2011 Ekim Anneleri

Severim onların eşyalarını... Minik minik ne şekerler. Bende daha yavruma bir don almadım. Arkadaşlarım ama sürekli eve hediyelerini taşıyorlar. Geçen hafta sonu eşimle biraz dolandık, liste yaptık ama Ağustos'a girince almaya niyetliyim. Saçma düşünüyorum ama nedense böyle bir karar almıştım en başta.

ben diyorum kulaklarım neden çınlıyo :) ne yalan söyliyim çok gezmesemde kapı önünde her akşam benimde dilim dışarı çıkıyor 4.katta evimiz asansörümüz yok kan değerlerim biraz düşük çıkmıştı doktorun yalancısıyım sanırım enerjimi oğlumdan alıyorum eskiden bu kadar enerjik değildiim vallahi

Günaydın
Kızımın babaannesi geldi,sabaha karşı uyumak için kaçabildim odamasohbet muhabbet bayılıyorum hatunun enerjisine 13 saatlik yoldan geldi yorgunluktan eser yoktu yüzünde ben dağılmış durumdayım gözlerimi açamıyorum
Bir sürü ciciler getirmiş hepsine bayıldık,iğne oyasından bebek pikesi yaptırmış bakmaya doyamadımsadece pike kumaşı 90tl.tuttu diye lafı çaktı ama hiç umursamadımne yapayım her güzelin bir kusuru var alışmaya çalışıyorum bu hallerine

Son düzenleme:
Sanada hayırlı cumalar :) Rumuzcum aramızda 4 gün varmış seninle, banada günler geçmiyor bu ara sanki hemen geçsin bitsin diye sabırsızlanıyorum :)

Başlasın başlasın peşpeşe doğuralım o günleri sabırsızlıkla bekliyorum inşallah hiç birimiz, hiç bir aksilik yaşanmadan tam takım doğururuz :)

Heee aramızda çok yok kiii. Dediğin gibi hiç aksilik olmadan peşpeşe hayırlısıyla doğururz inşallah.

Valla ya hergün şafak sayıyorum. Babasınında askerden gelmesini beklemiştim. Son 81 gün Türkiye haritasını karalamıştık. Hatta babası bi program yapmıştı. Her eksilen gün, harita üzerinde bulunan şehirleri plaka numarasına göre kırmızıya boyuyordu. Haritadaki kırmızı yerler arttıkça biz de oh çekiyorduk. En son Adana kırmızıya boyanmıştı. O zaman çok sıkıcıydı ama şimdi gülümseyerek hatırlıyororuzz.

canım o lısteyı eklermısın buraya birde sebamed ın ürünlerını alacaklar unnadoda kampanya bıttımı bılmıyorum ama bıttıyse tshoplarda çok uygun sebamedler

offf çok eksığımız var

kızlar ayaklı tulumlardan almayın dıyolar 1-2 kez gıyılebılıyormus boydan uzasa anında ayaklar olmuyormuss ona göre

Evet haziranı kolay atlattık gerçekten temmuz ve ağustosuda atlatırsak rahatlarız sanırım.. :)

Maşallah canım güzel günlerde kullanın inşallah, bende dün 1 adet battaniye daha aldım... 2 kışlık battaniyemiz, 1 hastane çıkışı 0-3 aylık 10 parça- birkaç kıyafet aldım.. Bende şimdi bakım malzemelerini almayı planlıyordum.. Yanlız biberonla ilgili bişey sorucam canım, ucu nasıl hani damaklı damaksız filan oluyormuş bazen bebek almıyormuş vs.. Neye göre seçtin onu?

Son düzenleme:

Maşallah Emelciğim bebişinin çeyizlerini döşemişsin. Darısı bize olsun. Çokta açıklayıcı yazmışsın. Teşekkür ederiz canım. Ben henüz birşey almadım ama bir dolu hediyeler geldi daha şimdiden. Kundak havlu bile almış bir arkadaşım. En komiğide önümüzdeki yaz takması için şapka bile almışlar. Bana da utan utan anası olacaksın daha birşey almadın diyorlar

Ama ama ben görünüşlerine aldanıp onlarca aldım boşunamı almışım yani

Rumuzcuğum altına yazmayı unutmuşum, malum 7de kalkınca... Bende senin gibi eşim askerdeyken gün saymıştım, şimdi o günlere geri döndüm sanki =)) Eşimde tutturmuş bebeğimiz 24 Eylülde gelecek diye. Ona göre say diyor. Adam erdimi ne

A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
• Bebek bezleri
• Alt değiştirme ve bakım yatağı
• Tırnak makasları
• İlaç kaşığı (Bebeğe şurup veya ilaç içirmek için uygun büyüklükte olmalıdır)
• Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur)
• Vücut termometresi
• Göbek bağı bandı
• Islak mendil
• Kulak çubuğu
• Pişik kremi
• Şampuan, sabun, bebek kremi
• Bebek büyotları 200 cc (Sıcak Su Torbası)
• Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan

Bebeğin banyosu için gerekenler
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi
• Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır)

B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml
• Biberon emzikleri
• Biberon ısıtıcısı
• Biberon fırçası
• Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı/termos
• Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı

Emzik ve aksesuarları
• Emzik
• Uyku emzikleri
• Emzik Bandı ve Emzik Zinciri
• Emzik kutusu

Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
• Karyola ( Yanları yüksek )
• Dolap
• Şifonyer
• Nevresim takımı – Uyku Seti
• Yastık (yan yatırma yastığı)
• Yorgan ( Hafif, kuş tüyü)
• Kenar Minderi
• Battaniye, pike
• Cibinlik
• Yatak şiltesi
• Lamba
• Yatak şilte koruyucusu
• Oda termometresi
• Dönence
• Oyuncak sandığı
• Telsiz - Bebefon

E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
• Puset +++++
• Ana kucağı
• Araba koltukları
• Seyahat sağlık seti
• Güneşlik
• Bebek için dikiz aynası aparatı

D- Giyim ile ilgili
Pijama
pamuklu zıbın
Tulumlar(%100 pmklu)
body
önlük
hırka yelek
patik ve çorap
şapka ve bere
mendil

anne İHTİYAÇ LİSTESİ :

A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler
• iç çamaşırları
• Koyu renk banyo havluları
• Hijyenik pedler
• Lohusa külodu
• Göğüs koruyucu aksesuarlar

B- Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri ( 2 adet)
• Göğüs pedleri
• Göğüs pompası
• Süt muhafaza poşetleri
• Göğüs ucu koruması/Adaptörü
• Göğüs kremi
• Emzirmek için yastık

ANNELERDEN ÖNERİLER ….
göğüs pompasında medela, elektrikli ve pilli olanı
anne sütü arttırmada vitamalt, ritmix, alkolsüz bira
biberon seti ve steril aleti olarak Avent ve Br.Brown
chicconun fizyolojik biberonu ve dr brown
emzik olarak da Nuk, avent
şampuan ve bebek yağı olarak Bübchen, mustela , sebamed
avent kelebek gögüs koruyucu
lansinoh krem ve göğüs pedi
canbebe yada sevi bebe alt açma bezi
chicconun güvenli yatış yastığı
bebek yorganında kaztüyü yorgan öneriliyor
termos çanta avent
nivea'nın no alkol no parfüm ıslak mendil (ama ilk aylarda kaynatılmış ılıtılış suya batırılmış pamukla silinmesi öneriliyor ya da ıslatılmış pamuk olan Unibaby yenidoğan)
havlu sevi bebe , taç organik
hava nemlendirici tefal-chicco
burun aspiratörü

DETERJANLARDA:
Hacı şakir granül, , omo baby, Roxy Matik Dalin sıvı
bebeğin kullanacağı emzik-biberon vs. ürünlerde AMWAY marka tamamen bitkisel deterjanlar
PİŞİK KREMLERİ:
pişik önleyici kremi olarak Nivea , hametan pomad, zind oxide , mustela
GAZ ÖNLEYİCİ:
Zinco,nurse harvey,debridat,sab, neo baby grippe mixte,metsil
theraline-dodo pillow emzirme yastığı

doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Biberon
Çarşaf

canım unnadoda kampanya devam ediyor ama aman aman gittiğim mağazayla arasında fark yok hatta mağaza daha ucuza geliyodu ama almış bulundum artık..canım ayaklı bodylerle ilgili ben de duydum dediğini ama ayaksız eşofman gibi olan o kadar az ki mecburen ayaklılardan aldım..

Ama ama ben görünüşlerine aldanıp onlarca aldım boşunamı almışım yani

ben tecrübelı annelere sordum böle dıyorlar kızkardesımde demıstı tulumları 1-2 kez gıydı dıye
hatta ayaklarını kesıp gıydırdı bır kacını
bak hatta bir babanneye sordum torununa bakıyor bıberon sterıl makınasını kesınlıkle önerdı bırde fısher prıce ın tıtresımlı ana kucağını

Son düzenleme:
adına sevındım canım..torunu hakkında bu kadar ısteklı bır annen oldugu ıcın ne cok sanslısın bılemezsın...ıyı gunlerde kullnın,boyle anne varken sırtınız yere gelmez zaten ..

Sağol canım. Bizim buralarda adettir. Kız annesi beşiğini, içini ve ilk giyeceklerini alır. Hem annem benden daha hevesle yapıyor Allah razı olsun. Kendi örüp, kendi seviyor
İnşallah canım. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Güzel güzel geçirelim son aylarımızıda.

Aminnn

Valla bende seninle aynı niyetteydim canım da annem bırakmıyor. Ağustos ramazana denk geliyor hem de ağırlaşınca zor olur diyor. Ki bence haklı. Sizi bilmem ama ben çarşıda gezerken hangi mağazaya girsem totomu koyacak yer arıyorum Nefesim kesiliyor, belim ağrıyor hemen. Daha 6. ayda böyleyim, sonum nasıl olur onu bilmiyorum.:44:

Ayaksızlarda üşür ama benim teyzelerim ablalarım filan hep ayaklı ile büyüttü 0-3 3 adet 0-6 5 adet ayaklı mesela zaten 1 yaşa kadar giyecek büyük olunca giyebilir ayacıklarıda üşümez bilekleride açılmaz :) ve evet çook eksiğimiz var aslında bakım malzemelerini alsak rahatlarız heralde biraz :) Onlar hem detaylı hem marka kalite çok önemli uzun süre kullanılacaklar çünkü...

Son düzenleme:

Bazı biberonların ucu anne memesini taklit şeklindeymiş, tecrübeli arkadaşlarım onları tavsiye etti. Avent (anti bakteriyelmiş) yada chicconun cam biberonu iyimiş. Ablamda Arzumun biberon sterilize makinesini tavsiye etti. Diğer markalara göre hem uygunmuş fiyatı, hemde buharda sebze falanda pişiriyormuş. Ek gıdaya geçince işine yarar demişti.

Daha tecrübe edinmemiz gereken çok şey var.Bende oda nemlendiricisi alıcaktım faydasından çok zararı var dediler,cihaz nem yaptıkça odada uçuşan toz parçaçıkları tüle perdeye halıya yapıyormuş

fazla fazla alırsan problem değil tabii küçülenı verırsın hemen

3 tulum normal zaten onun yanında yıne 4-5 tane altı olması gerek altını değiştirirken bıle gectı falan dıye yıne değişiyo ayy

kışın çamaşırda kurumazz yaz bebeklerıne göre daha fazla almak zorundayızzzz

ayy en ıyısı kızkardesımden yengemden herseylerını almak evde de olsa kullanırım yaaa

çok teşekkürler hanzadem.. amin inşallah siz de güzel günlerde kullanınn cicilerinizi..biz de mothercareden 1 tane battaniye almıştık hemde % 50'ye denk gelmişti 10 milyona malolmuştu (mothercare de her ayın 15 inde % 50 indirim var haberiniz olsun kızlar) bi de eşimin yengesi battaniye örüyo. biberon için de kuzum açıkçası satıcı yönlendirdi beni zaten ya avent ya da dr. brown alıcaktım. avent almaya karar verdim ucuna dikkat etmedim açıkçası kolik sancılarını önlemesine filan dikkat ettim..

Benim annemde öyle, hemde bu 4. torunu olacak, ama nasıl hevesli göreceksin. Her çarşıya çıktığında battaniye,tulum alıyor. Nazlı geldi benimki ondan değerli olacak galiba. Ağustosta ağırlaşacağız baya doğru, bende şimdiden karar vereceğim herşeyine. O zamana sırf alışı kalsın. En çokta odası için heyecanlanıyorum. Bakması bile ne kadar güzel olacak kim bilir. Allah nasip etsin inşallah.

yaa bırde o yanı varmıs bende alerjık rınıt var nefes alamıyorum başladıgında kı bugun 2, günü geçmedı hala o oldugu zaman çok rahat nefes alıyorum ben alıcam kendım ıcın özellıklee kı anneden genetık bebektedde olabılıyormuss

günaydınnnnn hayırlı cumalarrrrrrrr
anacım bu mübarek günde öyle bi rüya gördüm kii kabus kabusss
rüyamda kaynanam bize gelmiş bende yatakta yatıyorum gelmiş başıma kalk hadi kalk diyo
dedim anne saat daha 6 nereye kalkıcam bırak yatayım gözlerim kapanıyo
yokk illa kalkacakmışım uyumayacakmışım bir sinirlendim dedim anne çekil git başımdan rahat bırak beni
bi baktım hastanedeyiz küçücük bir odada demir legenin içinde bebek ama amniyo sıvısı içinde
benimle konuşuyo suyu çekildi bebeğin nasıl bagırıyorum elimde ice tea vardı onu döktüm ölmesin diye
hemşireler geldi aldılar bebegi sonra odadan çıktım baktım ki yerlerde biberler patlıcanlar millet onları topluyo
bende başladım toplamayasonra süheyl ile behsat uygur geldi kazananı açıkladı kocamda bana sırnaştı tam
öpüyodu uyandım :84::84:az daha uyusaydım keskeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…