- 21 Şubat 2011
- 1.058
- 27
- 158
Ayy canımmm desene aynı gün doğurcaz hemen hemenheyecanlandım bak sımdı benımde 9-10aralık gıbı olur buyuk ıhtımal dogumum sezeryan olacagı ıcın dr son ana kdr beklerız yınede dedi ayy hayırlısı olsun hakkımızda yaa yalnız kızlarr bılenlere bır sorum olacak sımdı genelde sezeryanda sut gelmez dıolar pekı soyle bır durum olabılır mı normal dogum sancısı suyunu bekleyıpte ondan sonra sezeryana alınsa anneden sut gelır mı sonucta normal dogumun gerektırdıgı sartlar gerceklesmıs olacak sacma bır soru olabılır kızlar ama bılmedıgım ıcın kusura bakmayın
cnm bu konuda hıc bır fıkrım yok ama genelde sezeryanda hemen süt gelmıyormuş onu bılıyorum yapanlardan da ama hem sancı cekip sonra sezeryan olan bırıne sormak lazım acaba öyle olunca hemen gelıyormu dıye:18::18::18:
oda arkadaşım da sezeryan oldu,ilk 2 gün süt gelmemiş ama dr.sakın mama vermeyin merak etmeyin aç kaldı diye bişey olmaz bebek 3 günlük yiyeceğiyle gelir dünyaya sen sık sık emzir demiş 3. gün gelmiş ve bebeği emmiş
o zaman genelde geliyor cnm.. ablamın ilk çocuğunda öle olmuştu.. sıuni sancı falan verdiler sancılar nst de tavan ama bizim eşek yola girmedi mecbur sezeryan oldu... sütü gelmişti.. kızda da mebcur sezeryan oldu onda gelmedi.. ben dr.a sordum.. gelmezse mama veriyoruz ama memeden uzaklaşmıo merak etme dedi.. zaten doğar doğmaz algıyamıo o ayrımı daha dedi.. senin sütünde en kötü 1-2 güne geliyor merak etme dedi..ılık banyo gelmesini çabuklaştırıyor dedi..
bende peşinizdeyim mardincim.12 arlık gibi alırı<z dedi doktorum.tabi kızım acele etmezse.sezeryanda süt hemen gelmiyo.benim 2 gün sütüm gelmedi..25 ml.geldi.bebeğe yetmiyo.ilk hafta mama da vermek zorunda kaldım.oğlumda doğumdan bir saat sonra sütüm foşr foşur akıyodu.hemen gögüs pedi koymak zorunda kalmıştım.
benim bildiğim normal doğumda bile ilk gün süt gelmeyebiliyormuş zaten bebek 3 günlük depoyla dünyaya geliyormuş ve böyle bir durumda süt gelmediği halde bebek emdiği için süt bezleri çalışıyormuş ve süt geliyormuş. ılık suyla yıkanmak da işe yarıyormuş..
bence kendimizi sütüm hemen gelecek diye şartlandırmayalım. sonra hayal kırıklığına uğrayabiliriz.
oğlum normal doğum la dünyaya geldi.kızımda da normal başladık.tam gelmek üzereyken kalp atışları düştü.riskli olduğundan apar topar sezeryana alındım.5 saat sancı çektim.yinede sezeryandan sonra sütüm gelmedi.doktorum bi kaç gün sütün olamayabilir demişti.
Anladım canım senin dediğine göre sütümüz gelmesede emzircez yani bebişi öyle öyle gelecek demekki süt bezleri çalıştıkça bende cok ılık suda yıkanamam ki üşürüm hemenneyse bundan sonra yıkanıcaz mecbur
Anladım canım demekki sancıları falan beklemenin bir anlamı yok beklesekde gelmeyebilir benim %90 sezeryan olacagı ıcın acaba beklesem normal sancılarımı hemen gelırmı dıe dusundumde alakası yokmuş demekkı
şimdi ben vladımı öle vıyak vıyak bağıraraak 2-3 gün şahsen aç bırakamam.. o yüzden ablamda olduğu gibi mama vermeleri gerekiyor versinler..
KIZLAR EN SON ne zaman uçabiliyoruz?
bilgisi olan var mı?
kızlar bebek emdikçe süt gelir merak etmeyin arz talep meselesi bir nevı bu süt olayı bebek emmeye calıştıkça süt kanallarıda süt üretir ama pes etmemek lazım hemen gelmesede uyarmaya devam edip gelmesini bekleyin
onun sitesinde baktım 36. haftaya kadar doktor raporuyla uçabilir yazıyor... acaba bütün havayolları aynı mı?bilmiyorum canım.. thy'nin sitesinde yazabilir belki.. bilemedim..
haklısın zaten bebek doğduğunda hemşireler sütün gelip gelmediğine bakmıyorlar hemen annesine veriyorlar emzirsin diye :) demek ki bi bildikleri var de mi :))
şimdi ben vladımı öle vıyak vıyak bağıraraak 2-3 gün şahsen aç bırakamam.. o yüzden ablamda olduğu gibi mama vermeleri gerekiyor versinler..
bütün bu okuduklarım beni çok heyecanlandırdı sanki doğum çok yakın gibi hamilelikten hatırlayacağım tek şey sanki zaman çok yavaş ilerliyor. benim normal mi sezeryan mı belli değil henüz 32 haftada çatı muayenesi yapacağız uygunsa normal denemeyi düşünüyorum ama yinede çok kararsızım :) umarım herkes için herşey yolunda gider. benimde bir arkadaşım normal doğum sancısı çekip işer ters gittiği için sezeryana alındı sütü baya iyi geldi doktoru buna bağlamıştı ama tabi kişiden kişiye değişiyordur.
mardincim sadece o bölgeyi yıkasan ya da sıcak yıkanmış havluda bekletsen biraz bence yeterli zaten ılık dediğim normal yıkandığın su ne çok soğuk ne de kaynar bi de hurma ve komposto da sütün gelmesi için iyi oluyormuş.
amaaan sen şimdiden bunlara sıkma canını yanımızda birileri olur şunu yap bunu yap diye belki de hamileyken bile sütümüz gelebilir. zaten süt için en önemli şey stres yapmamak :)
kızlar bebek emdikçe süt gelir merak etmeyin arz talep meselesi bir nevı bu süt olayı bebek emmeye calıştıkça süt kanallarıda süt üretir ama pes etmemek lazım hemen gelmesede uyarmaya devam edip gelmesini bekleyin
aynen öyle cnm süt yok diye emzirmemezlik yapmamak lazım..cok kişiden duyuyorum sütüm yok mamaya başladık diye aslında bır kac gun sabırla emzırılmeye devam edılse mutlaka gelır süt..her annenın sütüde bebğin ihtiyacına göre üretilirmiş..süt olayı bir mucize mahrum etmemek lazım bebişleri sütten..gecenlerde bırı paylaşmıştı burda 1ay ugraşmış bır anne bebegını emzirmek için ve sonunda mukafatını almış herkesede mesaj verıyordu pes etmeyin diye..
kızlar bişi soracağım..
şimdi 32... haftanın içine girince mi rapor alacağız ve 37..bitincemi 37 başlayıncamı izne ayrılacağız???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?