2011 Ekim Anneleri

maşallah canım size. ay 30. haftana girmişin kız çizelgeni görünce çok heyecanlandım :)) nerdeyse 40 cm olmuş demek bıdığın yerim onu ben allah hayırlısıyla acısız bi şekilde doğurup kucağına almayıda nasip etsin inşallah canım..

canım daha önce bir yerde hamilelik sırasında migreni olan bir kadının migreninin iyileşebildiği gibi migreni olmayan birinin de hamilelikte migren olabileceği yazıyordu. ama bu durum çoğu zaman doğumla birlikte geçiyormuş. yükselen kan basıncının etkiisyle olabileceği falan yazıyordu. belki böylşe bir şeydir.

bana hic alttan bakılmadı. bir dahaki kontrolde bana da mı bakılır acaba?

hoşbulduk canım
evet benim kızım da yan duruyormuş. dün sana yazdım, bizim kızlar yandaş dedim ama henüz görmedin sanırım :)
son kontrolümüzde söyledi doktorum ama bana bu kadar detay anlatmadı yaa. sadece bebeğe zararı yok, annenin bebeği taşımasını zorlaştırır, hareketleriyle sağdan soldan daha çok baskı yapar ve çok gerer dedi. taşıma zorluğu dışında pek olumsuz konuşmadı, sana söylediyse bileyim istedim onun için sordum tatlım. bi de doğuma yakın düzelir, düzelmezse normal doğum yapamayız dedi. ben de dikkat edeyim bu söylediklerine. sağol canım mmuckkss.

merhaba sensen, senin oglun da öncen gidyor mu? yani benimkine doktor 2 hafta önden gidiyor gelisim olarak dedi. bu erken dogacagı anlamına mı geliyor acaba?

bana tam hatırlamıyorum am 4 aylıktı galiba 2 gün önden gidiyor demişti, ama sonradan haftası ile uyumlu gidiyor diyo hep. önden gitme yok yani. ben ozaman araştırmıştım,önden gitmesi haftasına göre gelişimin büyük olması anlamına geliyor ama erken doğacağı anlamına gelmiyormuş. mesela son ayda daha az gelişip normal zamanında da olabiliyormuş, sonuçta bir problem teşkil etmiyor yani.

masaüstü pervane yetmeyince ufonun su soguk buhar ufleyeninden alalım dedi esim. ama forumlarda onu pek önermiyorlar. sizin deneyiminiz varmı bu konuda? işe yarar mı? sonucta istanbul nemli ortam buhar daha da nem yaaparmı?

41 X Allah Nazarlardan saklasın yavrunu

ablam benimki de hep bir hafta önden gidyordu önce dogdu demisti de genellenir mi diye merak etmistim.

benim geçen hafta biraz ağrım oldu doktor gel kontrol edelim dedi.. önce ntsye bağlayıp bebeğin hareketlerine ve rahim kasılmalarına baktılar sonra da doktor alttan kontrol etti açılma var mı diye. Bu aylarda alttan kontrol etmenin sebebi muhtemelen açılma olup olmadığıdır. Onu da erken doğum var mı yok mu anlamak için yapıyorlar sanırım

evet canım bende inanamıyorum. zaman çember daralıyo:)....zaman kısa.. bende yemek istiyom onu...

bu arada son 2 haftadır ben feci fenalasıyrm ozellikle dısarıya cıkınca. tansiyonum ya iniyor ya cıkıyor bilemiyorum. birdne yıgılıyorum. esim ya cok acıkınca ya da yemekten hemen sonra boyle oluyorsun diyor. 10 dk kadar kendimi neerjik hisseidyorum sonra gene acayip bi hal. bi tek dun kendimi 2-3 saat full enerjik hissettim. o kadar vitamin demir alıyrz nasıl hala boyleyim ben anlamıyorum. sıcaklar mı carpıyor nedir?

ay ağlıycam şimdi duygulandımmmm bizimki de son kontrolde esneyip yüzünü ekşitmişti, yine ağlıycak gibi olmuştum. offffff bu hormanlar acayip bi kadın yaptı beni

Ankara'da olsan doktor arayışında yardımcı olurdum ama istanbulu bilmiyorum. doğumlara da az kaldı bu arada :) sonunda bulabilmişsin iyi olmuş
TSH sıkıntısı bende de vardı ama çözdük, sürekli ilaç kullanıyorum ben. sürekli kullanmaman problem olur zaten, kullanmaktan korkma. kullanmadığın zaman kork bence. istenilen değere ulaşılıncaya kadar devam etmek zorundasın. tsh kaç çıkıyor bu arada?

hamile kalmadan 1-2 ay önce 4.87 idi. 3. ayımda 3.16 sonra 5. ayımda 4.16 simdi ilac kullandıktan 8 gun sonra da 3.69. sınır kac ki? seninki nasıl seyrediyor?

hamile kalmadan 1-2 ay önce 4.87 idi. 3. ayımda 3.16 sonra 5. ayımda 4.16 simdi ilac kullandıktan 8 gun sonra da 3.69. sınır kac ki? seninki nasıl seyrediyor?

kötü değil ki boşuna endişe ediyosun, benim hamilelliğin başında 8'e çıkmıştı. sonraki ay 7 , 4,5 derken en sonunda 2'lere anca indi rahat ol yani.

ay daldan dala atlıyorum ama napiim
27 hafta olduk biz haftaya bir annemlere gideyim diyorum otobusu cekemem onca saat. ucakla gitsem artık bizi ucaga almazlar mı? dr raporu mu sart? yoksa o olsa da mı almazlar? bilginiz varmı?

kötü değil ki boşuna endişe ediyosun, benim hamilelliğin başında 8'e çıkmıştı. sonraki ay 7 , 4,5 derken en sonunda 2'lere anca indi rahat ol yani.

ay cok sevindim. beni drlar endiselendiriyorlar da . canımı cok sıktılar bu konuda. yarım kullanıyrdum ilacı dr tam demesine ragmen. bugun tama cıkardım. geri yarıma mı insem acep? bilemedim:44:

özel sağlık sigortan varsa maslak acıbadem çok iyi bir hastene, dışarıdan da çok doktor kabul ediyor. benim doktorum da dışarıdan orda yaptıracak doğumu

ayyy sonunda kendim gibi birinin daha olduğunu bilmek içimi rahatlattımı ne :)) denizcim biz sizden azcık büyüğüz oyüzden göbüşümde biraz daha büyük oturduğumda hamak gibi sarkıyor göbeğimin alt kızmı :)) budurum biraz sinir bozucu bide ikimizinde zaten bel ağrısı sorunu vardı buda üstüne tuz biber oluyor, bazen minübüste sırtımın ağrısından oturamıyorum. birde minnoşum sağolsun hep idrar torbama tekme atıyor bu hem biraz ürpertici oluyor hemde daha sık tuvalete gitmene neden oluyor :) tabi bide sürekli böbreğime doğru tekme atıyor ve bazen 10-15 dk kadar acıdan kıvranabiliyorum. ama genelde çok hareketli ( bugün nazlıyız ama ) çok güçlü vuruyor bu yüzden göbeğin zıplıyor ama elini koyunca hissedemiyorsun galiba rahmin en alt kızımlarına vuruyor.. doktorun yapma dediği ne varsa yaptığımda canım cidden yanıyor. ama en çok sağına soluna dönerken dikkatli ol çok hızlı dönme, kesinlikle eğilme birde ayakta çok kalma bunları yaparken dikkat edersen herşey normal devam ediyor. bana yürüme dedi ama ben ogün bugündür 3-4 saat yürüyorum hep ama napimmm yaa alışmışım gezmeye haa buarada çok oturmada demişti yani herşeyin çoku ve hızlısı sakıncalıymış. banada %97 döner ama % 3 lük kızım varki yerleri çok rahat olduğundanmıdır nedir dönmez dedi. bakalım % 97 nin içine girebiliriz inşallah :)) senin doktorunda bebeğe zararı olmadığı için anlatmamıştır. benimki biraz sevimli tiplerden korkutmadan şakayla karışık söyliyveriyor herşeyi ama memnunum.
r

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…