2011 Ekim Anneleri

ooo ciddi anlamda kocaman olmuşsunuz yaa :) elimle ölçüyorum şimdi offf kocaman :) maşallah sensencim.
o kadar çok düşünme stres yapma bence de rahat ol. öyle ya da böyle bi şekilde olacak işte :) geçen gün bizden biri dedi ya, içinde bebeği kalanı görmedim diye aynen öyle :)

kızlar benim oglusum son ultrasonda gözlerini acıp doktorla bana batı. cok heyecanlandım. sonra agzını acıp dilini cıkardı yalandı. o an uctum resmen. Allah hepimize onları normal sekilde dogurup kucagımıza almayı nasip etsin. dogunca kimbilir neler hissedicez :)))

deniz peki nasıl ve nezaman yapacağız bunu? bizde böyle bir adet yok onun için bilgi verebilirmisin canım

merhaba sensen, senin oglun da öncen gidyor mu? yani benimkine doktor 2 hafta önden gidiyor gelisim olarak dedi. bu erken dogacagı anlamına mı geliyor acaba?

mrb kızlar
daha önce hiç yaşamadığım.yaklaşık 4 aydan beri devam eden baş ağrım var. ağrı genellikle ensemde ve garip ama akşam saatlerinde oluyor 2 gündür gündüzde olmaya başladı.sizce bu ağrı hamileliktenmi kaynaklanıyordur.benim tek korkum doğumdan sonrada devam etmesi bu durumu yaşayan varmı aramızda?

çok güzel yaa maşallah çok duygulandım

maşallah allah nazalardan saklasın

kızlar ben 1-2 haftadır sıcaklardan cok etkileniyorum. masaüstü pervanemiz var gece boyu calıstırıyrm banamısın demiyor. klimayı da esim masrafından dolayı cok düsünmüyor. ciddi masraf o da. dün gece hele o kadar cok uyandım ki terle. oysa esim 2 gundur pervaneden dolayı üsütmüs donuyormus. sabah sinirleirm bosaldı. hüngür hüngür agladm uykum kac kez bölündü senin haberin yok diye. napcaz biz bu sıcaklarda???

merhaba sensen, senin oglun da öncen gidyor mu? yani benimkine doktor 2 hafta önden gidiyor gelisim olarak dedi. bu erken dogacagı anlamına mı geliyor acaba?

benimki de 2 hafta önde gidiyormuş, ben de merak ediyorum, önden gitmesi zamanından önce doğum mu demek.. yani aslında mantık olarak öyle ama bileniniz war mı?

selam kızlar biz geldik :79: sıcak mahvetti bugün beni. işi olmayan dışarı çıkmasın bugün.. sıcakta daha az hissediyorum Ege'nin hareketlerini, telaşlanıyorum.

maşallah bebişine sensen'cim. baya bi büyümüşsünüz

okuduğum kadarıyla sıcak ve uykusuzluk dışında kimsenin çok ciddi sıkıntıları yok her uykusuz kaldığımda doğun yapan arkadaşlarımın "sadece uyu doğumdan önce" dediklerini düşünüyorum ama bu sıcakta hiç de kolay değil kiii. uykusuzluğun verdiği sinirle oram buram seyriyor

Son düzenleme:
deniz peki nasıl ve nezaman yapacağız bunu? bizde böyle bir adet yok onun için bilgi verebilirmisin canım

bizde bu adet var ama ben yapılırken görmedim canım bana yapılmış ama hatırlamıyorum. biraz bebektimm dee detayları büyüklerimden öğrenip söylerim tabiki. ama yine de doktorlarınıza sorarak yapın sonra bana kızmayın :)

ben de öyleyim gece yatağa yatıyorum eşimde yatıyo o uyuyo sonra ben uyuyamayınca sıcaklardan bi o oda bi öbür oda nerde uykuya dalarsam orada uyuyorum eşimm her gece seni arıyorum korkuyorum bulamiicam bi gece diip dalga geçiyo ben le beni yanında göremeyince korkuyomuş bişi mi oldu diye bakıyomuş koltukta uyuyorum yanıma sıkışıp o da uyuyoo anliican genelde herkes böyle dişimizi sıkıcazz artıkk bebişler içinn

asıl sen hoşgeldin denizcim :)) çok yoğun çalışmamın dışında kızımda bende iyiyiz çok şükür. benim bıcırığım transvers pozisyonunda duruyormuş yani rahmin en alt kısmında bacakları sol böbreğime başı ise sağ böbreğime doğru dersek doğru bir tanım yapmış olabilirim sanırım. doktorum 32. haftama kadar beklememiz gerektiğini söyledi bu haftaya kadar büyük bir ihtimalle dönücektir ama dönmezse normal doğum yapma şansın malesefvaj yok. 32. haftadan sonra operasyon tarihini konuşmamız gerekicek dedi.. bunun dışında bebeğimin bu şekilde durmasının bebeğime hiç bir zararı olmadığını ancak yan pozisyonda olan bebeği taşımanın anne için zor ve ağrılı olduğunu söyledi. böbreklerimde,belimde ağrılar olacağını, sağ ve sol kasığımda ani sancılar ve küçük kramplar olacağını söyledi ayrıca kendimi yorup,ayakta çok kaldığım yada çok yürüdüğümde vajinamda tek taraflı kasılmalar olabileceğini söyledi. bu ağrıların canımı çok yakıcağını bunu en aza indirmek içinde biçok şeye dikkat etmem gerektiğini anlattı. Bana önümüzdeki, 1,5 ay (yani 32. haftama kadar) ekstra dikkatli olmam gerektiğini söyledi. sağıma soluma dönerken yavaş ve dikkatli olmamı, çok uuzn süre ayakta kalmamı, çok yürümememi, eğililmememi,ağır taşımamamı kendimi yormamamı söyledi. 11 ağustosta kontrolüm var 30 haftalık olucam ozaman ama kızım henüz dönmesi :)) buarada söylediklerinin tamamı oluyor :)) neden sordun canım merak ettim yoksa senin kızındamı yan duruyormuş ?

ben seker yüklememi yeni gecen hafta yaptırdım 50 mg sınıra yakın 137 cıktı dr özel bisey önermedi ama ben biraz sıkıntı yaptım. oglumda 2 hafta önde gidiyor gelisim olaraak. bunun sınıra yakın sekerle ilgisi varmı acaba diye pimpiriklendim. tatlıları kesmeye calıstım. cok da yemiyorum ama seker yuklemesinden önce son 2*3 gunde bir nutella kavanozunu devirmiştim :) ondan mı olmustur acaba

ben 16. hafta civarlarında yaşıyordum baş ağrılarını. hamilelikte genleşen kılcal damarlardan demişti doktor, 2-3 hafta sürdü sonra geçti

sağol canım. kim dediyse doğru demiş, içimizden çıkacaklar mecburen:) benim bi arkadaşımda, dünyada ne ilk doğuran neden son doğuracak olan ben değilim niye korkayım diyodu.:)

ben uzun süredir foruma takılmadıgım icin parca parca konulara dalıyorum kusura bakmayın. bu arada neler yazıdnız onlardna da haberim yok.
ben nihayet dr arayısıma son veridm. cok sıkıcı bir sürecti. medical park bahcelievelre gidicektim beni bi guzel ordan oraya yollayarak parasal olarak soydular bir daha hic gitmem dedim. dogum da 1800 liraymıs normal olanı. cok pahalı geldi hem eylul ekim gibi fiyatlar artabilirmiş. hic gerke yok deidm. safa hastaneis yenibosnaya gitmeye karar veridm semra hanıma göründüm. gayet hos bir bayan. bazen forumlardan etkilenip önyargılı davranıyrz ama sanırım herkese uyan dr baska oluyor. kisisel yorumlar bizi cok etkilememeli.
simdilik tek sorunum tsh degerlerim. ilac kullanıyrm ama bu hic hosuma gitmiyor. surekli kullanmak durumunda kalmaktan korkuyrm. insh zamanla duzelir de devam etmem ilaca.

demir ilacı olarak da 20 gundur maltofer 5 mg gunde 2 tüp kullanıyrdum. ferritin im düşüktü en alt sınır olan 10 yerine 5 ti. son tahillerimde o 6.5 a çıkmış ama hemoglobinim düşmüş bu sefer. anlamadım o kadar demir içiyorum nasıl olur? maltofer yerine baska bisey kullanan var mı?

kısslar bu son kontrollerde bikaç kişiden duymuştum dr alttan muayene etti die.acaba bu aylarda bu rutin bişey mi yoksa, aksilik olduğunda mı bakılıoo.hani riskli diolardıya bebek büyüdüğünde karından bakılması gerek dıee...h.sonu bende gtcem bileymmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…