2011 Aralık Anneleri

doktorum tedbiri elinden bırakmayan bir prof:) çok ton ton gider gitmez nasılsın işte yoruyorlarmı rapor verelim daha bebeğe bakmadan

canım eğer rapor süren kısıtlıysa şuan alma,ama yok idare ederlerse o başka,dğum izini vs. yi azaltacaksa bu rapor alma derim,ben çok kötüydüm halsizdim,1 hafta yat dedi doktor ama ben 2. haftada kalkamadım,1 hafta müdürüm idare etti,5 gün de ben rapor aldım,toplam 16 hafta doğum iznim var,20 de senelik iznim,aralık olcağı için 2012 yi de kullanacam,ama 5 i gitti 35 gün kaldı,bakalım o arada sözleşmelileri de kadroya aırlarsa süper olur,zaten bakanlıklarda değişecekmiş

ne alaka şimdi verilen raporlar doğum öncesi sonrasını etkiliyor mu?

selam kızlarrrrr

ya benım bebegım buranın en buyugu sanırsam cunku bugun 13+5 gunluk oldu nerdeyse 14 haftalık
benım hıseettıgım sey de mı bebegım

annem hıssedersın dıyor ama ben bebegımın oldugu yerde boyle degısık sey hıseddıyorum
hatta daha once de hıssedıyordum hep damar dendı

aksamları yatarken oluyor genelde

ama o kalp atısı dedıgınız sey duyulmaz kı ben elımı koyunca hıseedıyorum ama segırme gıbı degısık
ama ımkansız bence kalp atısı duyulması 20 haftada baslarmıs
bız su an ancak o doktorların kullandıkları dınleme seysı ıle duyabılırmısız

bende gaz hareketı mı mıde hareketı mı ayırt edebılıyorum ama bılmıyorum

garıp :)

nabzıdır belki de eşim başını koyduğunda atıyo atıyo diyo,atan neyse bimiyom ama bi tıkırtı oluyo

nabzıdır belki de eşim başını koyduğunda atıyo atıyo diyo,atan neyse bimiyom ama bi tıkırtı oluyo

bebeğin kalbi değildir canım :)
ya senin nabzını hissediyordur ya da kendi nabzı..
kendin bile elini koyunca pıtpıt ediyor ama kendi nabzımız :)
onların kalbi bizimkine göre çok daha hızlı atıyor.. bizim normal atış dakikada 70-80ise bebişlerin 120ve üstü..

kaka hormonlar haaa. İyi annelik siyasetinide öğrenmiş olduk. benim bebişim senşn bebişini öpüyor ve ona bu çiçekleri gönderiyor.

Mrb,
Allah izin verir de tamamına erebilirsek, 23.12.2011 muhtemel doğum tarihimiz. En son iki hafta önce kalp atışını duymuştuk. Doktorum ilk 3ayda bebek ölümleriyle sık karşılaşıyoruz diyerek bu hafta sonu da çağırdı. Bir yandan olumsuz sonuçları görünce gideyim diyorum, bir yandan gereksiz yere bebeğimi ultrasona fazla maruz bırakmıyım diyorum. Zira 11.hafta bitiminde ikili taramamız var..Kararsız kaldım...Sizler ne yaptınız

Son düzenleme:

ultrosana maruz bırakmak derken canım ultrason bebeğe zarar vermez ki? bence içinde şüphe kalacağına gitmelisin

ama hızlı atıyo,ne bileyim ya,başından beri ses nerden geliyosa kese orda oluyo,kontrole gittiğimdede yanılmıyom,yukarıda diyorum,sola geçmiş diyom,aynen öyle çıkıyo,o benim nabzımsa münetçi miyim ben yerini bileyim

acaba diyorum çok blgisayarla iç içe olduğumzdan izin vermiş olabilir mi doktor

aslında bilgisayarın pek zararı yok gözleri yormaktan başka, oda filtreyle hallediliyo, hatta butun gun oturdugumuzda bedenen sürekli dinlenik oluyoruz, doktorun raporu çok stresli oldugundanda vermiş olabilir, çunku stres bebeği çok etkilermiş. senin bebişte dinlenmek istiyodur

ultrosana maruz bırakmak derken canım ultrason bebeğe zarar vermez ki? bence içinde şüphe kalacağına gitmelisin

Zararsız olduğu kanıtlanmış bir durum değil cnm...Yurtdışında en fazla 3kere izin veriyorlar..Geçenlerde bi yazı okudum. Farelerde yapılan deneylerde uzun süre kullanılan ultrasonun kalp sorunlarına yol açtığı tespit edilmiş.

Hqniz aramıza walla bizde kontrole bi an önce çaqırsa dioruz qörmek içinn..ultrasonda radyasyon yok ses dalqasıyla qörülüor o yönden aklında bişi kalmasın sıık qit bişi olmaz

bence de gıt ben 15 gunde bır gıdıyorum hem ultrasyonun sakıncası oldugunu snamıyorum bende ..
aklında kalacagına gıt derım..

Yapılan ultrason muayenelerinin bebeğe bir zararı var mı?
Şu ana kadar yapılan araştırma sonuçlarına göre herhangi bir zararı olduğu gösterilmemiştir.

Yalnızca İsveçli bilim adamlarının yaptığı bir çalışmada, anneleri gebeyken ultrasona girmiş kişilerde solak olma yüzdesinin girmeyenlere göre daha yüksek olduğu tesbit edilmiş olsa da ultrason günümüzde güvenilir ve bebeğe zararı olmayan (non-invaziv) bir yöntemdir.

Alıntıdır!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…