ben yapıcam kısmetse. Bana da yapılmış, terim hiç kokmaz. birde bizim adette çocuğun kırkında yapılır diye biliyorum. Bugün anneme sorayım unutmazsam.
Bu arada burada bir de yumurta ve çörek otu adeti var. Çoçuğu yıkarken yumurta ve çörek otu ile yıkıyorlar.
Bi arkadaşımın bu duruma yorumu "Bebeği bi fırına sokup, çıkartmadıkları kalıyor"
ha bir de kız bebeklere koltuk altı ve pubik bölgesinde kıllanma olmasın diye sürdükleri karınca yumurtası var. Kızı olacaklaaaar yapcek misiniz???
yaa zaten senin göbek möbek yoktu görüştüğümüzdedee,şimdi çıktımı azcık barii???ne güzel azcık almışın ,bebek besleniyo demekkii.
canımcım bende senle aynı durumdayım ,61.5 başladım simdi 70 oldum ,ama doktorum son gittiğimde çok iyi dedi ,hatta bravo bile dedii,canım benimm
Kızlar dün konuştuğumuz bebeği tuzla yıkama ritüelini sordum. doğar doğmaz, eve geldiğinde değil 1-1,5 ay sonra normal banyosunu yaptırırken yapılıyormuş. kimileri leğeni tuzlu suyla hazırlayıp bebeği içinde 10-15 dk yıkıyormuş, kimileri de banyosu bittikten sonra koltuk altı, kasıkları, ensesi ve özellikle ayaklarını üç beş dakika dakika ovalayarak (bastırmadan) tuzlu suyla yıkıyor, en son durulayıp çıkarıyorlarmış. ilgileneniniz varsa söyliim dedim.
8,5 kiloya bravo mu dediiiii
Hoş benimki hiç bişi demiyo o da ayrı. sadece not ediyor. Geçen 2 ay önce 3 kilo alınca çok mu almışım diye ben sordum. Diğer ay 2 kilo al dedi. 2,6 alıp gittim. :78:Hatırı kırılmasın 400 gr eksik gideyim bari didiiim
Kızlar dün konuştuğumuz bebeği tuzla yıkama ritüelini sordum. doğar doğmaz, eve geldiğinde değil 1-1,5 ay sonra normal banyosunu yaptırırken yapılıyormuş. kimileri leğeni tuzlu suyla hazırlayıp bebeği içinde 10-15 dk yıkıyormuş, kimileri de banyosu bittikten sonra koltuk altı, kasıkları, ensesi ve özellikle ayaklarını üç beş dakika dakika ovalayarak (bastırmadan) tuzlu suyla yıkıyor, en son durulayıp çıkarıyorlarmış. ilgileneniniz varsa söyliim dedim.
ben yapıcam kısmetse. Bana da yapılmış, terim hiç kokmaz. birde bizim adette çocuğun kırkında yapılır diye biliyorum. Bugün anneme sorayım unutmazsam.
Bu arada burada bir de yumurta ve çörek otu adeti var. Çoçuğu yıkarken yumurta ve çörek otu ile yıkıyorlar.
Bi arkadaşımın bu duruma yorumu "Bebeği bi fırına sokup, çıkartmadıkları kalıyor"
ha bir de kız bebeklere koltuk altı ve pubik bölgesinde kıllanma olmasın diye sürdükleri karınca yumurtası var. Kızı olacaklaaaar yapcek misiniz???
büyüdük tabi teyzesi göbiş olmaz olurmu bayadır da resim koymadım iyi getirdin aklıma bi resim ekleyelim biz
Kırkı çıkarken yapılıyor demek ki. Bende denemek istiyorum çapkın oğluşum hiç ter kokmasın.
dünde demiştim bizde böyle bir adet yok, benimde terim kokmaz ama ben dediğin gibi yapayım oğluma 40 çıkınca (1,5 ay olmuş oluyor böylece.) işi garantiye alayım oğluşumda ter kokmasın , sonra kızlar beğenmez
yaa kızlar bişey sorcam geçen gün duydum da .. ilk altı aya kadar bebeğe su verilmezmiş doğru mu :26::26::26:
merhaba bende ekim annesi olcam ins.kac gundur cesaret edipde konusamadim okuyup ciktim.ama bugun cesaret geldi artik.bende 05.10.2011 annesi olacagim ins.2.oglum olacak kismetse.
yaa kızlar bişey sorcam geçen gün duydum da .. ilk altı aya kadar bebeğe su verilmezmiş doğru mu :26::26::26:
merhaba bende ekim annesi olcam ins.kac gundur cesaret edipde konusamadim okuyup ciktim.ama bugun cesaret geldi artik.bende 05.10.2011 annesi olacagim ins.2.oglum olacak kismetse.
kızlar şimdi annemi aradım diyoki ,eskiden çocuk doğar doğmaz tuza bulanırdı ,2-3 gün öyle kalır ondan sonra yıkanırdı,geçenlerde benim yiğenimide tuzlarken etrafındakiler çcanıacır falan dediği için annem pamukla tuzlu suya batırıp silmiş çocuğu ,ertesi günde yıkamışlar ,bi sıkıntı olmamaış ,ama tabi evhamlanabilir yani ,yawrucağın canı yanar diye ben de korkarım ,tuzlıcam ama çok bekletmem heraldee..ben yapıcam kısmetse. Bana da yapılmış, terim hiç kokmaz. birde bizim adette çocuğun kırkında yapılır diye biliyorum. Bugün anneme sorayım unutmazsam.
canım evet gerek yok zaten vermeye ,ama benim tanıdıklarım günde 1-2 çaykaşığı veriyolar bebeğe ,bi zararı yok ,hatta çocuk içincee aaa diyola susamış susamış diyemiyounki çocuk ne bilsin suyu ona süt yeter ,hadi 6 olmasın 3-4. aylarda verilmeye başlanabilr benceeyaa kızlar bişey sorcam geçen gün duydum da .. ilk altı aya kadar bebeğe su verilmezmiş doğru mu :26::26::26:
Hoşgeldin gulsahbekirhayırlı olsun bebeğin
Cesaretini yitirme :) pek çoğumuz öyleydik başta ama burası çok sıcak bir topik, kısa zamanda alışırsın umarım.
Nasılsın nasıl gidiyor hamileliğin? nerdesin?
Merhaba yalnız değilsinizinşallah sağlıla hayırla bebişinizi kucağınıza alırsınız.
aslinda nasil yaziliyor bilmiyordum ama bugun esimin yardimiyla ogrendim.cok seviyorum konusulanlari ben hollandadan katiliyorum.hamileligim biraz korkuyla geciyor.iki dusugun ardindan bu biraz stresli geciyor canim.ins allah hepimizin yardimcisi olur.sonunda bebeklrimizi kucagimiza aliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?