2011 Ekim Anneleri

sormayın ya.muhtemeln yarın kafasını ısıracağım doktorun hastenesinde, ayrıntılı usg ye 320 Tl para alıolar.mecbur yapcam.ama dedğiniz gibi dışarda özlede 120 tl devlette beleşşş... ama sağlık bide detaylı önemli mecburen yapcam (( nasıl kazanıoruz o parayı bu halimizle düşünmüolar tabiii :)))

Selam arkadaşlar ben geldim,
off yoruldum şimdiden. işler yoğun bugünlerde, ya da ben bitiremiyorum, işler elimde sündükçe sünüyor. yapmak gelmiyor içimden, çok uykuluyum. gece iyi uyumadım. bacağım huzursuzlandı yine, oda oda gezdim, misafir odasında uyudum. belim çok ağrıyordu dün, fıtıktan ötürü sinirlerde sıkışma arttı ve bacağımı etkiliyor sanırım bu da bana uykusuzluk olarak dönüyor. şimdiden böyleyse, iyice kilo alınca nasıl olucam merak ediyorum.

Çok güzel şeyler almışsınız arkadaşlar, hepsi birbirinden güzel. güle güle iyi günlerde kullanmak nasip olsun inşallah.
Ahestecim kontrolünüz pek iyi geçmemiş, çok üzüldüm maruz kaldığın muameleye. ama neyse ki oğlumuz çok iyi, o her şeye değer.
Hanzade dr görüşmesi sonrası aktardıkların çok hoş. faydalı bilgiler. hepimiz bugünden itibaren tatbik edersek, dünyada savaşlar bile olmaz :) gayet güzel anlatmış ve sen güzel aktarmışsın bize. teşekkürler.
Fatoşcum hoşgeldin. Seninle ilgili spekülatif haberler yaydım haberin olsun :) alışverişe gitti ve kendini kaybetti bi yerlerde, gelemedi dedim :) Neyse ki iyiymişsin. bende de söylediğin ağrılardan oluyor son günlerde. doktora gitmedim ama normal olduğunu düşünüyordum. iyi ki gidip bize anlattın canım çok sağol :)
Yozservet, benim de uyku halim çok oluyor. Eve gider gitmez uyumak istiyorum, gece uyuyamam diye erteliyorum ama yatana kadar pestilim çıkıyor. hamileliğin ilk haftalarında böyle olurdum, bi de şimdi uykucu oldum.
Koprina, benim de hamileliğimin ilk haftalarında baş dönmem oluyordu, hemen hepimizde halsizlik bitkinlik oldu, seninki sıkcakla birleşince daha etkili olmuştur herhalde.
Snesen80 bel ağrısını sen bana sor dün akşam belim kilitlendi resmen. kalkmaya çalışırken tıkkk diye bir ses çıkıyor hatta. bir şeyler yerinden çıkıyor, ya da yerine oturuyor sanki. film çektiremem, mr çektiremem, ilaç kullanamam diye doktora gitmiyorum.. fazla kilo alma dedi bana doktorum, sen de çok kilo almamaya çalış yoksa daha kötü oluruz.
Elifcim prensesin çok iyiymiş. böyle sıfır beden annenin nasıl tontiş kızı oluyor anlamıyorum yaa, kızım sen bize nispet mi yapıyosun :) maşallah ikinize de, anne kız süpersiniz.
Miranda senin bebişinin fotoları da çook güzel maşallah canım Allah esirgesin sizi.

kız ne cd si biz bebeyi göremedik ki ne kadar fenalar dimi. bende halbuki, sordum ayrıntılı değil mi üstüne basa basa evet evet dedi önceki muayenede.. o zaman bu benim girdiğim dolppler olmasın bu çünkü geçen sefer ki muayenede iyi bakmıştı, renkli fotomuzuda almıştık.. hatta o yüzden sormuştum, bundan sonra ayrıntılıya mı gircem diye.. üff karıştım şimdi:97:

maşallah hem kuzuya hem anasına:) demek bizimkide bu kadar olmuştur nerdeyse:)

ha ha ha bende tam bikaç sayfadır seni ve edayı göremeyince meraklanıp nasıllar bilen varmı diye yazacaktım ki sen benden önce yazdın tatlım. Pamuk kızınla iyi olmana sevindim. Yakınmalarının çoğu içinde bulunduğun hafta 1,5 hafta sonra çok rahatlıycaksın, bel ağrılarında geçicek muhtemelen. Bendede senin haftandayken benzer şikayetler olmuştu..
Demek alışverişe gittiğimi düşündünüz :))) Ayyy yok tövbe ettim benim çok yakın bir arkadşımın iki yaşında oğlu var canım ve etrafındaki genç annelerle takas projesi başlatmış yani bir arkadaşının kızı varsa onun küçülen kıyafetlerini paketleyip kız bebek bekleyen hamile arkadaşına veriyor. Erkek bebekler içinde aynı şekilde. Malum çabuk büyüdükleri için birçok şey bir yada iki defa giydiriliyor her anne kendinden de bişeyler ekleyince tüm eksikler bedavaya belli bir süreliğine sende oluyor. Kullanıp i,şin bitince temizleyip ütüleyip, sende kendinden kıyafet ekleyip yeni hamile kalan başka bir arkadaşa götürüyorsun. Neyse banada getirdiler kocaa bir poşet. içinde örgü yelekten tutunda alt değiştirme bezi ve battaniyeye kadar. Zaten ben bişiler aldım annem coştu durmuyodu bide bu gelenlerle kızıma defile yaptırabilirz :))
buarada gelenler tertemiz ve hepsi birbirinden güzel. Düşünün bebek telsizleri bile ödünç veriliyor. Bende takasa katıldım. Buyüzden artık alışveriş yapmıyoruz ....

kızlar merhaba umarım hepiniz iyisinizdir..
2 gündür pek muhabbete katılamıyorum ayıptır söylemesi ishal olmuşum ve 2 gündür karnım acayip ağrıyo hiç tadım yok dün adliyede çok fena oldum hem karnım ağrıyo hem hemen yoruluyorum...eşim söylendi ben sana gelme diyorum hala bu ne kuyruğu dik tutma çabası hamilesin biraz hamile gibi davran diyeinsanlarda doğru düzgün farkedemiyo hamile olduğumu yandan bakınca anlaşılıyo..valla dün hem icra dairesinde hem de koridorda insanları kaldırdım ben oturdum ama jübilemi yaptım daha da kolay kolay gitmem adliyeye..doktorumla konuştum hemen ilaç vermek istemiyorum 1-2 gün demir hapını kes sonra günde 3 den fazla olursa yine ilaç vericem dedi..hiç sizin başınıza geldi mi kızlar hamilelik boyunca ve ne yaptınız??

buna da özenilir mi diyceksin ama özendim valla ishal olmana :26: ben demir hapı lullanmaya başladığımdan beri kabızlık yaşıyorum :26: günde 2 litre su da içiyorum ama bana mısın demiyo namussuz

hanzade işin özü şu aslında tatlım, biz inanalar insanlar olarak Rabbimizin bize tayin ettiği nimetleri dşünüp şükrettiğimiz minvalde gayet sağlıklı olacaz buna eminim.. kocalarımızda bizim için bulunmaz bir nimet olduğunu düşünmemiz lazım yani, şuan bize dünyalardan kıymetli gelen muciye onlar birer vesile en basitinden. ama tabi az cilve nazda lazım bunun yanında.. biz belki idrak edemeyip ya da işin güzelliğine kapılıp kendimizi kaybetmiş olabiliriz:82:

bu arada canım iyi olduğuna sevindimkocaman bi maşalahhh...

canım dolplerdur senın gırdıgın orda bebegı gostermıyolar kkendılı bakıyolar.. bazısı cd falan verıyo.. ama doktor bana ole dedı ayrıntılıyı ben yapıyorum dedı gerceekten her seferınde kalp kapakcıklarına kadar bakıyyo... bu dıger dedıgı adyolojının baktıgı bebegın damarları ıle beyın gelısımı bı ozurluluk durumu avrmı dıye bakıyolar mıs bıde bebegın kordon kanına bakıyolamıs akımı ,bebege ulasımı nasıl dıye... bazı radyologlarda kafadan catlak oluyolor cok sınır bozucu oluyyo malesef

emelcim geçmiş olsun canım. gçenlerde oldu banada ne fena bişeydir bilirim. şükür dışarda değildim ama evde de öldürdü resmen. buna gaz spazmıda eklenince sen düşün artık, kaç defa wc de sancıdan düşüp kalcak gibi oldum.... dedim kabız olsan ayrı dert ishal olsan ayrı yokmu bunun ortasıı:96:

haftaya sorucam kontrolüm var, birde senin de mi akıntın oluyodu yanlış hatırlamıyosam, beyaz akıntı ama sanki sulu gibi olyo iç çamaşırımı değiştiriyorum o derece , bu enfeksiyon olabilir mi

Olabilir canım benmde öyle oluyordu :) Git ama gittiğinde mutlaka vajinal muayene ol ezbere bir şey alma :)

Daha ne olsun ben balık yiyemiyorum mevsimi olmaması sebebi ile, et haftada bir gün tüketiyorum.. Sebze yiyorum mezete salata ve türevleri :)
Çokta farklı değil beslenme şeklimiz maşallah yarasın sanada kuzunada :)

Benim doktorum direk vajinal bakmak istedi ki olması gereken bu akıntım var diyosunuz akıntının rengini şeklini saydamlığını sormadan mantar diyip gönderiyorlar halbuki hamilelikte normal olan akıntılarda var ama mantar tam anlamı ile geçmiyor sanırım, bendede tamamen bitmedi azaldı diyebilirim ama bitmedi, tekrar fitil kullanmadım.. Yine tekrarlayabilir diye o kadar özen gösteriyorum ama oluyor bi şekilde..

canım patates hasla tuzsuz yagsız yee bak ben bu ara patates patates diye diyeee tuvalete çıkamıyomcanodan tastiklenmiş onaylanmışabartma ama sende heee 2-3 patitis yiiiiigeçmiş olsunnnnn

ya ama ben sordum dimi kaç defaaa:84: orda kayıt yaparkende sorduk bi kaç kez.. insanı yanıltmaca değl mi bu yaa... o zaman onbeş gün önce gittimde deseydi güzelce hayır bu benim yaptığım ayrıntılı zaten siz dolplere giriceksiniz diyee.. bende bilemedim zati bu kadın ne güzel her defasında ayrıntılı gibi bakıyor diyee. ama haksızlık buuuuu:84:sormasam neyse dimi sordum yüz kereee:84:

buna da özenilir mi diyceksin ama özendim valla ishal olmana :26: ben demir hapı lullanmaya başladığımdan beri kabızlık yaşıyorum :26: günde 2 litre su da içiyorum ama bana mısın demiyo namussuz

yaa kıyamam sana sakın büyük tuvaletini yapmak için çok zorlama biraz kendi kendine gelmesini bekle Allah korusun hemoroid olursun..
bana da doktorum demir hapı yumuşatır dışkıyı öyle bi şey mi dedi(hakkaten demir hapını kullandığımdan beri hep yumuşak) ama benimki su gibi..demek bazılarını da kabız yapıyo doktoruna sorsaydın..

ben sadece elevit ve magnezyum kullanıyorum ama nasıl bir kabızlıktır anlamadım aynı şekilde azcık imrendim bende
insan hiç tuvaletini yapamıyo diye aglamıı ben agladım resmen 1 gecede 12 kere wc ye gidip başarısız olup buna sinirden aglan kadın olarak rekorlar kitabına imzamı çaktımm
artık ne olduysa ertesi gün bagırsaklar insafa geldi ammaaaa öldüm resmen

hoop hop :) bende o ağlayanlardanım..
kabız oluruz sıkıntı.. ishal oluruz o da sıkıntı her ikisi rahimde kasılma yapıyor.. anam yokmu bunun ortası..
gerçi ben çözümü buldum ama.. :) bol bol meyveyle tıkının hanımlar.. 1 haftadır rahat hergün tuvalete çıkıyorum.. kabız olunca 2-3 günü buluyor bu da çok zararlı.. içimizde zararlı gazlar kanımıza giriyomuş.. ileride bunlar şeker de tansiyonda yapaniliyormuş (bir şeker hastası teyze anlattı bana doktor öyle demiş ona)

oy oy oyy maşallh size elifcim.. ay deminden beri msj arıyorum sayfalarda akıyor bi yandan profile girip buldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…