2011 Ekim Anneleri

hee iyi yaw bende çok erken davrandım diye sandıydım gerçi ben herşeyi hazırladıgımda 20 küsürlerdeydim

bu arada dün kaynanaları konuştuk ya rüyama girdisizlerden birine ama kim hatırlamıyorum dua okumaya gelecektim
tutturdu bende gelcem diye onlara göre gelin heryere kaynanayla gider ya neyse ben bunu yolladım bende alışverişe gittim
2 arkadaşla ama cepte para yok kızlar alıyoda alıyo bir sürü şey ama öyle 1 arabalık degil tırla taşınacak cinsten
bende yanaştım kızlara didim ki ya benimde bebek bezim yok parasını sonra veririm neyse 10 paket bez aldık ordan çıktım kesimhaneye girdim
heryer et ete zam geldi yaartık orda ne yaptım hatırlamıyorum çıktım sonra eşim arıyo telde bende açtım diyoki annemi başından savmışsın
kadını nerelere bıraktın bulamıyo evii dedim 10 dk sonra eve gitcem anahtar yok kadında yaylana yaylana gittim ama kadını bulamadım galiba
rüyalarımdan birinde unuttum ay çok karışık bir rüyaymış ben bile anlamadım

Günaydın Hava sahiden de çok güzel ama trafik bir o kadar kötü mahvoldum gelinceye kadar işe.

Atarsa 2 bu arada bitsin artıkkkk

Rüyamda Deniz'i Elif i e Leyna yı gördüm birşeylerle uğraşıyorduk bir bakan mı ne gelmiş yanımıza sohbete ama tam hatırlamıyorum açık uyumuşum galibaaa

Gunaydin,
Hepinizden cok ozur dileyerek birsey sormak istiyorum. Hamileye yemek sorulmaz, ama aranizda cani surekli kahve ceken var mi? O derece ki aci kahve cekirdekleri bile yemek istiyorum. Hamileligin basindan beri boyle.
Ikinci aserdigim sey de leblebi. Herhalde 10 kilo yemisimdir hamileligin basindan beri. Avuc avuc alip agzima atiyorum.
Kahve konusunda zararli diye tutuyordum kendimi ta ki dun 1 fincan neskafe icene kadar. Simdi vicdan azabi duyuyorum. Aranizda kahve icen var mi? doktorunuza kahveyi sordunuz mu hic?

Ay okurken içim darlandı. Fatooooş yok dedik de lütfen. Ay yolarım ben böyle kaynanayı, bu ne yaa
Allah sana sabır versin canım yaa.
Aman fazla yüz göz olma bunlarla. Yemeğe davet ettiriyormuş bi de şuna bak. Gözüne baka baka sen yap da ben yiyeyim derim ben öyle adama.
Ay sinirlerim zıpladı, ben işe bakayım biraz en iyisi.

canın çekiyorsa abartmadan küçük fincan içiver ben bile gecen gün içtim napim canım çekiyooooo

Ay Fatosun kaynanadi cok fenaymis. Cok uzuldum. Allah yuregine genislik versin kardesim. Insallah fazla yuz goz olmadan uzak durabilirsin bu kadindan. Altli ustlu oturmaniz da ne kotu olmus. Ama bosver her iste bir hayir vardir. Sen ezdirme kendini. Bak ne aklima geldi. Simdi sen bu kadina birsey desen kotu olacaksin. Iyisimi anneni ya da bir buyugunu cagir ve konustur. Annen bu senin kaynanaya saglam bir gozdagi versin:"Benim kizim el bebek gul bebektir. Kimseye ezdirmem yavrumu. Su anda hamile ve elini sicak sudan soguk suya sokturmam." seklinde. Yani sanki direk ona karsi degil de annen ortaya boyle konussun ki kadin kendine bir ceki duzen versin. Ne acayip insanlar var!

ben hiç aşermedim

Geçmiş olsun Hanzade, az kaldı. 2 ay sonra ağrıdan sızıdan eserimiz kalmıycak inşallah

Benim durumum şöyle :
Benim de benzer ağrılarım var. ama seninki kadar çok değil galiba. Çok hareketsiz olduğum zamanlarda şiddetli toto, basen ağrısı oluyor. Bel ağrım en baştan beri var zaten, şiddetini arttırarak devam ediyor. Bu yüzden de kilo almayım diye dikkat edicem, hem de şekerim biraz yüksek çıktı diye dikkat edicem. Vesile oldu.
Kasık ağrım bu hafta başladı. Bazen sağ, bazen de sol kasığıma iğne batıyor gibi oluyor. Cam kapı açık yatıyoruz ondan dolayı üşütüyorum diye de düşünüyorum. Hem göbik baskısından, hem de soğukla birleşince içim acıyor. Ama her gün değil. Geceleri sağdan sola dönerken manevra yeteneğimde kısıtlanma oldu. Sanki kendimi ayrı, göbeğimi ayrı döndürmem gerekiyormuş gibi geliyor, hareketlerim geriden geliyor. Yürüyüşüm de değişti galiba artık ben de penguen gibi yürüyorum. Birkaç gündür sol kaburga kemiklerim batıyor. Kalbimin hemen altı. Sare döndüğünden beri ağrılarım arttı aslında. Yandan yandan duruşu daha rahatmış bana. Ama şimdi böyle rahat ediyor galiba. Mide bulantım oluyor sabahları, çok şükür ilk zamanlarki kadar değil. ilk yarım saat bulanıp geçiyor. Diş fırçalamayı minimum sürede tutuyorum çünkü arttırıyor.

İlaçlarım şunlar :

Euthyrox tiroid ilacım. bunun konumuzla çok ilgisi yok :) Haftada 5 gün aç karnına 112,5 mikrogram, 2 gün 125 mikrogram. (Birlikte hiçbir ilacı aynı anda alamayacağım için demir i birlikte almıyorum)

Demir (Gyno ferro sanol) : Gece wc ye kalktığımda saat 3-4 arası boş mideye her gün 1 tane alıyorum. gün içinde mütemadiyen bir şeyler atıştırdığım, yediğim için boş anını yakalayamıyorum bir türlü. akşam da yatmadan süt içtiğim için demiri birlikte almayım diye kasıyorum, tek boş an o saatler kalıyor. kendim uydurdum.doktor tavsiyesi değil.)

Vitamin (Elevit) : Her akşam, yemekten sonra.

Magnezyum (Magnorm): Yatmadan 1 saat önce.

Balık yağı (Marincap) : Haftada iki kez Salı-Perşembe günleri genelde. Gün içinde, genelde öğleden sonra.

Hemoroid ilaçları : Proctocol fitil : gece yatmadan hemen önce 1 tane. Proctocol merhem : sabah akşam sorunlu bölgeye sürüyorum.

Kabızlık problemin varsa : Magnesie Calcine, her gece yatmadan önce bir bardak suya ekleyip içebilirsin. Zararı yok. çok kötü olduğum zamanlarda içiyorum.

Ecza deposu gibi olmuş vücudum, bu ne kadar ilaç :)

Kan değerlerin nasıl?ken değeri düşük olan yada demiri düşük olanlarda böyle şeyler istiyo insanın canı diye biliyorum ama :26:

gunaydın

bugun uyuya kalmısım anca uyandım hava yagmurlu olunca kalkasım gelmedı serın serın uyumusum
gec kalkıncada ınsanın vucudunda bı agırlık oluyo elın kolun kalkmıyo resmen :78:

Merhaba arkadaslar,
Forumda goruyorum bazilarimiz bebek kilosunun az ya da cok olmasina takiliyor, ya da "doktor bebegimin kilosunu yanlis hesapladi, dogmadan 3,5 diyordu 3 dogdu" gibi seyler okuyorum. Bu konuda herkesi uyarmak istiyorum:"ultrason bir bilgisayar ve hicbir zaman 100% fetus kilosunu hesaplayamaz" Yani ultrason bebeginizin gobek kesitinin capini olcuyor ve bu sayiyi birtakim degerlerle carpip size bir rakam veriyor. Haliyle cok yuksek yanilma paylari olabilir ve bunda doktorun herhangi bir hatasi da yoktur. Dusunun ki sizin bel cevrenizi olcup bunu bir sayi ile carpip kilonuzu yaklasik soylesinler. Cok buyik yanilma paylari olur bunda cunku bazilarimizin bacagi uzun bazilari kisa vs vs. Ayni sekilde her bebek birbirinden cok farkli. Yani kilo degerleri sadece yaklasik degerler aklinizda bulunsun.

Günaydın herkese,

benim gibi 32.haftanın içinde mi yok bitimde mi rapor almak gerekli diyenler var. şimdi araştırdım. ayrıımı aşağıda iletiyorum. umarım faydalı olur:)..

"Hamile bayanlar hamileliklerinin kaçıncı haftasında olduklarını genelde doğru hesaplayamıyorlar. Bu nedenle doğum öncesi iznine ayrılmaları gereken zamanı da yanlış planlıyorlar. Oysa kanun bu konuda son derece net ve açık. Doğumdan 8 hafta önce izine ayrılınabilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır. Bu nedenle izine ayrılma hakkını elde edeceğiniz günü hesaplarken son derece basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Son adet tarihinize göre beklenilen doğum gününe kaç gün kaldığını sayın. Bunun kaç hafta ve kaç güne denk geldiğini hesaplayın"

Kan değerlerin nasıl?ken değeri düşük olan yada demiri düşük olanlarda böyle şeyler istiyo insanın canı diye biliyorum ama :26:

Dogru diyorsun. Ben de internette okudum "pika" diye bir hastalik varmis. Kanda demir dusuk olunca insanin cani toprak demir kahve cekirdegi gibi acayip ve yenmeyen seyler cekiyormus. En son kan olcumum 4 hafta onceydi ve demir eksikligi cikmadi(hatta normalden fazla cikti cok ilginc). Kulllandigim perinatal haplarin etkisi de olabilir bilemiyorum. Doktoruma da sormustum niye boyle diye ama bir cevap vermedi kadin.

Günaydın vom. Üzgünüm ama bana doktorum ilk randevumuzda yasaklamıştı. Bizi etkilediğinden çok daha fazla etkiliyormuş bebikleri. Çok açık çay içiyorum ama kahve içmiyorum.

Bir zararlı can çekme de benden gelsin : normalde sigara içmiyorum. geçen sene ekimde bıraktım. ama şu aralar canım sürekli sigara istiyor :44:

değerlerinde iyiymiş.belki sadece aşermedir.bende doktora bi sor diycektim canım ama.cevap alamamışsın,ısrarla sor bence

ben ara sıra içiyorum cnm benim drum günde en fazla 2 bardak sınır koymustu kola kahve çay..... çay açık olacak kahvesi az nescafe.... ayarlamasını ben yapıyorum genelde tercihim koladan yana oluyo ben o kadar kasmıyorum kendimi bide kafeinsiz kahveler var ondan alabilirsin en azından daha az vicdan yaparsın

günaydın misss kokulularımın güzel anneleri

Ayy Denizcim ne çok ilaç bunlar yahuu. İyi aklında tutuyon vallahi.
Bu arada bebik dönünce daha kötü oldu demişin bende dönsün artık diyom. Nefes aldırmıyor çünkü böyle.

ay ben dayanamıyorum gidip yatıcam öpüldünüzz

Kötüüüüüüüüüüüüü. Ben nereler yatayım şimdi hıı Denir mi gözü yatakta olana bu söz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…