oğlun oalcak kırmızı mı alacaksın Leyna?
sanki ilk bebegin kızmış bu bebegine kalmış gibi olmaz mı
bende mavi istemiyorum inan ama kırmızı-pembe de olmaz heralde , bilemiyroum ki ben de
kızlar nasılsınız görüşemeyeli...
ben hani trendyoldan göğüs pompası aldım demiştim ya, elektirikli sanmışıtm değilmiş.
bu iyioluyormu bilen alan var mı? chicco nun
kızlar nasılsınız görüşemeyeli...
ben hani trendyoldan göğüs pompası aldım demiştim ya, elektirikli sanmışıtm değilmiş.
bu iyioluyormu bilen alan var mı? chicco nun
ayy niye ki koca koca adamlar pembe tshirtler pembe gömlekler giyerken benim oğlum niye kırmızı beşikte yatmasınben erkek bebeğine kırmızı da çok yakışır diye biliyorum ama:44:
göğüs pompası illaki gereklimi kızlar bebek eme eme süt çıkarmıyomu ki ??
Ben şimdiden göğüs pompası almayı düşünmüyorum,bebekte bir sorun olurda küvezde yatarsa o zaman gerekli oluyor diye biliyorum.Birde biz çalışan anneler için işe başladığımızda eve süt bırakmak için gerekir diye düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum?
Ben şimdiden göğüs pompası almayı düşünmüyorum,bebekte bir sorun olurda küvezde yatarsa o zaman gerekli oluyor diye biliyorum.Birde biz çalışan anneler için işe başladığımızda eve süt bırakmak için gerekir diye düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum?
ihtiyaç olursa hastanede temiz başlıklı pompa veriyorlarmış ama ne derece doğru olur bilmiyorum.
göğüs uçlarımız yara olursa, ya da bebeklerimiz ememezse, ağzına alamazsa filan belki lazım olur. bilemedim..
ben çalışmadığım için böyle düşünmemiştim sütün olmaması gibi fazla olmasıda sorun neyse şimdilik bende almam herhalde ama lazımda olabilir pöffff....
O gece nöbetten gelmişti yorgundu ama her hali öyle vurdum duymaz zaten,eee dedim benim eşimde öyle geçen sabah ilk defa midem bulandı hamilemisin nesin dedi çekti yorganı döndü arkasını yattı uyudu bende bir bardak su içtim öylece kaldım vay benim halime:44:eşim iyidir hastır ama bu umursamaz tavırları beni öldürüyor
Ben o günü şöyle özetleyim;ben önceden her hazırlığımı tamamlayacağım(bebeğin odası,doğum çantası.....mevlüt şekerlerine kadar)ufacık sancıya dayanayıp suyumun,nişanın gelmesini bile bakleyemeden yırtınmaya başlıycam evin içinde kendi kendimi yiyip bitiricem hatta kapıda hazır bekliycem eşim de dur saçlarımı jölelemeyi unuttum diycek ben biliyorum başıma geleceği:44:
yemeğimi yaptım geldim
kızlar bunun rengi nasıl mavi almak istemiyorum?[/QUOT
Erkek bebeğe kırmızıda çok güzel olur sonrasında kızın olursa dahada kullanışlı olur bence gayet güzel :)
arkadaşım medelanın kini aldı medikalcilerden elektrikli çok güzel bir süt çıkarıyor fışkırıyor resmen her gün ağzım açık onu izliyorum
o biraz zahmet isteyen bir iş pompala allah pompala :)elektriklide daha az yorulurdun iade şansın varsa elektrikliyle değiştir derim ben..
Bun sana ilerde sorarım nasip olursa çok lazım olucak bize...
Evet işe başladığımızda lazım olucak kesinlikle... Doğumdan bir iki ay sonra alınabilir..
evet canım öyle ama özellikle ilk 3 günün sütü çok değerli hayvanlardada var bilirsiniz ağız sütü yani kolostrum ilerleyen aylarda bebek hastalıklarında falan direncini artırır özellikle o sütü bol bol sağıp buzlukta saklamak gerek çalışan anneler için de şart
güzel muhabbetiniz için hepinize teşekkür ederim iyi akşamlar iyi haftasonları
Yaa bunu unutmayayım, o zaman birbirimizle görüşme imkanımız olmaz lohusa dikişli filan oluruz, toparlanana kadarda zaman geçer bunu bi kaçkere daha tekrarlayalım. Aklımızda bulunsun :)
ufff çok yoruldum bittiimmm, belim ağrıyor ve çıkmam 45 dk var( ama artık akşam olsun istiyorum eve gitmek istiyorum ve bugün ne pişiricem bilmiyorum (((((
Buarada bebeği olna bi arkadaşım doüğumdan sonra göğsümün yara olmamsı için 7. ayımdan sonra küçük ve dışı mor bir krem varmış onu düzenli sürmemi söledi. eczanelerde satılıyormuş. geçenlerde göğüs ucuma bakarken ortasının hafif açıldığını ve içinde sütün pıhtılaşmış hali gibi bişi olduğunu gördüm o neki ölee yaaa
kızlar ya bugünde ayın tutulma ihtimali varmı yoksa benim jetonummu geç düştü
kendimi mutsuz yorgun (hasta) hissediyorum oğlumda 2 gündür hiç kıpırdamıyo
gene kendime nazar deydirdim ben galiba hüngür hüngür ağlıyasım var
haklısın öyle bakınca, dimi ama bizde mavi lacivert gömlekler pantolaonlar giiyiyoruz ama kimse bize erkek gibi giyinmişisn demiyor di mi... haklısın begendinse al leynacım...ayy niye ki koca koca adamlar pembe tshirtler pembe gömlekler giyerken benim oğlum niye kırmızı beşikte yatmasınben erkek bebeğine kırmızı da çok yakışır diye biliyorum ama:44:
tamam deniz de bana :) en sevdiğim isim zaten...selam. ben iyiyim teşekkürler. ama sana denizanası demek de biraz tuhaf olacak, adaşım sanıp deniz diyeyim ben :)
benim bilgim yok, o tür alışverişleri ablamla yapıcam. yoksa rengini cismini sevdiğim her şeyi alıp eve getiricem. onun için bilinçli alışveriş yapayım diye ablam gardiyanlık yapıcakmış bana.
iade almıyorlar mı?
calışmayan anneye ihtiyac olmayabilir...kızlar tecrübeli annneler, göğüs pompasını şimdiden almayın bebek doğunca sütünüz olmaz yada göğüs yara olursa hastaneden pompa lamanızı istiyolarmış. Eşlerimiz eczaneden alıp gelirler öle bişey olursa manuel olanları falanda gayet iyimiş... yani hiç ihtiyacımızda olmayabilir bence süt olmadığı yada çok olduğu zaman biri gidip alır gelir yarım saat farkeder okadar.
valla inş. cok olurda saklarız ben olmamasından bebegimin ac kalmasından kormuyroumbende sütün fazla gelip dolapta saklanma ihtimalini hiç düşünmemiştim bu bebekler altı ay boyunca sadece anne sütü alıcaklar üstüne birde sütümüz artıcak öylemi ooo daha çok öğrenmem gereken şey var.Hem süt çok gelipte sızarsa kötü olur nasıl olcak ya:95:
calışmıyorsun illaki gerekli dğeilmiş, ama ben ilk gün sütüm gelmezse sağılıp kanallar acılıyormuş diye okudum, eşimde anlamaz hiç o işlerden doğum çantama koymak için alayım deidm ama elektriksiz almışımgöğüs pompası illaki gereklimi kızlar bebek eme eme süt çıkarmıyomu ki ??
ben çalıştııgm için en fazla 3-4 ay bebegimle durabailecegim malesef sonrasında sağıp dolaba koyacagız..bebeğin emmediği zamanlarda bile, sütü çok olanların göğsünden şıpır şıpır akıyor. em beni diyor :) süt fazlasını saklamak için saklama kapları var, ona sağıp, sonra bebeğe içiriyorsun. bir de çalışan anneler sütü sağıp, saklama kaplarının üzerine tarih ve saati yazıp buzluğa atıyorlar, daha sonra bebek anne yanında yokken içiyor bir şekilde. normali emerek içmesi tabiki ama bu gibi durumlarda ihtiyaç oluyor.
doğru düşünüyorsun, arastırıp al bence, ben gibi ilk gördüğünü alma arkdaşımBen şimdiden göğüs pompası almayı düşünmüyorum,bebekte bir sorun olurda küvezde yatarsa o zaman gerekli oluyor diye biliyorum.Birde biz çalışan anneler için işe başladığımızda eve süt bırakmak için gerekir diye düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum?
ivittt...evet canım öyle ama özellikle ilk 3 günün sütü çok değerli hayvanlardada var bilirsiniz ağız sütü yani kolostrum ilerleyen aylarda bebek hastalıklarında falan direncini artırır özellikle o sütü bol bol sağıp buzlukta saklamak gerek çalışan anneler için de şart
güzel muhabbetiniz için hepinize teşekkür ederim iyi akşamlar iyi haftasonları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?