- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
uff canım ya bunu hep söylüyorum ama anlamıyorlar. benim kayınvalidem emekli ebe. ben 8 aylık hamileyken doğum yaptırıyordum. çocuklarımda vardı herşeyi idare ediyordum bide kayınvalidemin evini temizliyordun falan diyor. ben bişey söyleyince ne olacakmış canım deyip kestirip atıyor. zaten altlı üstlü oturuyoruz hamileliğim bıyunca çalıştığımı bildiği halde bir kere bile yemeğe çağırmadı aksine ben işten gelince zorla kendini yemeğe davet ettiriyor. Yani hamileyim diye beni anlayışla karşılacak biri değil. kayınpederimde onun ağzına bakıyor. kısaca ben derdimi söylüyorum onlar 2 dk sonra yine aynı bildiklerini okuyorlar. öyle düşünceli insanlar değiller.
hamileliğimin başında midem yüzünden 3-4 gün birşey yiyemedim ve hastanelik oldum üst üste acile gittik. birkere bile bir tabak yemek getirmedi. eşim izin aldı rahatsızım diye. düşün 12 haftalık hamileydim 3 gündür tek lokma yememiştim eve gelip eşimi yukarı yemek yemeye çağırıyordu. eşim anne fatoş bişey yemedi yiyebileceği bişeyler pişiricem gelemem diyodu. aman şimdi yemek yapsanda yemez o sen gel birlikte yiyelim o yemiyor diye aç kalma sen diyen bir kadın. yani hayatta düşünmezler...
Gunaydin,
Hepinizden cok ozur dileyerek birsey sormak istiyorum. Hamileye yemek sorulmaz, ama aranizda cani surekli kahve ceken var mi? O derece ki aci kahve cekirdekleri bile yemek istiyorum. Hamileligin basindan beri boyle.
Ikinci aserdigim sey de leblebi. Herhalde 10 kilo yemisimdir hamileligin basindan beri. Avuc avuc alip agzima atiyorum.
Kahve konusunda zararli diye tutuyordum kendimi ta ki dun 1 fincan neskafe icene kadar. Simdi vicdan azabi duyuyorum. Aranizda kahve icen var mi? doktorunuza kahveyi sordunuz mu hic?
Ay okurken içim darlandı. Fatooooş yok dedik de lütfen. Ay yolarım ben böyle kaynanayı, bu ne yaa
Allah sana sabır versin canım yaa.
Aman fazla yüz göz olma bunlarla. Yemeğe davet ettiriyormuş bi de şuna bak.Gözüne baka baka sen yap da ben yiyeyim derim ben öyle adama.
Ay sinirlerim zıpladı, ben işe bakayım biraz en iyisi.
Gunaydin,
Hepinizden cok ozur dileyerek birsey sormak istiyorum. Hamileye yemek sorulmaz, ama aranizda cani surekli kahve ceken var mi? O derece ki aci kahve cekirdekleri bile yemek istiyorum. Hamileligin basindan beri boyle.
Ikinci aserdigim sey de leblebi. Herhalde 10 kilo yemisimdir hamileligin basindan beri. Avuc avuc alip agzima atiyorum.
Kahve konusunda zararli diye tutuyordum kendimi ta ki dun 1 fincan neskafe icene kadar. Simdi vicdan azabi duyuyorum. Aranizda kahve icen var mi? doktorunuza kahveyi sordunuz mu hic?
Son durumlarım: Çoğunuz gibi aç kaldığımda yada sabahları yine miğde bulantım başladı. İstifra etmedim, etmeyeceğim direniyorum inşallah:) Karnımın etleri çok acıyor, gece sağdan sola dönerken karnımda ağırlık ve acı hissediyorum.. Külçe gibi et yığını gibi uyuyorum ve hiç dinlenmemiş kalkıyorum. Gece rahatlamak için kalkıp duş alıp tekrar uyuyorum ama nafile... Bebeğim sanki kukumun üstünde oturuyor tam idrar yoluma batıyo gibi oluyo baskı hissediyorum sıkışıyorum ama wc de çook az oluyo, bir dönsede rahatlasam . Sırtım ve omuzlarım ağrıyor, sırt kaburga kemiklerim daha çok, tabi kasıklarımda ağrıyor, arada birde iğne batması gibi acılar oluyor.. Bazen adet ağrısı gibi bir ağrı hissediyorum... Bu arada ben heniz hiç göbüş deliğimin üzerinde bebek hareketi hissetmedim. Hep göbüş deliğimin oralarda yada kumumda kasılarımda filan... Hemoroidim daha çok zorlamaya başladı, son aylarda artıyor demişlerdi sanırım ondan. Hıı çatlıyorum kızlar, lierak zeytinyağı cart curt banamısın demedi yani hala sürüyorum her gün sürüyorum ama geliyorlar ufak ufak.
Deniz sen ilaçlarının adını ve ne şekilde kullandığını bir daha yazarmısın bir bakayım dr. sorucam...
Gunaydin,
Kan değerlerin nasıl?ken değeri düşük olan yada demiri düşük olanlarda böyle şeyler istiyo insanın canı diye biliyorum ama :26:
Gunaydin,
Dogru diyorsun. Ben de internette okudum "pika" diye bir hastalik varmis. Kanda demir dusuk olunca insanin cani toprak demir kahve cekirdegi gibi acayip ve yenmeyen seyler cekiyormus. En son kan olcumum 4 hafta onceydi ve demir eksikligi cikmadi(hatta normalden fazla cikti cok ilginc). Kulllandigim perinatal haplarin etkisi de olabilir bilemiyorum. Doktoruma da sormustum niye boyle diye ama bir cevap vermedi kadin.
Gunaydin,
Geçmiş olsun Hanzade, az kaldı. 2 ay sonra ağrıdan sızıdan eserimiz kalmıycak inşallah
Benim durumum şöyle :
Benim de benzer ağrılarım var. ama seninki kadar çok değil galiba. Çok hareketsiz olduğum zamanlarda şiddetli toto, basen ağrısı oluyor. Bel ağrım en baştan beri var zaten, şiddetini arttırarak devam ediyor. Bu yüzden de kilo almayım diye dikkat edicem, hem de şekerim biraz yüksek çıktı diye dikkat edicem. Vesile oldu.
Kasık ağrım bu hafta başladı. Bazen sağ, bazen de sol kasığıma iğne batıyor gibi oluyor. Cam kapı açık yatıyoruz ondan dolayı üşütüyorum diye de düşünüyorum. Hem göbik baskısından, hem de soğukla birleşince içim acıyor. Ama her gün değil. Geceleri sağdan sola dönerken manevra yeteneğimde kısıtlanma oldu. Sanki kendimi ayrı, göbeğimi ayrı döndürmem gerekiyormuş gibi geliyor, hareketlerim geriden geliyor. Yürüyüşüm de değişti galiba artık ben de penguen gibi yürüyorum. Birkaç gündür sol kaburga kemiklerim batıyor. Kalbimin hemen altı. Sare döndüğünden beri ağrılarım arttı aslında. Yandan yandan duruşu daha rahatmış bana. Ama şimdi böyle rahat ediyor galiba. Mide bulantım oluyor sabahları, çok şükür ilk zamanlarki kadar değil. ilk yarım saat bulanıp geçiyor. Diş fırçalamayı minimum sürede tutuyorum çünkü arttırıyor.
İlaçlarım şunlar :
Euthyrox tiroid ilacım. bunun konumuzla çok ilgisi yok :) Haftada 5 gün aç karnına 112,5 mikrogram, 2 gün 125 mikrogram. (Birlikte hiçbir ilacı aynı anda alamayacağım için demir i birlikte almıyorum)
Demir (Gyno ferro sanol) : Gece wc ye kalktığımda saat 3-4 arası boş mideye her gün 1 tane alıyorum. gün içinde mütemadiyen bir şeyler atıştırdığım, yediğim için boş anını yakalayamıyorum bir türlü. akşam da yatmadan süt içtiğim için demiri birlikte almayım diye kasıyorum, tek boş an o saatler kalıyor. kendim uydurdum.doktor tavsiyesi değil.)
Vitamin (Elevit) : Her akşam, yemekten sonra.
Magnezyum (Magnorm): Yatmadan 1 saat önce.
Balık yağı (Marincap) : Haftada iki kez Salı-Perşembe günleri genelde. Gün içinde, genelde öğleden sonra.
Hemoroid ilaçları : Proctocol fitil : gece yatmadan hemen önce 1 tane. Proctocol merhem : sabah akşam sorunlu bölgeye sürüyorum.
Kabızlık problemin varsa : Magnesie Calcine, her gece yatmadan önce bir bardak suya ekleyip içebilirsin. Zararı yok. çok kötü olduğum zamanlarda içiyorum.
Ecza deposu gibi olmuş vücudum, bu ne kadar ilaç :)
ay ben dayanamıyorum gidip yatıcam öpüldünüzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?