2011 Ekim Anneleri

Kızlar bende 60 kilo ile hamile kaldım. Gün içinde değişiyor kilom 66-67-68 o gün yiyip içtiklerime bağlı herhalde.
 
inşallah öyledir çünkü o kadar kötü günler yaşadım bebeklerimi kaybettim ailesinden birisi arayıpta geçmiş olsun demedi
zaten gelmezlersede çok umrumda değil

kendi ailen ve arkadaşlarınız gelsin gerisi çokta mühim değil bence. eşinin akrabalarının gelmemesi sana değer verilmediğini değil ,eşine değer verilmediğini gösterir. bunu bu şekilde düşün ve içini rahatlat. bunu uygun biçimde yeri geldiğinde eşinede anlat, oda onlara ona göre davransın
 

evet yaa haklısın hiç öyle düşünmemiştimmm çok sağol
 

yatarsın canım yatarsın baksana fatoş bile düşe kalka yatıyo yine de destekli uyuyomuş. sen de yaparsın aslansın kaplansın hadi göriim seni :)

ayy bu eşler niye böyle yapıyo :) zaten zar zor taşıyoruz kendimizi bi de kalkmış çocuğuna kilo aldırmamakla suçluyo benim kardeşimi yaa
 
evet yaa haklısın hiç öyle düşünmemiştimmm çok sağol

tabiki öyle hayatım onlar evlatlarını sevseler onun için herşeye göz yumarlar ve onun mutluluğu için herşeyi yaparlar. onu kırmak istemezler, eşleri nekadar onlara göre iyi olmasada (sözüm meclsden dışarı) oğlumuzun eşi diye saygıda kusur etmezler. ben açıkcası bnu düşünüp bunu savunuyorum.
 

yastığı yatağa koyarken bu sefer artık eşim yastık savaşı yapıcaz da cephane mi topluyosun diycek sandım (diz yastığım, başımın altında bir tane, belime destek bir tane zaten var) ama gerçekten çok etkili oldu. bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim, sabah ilk adımda ağrıyordu ayaklarım. şimdi yok. sağol fatoşcum bir kez daha teşekkürler canım :)
 
sağol canımçok teşekkür ederim, aklimda olsun eğer bir daha gelirsem sanada uğrarım, hemde bebişini görmüş olurum.

Tamam canım beklerimmm.


Canım sen gel yeter ki ben götürüm. Hatta kayak yapmayı biliyosan kışın gel. Direk dağa çıkar kayarız. Daha doğrusu sen kayarsın ben düşer dururum

Bu arada 73 ile hamile kaldım. 68 e düştüm. 2 gün önce 74 tüm. Şimdilik 1 kilo

Eyt sen bidaha kilonu yazma. Elif de yazmasın. Gıcık oluyom amaaa.
Bugünde ablam aramış, kendisi 29 haftalık hamile. toplamda 3 kilo almıştı, bugün aramış, ya 4 günde 2 kilo almışımmm. diye bana hayıflanıyor Telefondan uçan tekme gönderilse gönderecektim:84:


58 kilo ile hamile kalmışındır sen canıııııım:76:
 
Son düzenleme:
Bendeki son durum ise 58,5 ile hamile kalmıştım, bugün itibari ile 67,4 kiloyum Yaniii toplamda 9 kilo aldıııım
Bugün aylık çetelemi çıkardım da son 3 ayda yaklaşık her ay 2-3 kilo almışım. kalan 3 ayda 2 kilo alırsam 15 ile kapatırım. 1 kilo ile kapatmak için elimden geleni yapiciiim. Ama geçen bi arkadaş yazmıştı, arkadaşı ilk 2 ayda aldığı 20 küsür kilonun 15 ini sadece emzirerek vermiş. Yani 15 kilo alırsam 2 ayda verebilirim diye ümit ediyorum. Ama önce sağlık, önce bebişleer. 2 ay olmazsa 4 ayda verelim nolcek
 

işte pozitif anneee
 
kızlar az önce bir arkadaşımla konuştum, hamileliğinin ilk 5 ayında 5 kg almış. son 4 ayda 17 (oonnyediii) kilo almış ve 22 ile kapamış. kızı 2,5 yaşında şuan 14 kilosunu vermiş kalanı yapıştı gitmio diyo ama herkesin bünyesi aynı değil. ablam 15 kilo aldı, 20 kilo vermiştir. çünkü yeğenim 14 aylık ve hala emziriyor. (memeyi bırakmıyor sıpa yemek yemiyor)
 

2.5 yaşında ve hala emiyormuu arkadaşının memişlerine üzüldüm valla kopar kızz uçmu kalır abooookendimi düşündümdee yok yokk ben yapamam helal olsun arkadaşına nasıl dayanıyo acepp
 
58 le başladım bu sabah tartıldım 62 olmusum kntrolumuz geldi sayılır geçen ay kızım 723 gr dı ben gidene kadar 1.5 kilo olurmu acaba ???
yaa zaten senin göbek möbek yoktu görüştüğümüzdedee,şimdi çıktımı azcık barii???ne güzel azcık almışın ,bebek besleniyo demekkii.

canımcım bende senle aynı durumdayım ,61.5 başladım simdi 70 oldum ,ama doktorum son gittiğimde çok iyi dedi ,hatta bravo bile dedii,canım benimm
 
ya 2 yaşına kadar emerse emzirelimmm. Yazıktır dimiii..
Ama emzir emzir anneler bıkıyor bu bir. Çalışan annelerin bebekleri emmeyi çabuk bırakıyor bu da ikiii. Yani ya 2 yıl çalışmayı bırakıcam, yada emzirmeyi.
 
Kızlar dün konuştuğumuz bebeği tuzla yıkama ritüelini sordum. doğar doğmaz, eve geldiğinde değil 1-1,5 ay sonra normal banyosunu yaptırırken yapılıyormuş. kimileri leğeni tuzlu suyla hazırlayıp bebeği içinde 10-15 dk yıkıyormuş, kimileri de banyosu bittikten sonra koltuk altı, kasıkları, ensesi ve özellikle ayaklarını üç beş dakika dakika ovalayarak (bastırmadan) tuzlu suyla yıkıyor, en son durulayıp çıkarıyorlarmış. ilgileneniniz varsa söyliim dedim.
 

8,5 kiloya bravo mu dediiiii
Hoş benimki hiç bişi demiyo o da ayrı. sadece not ediyor. Geçen 2 ay önce 3 kilo alınca çok mu almışım diye ben sordum. Diğer ay 2 kilo al dedi. 2,6 alıp gittim. :78:Hatırı kırılmasın 400 gr eksik gideyim bari didiiim
 
2.5 yaşında ve hala emiyormuu arkadaşının memişlerine üzüldüm valla kopar kızz uçmu kalır abooookendimi düşündümdee yok yokk ben yapamam helal olsun arkadaşına nasıl dayanıyo acepp

yok canom yok. o zavallı maalesef ablam. 14 aydır emziriyor. memişleri mahvolmuştur tabi.
süt de gelmiyo ki artık, çok az. damla damla. yine de yapışıyor memeye bırakmıyor. kız kardeşim kızı 4,5 aylıkken ek gıdaya başladı, o yeğenim löp löp yemek yiyor şimdi, ablam çok geç başladı hatta başlamadan bitti nerdeyse. emiyor sadece. bi de seçici paşamız, bir memeden emiyor öbüründen emmiyor filan, çok kaprisli bi görsen :)
 

valla öle dediibencede biraz fazla gibi amaaann olsun nolcak ,hiç düşünemem kiloyu miloyu bebeğim sağlıklı olsun yeter zaten dikkat etmiyorumda çok
 

ben yapıcam kısmetse. Bana da yapılmış, terim hiç kokmaz. birde bizim adette çocuğun kırkında yapılır diye biliyorum. Bugün anneme sorayım unutmazsam.
Bu arada burada bir de yumurta ve çörek otu adeti var. Çoçuğu yıkarken yumurta ve çörek otu ile yıkıyorlar.
Bi arkadaşımın bu duruma yorumu "Bebeği bi fırına sokup, çıkartmadıkları kalıyor"

ha bir de kız bebeklere koltuk altı ve pubik bölgesinde kıllanma olmasın diye sürdükleri karınca yumurtası var. Kızı olacaklaaaar yapcek misiniz???
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…