bende anlamıyorum nasıl bısey bu nıye bukadar ucuk fıyatlar.. ben gecen sene kan uyusmazlıgı ıgnesı vurdurmustum tedbır ıcın 7. ayda yapılıyo ozel hastanede 200 tl ye yakın bı fıyat soyledıler.. sadec 1 ıgne... gıttım devlette ucret odemeden yaptırdım:)
ayy canım varya bazen ıyı olmus dıyorum eskıden gıdıyoduk ınsanın yuzune bakmıyolardı.. bu aıle heekımlıgı baslayınca bızımkı telefonda arayıp hal hatır bıle soruyo:)
ben ılk bas aradım ucret ogrenmek ıcın yarım saat ordan oraya aktardılar fıatı solememk ıcın 9 unda hastaneye gıttık doktor ayrıntılı muayenesını bene keedım yapıyorum dolppler ıcın de 2 tane hastane ısmı soyledı 15 gun sonraya randevu al su ahstaneye gıt orda bunu yaptır sonra bunu yaptır falan fılan hepsı nı bı hesapladık 140 tl falan olyo.. vazgectım baskayerde yaptırcam dedım.. cok karısık seyler soyledı... cd falan verdı mı peekı... ayy ıyıkı yaptırmamısım
biz daha 13 haftalık olmamıza rağmen.. bende sağ tarafta ağrı yapıyor.. geçen akşam da altıma kaçırdım
Teyzeleri dün kontrolümüz vardı maşallah herşey yolunda çok şükür oğluşum 860 gr 32 cm olmuş öyle güzel parmağını emiyordukiiii hele çenesini oynatışı bitirdi ayaklarınıda ağzına götürüyordu çok acıkmış beni bugünde şeker yükleme testimizi yaptırdık yarın sonuçlarımızı alacağız Bu arada bende 1 kilo almışım toplam 1kilo 400 gr oldu fit anne dedi dr :)) oğlumdan kareler sizee :)))
Eki Görüntüle 214210 Eki Görüntüle 214211
kızlar merhaba umarım hepiniz iyisinizdir..
2 gündür pek muhabbete katılamıyorum ayıptır söylemesi ishal olmuşumve 2 gündür karnım acayip ağrıyo hiç tadım yok dün adliyede çok fena oldum hem karnım ağrıyo hem hemen yoruluyorum...eşim söylendi ben sana gelme diyorum hala bu ne kuyruğu dik tutma çabası hamilesin biraz hamile gibi davran diye insanlarda doğru düzgün farkedemiyo hamile olduğumu yandan bakınca anlaşılıyo..valla dün hem icra dairesinde hem de koridorda insanları kaldırdım ben oturdum ama jübilemi yaptım daha da kolay kolay gitmem adliyeye..doktorumla konuştum hemen ilaç vermek istemiyorum 1-2 gün demir hapını kes sonra günde 3 den fazla olursa yine ilaç vericem dedi..hiç sizin başınıza geldi mi kızlar hamilelik boyunca ve ne yaptınız??
Eveet herkese aydın günler olsun :)
Ben dün öğleden sonra sağ kasığımda kramp tarzı sabit bir ağrı olupştuğu için direk doktoruma gittim. Kontrolüm yapıldı.. Elhamdülillah iyiyiz bu arada 69 kilo olmuşum 6,5 kilo almış görünüyorum şu ana kadar... Tansiyonumn 12/8 son günlerde el ve ayaklarım daha çok şişmeye başladı vücut ödem yapıyormuş su yada tuzla aşırı ilgisi yokmuş hamilelik belirtilerindenmiş.. Biraz daha ilerlerse bir losyon vericeklermiş. İğne kullananlar için yazıyorum 9. ayda gelse iğnenin bebeğe nüfus etmesi mümkün değil dedi dr. rahat olun sizde...
Hataneden saat 5 gibi çıktım kan filan verdim şeker testi için bekledim... Ordan çıkıp eşimle buluştum akşam 7,30 gibi randevumuz vardı psik. neyse saat 8 e kadar bekledik. Sonra girdim, aslında bu ağlama krizleri yada gerginlikler son aylarda daha fazla olurmuş kızlar, 7. ay bittikten sonra daha sık ve daha sürekli olabilirmiş bebek büyüdükçe ağırlaştıkça tahammül seviyemiz düşücekmiş birde yaz hamileleri olduğumuz için bir kat daha fazla etkilenebilirmişiz... Doktorum bana sadece bebeğe odaklanma dedi, onu unutma tabiki dikkat et ve onunla yaşa ama biraz bunun dışına çıkıp eşinle ilgilen dediayy dedim ben ilgi bekliyorum... Gülüştük, evet ama eşinde bekliyor dedi.. Gerçekten bazen bencil olabiliyoruz, hamileyiz özeliz ve dünya etrafımızda dönsün istiyoruz, o esnada aylardır ihmal ettiğimiz eşlerimize daha fazla yükleniyoruz sanırım Onların psikolojilerini anlayamıyoruz, tıpkı onların bizi tam anlayamadığı gibi :) ( Bunu eşim söylese sen hamilemisin diye kızardım ona, halbki oda insan ) Dışarıdan bakan bir gözün söylemesi daha sakin yaklaşmama sebep oluyor :)
Bu ağlama krizleri beklentilerimizin yükselmesindende kaynaklanıyormuş. Hani biraz hamilelik psikolojisinden sıyrılıp gündelik hayatta olan başka şeylere odaklanmakta lazımmış. Yoksa bu şekilde doğum sonrası depresyona girmek kaçınılmaz olurmuş.. Bu dönemde dikkatimizi sadece hamilelik ve bebek üzerine yoğunlaştırmış olmamız bizleri aşırı hassas alıngan kırılgan ve fevri yapıyormuş. Hormonlarında etkisi varmış ve normalmiş ama ağladığımız, üzüldüğümüz ve stres olduğumuz anlarda, böbrek üstü bezlerimizden bir madde salgılıyormuş bu madde direk bebeğe plesantaya geçiyor ve onun bulunduğu ortamda sıkıntılı huzursuz olmasına sebep oluyormuş. Bunu strese gireceğin her an aklında bulundur dedi. Mutluluktan ağlamak bile yapıyormuş bunu çünkü en stres faktörü olmadan insan ağlayamazmış :) Çok ilginçç... Neyse Biraz daha sabırlı olman gerekicek hanzadecim ama seni eskiye oranla çok iyi gördüm dedi.. Sizlerinde aklınızda bulunsun.. Biraz karışık anlatmış olabilirim, çok konuştuk çünkü aklımda kalanları yazdım..
Benim dikkatimi en çok çeken konuşma eşiminde benden ilgi beklediği oldu, erkeklerde gerçekten çocuk gibi oluyor bazen... Birazcık bencillik yaptım sanırım ben kendimi haklı görürken doktor ban ap ayrı bir pencere açtı :) Neyse bundan sonra ağlamak yok inşallah üzülmek ve kocaya saldırmaktaÇünkü düşündümde eşim gerçekten bana kötü bişi yapmıyo ki :78: iki hafta dışarı çıkamadık ama gerçekten berbat denecek şekilde yorgundu.. Tek sebeb bu yani..
Neyse sonra çıktık yemek yedik eve geldik, akşam topiğe bir uğradım ama o kadar yorulmuşum ki çıktım ve yattım.. Sabahta çook geç kaldım.. Benden haberler bu kadar.. Sizlerde kendinize öz eleştiri yapın kızlar, eşlerinizin pozitif yanlarını düşünün size ne yaptığını düşünün tartın ve sevin onlarıı :)
kız ne cd si biz bebeyi göremedik kine kadar fenalar dimi. bende halbuki, sordum ayrıntılı değil mi üstüne basa basa evet evet dedi önceki muayenede.. o zaman bu benim girdiğim dolppler olmasın bu çünkü geçen sefer ki muayenede iyi bakmıştı, renkli fotomuzuda almıştık.. hatta o yüzden sormuştum, bundan sonra ayrıntılıya mı gircem diye.. üff karıştım şimdi:97:
2 gündür pek muhabbete katılamıyorum ayıptır söylemesi ishal olmuşumve 2 gündür karnım acayip ağrıyo hiç tadım yok dün adliyede çok fena oldum hem karnım ağrıyo hem hemen yoruluyorum...eşim söylendi ben sana gelme diyorum hala bu ne kuyruğu dik tutma çabası hamilesin biraz hamile gibi davran diye insanlarda doğru düzgün farkedemiyo hamile olduğumu yandan bakınca anlaşılıyo..valla dün hem icra dairesinde hem de koridorda insanları kaldırdım ben oturdum ama jübilemi yaptım daha da kolay kolay gitmem adliyeye..doktorumla konuştum hemen ilaç vermek istemiyorum 1-2 gün demir hapını kes sonra günde 3 den fazla olursa yine ilaç vericem dedi..hiç sizin başınıza geldi mi kızlar hamilelik boyunca ve ne yaptınız??
haftaya sorucam kontrolüm var, birde senin de mi akıntın oluyodu yanlış hatırlamıyosam, beyaz akıntı ama sanki sulu gibi olyo iç çamaşırımı değiştiriyorum o derece , bu enfeksiyon olabilir mi
Canım her sabah tuzsuz beyaz peynir ve domatesle kahvaltı yapıyorum. Günde mutlaka yarım orta boy karpuz ve her gece bir külah dondurma yiyorum. Günde 5 tane ceviz. Birde haftada bir güveçte alabalık, haftada bir kez 2 dilim et ve bir but ızgara yiyorum. Haftada bir mutlaka taze fasulye yemeği yiyorum. yoğurtlu semizotu salatası yiyorum yine haftada bir kez olsun. Bunun haricinde yemeklerimiz sebze ağırlıklı ve mutlaka zeytinyağlı oluyor. Günde 3.5 lt su içiyorum. Günde 30-60 dk arası tempolu yürüyorum. Çikolatalı şeyler yada abur cubur yemiyorum. Genelde kiraz,karpuz,kavun,şeftali,erik gibi mevsim meyveleri yiyorum. Yaptığım ektra birşey yok ama kızım iyi büyüyor maaşaallah. Sanırım abur cubur yemeyince sağlıklı ve kararında yeyip yürüyüşte yapınca yenenler olduğu gibi bebişe yarıyor :)) Ama et yemekleri ve ızgarası bebişlere iyi kilo aldırıyor bunu farkettiğimi söyleyebilirim. Çünkü haftasda et,tavuk ve balığı düzenli tükedirsen bebiş 100 gram alıyor o hafta kesin.
sürekli akıntı bende de var hatta bebeğin suyu mu acaba dedim bir ara. doktor vajinal muayenede mantar dedi ama zorla muayene etti. sırf tarifle iş yapılcak olsa internetten bir doktora sorarım, zorla gösterdim yani. sanki ben göstermeye çok meraklıyım. mantar dedi, fitil verdi ama yine tekrarladı. ama gebelikten önceki mantar gibi değil, çok oluyor ve çok sulu. gebelikte böyle sanırım. yarın zaten başka bir doktora göstereceğim.
canım dolplerdur senın gırdıgın orda bebegı gostermıyolar kkendılı bakıyolar.. bazısı cd falan verıyo.. ama doktor bana ole dedı ayrıntılıyı ben yapıyorum dedı gerceekten her seferınde kalp kapakcıklarına kadar bakıyyo... bu dıger dedıgı adyolojının baktıgı bebegın damarları ıle beyın gelısımı bı ozurluluk durumu avrmı dıye bakıyolar mıs bıde bebegın kordon kanına bakıyolamıs akımı ,bebege ulasımı nasıl dıye... bazı radyologlarda kafadan catlak oluyolor cok sınır bozucu oluyyo malesef
buna da özenilir mi diyceksin ama özendim valla ishal olmana :26: ben demir hapı lullanmaya başladığımdan beri kabızlık yaşıyorum :26: günde 2 litre su da içiyorum ama bana mısın demiyo namussuz
buna da özenilir mi diyceksin ama özendim valla ishal olmana :26: ben demir hapı lullanmaya başladığımdan beri kabızlık yaşıyorum :26: günde 2 litre su da içiyorum ama bana mısın demiyo namussuz
ben sadece elevit ve magnezyum kullanıyorum ama nasıl bir kabızlıktır anlamadım aynı şekilde azcık imrendim bende
insan hiç tuvaletini yapamıyo diye aglamııben agladım resmen 1 gecede 12 kere wc ye gidip başarısız olup buna sinirden aglan kadın olarak rekorlar kitabına imzamı çaktımm
artık ne olduysa ertesi gün bagırsaklar insafa geldi ammaaaa öldüm resmen
slm bal böcüğüm ve ben geldim.....
kontrolümüz çok iyi geçti çok şükür aç gittiğim için olsa gerek hanımefendi suratımıza bakmadı sırtı dönük keyif yapıyodu ama bi ara dön kızzz artık dedim dinledi annesini 2 sn bi gösterdi yüzünü :)))
cadım benim tam 723 gr olmuş kızlar boyuda 30 cmi geçmiş
şeker yüklemedede bi problem çıkmadı açken 89 sudan sonda 128 drum iyi dedi....
bu sefer baya bi iltifat aldım drumdan hem kendime hemde kızıma kilo için çok iyi gidiyosun çok fazla alacağını sanmıyorum dedi zaten rahatda geçirdiğimi bildiği için ideal hamilelerdensin diyo aferin kızınada iyi bakıyosun dedi bacak ağrım için magnezyum vermedi 1 ay daha beklemeyi tavsiye etti balık yemediğimi söyledim canın sağolsun dedi :))) balık hapıda vermedi tavuk yeşil sebze ve ceviz ye dedi zaten yiyorum bizden bu kadar şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?