bana fazla alışmasın demişsiniz. daha küçücük size alışmasında kime alışsın ??? o size muhtac ben çalışıyorum işe başlıcam iznim bitti keşke 30 günlük iznim olsa ??? izininiz varmış kıymetini bilin bebeğinizle doya doya zaman geçirin .kusura bakmayın karıştım ama .kızımı bırakmaya hiç gönlüm razı değil
Kızlar ben halen regl olmadım,sebepli sebepsiz Cook gerginim. Esim ikinci çocuku istiyo. 20 gün sonra ise başlıcam, hiç gidesim yok. Bebişimin dişi patladı ucusu çıkmış dün farkettim. Bu ara çok huysuz ve bu ay sadece 50 gr almış :26:. Evimde misafirim eksik olmuyo, çok yogun tempolu geçiyor zaman dinlenemiyorum:44:
kızlar hıc kontrolerde dr nuz bebegınızın kac gram oldugunu soyledı mı?paylasalım bakalım ben 13 haftalıgım 82 gram olmus. normal mı acabaa
senın bebegın kız heralde benım oglus 150 gram felan dıye hatırlıyom 16 haftalıkken 390 dı 20 de de 500 grammıdı nedı amcamın kızınında kızı boyle azdı kılosu kesın kız yazarsın buraya ogrenınce merakederım ben
Bayanlar bebişlerinize ek besin olarak neler yediriyorsunuz? Kahvaltıda özellikle ben zorlanıyorum. Herşeyi karıştırıp vermek istemiyorum. Öğlen yemeği olarak sebze çorbası veriyorum. Sebze çorbasına ne bulursam koyuyorum ama. Özellikle soğan ve sarımsak.
Birde şimdiden bebe bisküvisi vermemin bir sakıncası olurmu acaba? Meyve suyuna koyuyorum doyurucu olsun diye. (tabiki kendi yaptığım meyve suyuna)
Doktorunuz bu konuda detaylı bilgi vermeliydi size, vermedi ise bence bir an evvel doktorunuzu değiştirin.
Bizim doktorumuz bebe bisküvisine karşı, ileride obeziteyi tetikliyor diye. Uzun uzun anlattı bilimsel gerekçesini de. Meyve duyu yerine meyve püresi veriyorum ben, kan şekerini yükseltmesin diye, yine doktor tavsiyesi ile. sabahları 1 yumurta sarısı (1/8den artarak geldik 15 günde), 1 meyve püresi ve 1 yemek kaşığı kendi yaptığım kesik peynirden veriyorum.
Öğlenleri çorba ya da püre, içeriği değişiyor sık sık. Ama mutlaka çiğ 2 çay kaşığı z.yağı (1di 2ye çıkardım).
Akşamları da en fazla 4 yemek kaşığı olacak şekilde ev yapımı yoğurt. Geri kalan zamanlarda anne sütü, yetmezse devam sütü.
Benim oğlum da 6 ay 20 günlük, günlük menümüz şu şekilde;
Sabah uyanınca anne sütü ( genelde 6:30 veya 7:00 de kalkıyor)
09:00 Kahvaltı 100 ml anne sütü ( sabahları sütümü sağıyorum) , Hipp'in Organik Yulaflı Tahıllı Ek gıdasından 3 yemek kaşığı, 1/8 yumurtanın sarısı ( giderek arttırıyoruz) , 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusundan az peynir ( bir önceki gece tuzu aalınmış) veya 1 tatlı kaşığı labne peyniri, Şimdilik hepsini ekleyip karıştırıyorum, daha sonra tek tek vermeye başlayacağım. Yumurta ile peyniri dönüşümlü veriyorum. Bazende sevdiği meyveyi ( şeftali, muz, kayısı, armut) cam rendeden geçirip kahvaltıya ekleyebiliyorum.
Saat 10:30 gibi tekrar uykuya geçiyor.
Uyanınca ( genelde 12.00 gibi uyanıyor) meyve püresi veriyorum. ( Dışarda olduğum zamanlar Hipp'in Organik meyve pürelerini kesinlikle tavsiye ediyorum)
Öğlen Sebze püresi veriyorum. İlk başlarda püre şeklinde tel süzgeçten geçirerek veriyordum şimdi çatalla ezmeye başladım. Yavaş yavaş önümüzdeki hafta yayla çorbası, tavuklu şehriye çorbası , ev yapımı tarhana çorbası vermeye başlayacam.
Öğle yemeğinden sonra uzun bir müddet oyun aktivitesi ile zamanımız geçiyor. Öğleden sonra da tekrar 1,5 2 saatlik bir uykuya geçiyoruz.
İkindi ( uyanınca) evde mayaladığım yoğurdun içerisine 1 adet cevizi harmanda döverek ekliyorum. Bayılarak yiyor.
Akşam ve gece sadece anne sütü veriyorum. Gece 22:00 gibi yatıyor. Gece boyu 2 kere kalkıyor. 2 keresinde de emzirip tekrar yatıyoruz.
Doktorumuz bu ay bu şekilde verdi. Oğlum hepsine harfiyen uyuyor dersem yalan olur. Yemediği veya az yediği öğünler oluyor o zaman çok fazla zorlamıyorum. Genelde televizyonda reklam seyrettirerek ya da yanımda birisi varsa ( babası anneannesi vs.) o kişi oyunlar oynayarak yarım saatte mamayı bitirmeye çalışıyoruz. Yarım saatten fazla yemediğinde 1 saat sonra tekrar deniyoruz.
Bebe bisküvisi, pirinç unu , muhallebiyi doktorumuz hiç tavsiye etmedi. Anne sütünüz yeterli ise, gece çok sık uyanmıyorsa tok tutacak yiyeceklere gerek yok.
Doktorumuz sizin yediğiniz herşeyden yedirebilirsin dedi. Fakat bu söylediği pek içime sinmedi. Ben kendi bildiklerim, araştırmalarım ve sizlerin söylemlerine bakarak beslemeye çalışıyorum. Bebe bisküvisinin zararlı olduğunu bilmiyordum meyve püresine ve arada kahvaltısına ekliyordum. Bundan sonra vermem.
Bir sorunumuzda yoğurt. Evde yoğurt mayalıyorum ama bir türlü bizim fıstığa sevdiremedim. Sade verdim olmadı. İçine meyve ekledim olmadı. Ara verip tekrar denedim ama o zamanda yemedi. Bende yoğurt çorbası yaptım. Çorbayı severek yedi.annelerde çareler bitmiyor.
Merhaba.Benim kzım 6 ay 20 günlük.Ek gıda dğil ama genital bögeyle ilgili bir sorunumuz var.Birkaç gündür genital bölgesinden geldiğini tahmin ettiğim sar-yeşil,iltihap gibi pütürlü bir şeyler oluyor altını açtığımda.Böyle bir şeyle karşılaşananneler var mı?Yarın doktora götüreceğiz ama çok endişeliyim doğrusu.Bilenler,lütfen cevaplarsanız sevinirim...
kızlar benim kızım 5 aylık Ocak 2012 forumundan sonra sizi de takip ediyorum ..
bir sorum olacak sizlere..
bebekleriniz oturtmaya başladınız mı acaba başladıysanız şayet ne zaman başladınız.
ben henüz başlamadım ama oturmaya bayılıyor bnim kızım ne yapacagımı bilemedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?