılarını yaptı, bide dio ya bişey olursa hastaneye hemen gelin bende 10 dkya burdayım die dün hastane çıkışı beraber çıktık dr.la sanırım yeşilköyde hastaneye çok yakında oturuo yürüyerek gitti çünkü böle ara sokaklardan yani kesin olmamakla birlikte rahatlatmak için deilde gerçekten öle olduğu için 10 dkya gelirim dio :)) onun dışında hamur işi ve tatlıyı çok aza indir dedi... kilomu 69 ölçtüler ama 1 haftada 2 kilo aldım gibi oldu çünkü malum bu cenaze durumları yüzünden beslenmeme çok dikkat edemedim hep başka yerde olduğum için bi de cenaze evlerine börek kek gelir ya onlardan yemek zorunda kaldım meyve yiyemedim hareketsiz kaldım bu hafta ve gelecek haftalarda çok dikkat edicem yiyip içtiğime eski formuma kavuşurum inş. :) 2 hafta sonra yine görüşmek üzere sözleştik :)
bizde havadisler şimdilik bunlar sizinkileri beklioruz :))
Allah yardımcımız olsun bende o kadar az yememe rağmen tokluk 120 civarı çıkıyo halbuki 120 de düşük olmalı dedi doktor bilmiyorum yani çok sıkıntılıyım..
Arkadaşlar benim de şimdi tokluk şeker ölçümüm 193 çıktıYarın insüline başlıyorum. Zaten parmaklarımız delik deşik... Allah yardımcımız olsun. İnşallah doğumdan sonra kalıcı olmaz hiçbirimizinki.
cnm sıkma canını bende 13 kilo aldım... kilo dediğin nedir ki çok anormal olmadığı sürece endişelenme yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun, verilir bi şekilde :)
naber kızlarrrrrrrrr???
ayy ben çok iyiyim tütütüttütü maşallah...
okula gitmedim ya bugün ...sabah babişi yolladık kuzumla...11'e kadar yatakta keyif yaptık...şimdi de bişiler atıştıracağız...hava da kapalı,yağmur felan yağıyor...ve işin en güzel yanı...ayaklarım henüz şişmemiş...evde olduğum sürece sık sık uzatıp dinleneceğimm...darısı izne çıkacak olan arkideşlereee...öpüyoruz şimdi...kaçtık...uğrarıs gene
naber kızlarrrrrrrrr???
ayy ben çok iyiyim tütütüttütü maşallah...
okula gitmedim ya bugün ...sabah babişi yolladık kuzumla...11'e kadar yatakta keyif yaptık...şimdi de bişiler atıştıracağız...hava da kapalı,yağmur felan yağıyor...ve işin en güzel yanı...ayaklarım henüz şişmemiş...evde olduğum sürece sık sık uzatıp dinleneceğimm...darısı izne çıkacak olan arkideşlereee...öpüyoruz şimdi...kaçtık...uğrarıs gene
ayyy o serinlik o yağmur nerede burayada gönder kavruldum evde.....Günaydınnn şekerlerrr...
Bugün hava serin, güzel....Yağmur yağdı bol bol
kızlar benım mide bulantılarım yeniden başladı..2-3 gündür bu saatlerde istifra ediyorum..kahvaltımı yapmama rağmen, acaba su mu bulandırıyor midemi..size bahsederken bile kötü oldum:84:
ayyy o serinlik o yağmur nerede burayada gönder kavruldum evde.....
ah cnm yaa geçmiş olsun diyelim sana
bazı hamileliklerde ilk 3 ay son 3 ay oluyomuş
bendede ilk 3 ay çok kötüydü hatta 5kg vermiştim ama şimdi dilimi ısırayım hiç bişi yok
günaaaydın güzeeel ağustos anneleri bakıyorumda herkes bi tatlanmış şekerler almış başı gidiyor:))))
ben söyle hepinize bir ortak cevap olsun niteliğinde yazayım:))) destek olanlara sonsuz teşekkürler yeni şeker çıkanlar korkacak bişey yok merak etmeyin hatta sevinebilirsiniz bu bahaneyle fazla kilo almadan doğuma gideceksiniz :))) heheheheh nasıl ama polyanna olduk valla
öncelikle benim babamda seker oldugu için 12. haftamdan beri kontrol altındayım(beslenme uzmanım tarafından ) sağolsun çok iyi bir dr m var adam ki adı murat her seyi biliyor bebeği ngelişiminden bana böbrek kontrolümden psikolojime hatta eşimi hazırlamak dahil valla ona verdiğimiz paralar helal hoş olsun hatta jinekologumdan çok görmüştür ve ilgilenmiştir benle hatta eşim jinekologlar ne işe yarıyor diyo:)))
ilk ay sadece diyet listesine uydum ama sınırlı kalori hesabı yapılan bir liste değil 3 ana 3 ara öğün 2 saatte bir yiyorsun arada meyve yada badem ceviz yada 1 dilim peynir ekmek sabah kahvaltı öğle genelde ızgara et belık tavuk akşam sebze her öğünümde protein olmalıydı 1 aydan sonra hem hap başladık seker hapı hemde ölçmeye başladık önce haftada 3-4 gün sonra hergün ölçüm yaptık başlarda 1. saat tokluk baktırdı son 1 hafta 10 gundurde insüline başladım dün biraz isyan edince ölçüm sıklığımı azaltıp haftad 4 gün dondurma verdi ama öğleden önce yemek sartıyla :)) mantık söyle kızlar herşeyi ye ama bana sıksık ölçüm yaptırarak nelerin daha çok yükselttiğini öğretti bu arada fazla porsiyonda şekeri çıkarır misal çavdar ekmek peynir domates ama çok yedin ine yükselir mesela ben 3 dilim pizza yediğimde yükseliyodu oda bana 3 dilimi bi anda yeme yarım dilim ye falan dedi patates beyaz ekmek özellikle karbonhidratlı gıdalar çok çıkarıyor mesela karpuz fırlatır ye ama ölçünü bil misal kavun karpuzdanda beter kiraz saatte 10 tane erik serbest gibigibi diyelimki tatlı v.s yedin şekeri düşürmek için bol su ve hareket istiyor hemen 10 dk. yürü diyor dün biraz benle ilgilenince iğneyi nasıl yapmam gerektiği falan kilo ve şeker kontrolümün başarılı olduğu yönündeki pohpohlamalardan sonra kendimi gayet iyi hissediyorum :))
aslında sorun şu sanırım ben başından beri hamileliğimde herşeyi normal yaşadım şekeri bile ama insülin kullanmak bana kendimi hasta hissettirdi bide beceremeyince moralim bozuldu dün murat dr mun yanına girer girmez ağladım oda bana dio ki aaa bende sen geldin ohhh gunum güzel gececek dedim yapma böyle falan yaklaşık 1saat ki sanırım daha dafazla içerde kaldım eşişm beklerken bayaa sıkılmış:)))
okuldki akızlar dalga geçiyor bi sen bide ebru şallı :)))) gerçi ben hamileliğe kilolu başladım dezavantjımda o benim
murat dioki bana sen hamile kalmadan 3 ay önce elime gececktin ki benim
haaa yemeklerde söyle bir taktik izliyoruz 3 proteine 1 karbonhidrat mantığı ekmek 1-2 dilimi geçmiyo öğünde ama beyaz değil tam bugday cavdar ....
ben dedikleriniz dışına çıkıyorum tabii ama tatlılarda değil mesela cere z falan yedim yiyorumda napiim canım istedi diyorum
artık muratada 10 günde bir gidicem sanırım ağladığım için :)) ehuehuehueehu
umarım bişeyi atlamamışımdır bi faydam olduysa ne mutlu drma ve bana :))
haaa bu arada analizatör olayını sordum da ona gelene kadar daha neler var zararlı dedi ki bir hastasının kızının fotolarını gösterdi allahım o ne şirinlikti öyle hastası 9 kez tüp denemiş olmamış polikistik overmiş ve şeker varmış muratın eline düşmüş kurtulmaz tabii sonra kendiliğinden gebe kalıyor :))) tüm sürecinde murat yanında tabii bana dioki analizatörün zararı böyle bebkler oluyor diyor:))) çok düşük bir akım olduğundan önemsemiyor ve ben 10 yıldır kullanıyorum dedi ki bende 12.haftamdan beri o alete çıkıyorum bi şikayet yada maraza olmadı allaha şükür :))))
bakalım yarında jinekologuma gidicez o neler diycek :))) bu arada yarına avcılar hospitalda ayşe önerin bebk bakım semineri var belki katılırım bende :)))
gitmek isterseniz eğer :)) buyrun liki
http://www.ayseoner.com.tr/Yonetim/image/avcılar hospital.jpg
şunuda ekleyeyim insülin 20 kilo falan aldırmaz arkadşalr benim 2 arkadaşımda insülin kullandı son 3 aylarında hiçde 20 kilo falan almadılar birisi yine muratın hastsıydı o son üç ayda kilo almadı ama bebekleri büyüdü kilo aldılar
diğeri de başka birine gidiyordu oda öyle kilo falan almadı yani :)) merak edip endişe etmeye gerek yok kısacası :))
benim 5 ay bulandı midem.bu sebepten kaç kere hastanede yattım.6 kg verdim sonra hepsini fazlasıyla aldım tabi.ve şuanda yine başladı bulantılarım.umarım çok sürmez
bugün kontrolümüz var
büyük ihtimal bi sezeryan tarihi verecekçünkü temmuzda yıllık izin kullanacak dr um inşallah bizim doğuma denk gelmez
ondan sonra başlayacağız şafak saymaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?