2011 Ekim Anneleri

canım hayırlı uğurlu olsun eviniz Allah yardımcın olsun sana kim yardım edicek eşya yerleştirme de falan tatlım?

teeşekkür ederim canım amin inş sorunsuz yerleşiriz..ablam gelmeyi planlıyo benimle yerleştirmeye yardımcı olmak için bide kayınvaldem var sağolsun ikisi canavar gibidir maşallah onlar yardım etcekler inş yoksa ben hayatta altıından kalkamam

aa ne çabuk davet etmiş sizi halbuki daha yeni evlenmemişlermiydi onlar? ya evet tabi güleryüz daha önemli benim de inan ağrılarım olmasına rağmen elimden geldiğince renk vermedim parol içtim çünkü onları da üzmek istemem keyifli keyifli oturdular
hımm ben de araştırayım canım magnezyumun faydalarını. denizcim huzursuz bacak sendromu nedir?

Kızlarrr bende de ödem oluşmuş. Son zamanlarda bacaklarım kütük gibi görünüyordu. Geçen ağda yaparken hiiç çekici gelmedi bacaklarım kendi kendime. Sonra yüzüklerim önceden parmağımdan düşerdi şimdi tam oluyor, hatta geçen zor sokmuştum parmağıma. Ahhh ahh kilolu olmak bana hiç yakışmadı derkene sağlık ocağındaki hemşire ödemin varmı dedi. bende "Şişkinliğim var ama kilo mu aldım, ödemmi anlayamıyorum dedim?" Bacağımı açtı, kaval kemiğime parmağıyla bastırdı. Eğer bastığın yer hemen eski haline gelmiyorsa ödem var demektir dedi ki bende de oluşmuş.

aynen canım 3 defa makine çalıştırdık şimdi dopdolu bi makine dolusu tabak bardak boşaltılmak için beni bekliyo ben de annemi
cts akşamı da misafir vardı kayınvalidemler geldi 4 kişi ama o beni yormadı sadece tansiyonum 8-6'ydı o sarstı beni ama onu da belli etmek istemedim 40 yılda bir geliyorlar zaten çok ayıp olurdu..
evet canım çoo..k rahatlar onlar evlenince çok merak ediyorum acaba eşleri de benim gibi paralıyacaklar mı kendilerini?hiç sanmıyorum eşime de söyledim o da sanmıyorum dedi eşimin boşluğuna geldi...ölürmüsün öldürürmüsün

sağolasın canım çok teşekkür ederim rüyanda hayırlara çıksın inşallah
amin canım sağol
leyna kayınpederin mi rahatsızlandı.geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.

evet vahideciğim sağol arkadaşım ...

o zaman o hemşire çok daha fazla su tüketmeni tuzu azaltmanı ayakta fazla durmamanı fazla karbonhidratlı besinler yememen gerektiğini vs vs..arada ödemleri kontrol ederek su oranını arttırman gerektiğinide söledi dimii??

ayy çok güldüm eslem ALLAH iyiliğini versin hayır olsun canım...nasıl bi bilinçaltıysa artık

melek anneleri herkeze merhaba ...tetenoz aşısı yaptıran varmı aranızda kaçıncı haftada yapılıyor

canım 20.haftadan sonra..hafta sınırı yok ama genellikle 5. ve 6. aylarda 1 ay arayla toplam iki doz aşı yapılıo ikinci aşımızdan 6 ay sonra bir doz daha aşı yaptırıyoruz..bazı drlar durumuna uygulamasına göre 1er yıl arayla 2 doz daha yapıtırarak toplam 5 doza tamamlıyo..

arkadaslar ben ve esim asılara karsıyız. sizce bu asılar zorunlu mu? ben yaptırmaım 22. haftam bitiyor.

arkadaslar ben ve esim asılara karsıyız. sizce bu asılar zorunlu mu? ben yaptırmaım 22. haftam bitiyor.

canım zorunlu değil ama dünya sağlık örgütü tarafından desteklenen bi aşı..bi nevi önlem aracı..bakteri vücuda giriş yaptıktan sonra eğer aşın varsa savunma mekanizması kuruyo..gerçi şuan hastanelerimiz çok titiz davranıyo ama kimi hastanelerde bazı komplikasyonlar oluşabiliyo..tercih senin..yaptırmayabilirsin..ama yaptırılması desteklenen bi aşı

merhaba arkadslar,
ben doktor konusunda oldukca kararsızım. muayene ucreti dolgun bir doktora gitmistim ama özel muayenesine gitmemize ragmen talebin cok olmsından dolayı randevu saatini 1 saat gecip oyle girebiliyordk yanına. 1 saat beklemek de cnaımı sıkıyordu. sisli etfalde pratisyen bir arkadasa gidip gelmeye basladım. su an 22. haftam bitiyor. ultrason ve kan tahlillerini herp sislide yaptırdım. ama su an profesyonel bir dktorla baslamam gerekiyor. evime yakın bahcelievlerdeki o doktoruma donmek konusunda karrsızım. dogumu medical parkta ve 2000 tl ye yapıyor. bana cok geldi sanki. bir dekarsıda hipnozl dogum yapan ayse hanımı dusunuyorum fiyatlar benzer olmsına ragmen yolu da uzak ama icimden bir his onu sec diyor. esim karsıya gidip gelmeyi hic sitemiyor. ben hipnozla agrısız dogumu denemek istiyorum ama kararsızım.
aslında suda dogum yapan yer bulsam onu da tercih edebilirim.
Allah bir aksilik vermezse normal dogumu dusunuyorum ve bu konuda normal dogumu isteyen doktor tercih ediyorum. bana doktor öneriniz olur mu?

neden karşısınız? bebeğiniz doğunca onun aşıları da mı yaptırmayacaksınız ?
yok canım zorunlu değil ama sen kendi doktoruna bi sor istersen mesela benim doktorum yaptırma dedi...

evet emelim zorunlu değilmiş doktorumda yaptırma diyor ama ben yaptırdım çünkü yaptırmasam üzülürdüm şimdi hastane ortamı çok steril falan filan diyorlar ama olsun mikrobun nereden geleceği hiç belli olmaz minicik bir enfeksiyon yüzünden neler çekiyor insanlar..yani bu benim düşüncem

bebegimiz dogunca da zorunlu olan bir kac taneyi yaptırıp diger bir suru asıyı yaptırmayı planlamıyoruz. ama sonra ne olur bilmiyorum.simdiki, asıların icerikleri cok farklı diye duyduk ve genetigi degsitrien bazı seyler olbiliyormus. italyan bir cift tanıdıgımız var ve onlar da aynı sekilde dusunuyorlar. ogullarına bir kac ası dısında yaptırmamıslar. cocuk oldukca saglıklı ve su an 3 yasında. cocugu her yere de goturuyorlar. önce ingiltere sonra da simdi diyarbakırda yasıyorlar. yani asılar gercekten gerekli mi sorusu bizim kafamızı karıstırıyor.eskiden yeni dogan bebekelre bu kadar cok ası yapılmıyordu... simdi neden bu kadr cok????

Perinatoloji
Benim doktorum da radyolojide yaptırmamı istemedi ayrıntılı ultrason perinatolojinin uzmanlık alanı dedi.

Evet evet işte onndaann ayy çok teşekkür ederim valla kafayı yiycektim düşünmekten neydi neydi diye, arayıp sorayım diye düşünüyordum dr u
işte bana da perinatoloji uzmanına gitmemi söyledi ohh bee rahatladım

Kızlaaaar bissürü işim var ama ben Leyla gibiyim bugün. Haziran annelerini merak ettim, biraz okudum. Maşallah şimdiden doğum yapmayan çok az kişi kalmış ki daha haziranın ortası bile değil. ayyy doğum hikayesi okudum bir kaç tane, nasıl duygulandım. Gözlerim doldu. O kadar güzel anlatmışlar ki. 1 tanesini çok beğndim sizinle de paylaşmak istedim ;

""hasret arkadaşımızın doğum hikayesi

öyle güzel doğurdum ki... :))))))))))
selam canlarım ben doğum yaptım 29 haziran sabah 03.06da oğlum hızlı bi şekilde dünyaya geldi
28haz akşam 9-10 gibi hafif hafif kasılmalar başladı zaten 3 güdür falan sümüksü akıntılar geliyodu anlamıştım doğumun yakın olduğunu son hazırlıklarımı bitirmiştim..
neyse 10u geçiyodu duşa girdim baya bi temizlendim kremlendim v.s. saçlarımı balık sırtı ördüm derli toplu olsun die ojelerimi tazeledim makyajımı hafif yaptım bu sırada sancılar sıklaşmaya başlamıştı:) eşime söyledim 12 gibi:) hazır ol bu gce gidicez dedim hastaneye o da tamam ben biraz uyiyim o zamn energi depolamam lazım dedi (saf sanki o doğuracak)
çantaya telefon şarjımı falan koydum annemi aradım gel sen cerene bak iz doğuma gidicez dedim heyecan yapma sancılarım çok değil belki yarın gideriz falan giderizdedim panik yapmasın dieneyse annem we kardeşim geldiler sancılarım 4 dakikada bir falan geliyodu ben ewde wolta atıyorum tabi hastaneye hemen koşmadım çünkü ilkinde suni sancının tadını aldııım için bu defa o tongaya düşmemeye kendimi şartlamıştım 1i geçiyodu hastaneyi aradım ayşe ebeyle konuştum gel bakalım dedi:)))
ewde birazdaha oyalandık sancılar artmaya başlamıştı hadi artık çıkalım dedim.. annemler ewde kaldı biz eşimle dualar eşliğinde heyecan dorukta çıktık ewden
2gibi hastanedeydik çatı muayenesi sonucu 7cm açıklığım olduğunu söyledi we doktoru aradı doktorcum 10-15dak. sonra yanımdaydı saat 02.40 gibi suni sancı bağlandı 3e doğru doktorcum bir çatı muayenesi daha yaptı we 9 cm dedi büyük tuwaletin gelir gibi olunca haber wer dedi idrarımı boşalttı we işte geliyo bebek gelio dedim
ewet ebelerden hiç bir yardıma gerek olmadan ıkındım we 03:06da oğluşumun ağlamasıyla tüm acılar sancılar aynı anda kesildiii süperdi muhteşemdi harikaydı
sancılarımı çok fazla hissettiğim 3 kez falandı:)) çok kolay bir doğum oldu rabbim hepinize yaşatsın dilerim..
yaşasın normal doğummmmmmm

bu arada oğlumun adı ALİ ULAŞ oldu
3470 gr 50 cm olarak annesine merhaba dedi:)))))""

Darısı hayırlısıyla bize...

aşı hastalıklardan kötü sonuçlarından koruyabilmesi için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır kimse hiçbir aşıyı zorunlu değildir yaptırmaya..bu tercihtir..gerçi şuan hastanelerde doğumla birlikte yapılan aşılar var kiii..senin isteğine bakılmadan yapılır bunlar..aşıların tedavi edici özelliği yok tedbir amaçlı bu yüzden zorunlu değil..

perinatoloji uzmanı denizcim sanırım aklına gelmeyen...

Evet evet ondann :) endleeslove da hatırlatmış sağolun varolun mmuckss.

ya ben magnezyum içmiyorum. Dr bu kontrolde verirmi ki acaba? sorsammı? bacak kramplarım çok hafif hafif başladı

Ben de yeni başladım. Kramp bende de yok ama yine de içiyorum, benim rahatsızlığım başkaydı canım. Huzursuz bacak sendromu rahatsızlığım için verdi. sadece kramp için gerekli değilmiş bu magnezyum. 28. haftadan itibaren hamilelik zehirlenmesi, vücudun bebeği kabul etmeme durumu filan oluyormuş ve bu haftada kullanmaya başlayınca onun önüne geçiliyormuş. Uzuun uzun anlattı doktorum, her gün içicem artık.

kızlar bişi sorcammmmmmmmm ben dün 1.5 dilim salam yedimm canım çekiyoduu bişi olurmu kiii:26::26::26::26::26:

Olmaz diye bir şey yok canom hamilelikte en olmaz şeyler bile olabilir Allah korusun. Kızartıp yeseydin keşke. Ben normalde salamı sevmem ama yasak olduğunu öğrendiğim günden beri canım istiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…