2011 Ekim Anneleri

hamile kalmadan 1-2 ay önce 4.87 idi. 3. ayımda 3.16 sonra 5. ayımda 4.16 simdi ilac kullandıktan 8 gun sonra da 3.69. sınır kac ki? seninki nasıl seyrediyor?

hmm benim başlarda daha yüksekti.
hamileliğin başında 3 küsürle başladık 3. ayın sonuna kadar 10,22 oldu önceleri 15 günde bir, sonradan ayda bir kontrollerle ve ilaç dozunu arttırarak düşürdüler şimdi 1,73.
sağlıklı gebelikte sınır 2,5 kabul ediliyor. hatta 2'nin altında tutulması tercih ediliyor.

benimde tiroit bezlerim yavaş çalışıyor.önceleri 10 larda felandı.ama 2 yıldır ilaç kullanıyorum.şuan ancak 2.30 lara indi çok şükür.ilaç kullanılması gerekli mutlaka.sakın ihmal etmeyin.ben bir gün bir-birgün birbuçuk tane içiyorum.sürekli de tahlil yaptırıp dikkat etmek gerekli.bütün vucudu etkiliyor bu tiroit bezleri.çok mühim yani....

ay cok sevindim. beni drlar endiselendiriyorlar da . canımı cok sıktılar bu konuda. yarım kullanıyrdum ilacı dr tam demesine ragmen. bugun tama cıkardım. geri yarıma mı insem acep? bilemedim:44:

kafana göre doz ayarlaması mı yapıyosun :) bence yanlış yapıyosun. doktorların bir bildiği var emin ol, benimki 11 civarıyken 2'nin altına yani ideal olana düştü. söylediği şekilde içtim hep. sana tavsiyem de bu olur benim. biraz daha dikkat et istersen yine de sen bilirsin.

merhaba arkadaşlar...
dalmış gibi olmazsam aklıma gelmişken bişi sorcam. doktoruna soran var mı ramazanda oruç tutabilecek miyiz...??? bu sıcaklarda gün boyu hiç sıvı almazsak bişi olur mu ya... şimdi aklıma geldi ardım doktoru yoktu doğuma girmiş

annem hep der (7 tane doğurmuş annem) son dakikaya kadar namazımı da kıldım orucumu da tuttum die. bende tutmak istiyom ama sıcak mahvediyo ya acayip terliyorum banyodan çıkıyorum 2-3 saat içinde aylardır yıkanmamış gibi oluyorum terden. sizde öyle oluyo musunuz????

slm kızlar şükür evimdeyim sonunda :)) dün gittik havuzlu hana yeni caminin çok yakınında tarifle anlatamam ama kime sorsanız gösteriyorlar zaten
biz tam öğlen gittiğimiz için çok sıcaktı malum babamda yeni iyileşti bide adamda stent falanda var sıcaktan çok etkileniyo çok fazla dolaşmadık ama şuana kadar hiç bişey almamış dahi olsanız herşeyinizi oradan alıp çıkabilirsiniz biz park yatağı, yatağı, nevresim takımı, yan yatırma yastığı, küvet ve filesi, ağız silme mendilleri, bikaç parça takım ve alt açma minderini aldık hepsi 250 gibi bişey tuttu dedecik bize bişey ödettirmedi
annemle nasıl olsa yerini öğrendik bi kere daha geliriz dedik çok güzel şekerler falanda var lohusa takımlarıda vardı ama bakamadık eşyalarımız annemlerde getirdikleri zaman fotağraflayıp paylaşıp yorumlarınızı bekliycem
tıpkısının aynısını bizde yasıyoruz cnm 10 gündür kaynanamda kalıyoduk ölüyodum sıcaktan vantilatör açık uyuyodum adamın boğazları iltihap oldu hep sesi kısıldı nezle gibi bişey oldu ama ne yapayım yanıyorum yani şükür evime geçtimde akşam açtım klimayı günler sonra ilk defa bu kadar rahat uyudum desem yeridir yani

maşallah cnm keseler kalp atışları vs derken artık kiloları konuşuyoruz
şimdi ilk kimin bebeği 2 kilo olacak onu bekliyorum :))

Ne tuzlaması kız turşumu bu? salamuramı yapçazz

bi yerde okumuştum çok tehlikeli filan diyordu bazıları yapıyormuş çocuk yanar ya allah muhafaza...
bende okudum çok tehlıkelıymısss onların derısı ne kı tuz asıt gıbı mahveder ciltlerını bence
çok ıyıyımıs ınsallah bana da gelır

O KABLIOLARDAN BENDEDE TAKILI ŞUANDA SABAH TAKILDI YARIN SABAH ÇIKARCAKLAR DÜKKAN ÇOK SICAK ÇOK TERLİYORUM ZARARI OLUR MU ACABA

UZANABILSEM BIRAZZ YAAA OTURMAKTAN KUYRUK SOKUMU KEMIGIM ACAYIPO AĞRIMAYA BAŞLADI 2-3 DAKIKA YÜRÜYÜP MAYISIYORUM SICAKTANNNN

tatlım sormadım çünkü bu yıl tutmayı düşünmüyorum. Allah affeder diye düşünüyorum sonuçta keyiften değil hamilelikten tutmıycam. yeterli sıvı almazsak bu sıcak havalarda amniyo sıvısı azalır ve bebeklerin sağlığı tehlikeye girer. bence bu oruç yemekten daha büyük bir günah...

Son düzenleme:

Anladım canım, bende olan pek çok şeyi anlattın. Benzer durumlara sebep oluyor demek ki. özellikle alk kısımda hissettiğimiz tekme ve çok wc ihtiyacı cuk oturdu. bel ağrımı fıtıktan zannediyordum hep, onun da etkisi var demek ki. ayy çok karışık bu işler :) bi doğsaydı bıdıklar. bana da çok büyük ölçüde düzelme gösterir dedi, bakalım biz de dönmeyi bekliyoruz fatoş teyzesi. doğru yolu bulucaz elbet :) iyi ki anlatmış doktorun, sen de bana anlattın söylediklerine dikkat edicem artık. ama ne yalan söyleyim 3-4 saat yürümüyorum. düşer kalırım valla bi yerde :) sen de yürüme, dikkat et kendine ve prensesine.

ben gyno ferro sanol kullanıyorum, demir ilacı olarak. doktorumun dediğine göre bağırsakların çalışmasına yarayan yegane demir ilacı imiş:).. doğru sanırım, çünkü normalde kabızlık sorunu yaşayan biri olarak gebeliğim süresince 1-2 kere bu sorunu yaşadım. yediklerimede dikkat ediyorum ama ilacında etkisi olduğunu düşünüyorumm.
2 hafta öncede kan sayımı yapıldı, herşey normal çıktı çok şükür..

kesinlikle ilacında etkisi var. Bende tuvalet problemi vardı. Doktorum demir ilacımı değiştirdi ve fero sanol kullanıyorum. Çok rahatladım şükür.

bende onu kullanıyorum şükür cıddı bır problem yaşamadım kabızlık sorunum normalde olmasına rağmen bendede olmadı prblem

kesinlikle ilacında etkisi var. Bende tuvalet problemi vardı. Doktorum demir ilacımı değiştirdi ve fero sanol kullanıyorum. Çok rahatladım şükür.

ben de içiyorum ama şu ilaç bi bana iyi gelmiyor herhalde :)
hoşgeldin bu arada. kız herhalde bebişin :) hayırlı olsun, sağlıcakla gelsin inşallah.

canım şimdi okudum yazını geçmiş olsun senin neden takıldı? sıcağın zararı olmaz sadece yuvarlak yapışkanlar sıcaktan çıkabilior ona dikkat et geçmiş olsun inşallah sonucun kötü olmaz

kızlar ben erken çıkıyorum bugün biraz işim var. bu sıcakta dışarı çıkmak ölüm gibi gelse de yapcak bişey yok.. kendinize ve kuzulara iyi bakın, bol su için, klimada çok kalıp hasta olmayın. sabah yazılanlardan sonra herkese ve kendime rahat bir uyku diliyorum bu gece

öpüldünüüüzzzzz...

canım şimdi okudum yazını geçmiş olsun senin neden takıldı? Sıcağın zararı olmaz sadece yuvarlak yapışkanlar sıcaktan çıkabilior ona dikkat et geçmiş olsun inşallah sonucun kötü olmaz

çarpıntım vardı canım onun için taktılar gün boyu nabzımı ölçücekmiş

sanada geçmiş olsun canımmmm

Son düzenleme:
abooooooo maşallahh kızzz 1.500 kilo olmuş senin şoparrmaşallahhhhhhhhhhhhh
ayy bizede denk gelse keskekaan kocatepede izlemiştim gözlerini açıp kapatabiliyorlarmış çok gerekmediği için çok az denk geliyomuşu böyle olaylara şanslı gacısın vesselam heee

canım hamilelikte hormonlarda değişim oluyor hayatımız boyunca yaşamadıgımız çok şeyi yaşayabiliyoruz gebelikten sonra kalacagını sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…