2011 Aralık Anneleri

kızlar yardımmmmmm! allaha şükür deliler gibi acıyan göğüs uclarıma inat emzirme işine alıştım,göğüslerimden de glen süt miktarı iyi.(sertleştiginde pompayla sagmıstım bir kez sol göğsümü de ölçmüştüm yeterince var.)benim bebeğim 16 günlük oldu.ve 2 güne kadar öyle uyumama devamlı süt aranma huysuzlanma kusma gibi sorunlarımız yokken bir anda şakkadanak ortaya cıktı şimdi.emzirirdim gazını pış pışlardım uyurdu.ama şimdi ne mümkün!!!kızarıyo bozarıyo bi de en kötüsü kusuyo!!!! miktarı da baya cok yani.sütüm iyi gelio devamlı humana içiyorum,yetmediğini sanmıyorum.ama cok sık aranıyo,emmek istiyo.ve malum kusuyo hemen!!!hiç istemememe ragmen en sonunda geçen gece emzik verdim philips avent in slikon 0-6 ay içinolanalrından.kullanan var mı bu arada?annem verelim,hazmedemiyo,eski sütle yeni süt karışıyo midesi ekşiyo dedi.cok sık emziriyosun diyince araları uzatmak için emziğe başvurdum.doktorumuza sormaya fırsatım olmadı kötü yapmamışımdır umarım.gün içinde sorun yok da akşamları başlıyo cümbüş.cin gibi oluyo ya,uyuyan çocuk gitti.gözler faltaşı!ne diyosunuz kızlar bu belirtiler gaz mı,yoksa annemin dediği gibi hazımsızlık mı???

bu arada evin içinde inek gibi hissediyorum kendimi yav!!1göğüsler hep dısarda felan,kocam da devamlı bu görüntüye maruz kaldı.üfffff zor ama çooook da güzel bir süreç..ha bi de biz fototerapiye girdik gecen hafta sarılıkdan ötürü.şimdi iyiyiz.ama bebeğim esmerledi gibi geldi :) karı koca beyaz tenliyiz bi de:) heralde fototerapiden diyoruz:)? bi de suan aynı babası sizce bebekler büyüdükçe değişir mi daha? :)

cnm allah yardımcın olsun yagız efe bebegıı ılk gordugundee emzıgını cıkarp verdıı aaa super fılan dedım paylasıo ama suan bebegın agzında gordugu emzıgı alıo kendı agzında olsa bılee Emzıge alısamıcaz sanıırım cok degıl ama kıskanclık var tabıı yaa emzırırken bıle bazen gelıo basını dızıme koyuyo ama ıns hersey yolunda sukur dua edın canıım ya

selamlarrrrrrr
efeeeeeeee aynisini benim oglumda yapiyor
hakkimizda hayirlisi olsunnnnnn

geçmiş olsun canım... sarılığı atlatmışsınız çok şükür
benim sütüm az geldiğinden aptamil aldık mecburen doymuyor kuzum.. doğum yaptığımda doktor kesinlikle su mama yasak sadece anne sütü demişti
3-4 gün sütüm gelmedi diyebilirim.. toplasan 2 çay kaşığı geliyordu.. doktora dedim emzirdikçe gelir o bile yeter ona demez mi..
e tabi sarılığımız fırladı.. doktor falan dinlemedim mama aldık.. 2 günde toparlandı hemen..
emziğe gelince.. nekadar erken alıştırırsan okadar daha iyi bence
ben vermedim diye pişmanım 22 günlük olduk.. göğüsümde uyumak istiyor... artık az az geliyor sütüm .. emziği verdiğim anda anlıyor kaşlarını çatıyor, gözleri de pörtletiyor beni kandıramazsınız dercesine.. pırt diye atıyor emziği.. sonra hayde kucakta uyumak.. 2 saat ağzında meme durduğu var alıncı mızıldanıyor..
ne yapıcam bilmiyorum

sende 2-2,5 saatte emzir.. mide sütü anca okadar zamanda hazmediyormuş.. sütün de iyi geliyormuş.. kusuyor diye de endişelenme.. fazlasını çıkarıyordur..
benimki hiç kusmuyor.. doymuyor mu acaba diye düşünüyorum bazen..
ama 2 saat arayı kesinlikle bekliyorum.. gece de örn 12 de yedirmişsem sonra 3-4 te uyandırıyorum emzirmek için.. sonra da 7de..
gece düzenimiz oluyor gibi..
annemlere eskiden doktorlar derlermiş ki saat gece 12-6 arası emzirmeyin uyanırsa azıcık su verin.. midenin dinlenebilmesi içinmiş..

T
yaaa aynen icim parçalanıyo o minicik haliyle nasıl öksürüyo cok üzülüyorum ((
Balgam sokturucu şurup verdi doktor ama sanki daha kötü oldu şuruptan sonra ya daha cok öksurmeye başladı kusar gibii hepppp((
Napacagimi şaşırdım ya ...

çehregül face gel sende cnm herkes orda takılıyor daha hızlı iletişim oluyor ve annısın dediği gibi telden bile girebiliyoz daha rahat oluyor..

buralar bayaa sessız olmuşş herkes facede..çehregul sende gel face orası dahada cumbur oldu :)) ama burayıda ozlemıyo değilim hanı....faced ıletısım daha kolay oluyo sorularına hemen cevap alıyosun herleyı görebiliyosun superrr superr... :))

selamlar kızlar, biraz geç oldu ama sonunda bende dogum hikayemi yazıyorum
40 artı 2 de fitil ve suni sanciyla normal dogum gerçekleştirdim , toplam 3 buçuk saat süren sancı sonunda oğlum DERİN i kucağıma aldım, aslında aldık diyebilirim çünkü esim 1 saniye olsun elimi bırakmadı. Su anda sanki film gibi geliyor :)19 gun once yasananlar...
Bugun gelince derin oglan dunyaya biz ona alismaya calisiyoruz:) ilk baslarda daha iyidi AMA SU anda gûndûz melek gece gozler faltasi, GAZimiz oldugu icin uyuyamiyor, butun gece ayaktayiz. Ve yalnizim , gece gunduzu nasil ogrenicek cok merak ediyorum , yada bu uykusyzluga nasil dayanicam :) lutfen GAZ icin tavsiyelerinizi yazin bekliyorum..
Butun Annelerin gözü Aydın,bol sutlu günler

gözün aydın seninde canım..
bebeğini öncelikle sıcak tutmaya dikkat et, sende bol bol rezene çayı iç sana süt yapar.. bebişine de içirebilirsin gazını rahatlatır hazimi kolaylaştırır.. ama nekadar vermen gerekiyor bilmem.. doktoruna danış istersen..
kolik için damlalar da veriyor doktorlar.. geçmiş olsun

Canim gecmis olsun sarilik icin. cok sik emzirme yani her arandiginda verme. bebekler her turlu kendilerini sakinlestirmek icin su an tek bildikleri emmek. gazi olsa da emip rahatlamak isteyecek uyuyamasa da cani acisa da. her aranmasi emmek istemesinden olmuyor. 2 saati kesinlikle beklemeni oneririm 2 saatten erken emzirirsen kabiz olma ihtimalini arttirirsin. bir de bu bebisler adaptasyon surecinde anneye yakin olmak istiyorlar. kucakla ve kucaginda emzik ver. sadece emzik verip yatagina birakma hem emme gudusunu tatmin etsin hem de senin kokunu alsin sakinlessin.

kusmalar bizde de ilk zamanlar yoktu ama 20 gunden sonra baslamisti sanirim. bu da bir surec bence paniklemeye gerek yok. fazlasini cikariyor. ben besledikten sonra bir sure gazini cikarmak icin omzuma aliyorum yatiracaksam da kucuk yastigina (normalde kullanmiyorum sadece emdikten sonra 20 dk kadar) bedeninin ust yarisiyla birlikte yatiriyorum. kafasi yukarda kaldigi icin cikarma olmuyor.

aventin 4 tane emzigi var bende 0-6 ay su an ortodontik seffaf olanlari kullaniyorum. eren sevmiyor ve cok uzun sure emmiyor ama sakinlesmeye ihtiyaci oldugu zaman yardimci oluyor. oyle zamanlarda hayir demiyor emzige.

arkadaşlar, biz geldik evimize, şu anda dünyanın en tatlı şeyi var kucağımda...

cnm hayirlisi olsun benim ayin 3unda sabaha karsi 4:05 de suuym geldi hastahaneye gittik uzunca bekleyis sanci cektim 12 saatin sonunda hala 5cm.dim:S ve kafasi oturmadigi icin aksam 17:16 itibariyle ben de bebisimi kucagima aldim...Allah seninkini de uzun omurlu ,saglikli etsin .Anali babali buyusun cnm benim
simdi ben bebis uyurken uykuya kaciyorum iyi geceler

ayyyyy inanamiyorum sen de ayni benim gibi cekmissin yaaaa.su gelince 12 saati gecemedi Dr. riske atmayalim dedi de hemen apar topar aldi beni de...
neyseee gecti gitti insan bebisinin yuzunu de gorunce butun acilari da gidiyormus:) cok sukur onemli olan bizlerin ve bebegin saglikli sekilde kurtulmamiz oldu

kizlar bise sorcam ben normal dogm yapptim doktor 1 subatta kontrl icin cagirrdi beni ama suan dusundgm sey alttanmi kontrol edeck yani bu kontrol karindan bakilmiyomu alttan yada karindan fark ediyomu ultrasonda?

kizlar bise sorcam ben normal dogm yapptim doktor 1 subatta kontrl icin cagirrdi beni ama suan dusundgm sey alttanmi kontrol edeck yani bu kontrol karindan bakilmiyomu alttan yada karindan fark ediyomu ultrasonda?

alttan bakar mutlaka bende oyle yaptı her sefeırnde alttan baktı..

yaralar ne halde dıye bkaıyorlar

Cnm bnm bebiş de sürekli aranıyo, aralıksız 1 saat emiyo hiç çekmeden...kusma olayı yok bizde ama bende de göğüs uçlarım perişan oldu, bepanten ve lansinohu dönüşümlü sürüyorum ama 1 saat duruyo sonra tekrar sil emzir, çok fena cnm yanıyoooo.....

Bence kusma olayı çok emdiğinden, ağlaması da gazdan cnm, bnmkinin bir gazı vardı ilk günler, duysan koca adam sanırsın, sıcak su torbası aldık eşimle akşamları yatırmadan önce son kez emzirirken ayağının altına koyuyoruz ama uzun süre tutmuyoruz yanmasın diye, alıp tekrar koyuyoruz, o kadar iyi geldi ki ağlama krizlerinin bıraktı, ben emzirirken kucağımda teşirken pırt pırt, gark gark çıkartıyo kendisi...

Kendi ayağını da bebeğin ayağını da sıcak tut, faydası olur mutlaka..

Cnm emzik meselesine gelince ben vermedim şahsen, hiç içime sinmiyo bebişimin sahte bir memeyi gerçek sanıp emmesi

Cnm ben de gece sabaha kadar gazla uğraşıyordum...sıcak su torbası aldık, akşam son emzirirken ayağının altına tutuyor eşim, ama uzun süre tutma, canı acımasın, çek tekrar koy...gündüz de ayağında mutlaka 2, 3 kat olsun bebişin de senin de...ben çok faydasını gördüm. arasıra kendi kendine çıkarıyo gazını.

kızlar öncelikle ALLAH analı babalı büyütsün evladlarınızı.... inş ALLAHIM bu mutluluğu bizede nasip etsin... bizimde artık günlerimiz sayılı... sizler çooooktan çoğu şeyde tecrübe kazandınız bile benim ondan size sormak istediğim bi kaç şey olucak.... bilginizi paylaşırsanız çok sevinirim ...1.) göğüs pedi çok lazım olan bişeymi? muhakkak alalımmı?2.) hastabezi çantamıza koyalımmı? yoksa hastaneler verirmi?özel hstane benimki...3.)bebek doğduktan sonra günde kaç kez üstü değişiyor ne kadar takımı olmalı? yenidoğanın...4.) hastane için terlik nasıl bişey aldınız? ne tavsiye edersiniz?5.)sürekli bahsi geçen şu süt arttırıcı çay cidden işe yarıyormu?... malum kafamızda çok soru işareti var ilkkez anne olacağımız için....cvplarsanız çok sevinirim şimdiden çoook teşekkürler.... nolur bizede dua edin....

amin canm darısı başınıza inşallah..Allah bi r nefeste kurtarır inş.. ben 31 gün önce sezeryan ile doğum yptım.sorularını cvplayayım.1-Göğüs pedi çok lazım.Koymadığın zamanlrda eğer sütün varsa akıyo ve kıyafetini sürekli değişmk zorunda kalıyosun.bence muhakkak al.2-hastabezi koy çantana.bende özel hastanede doğum yaptım ama kendimiz getirdik hastaneden vermiyolar.3-Bebebkten bebeğe değişr.benim kızım sürekli kustuğu için günde 2 3 defa gecede 1 defa değişiyorum.4-Hastane için hani şu plastik renkli terlkler varya onlardan aldım.ben tavsiye ederim rahattı.5-0 çayın etkisi var süt artırmada ama sadece onunla olmaz.bol su ve yeşillik. günde bi bardak içiyorum ben gece yatarken siyah çay niyetine.. umarım yardımcı olmuşumdur. dualarımız sizinle sizde dua edin. hayırlı doğumlarrrr güzel anne adayları

Cnm ben kendi fikirlerimi söyleyim,
1. Ben de göğis pedi alıp almamakta kararsızdım, fiyatı uygun olduğu için bebedorun 40lı paketini aldım. Sezareyn olmama rağmen hemen ertesi gün sütüm geldi çok şükür ve ilk zamanlar bebekler çabuk yoruluyo ve az az emiyo, sütün de çok gelirse iç çamaşırını hatta kıyafetini ıslatır, yani ben kullanıyorum ilk gönden beri, iyi ki almışım.

2. Ben de özelde doğum yaptım, doğuma gitmeden önce sordum getireyim mi diye biz veriyoruz sadece çıkarken kullanmak için ped getirin dediler ama hastaneye göre değişir bence sen de sor.

3. Ben yeni doğan hastane çıkışından 12li paketten 2 tane aldım, onun dışında ayrı ayrı küçük tulumlar, alt üst takımlar aldım, ben her gün bir kere üst değiştiriyorum, kusma olayı fazla olursa gönde bir kaç kez değiştirmek zorunda kalabilirsin.

4. Ben kışlık zarif bi terlik ve bi de plastik terlik götürmüştüm ikisini de kullanmadım, hastanenin kumaştan hasta terliği vardı çok rahattı onu kullandım ama ziyaretine gelenler falan olacaksa hem rahat hem zarif geceliğine uygun bi terlik koyabilirsin.

5. Kesinlikle yarıyoooo...ben ameliyattan çıktıktan sonra hemşire eşime bi liste verdi, içinde humananın rezene ve emziren anneler için çayı vardı, hemen o gün içmeye başladım evde de devam ettim, ertasi gün göğüslerim taş gibi kesildi resmen, acayip doldu. Ama herkeste işe yarar mı bilmiyorum cnm...

Başka sorun olursa cevaplarım, Allah yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…