maşallah canım size. ay 30. haftana girmişin kız çizelgeni görünce çok heyecanlandım :)) nerdeyse 40 cm olmuş demek bıdığın yerim onu ben allah hayırlısıyla acısız bi şekilde doğurup kucağına almayıda nasip etsin inşallah canım..merhabalar herkese,
sıcaktan bayılmadan anca atabildim kendimi eve doktor randevum vardı bu sabah,
benim beebiş 1.476 gr. ve 39 cm olmuş.:) cd yede kaydettirdim , izliyorum artık oğluşumu. doğumla ilgili de kouşmak için erken dedi, böle düşünürsen stres yaparsan normal yapamassın düşünme dedi, rahat ol, ama nası olucam .....:)
mrb kızlar
daha önce hiç yaşamadığım.yaklaşık 4 aydan beri devam eden baş ağrım var. ağrı genellikle ensemde ve garip ama akşam saatlerinde oluyor 2 gündür gündüzde olmaya başladı.sizce bu ağrı hamileliktenmi kaynaklanıyordur.benim tek korkum doğumdan sonrada devam etmesi bu durumu yaşayan varmı aramızda?
kısslar bu son kontrollerde bikaç kişiden duymuştum dr alttan muayene etti die.acaba bu aylarda bu rutin bişey mi yoksa, aksilik olduğunda mı bakılıoo.hani riskli diolardıya bebek büyüdüğünde karından bakılması gerek dıee...h.sonu bende gtcem bileymmm
asıl sen hoşgeldin denizcim :)) çok yoğun çalışmamın dışında kızımda bende iyiyiz çok şükür. benim bıcırığım transvers pozisyonunda duruyormuş yani rahmin en alt kısmında bacakları sol böbreğime başı ise sağ böbreğime doğru dersek doğru bir tanım yapmış olabilirim sanırım. doktorum 32. haftama kadar beklememiz gerektiğini söyledi bu haftaya kadar büyük bir ihtimalle dönücektir ama dönmezse normal doğum yapma şansın malesefvaj yok. 32. haftadan sonra operasyon tarihini konuşmamız gerekicek dedi.. bunun dışında bebeğimin bu şekilde durmasının bebeğime hiç bir zararı olmadığını ancak yan pozisyonda olan bebeği taşımanın anne için zor ve ağrılı olduğunu söyledi. böbreklerimde,belimde ağrılar olacağını, sağ ve sol kasığımda ani sancılar ve küçük kramplar olacağını söyledi ayrıca kendimi yorup,ayakta çok kaldığım yada çok yürüdüğümde vajinamda tek taraflı kasılmalar olabileceğini söyledi. bu ağrıların canımı çok yakıcağını bunu en aza indirmek içinde biçok şeye dikkat etmem gerektiğini anlattı. Bana önümüzdeki, 1,5 ay (yani 32. haftama kadar) ekstra dikkatli olmam gerektiğini söyledi. sağıma soluma dönerken yavaş ve dikkatli olmamı, çok uuzn süre ayakta kalmamı, çok yürümememi, eğililmememi,ağır taşımamamı kendimi yormamamı söyledi. 11 ağustosta kontrolüm var 30 haftalık olucam ozaman ama kızım henüz dönmesi :)) buarada söylediklerinin tamamı oluyor :)) neden sordun canım merak ettim yoksa senin kızındamı yan duruyormuş ?
merhaba sensen, senin oglun da öncen gidyor mu? yani benimkine doktor 2 hafta önden gidiyor gelisim olarak dedi. bu erken dogacagı anlamına mı geliyor acaba?
merhabalar herkese,
sıcaktan bayılmadan anca atabildim kendimi eve doktor randevum vardı bu sabah,
benim beebiş 1.476 gr. ve 39 cm olmuş.:) cd yede kaydettirdim , izliyorum artık oğluşumu. doğumla ilgili de kouşmak için erken dedi, böle düşünürsen stres yaparsan normal yapamassın düşünme dedi, rahat ol, ama nası olucam .....:)
bana tam hatırlamıyorum am 4 aylıktı galiba 2 gün önden gidiyor demişti, ama sonradan haftası ile uyumlu gidiyor diyo hep. önden gitme yok yani. ben ozaman araştırmıştım,önden gitmesi haftasına göre gelişimin büyük olması anlamına geliyor ama erken doğacağı anlamına gelmiyormuş. mesela son ayda daha az gelişip normal zamanında da olabiliyormuş, sonuçta bir problem teşkil etmiyor yani.
kısslar bu son kontrollerde bikaç kişiden duymuştum dr alttan muayene etti die.acaba bu aylarda bu rutin bişey mi yoksa, aksilik olduğunda mı bakılıoo.hani riskli diolardıya bebek büyüdüğünde karından bakılması gerek dıee...h.sonu bende gtcem bileymmm
maşallah canım size. ay 30. haftana girmişin kız çizelgeni görünce çok heyecanlandım :)) nerdeyse 40 cm olmuş demek bıdığın yerim onu ben allah hayırlısıyla acısız bi şekilde doğurup kucağına almayıda nasip etsin inşallah canım..
canım daha önce bir yerde hamilelik sırasında migreni olan bir kadının migreninin iyileşebildiği gibi migreni olmayan birinin de hamilelikte migren olabileceği yazıyordu. ama bu durum çoğu zaman doğumla birlikte geçiyormuş. yükselen kan basıncının etkiisyle olabileceği falan yazıyordu. belki böylşe bir şeydir.
kızlar benim oglusum son ultrasonda gözlerini acıp doktorla bana batı. cok heyecanlandım. sonra agzını acıp dilini cıkardı yalandı. o an uctum resmen. Allah hepimize onları normal sekilde dogurup kucagımıza almayı nasip etsin. dogunca kimbilir neler hissedicez :)))
ben uzun süredir foruma takılmadıgım icin parca parca konulara dalıyorum kusura bakmayın. bu arada neler yazıdnız onlardna da haberim yok.
ben nihayet dr arayısıma son veridm. cok sıkıcı bir sürecti. medical park bahcelievelre gidicektim beni bi guzel ordan oraya yollayarak parasal olarak soydular bir daha hic gitmem dedim. dogum da 1800 liraymıs normal olanı. cok pahalı geldi hem eylul ekim gibi fiyatlar artabilirmiş. hic gerke yok deidm. safa hastaneis yenibosnaya gitmeye karar veridm semra hanıma göründüm. gayet hos bir bayan. bazen forumlardan etkilenip önyargılı davranıyrz ama sanırım herkese uyan dr baska oluyor. kisisel yorumlar bizi cok etkilememeli.
simdilik tek sorunum tsh degerlerim. ilac kullanıyrm ama bu hic hosuma gitmiyor. surekli kullanmak durumunda kalmaktan korkuyrm. insh zamanla duzelir de devam etmem ilaca.
Ankara'da olsan doktor arayışında yardımcı olurdum ama istanbulu bilmiyorum. doğumlara da az kaldı bu arada :) sonunda bulabilmişsin iyi olmuş
TSH sıkıntısı bende de vardı ama çözdük, sürekli ilaç kullanıyorum ben. sürekli kullanmaman problem olur zaten, kullanmaktan korkma. kullanmadığın zaman kork bence. istenilen değere ulaşılıncaya kadar devam etmek zorundasın. tsh kaç çıkıyor bu arada?
hamile kalmadan 1-2 ay önce 4.87 idi. 3. ayımda 3.16 sonra 5. ayımda 4.16 simdi ilac kullandıktan 8 gun sonra da 3.69. sınır kac ki? seninki nasıl seyrediyor?
kötü değil ki boşuna endişe ediyosun, benim hamilelliğin başında 8'e çıkmıştı. sonraki ay 7 , 4,5 derken en sonunda 2'lere anca indi rahat ol yani.
ben uzun süredir foruma takılmadıgım icin parca parca konulara dalıyorum kusura bakmayın. bu arada neler yazıdnız onlardna da haberim yok.
ben nihayet dr arayısıma son veridm. cok sıkıcı bir sürecti. medical park bahcelievelre gidicektim beni bi guzel ordan oraya yollayarak parasal olarak soydular bir daha hic gitmem dedim. dogum da 1800 liraymıs normal olanı. cok pahalı geldi hem eylul ekim gibi fiyatlar artabilirmiş. hic gerke yok deidm. safa hastaneis yenibosnaya gitmeye karar veridm semra hanıma göründüm. gayet hos bir bayan. bazen forumlardan etkilenip önyargılı davranıyrz ama sanırım herkese uyan dr baska oluyor. kisisel yorumlar bizi cok etkilememeli.
simdilik tek sorunum tsh degerlerim. ilac kullanıyrm ama bu hic hosuma gitmiyor. surekli kullanmak durumunda kalmaktan korkuyrm. insh zamanla duzelir de devam etmem ilaca.
hoşbulduk canım
evet benim kızım da yan duruyormuş. dün sana yazdım, bizim kızlar yandaş dedim ama henüz görmedin sanırım :)
son kontrolümüzde söyledi doktorum ama bana bu kadar detay anlatmadı yaa. sadece bebeğe zararı yok, annenin bebeği taşımasını zorlaştırır, hareketleriyle sağdan soldan daha çok baskı yapar ve çok gerer dedi. taşıma zorluğu dışında pek olumsuz konuşmadı, sana söylediyse bileyim istedim onun için sordum tatlım. bi de doğuma yakın düzelir, düzelmezse normal doğum yapamayız dedi. ben de dikkat edeyim bu söylediklerine. sağol canım mmuckkss.
özel sağlık sigortan varsa maslak acıbadem çok iyi bir hastene, dışarıdan da çok doktor kabul ediyor. benim doktorum da dışarıdan orda yaptıracak doğumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?