Malzemeler,
1 çay kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Bal ve tarçını cam bir kâsede karıştırın.
Göz altı hariç tüm yüzünüze uygulayın.
1 saat bekleyin.
Sürenin sonunda ılık su ile yüzünüzü durulayın.
Havluyla yumuşak hareketlerle kurulayın.
Notlar,
Bal ve tarçın maskesini her gün uygulayabilirsiniz.
Özellikle gece yatmadan önce sürüp uyursanız daha etkili olacaktır. Sebebi ise cilt hücreleri geceleri kendini yeniler. Bal ve tarçın maskesi sayesinde daha hızlı yenileme olur.
Daha fazla miktarda maskeye ihtiyaç duyarsanız aynı ölçüde artırın. Yani 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı tarçın gibi.
ya bu tarçın ve zencefil mucizevi bişey zencefilli bal yiyerek kronik faranjiti atlattım,kabuk olanından çay yapıyon herderde deva,maskesi de acayip faydalıymış hamilelik lekelerine bile iyi geliyomuş,sivilceler vs.cildi nemlendiriyomuş,hiç yapmadım ama yapcam hafta sonu
zencefili ne kadar koyuyoruz??
Biz doktordan geldik,bu sefer paşam anne sözü dinledi kıpıpr kıpır annesine show yaptıAllaha şükür herşey yolunda artık 15 günde bir muayene olacakmışım.Bebek haftasından önde dedi,kafasını aşağıya döndürmüş ama tam doğum pozisyonu almamış,kafayı vajinaya sırtını kaburgama ayaklarınıda ciğere yaslamış durumda.Kasım 27 28 gibi ameliyata alabilirim dedi.Kesinlikle epidural öneriyorum,ilk günün ve gecen çok rahat geçer,bebeğinle ilgilenmen kolay olur,2.günüde zaten ilk acın geçmiş olur dedi.Şimdilik böyle bakalım Allah o zamana kadar ne gösterecek,hepimiz için en hayırlı vakitte gelsin inşallah yavrucuklar.
Biz doktordan geldik,bu sefer paşam anne sözü dinledi kıpıpr kıpır annesine show yaptıAllaha şükür herşey yolunda artık 15 günde bir muayene olacakmışım.Bebek haftasından önde dedi,kafasını aşağıya döndürmüş ama tam doğum pozisyonu almamış,kafayı vajinaya sırtını kaburgama ayaklarınıda ciğere yaslamış durumda.Kasım 27 28 gibi ameliyata alabilirim dedi.Kesinlikle epidural öneriyorum,ilk günün ve gecen çok rahat geçer,bebeğinle ilgilenmen kolay olur,2.günüde zaten ilk acın geçmiş olur dedi.Şimdilik böyle bakalım Allah o zamana kadar ne gösterecek,hepimiz için en hayırlı vakitte gelsin inşallah yavrucuklar.
çok tşk ederim cnmm
yalnız bunu sürüp uyursam kocama yapışık kalkarım sabah herhalde hehe
hayırlı olsun canım,kasım annesi olcan sen o zaman ve ilk mi olcan yoksa,benim kız da tahminen dediğin pozisyonda 2-3 gündür çünkü alt tarafım çok acıyo,tekmelerini de sağda ve ortada hissediyom,solda hiç tıkırtı yok,kaçıncı haftada sezeryana giriyon yani
gözün aydın canımmmm
Allah hayırlısıyla bebişlerimizi zamanında kucağımıza almamızı nasip etsin inşallahhhh
Saol deryacım babamız 4 aralık doğumlu miniğim durursa ALLAH biliyo o gün doğsun çok isterim ama bu tarih meselesi son ana kadar önceden konuşulacak bişey diil malesef o yüzden içimden sadece en hayırlı vakit demek geçiyo.Eğer kasımın son haftası olursa adet tarihime göre 38.haftam oluyo.Ama bebek önden gittiği için,ve eğer gelişimi böyle dewam ederse kasım sonu o 40 haftalık kiloya ve boya sahip olucaktır dedi.
İlk oğlum sezaryen olmasına rağmen 40+4 te doğdu.Ama dönmemişti,doğum pozisyonu almamıştı o yüzden doktor bekleyebilirz demişti,bu dönmüş ve sezaryen olacağı için normal doğum belirtileri başlamadan almak durumundayız dedi.Diğer türlü çok zor oluyor,gece annenin sancısı başlıyor,yemek yemiş oluyo,mide dolu sıkıntı çıkıyo,sezaryenin planlı olması en iisidir dedi.
kızlar günaydın..
ben bütün gece uyumadım. ağlamaktan gözlerim acıyor.. kalbim acıyor
çocukla ilgili tahmin ettiğim çatışmalar şimdiden başladı ve ben ne yapacağımı bilemiyorum
malumunuz biliyosunuz hatırlatıyım.. kayınvalidemle aram iiyidir anne gibi görürüm.. kadın herşeyimize yetmeye çalışır eder.. ancak son zamanlarda çocuk konusunda konuşmalar esnasında kendi doğrularını uygulayacağını gösterir tavırlar var.. yok çorapsız yatırcakmış, yok bilmemne falan.. dünde çocuğumıu görmek nasip olmasınki konuyu ben açmadım ( akşamları benim isteğimle haftaiçi onda yemek yiyoruz) bir şekilde konu yürüteçe geldi bende dedimki çok sakin bir şekilde yürüteçi pek önermiolar artık doktorlar günümüzde zaten evde yürüteçlik yer yok bizim dedim.. efendim kullancakmış.. anne dedim bacak kasıları açısından düşme tehkikesşi açısından önermiolar dedim.. yine üsteleyince benim yüzüm gözm değişti.. eşimde dedi hakketen kimsede yürüteç yok artık diye... bende ben istemiyorum kullanmayacağız dedim.. vay efendim hem yemek, hem evün işi hem bilmemne çocuk dururmuymuş.. çok biliosam oturup kendim bakaymışımda göreymişim.. bende tek benim çocuğum mu yürüteçe muhtaç yani dedim.. falan filen.. neyse demezmi zaten zaman gelsin sizinle oturup pazarlık yapcaz????????
neyse ses etmedim eve geldik eşime dedimki.. annem bugün benim için annelik kavramından çıktı.. kayınvalide oldu haberin olsun dedim... konu dallandı budaklandı vs.. diyorumki ben onu anne olarak gördüğüm için bu tavrı bana koydu.. evt onlar fikir verebilirler, tecrübelerini sunabilirler ama benim-bbizim çocuğumuz için karar alamazlar ben bu konuda destek bekliyorum senden dedim.. bu bizim çocuğumuz.. istediği gibi yetiştirme hakkına sahip değil.. çocuğun düzeni bizim düzenimiz doğrultusunda bakmak zorunda dedim.. .çok üzüldüm.. eşime dedim sen bölemi otorite kurcan vs.. o da diyor zamanı gelinmce ne zamanı dedim.. kadın pazarlık yapcz diyor dedim.. madem benim tepkilerim sert kırıcı oluyor sen arayı bul o zaman dedim.. ben sahip olduğum şeyler konusunda çok hassasım.. bu beniöm çocuğum dedim bizim dedim.. kararları biz vercez o değil dedim veya benim annem değil dedim.. neyse annesini savunmadı ama bana senide bebeğide istemiyorum doğur git istanbula dedi... ben koptum kızlar(( bütün gece ağladım.. salonda yattım.. gece on kere geldii.. gel aytağında yat dedim istemiyorum git.. olsun arkadanı dön yat.. sabahta kalkmış.. dün için özür dilerim çok saçmaladım diyor.. kaç para ederki.. kalbim acıyor benim.. çalışmak zorundayım.. annem istanbulda yaşıyor daha çok kayınvalidem çocuğa bakacak... annem arada gelecek gitcek.. öle kafasına göre baksın kendi evine götürsün istediği zaman alsın bir yere gitsin istemiyorum ben.. annesi- babası biziz onun yaa... ben nasıl ara bulcam bilmiyorum... çok ama çok üzgünüm.. bu paraya lanet olsun binkere daha....
ay ...ne güzel doğum şeklin de tarihin de belli olmuş...
Allah hepimizi kolaylıkla kurtarır inşallah ..
selam kızlar bugun bebegime alısverıs yaptım bebek arabası -puset- kanguru- butchen bebek cantası- besıgı(oyun parkı) hepsını 540 tl hal ettım zaten hastene cıksıları dıgerlerı onceden hazırdlı yıkayıp cantasına koymak kaldı bız hazırız gununu beklıorz bakalım vakıtyle gelsnde halıyele
ohh gözün aydın ne güzel canım tammm 2 ayın var öyleyse...
kızlar oğlumu okula bırakıp pazara gitmiştim.yolda başım dönmeye başladı.eczanede tansiyonumu ölçtürtüm.14,9 çıktı.sarhoş gibiyim.tekbaşıma sokağa çıkamaya korkuyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?