2011 Ekim Anneleri

oğlun oalcak kırmızı mı alacaksın Leyna?
sanki ilk bebegin kızmış bu bebegine kalmış gibi olmaz mı
bende mavi istemiyorum inan ama kırmızı-pembe de olmaz heralde , bilemiyroum ki ben de

ayy niye ki koca koca adamlar pembe tshirtler pembe gömlekler giyerken benim oğlum niye kırmızı beşikte yatmasın ben erkek bebeğine kırmızı da çok yakışır diye biliyorum ama:44:

kızlar nasılsınız görüşemeyeli...

ben hani trendyoldan göğüs pompası aldım demiştim ya, elektirikli sanmışıtm değilmiş.
bu iyioluyormu bilen alan var mı? chicco nun

selam. ben iyiyim teşekkürler. ama sana denizanası demek de biraz tuhaf olacak, adaşım sanıp deniz diyeyim ben :)
benim bilgim yok, o tür alışverişleri ablamla yapıcam. yoksa rengini cismini sevdiğim her şeyi alıp eve getiricem. onun için bilinçli alışveriş yapayım diye ablam gardiyanlık yapıcakmış bana.
iade almıyorlar mı?

kızlar nasılsınız görüşemeyeli...

ben hani trendyoldan göğüs pompası aldım demiştim ya, elektirikli sanmışıtm değilmiş.
bu iyioluyormu bilen alan var mı? chicco nun

arkadaşım medelanın kini aldı medikalcilerden elektrikli çok güzel bir süt çıkarıyor fışkırıyor resmen her gün ağzım açık onu izliyorum
o biraz zahmet isteyen bir iş pompala allah pompala :)elektriklide daha az yorulurdun iade şansın varsa elektrikliyle değiştir derim ben..

Son düzenleme:
göğüs pompası illaki gereklimi kızlar bebek eme eme süt çıkarmıyomu ki ??

bebeğin emmediği zamanlarda bile, sütü çok olanların göğsünden şıpır şıpır akıyor. em beni diyor :) süt fazlasını saklamak için saklama kapları var, ona sağıp, sonra bebeğe içiriyorsun. bir de çalışan anneler sütü sağıp, saklama kaplarının üzerine tarih ve saati yazıp buzluğa atıyorlar, daha sonra bebek anne yanında yokken içiyor bir şekilde. normali emerek içmesi tabiki ama bu gibi durumlarda ihtiyaç oluyor.

Ben şimdiden göğüs pompası almayı düşünmüyorum,bebekte bir sorun olurda küvezde yatarsa o zaman gerekli oluyor diye biliyorum.Birde biz çalışan anneler için işe başladığımızda eve süt bırakmak için gerekir diye düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum?

evet canım öyle ama özellikle ilk 3 günün sütü çok değerli hayvanlardada var bilirsiniz ağız sütü yani kolostrum ilerleyen aylarda bebek hastalıklarında falan direncini artırır özellikle o sütü bol bol sağıp buzlukta saklamak gerek çalışan anneler için de şart
güzel muhabbetiniz için hepinize teşekkür ederim iyi akşamlar iyi haftasonları

ihtiyaç olursa hastanede temiz başlıklı pompa veriyorlarmış ama ne derece doğru olur bilmiyorum.
göğüs uçlarımız yara olursa, ya da bebeklerimiz ememezse, ağzına alamazsa filan belki lazım olur. bilemedim..

ben çalışmadığım için böyle düşünmemiştim sütün olmaması gibi fazla olmasıda sorun neyse şimdilik bende almam herhalde ama lazımda olabilir pöffff....

Bu konuyu iyice araştırmak lazım,bebek ememiyor diye biberonu dayarsak rahatlığına alışır memeyi hiç emmez diye geçti aklımdan tecrübeli annelere danışmak en iyisi yada biz tedbiri elden bırakmayalım kenarda bulunduralım ne oluur ne olmaz

ben çalışmadığım için böyle düşünmemiştim sütün olmaması gibi fazla olmasıda sorun neyse şimdilik bende almam herhalde ama lazımda olabilir pöffff....

bende sütün fazla gelip dolapta saklanma ihtimalini hiç düşünmemiştim bu bebekler altı ay boyunca sadece anne sütü alıcaklar üstüne birde sütümüz artıcak öylemi ooo daha çok öğrenmem gereken şey var.Hem süt çok gelipte sızarsa kötü olur nasıl olcak ya:95:

Son düzenleme:
ufff çok yoruldum bittiimmm, belim ağrıyor ve çıkmam 45 dk var ( ama artık akşam olsun istiyorum eve gitmek istiyorum ve bugün ne pişiricem bilmiyorum (((((
Buarada bebeği olna bi arkadaşım doüğumdan sonra göğsümün yara olmamsı için 7. ayımdan sonra küçük ve dışı mor bir krem varmış onu düzenli sürmemi söledi. eczanelerde satılıyormuş. geçenlerde göğüs ucuma bakarken ortasının hafif açıldığını ve içinde sütün pıhtılaşmış hali gibi bişi olduğunu gördüm o neki ölee yaaa

kızlar tecrübeli annneler, göğüs pompasını şimdiden almayın bebek doğunca sütünüz olmaz yada göğüs yara olursa hastaneden pompa lamanızı istiyolarmış. Eşlerimiz eczaneden alıp gelirler öle bişey olursa manuel olanları falanda gayet iyimiş... yani hiç ihtiyacımızda olmayabilir bence süt olmadığı yada çok olduğu zaman biri gidip alır gelir yarım saat farkeder okadar.

Vay senin haline gerçekten :)))

Şaka yaptığını düşünüyorum ben şimdi inanmam inanamam... Biz don atlet koşarız eşimle braber sancım filan tutsa hastaneye ne jölesi

yemeğimi yaptım geldim

Ne yaptın ya merak ettim iyice söylesene

kızlaaarr yaptııımm...yaptııımm...ben yaptııımm mantı yaptııımm hemde ben kendim tek başıma ..ilk defa
yalnız sorun şuki tatilin ilk günü ben bunu yaptıysam 3 ay sonra düşünün durumun vehametini:44:

Krem kullanmaya başladığında banada tavsiyede bulunurmusun?Bende önceden kullanmak istiyorum sonradan acısını çekmektense iyidir.

canım başka şeyler düşünmeye çalış diycem ama pek faydalı olmuyo ,banada geliyolar zaman zaman ,böyle içimi bi kasvet kaplıyo ,sanki kalbimin üzerine bişey çökmüş gibi ..heralde diyorum anneliğin yükünü almaya başladım üstüme....

ayy niye ki koca koca adamlar pembe tshirtler pembe gömlekler giyerken benim oğlum niye kırmızı beşikte yatmasın ben erkek bebeğine kırmızı da çok yakışır diye biliyorum ama:44:
haklısın öyle bakınca, dimi ama bizde mavi lacivert gömlekler pantolaonlar giiyiyoruz ama kimse bize erkek gibi giyinmişisn demiyor di mi... haklısın begendinse al leynacım...

tamam deniz de bana :) en sevdiğim isim zaten...
en iyisi,ben bilmeden aldım da, elektirikli yazıyordu ama ya (

calışmayan anneye ihtiyac olmayabilir...
ama aşagıda leyna yazmış, ilk 3 günün sütü cok yararlıymışi, saklayıp hasta olduugnda içirisen bebgin idrenci artıyormuş...,
valla inş. cok olurda saklarız ben olmamasından bebegimin ac kalmasından kormuyroum (
calışmıyorsun illaki gerekli dğeilmiş, ama ben ilk gün sütüm gelmezse sağılıp kanallar acılıyormuş diye okudum, eşimde anlamaz hiç o işlerden doğum çantama koymak için alayım deidm ama elektriksiz almışım (

ben çalıştııgm için en fazla 3-4 ay bebegimle durabailecegim malesef sonrasında sağıp dolaba koyacagız..

doğru düşünüyorsun, arastırıp al bence, ben gibi ilk gördüğünü alma arkdaşım

ivittt...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…