Kızlar bişi sorcam size, yaaaa bnm bebeğim uyuyo, 2 saat sonra hatta bazen 3-4 saat sonra uyandırmaya çalışıyoruz eşimle yapmadığımız şey kalmıyo uyanmıyo, esneyip esneyip devam ediyo, artk çareyi burnunu sıkmakta bulduk, burnunu sıkınca nefes alamayıp mecbur uyanıyo, normal mi bu ya?
Bir de uyanınınca hiç sakin durmuyo, hep ağlıyo gazı var diyoz gazı çıkınca meme veriyorum tekrar uyuyo, yani şöyle sakin sakin ağlamadan etrafına bakınmıyo, kucakta ya da yatırınca katiyyen durmuyo..ya uyuyacak ya emecek ya da ağlayacak, başka bi hali yok..
Sizinki de böyle mi?
Kızlar bişi sorcam size, yaaaa bnm bebeğim uyuyo, 2 saat sonra hatta bazen 3-4 saat sonra uyandırmaya çalışıyoruz eşimle yapmadığımız şey kalmıyo uyanmıyo, esneyip esneyip devam ediyo, artk çareyi burnunu sıkmakta bulduk, burnunu sıkınca nefes alamayıp mecbur uyanıyo, normal mi bu ya?
Bir de uyanınınca hiç sakin durmuyo, hep ağlıyo gazı var diyoz gazı çıkınca meme veriyorum tekrar uyuyo, yani şöyle sakin sakin ağlamadan etrafına bakınmıyo, kucakta ya da yatırınca katiyyen durmuyo..ya uyuyacak ya emecek ya da ağlayacak, başka bi hali yok..
Sizinki de böyle mi?
Cnm bnm bebiş de sürekli aranıyo, aralıksız 1 saat emiyo hiç çekmeden...kusma olayı yok bizde ama bende de göğüs uçlarım perişan oldu, bepanten ve lansinohu dönüşümlü sürüyorum ama 1 saat duruyo sonra tekrar sil emzir, çok fena cnm yanıyoooo.....
Bence kusma olayı çok emdiğinden, ağlaması da gazdan cnm, bnmkinin bir gazı vardı ilk günler, duysan koca adam sanırsın, sıcak su torbası aldık eşimle akşamları yatırmadan önce son kez emzirirken ayağının altına koyuyoruz ama uzun süre tutmuyoruz yanmasın diye, alıp tekrar koyuyoruz, o kadar iyi geldi ki ağlama krizlerinin bıraktı, ben emzirirken kucağımda teşirken pırt pırt, gark gark çıkartıyo kendisi...
Kendi ayağını da bebeğin ayağını da sıcak tut, faydası olur mutlaka..
Cnm emzik meselesine gelince ben vermedim şahsen, hiç içime sinmiyo bebişimin sahte bir memeyi gerçek sanıp emmesi
Sizinki de böyle mi?
kızlar öncelikle ALLAH analı babalı büyütsün evladlarınızı.... inş ALLAHIM bu mutluluğu bizede nasip etsin.. . bizimde artık günlerimiz sayılı... sizler çooooktan çoğu şeyde tecrübe kazandınız bile benim ondan size sormak istediğim bi kaç şey olucak.... bilginizi paylaşırsanız çok sevinirim ...1.) göğüs pedi çok lazım olan bişeymi? muhakkak alalımmı?2.) hastabezi çantamıza koyalımmı? yoksa hastaneler verirmi?özel hstane benimki...3.)bebek doğduktan sonra günde kaç kez üstü değişiyor ne kadar takımı olmalı? yenidoğanın...4.) hastane için terlik nasıl bişey aldınız? ne tavsiye edersiniz?5.)sürekli bahsi geçen şu süt arttırıcı çay cidden işe yarıyormu?... malum kafamızda çok soru işareti var ilkkez anne olacağımız için....cvplarsanız çok sevinirim şimdiden çoook teşekkürler.... nolur bizede dua edin....
Sizinki de böyle mi?
Sizinki de böyle mi?
merhaba arkadaşlar
8 aralıkda kızımı bekelrken n şükürler olsun 1 aralıkda bebeğim dünyaya geldi hamileliim sürüesince arada okuyordum sizleri daha önce hiç yazmamıştım.
malum bizimde bazı sıkıntılarımız
bazı arkadaşlar gazdan muzdarip benim bebğimde akşam saatlerinde 9 - 10 gibi başlıyor emziren anneler yediklerinize dikkat edin innanın çok farkediyor.
özellikle patlıcan bunu lütfen herkese söyleyin bigün patlıcan yemiştim çok masum gibi görünen patlıcan çocuğu resmen hasta ediyor. akşam bebeğim çığlık çığlıkdı.7ertesdi gün arkadaşıma anlattım patlıcanmı yedin dedi aynı şey onunda başına gelmiş doktorluk olmuşlar.doktor ne yedin patlıcan fslsnmı yedin demiş.
ayrıca muz portakal soğuk süt ve bildiğiniz gibi soğan bulgur benzeri çok gaz yapıyor.
kimyon yiyin ağzınıza atın üstüne 1 bardak su
bu aralar bebeğiniz burnu tıkanık olabiklir bizimde oldu okyanus suyunu sıkıyordum fayda etmiyordu bugün aspratör aldık deniz suyunu sıktıktan sonra yapıyorum onunda çok faydasını gördüm yavrumun burnu açıldı rahat uyudu.
bebiğim mantar pişik oldu ne kullandıysak geçmedibugünlerde biraz geçti gibi.
geceleri çocuğumun altını 2-3 saate bir değiştiryordum bugün hemşire ablamız kaka yapımı gittikçe azalacak altına kenardan bak kaka yapmamaışsa idrara bez değiştirme geceleri dedi çünküğ öözell,kle kızlarda idrar yolu enfeksiyonu buyüzden çok ömür boyu tekrar eder dedi.
ve kusma malesef çözümünü bulamamdığm yavrumuda çok rahatsız eden konu .uyurken bile çocuğumu uyandırıyor ık bık yapıyor yavrum miğdesi buruluyor uyanıyor kusuyor.
kusan bebeğe bakmak gerçekten zormuş
çaresini bulan varmı*
Arkadaşlar göğüslerim harap oldu, kanıyo artk yaaa...ne bepanten ne de lansinoh fayda etmiyo...sizin durumlar nasıl?
nasıl yanı ıdrarrını degıstırmessk pişmezmıs bebiş olmazmı pişik hem ne alak pek anlamadım walla
canım ben hamılelıgım boyunca hıc bı krem kullanmadım dogum yaptıgımda soganı koydum gogusumu sildim sınra onu emzırdım bebegımı sonra zeytinyagı sürdüm ınan hem yumusak tuutu hemde acı hissetmedım suan bıle dustan cıktıktan snra hemen suruyorum bebegı emzırcegımde siliyorum yumusak tutuyor acıda hissetmıyorum
cnm soğanı soyup kesip direk koycam sonra da silcem ve zeytinyağı sürcem de mi....hemen deneyim, ama şimdi yara bere içinde, soğan yakar mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?